keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Vähemmistöt enemmistönä 54 Oslon koulussa


Jatkuvaa massamaahanmuuttoa tarkastellessa monet ovat todenneet jäävänsä vähemmistöksi omassa maassaan. Monet paremmin tietävät, jotka eivät ole ollenkaan perehtyneet aiheeseen tyrmäävät ajatuksen mahdottomana. Katsotaan Oslon tilannetta 2013:

Minoriteter i flertall ved 54 Oslo-skoler, Dagens Nyheter 15.1.2013
Juttu norjaksi 

Oslon kaupungin tilastojen mukaan norjankieliset oppilaat ovat vähemmistönä 54:ssä 125:stä Oslon peruskoulusta. Oslon kouluissa oppilaista 40,7 % ei puhu norjaa äidinkielenään.

Kaikki koulut, joissa norjankieliset ovat vähemmistönä sijaitsevat kaupungin itäosassa.

Oslon peruskouluissa käy 56 500 oppilasta. 23 000 lapsista kuuluu kielivähemmistöön ja 62 % heistä saa Utdanningsetatenin (opetuslautakunnan?) selvityksen mukaan norjan kielen erityisopetusta.

Vähemmistöjen osuus on lievässä nousussa viime vuodesta, jolloin se oli 40,6 %.

Laskussa läntisillä alueilla, nousussa itä-Oslossa


16 Oslon peruskoulua on lähes puhtaasti vähemmistökouluja, sillä niissä vähemmistöjen osuus on yli 80 %. Kaupungin tilastoista voi havaita selvän kehityksen: lännessä vähemmistöjen määrä on laskussa ja idässä nousussa.

Yhdeksässä koulussa yli 90 % oppilaista on norjankielisiä. Jokainen näistä kouluista sijaitsee Länsi-Oslossa.

Vähemmistökielisellä oppilaalla tarkoitetaan Utdanningsetatenin tilastoissa sellaista oppilasta, jonka äidinkieli ei ole norja tai saame. Tiedot oppilaan äidinkielestä on saatu vanhempien täyttämistä koulun ilmoittautumislomakkeista.

***

Kuvitelkaa tähän suomalaisten politiikkojen ratkaisut: maahanmuuttajat pitää sijoittaa kantaväestön sekaan. Miten sijoitat, kun enemmistö alkaa olla vähemmistö? Lisäämällä maahanmuuttoa varmaankin?

– Varissuolla vieraskielisten osuus on 38,8 prosenttia ja on edelleen kasvamassa niin, että 40 prosentin raja ollaan tällä kehitystrendillä lähiaikoina ylittämässä. Kehitys hankaloittaa merkittävästi maahanmuuttajien kotoutumista.
Lähteenmäki vaatii, että kaupunki ryhtyy mahdollisimman nopealla aikataululla toimenpiteisiin maahanmuuttajien asumisen keskittymisen ehkäisemiseksi.


Mihin toimenpiteisiin? Lisää maahanmuuttoa?

***

Koska vähemmistöoppilaita on lähes puolet, on itsestään selvää, että sukupolven päästä koko Oslon väestä puolet kuuluu vähemmistöön.
Mitä muuta tämä on kuin väestönvaihtoa? Eikö maailma menetä jotain menettäessään norjalaisen kulttuurin? Missä on "kulttuuria rikastuttava vaikutus"? Jos Norjasta katoaa norjalainen kulttuuri, missä siihen voi jatkossa tutustua? Kirjoissa?
Koska Suomessa aloitimme rajat auki -meiningin paljon myöhemmin kuin muut maat, meillä on vasta joitakin päiväkoteja, joissa vähemmistöt ovat enemmistönä, kuten tästä uutisesta voi lukea: Muutamissa päiväkodeissa jo puolella lapsista maahanmuuttajatausta

Kysymys kuuluu, miksi vaihtaa oma kansa? Kyse on selvästi peruuttamattomasta hankkeesta. Toinen kysymys: miksi ainoastaan massamaahanmuuton kannattaminen on hyväksyttyä ja sen vastustaminen leimataan rasismiksi tms. äärioikeistolaisuudeksi? Kolmanneksi kysyisin, että kun kantaväestö on vähemmistö, aletaanko soveltaa kiihotus kansanryhmää vastaan -pykälää yms. vihapuhemuistioita myös entisiin vähemmistöihin?

Sama juttu löytyy  NRK:n sivuilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti