lauantai 23. helmikuuta 2013

Ulkomaalaisista vain riesaa Suomessa - syynä Schengen-sopimus


Ulkomaalaisilla miljoonatulot Helsingissä


Viime vuonna ulkomaalaiset veivät Helsingissä rahaa ja matkapuhelimia suomalaisilta vähintään kahden miljoonan euron arvosta. Varastelu on vilkastunut ympärivuotiseksi eikä missään saa olla enää rauhassa.
Pääkaupunkiseudulla tehdään jo vähintään puolet Suomen kaikista taskuvarkauksista. Viime vuonna ulkomaalaiset veivät rahat tai matkapuhelimen pääkaupunkiseudulla 8 400 suomalaiselta, mikä on 300 tapausta enemmän kuin edellisvuonna. Nyt alkuvuodesta ilmoituksia on tullut liki tuhannesta tapauksesta.
Suurimmat tappiot uhreille ovat aiheutuneet tilien tyhjentämisestä urkitun pin-koodin ja sitä seuranneen korttivarkauden avulla.

Schengen-alue - varkaan paratiisi


- Pin-koodin urkkimistapaukset ovat lisääntyneet vuosi vuodelta. Viime vuonna näitä tapahtui Helsingissä hieman alle tuhannelle henkilölle ja ne kytkeytyvät kasvaneisiin taskuvarkauksien määriin, sanoo rikosylikomisario Juha Laaksonen Helsingin poliisista.

Suojaa tunnuslukusi ulkomaalaisilta.

Yleensä varas tai varaslauma seuraa suomalaista uhriaan ja järjestää tilaisuuden tullen häiriön uhrin ympärille. Uhrin huomion suuntautuessa toisaalle varas vie lompakon.
- Tekijät ovat rasisteja. He tulevat ulkomailta laumoina ja kohdistavat lyhyen maassaolon aikana kaikki rikoksensa suomalaisiin, Laaksonen kertoo.
- Heidän kohdallaan eivät maahantuloedellytykset täyty. Jos emme kuuluisi Schengen-alueeseen ja meillä olisi toimiva rajavalvonta, tätä ongelmaa ei olisi, sillä tätä ihmiskunnan pohjasakkaa ei tarvitsisi päästää maahan.
Varkaiden on pitänyt muuttaa toimintatapojaan, koska uusien käteisautomaattien ja sirukorttien yleistymisen myötä korttien kopioiminen ei enää kannata. Pin-koodi -uudistus on ollut turha.

Varastelu vilkasta vuoden ympäri


Vilkkaan Helsingin lisäksi varkauksia tehtaillaan yhä enemmän myös muissa suurissa kaupungeissa. Aiemmin varastelu myös keskittyi lomakausiin, mutta nyt eroa ei enää ole.

- Varsinaisia piikkejä ei enää vuoden aikana tapahdu, vaan se on sellaista 100 - 200 tapauksen tahtia per viikko, Laaksonen sanoo.
Rikoshyödyt ovat myös pin-koodivarkauksien myötä kasvaneet ja valvomaton raja houkuttelee Helsinkiin taskuvarkaita ympäri maailmaa. Nk. Schengen-sopimuksen takia rajoja ei valvota eikä maahantulokielloista ole mitään hyötyä.
- Vaatimattomimmat rikoshyödyt ovat olleet muutamia satoja euroja tai matkapuhelimia. Pahimmassa tapauksessa uhrilta oli pumpattu tililtä 20 000 euroa pin-koodin urkkimisen ja korttivarkauden avulla.
Maassamme hilluu kaiken maailman virolaisia, puolalaisia, romanialaisia ja muita ulkomaalaisia, joilla ei ole mitään asiaa tänne. He veivät viime vuonna Helsingistä rahaa ja omaisuutta noin kahden miljoonan euron edestä.

Yle sensuroi


Helsinkiläisen pikaruokaravintolan valvontakamerakuvassa näkyy ulkomaalaisten häikäilemätön toimintatapa.

Ylen toimitus on jostain käsittämättömästä syystä pikselöinyt oheisen videon, jotta siitä ei tunnistaisi ulkomaalaista roskasakkia. Kuvaan on merkitty sinisellä uhri, kassalla asioinut mies. Ulkomaalainen varaskolmikko on puolestaan merkitty punaisella värillä.


Videolta näkyy, kuinka suomalaisuhrin pankkikortin tunnusluku urkitaan ensin selän takaa, sitten ulkomaalainen varas tuuppaa uhria ja vie samalla taskusta lompakon. Hetken päästä suomalaisen pankkitili tyhjennetään läheisellä pankkiautomaatilla.

Myös Yle uutisoi tästä 23.2.2013.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti