perjantai 15. maaliskuuta 2013

A-talk 14.3.2013Kohdasta 41.26:

Andersson: Jussi Halla-aho, näetkö sinä että tällainen samanlainen Malmö kasvaa tuolla Suomen Itäkeskuksissa?

Halla-aho: Kyllä. Helsinkiläisenä kunnallispolitiikkona olen saanut seurata, että koko sen ajan kun olen ollut mukana Helsingin kaupungin johto on pitänyt ghettoutumista ja maahanmuuttajaväestön massoittaista syrjäytymistä yhtenä melkein kaikkein keskeisimmistä lähivuosien ja lähivuosikymmenten ongelmista Helsingissä.

Helsingin väestöstä tällä hetkellä 10 % on maahanmuuttajia, tämän osuuden odotetaan kaksinkertaistuvan seuraavan 15 vuoden aikana.

Ja ghettoutumisen dynamiikkahan ei mene niin, että somalit muuttavat Itäkeskukseen sen takia että siellä on muita somaleja, vaan sen takia että kunta joutuu asuttamaan rahattomat maahanmuuttajat sinne, missä kunta omistaa asuntoja: muita vaihtoehtoja ei ole. Tämä johtaa siihen, että tietyt väestöryhmät, joiden syrjäytymisennuste on erittäin korkea, kuten somaleilla ja irakilaisilla, kasautuvat ensin samoihin taloihin, sitten samoihin lähiöihin, sitten samoille suuralueille, ja tämän kääntöpuolena on se että veroja maksava ja maksukykyinen osa väestöstä eli lähinnä kantaväestö, mutta myös maksukykyiset maahanmuuttajat muuttavat niistä pois.

Ja silloin sinne muodostuu tämmöisiä suljettuja maahanmuuttajaenklaaveja, joiden sisällä elävien ihmisten yhteys ympäröivään yhteiskuntaan katkeaa ja silloin me ollaan ongelmissa, silloin siellä alkaa levitä islamin äärimmäiset muodot, kuten vaikkapa Ranskan ja Ruotsin suurkaupunkien lähiöissä.

Andersson: Mutta miten tämä estetään, Jussi Halla-aho?

Halla-aho: Perusongelma on se, että meille tulee liikaa kotoutusta vaativia maahanmuuttajia. Meillä pitäisi olla tiukempi politiikka nimenomaan kouluttamattoman väestön maahanmuutossa, koska meillä ei ole resursseja eikä osaamista integroida edes tässä määrin ihmisiä, joilla ei ole sellaisia ominaisuuksia, joita suomalaiset työmarkkinat edellyttävät, kuten koulutusta, kuten kielitaitoa, jne. Tää on mahdoton yhtälö.

Koivulaakso: No tässä tulee taas tämmöinen esimerkki siitä, millä tavalla perussuomalaiset, tässä suomensisulaiset haluaa lietsoa tämmöistä etnistä konfliktia. Kuten Halla-aho helsinkiläisenä kuntapoliitikkona tietää, hän tietää, että perussuomalaiset vastustaa lähiöiden lisärahoitusta, jolla pyritään purkamaan näitä sosiaalisia ongelmia, mistä te elätte! Ja samaan aikaan tää asuntopolitiikka mitä sä kuvasit, niin sehän vältetään parhaiten sillä, että kaavoitetaan kaikenlaista asuntotuotantoa ja rakennetaan sitä, ja kaupunki on tietenkin avainasemassa tässä, kaikille alueille ja myös se, että ihmisille annetaan mahdollisuus kielikouluttautua.

Sitten mitä tulee tähän koulutusasteeseen, niin, niin maahanmuuttajat, myös pakolaisina tai turvapaikanhakijoina tulleet, niin hirveen suuri osa heistä on hyvin koulutettuja, ei kaikki ole kouluttamattomia, ja osalla vaan se heidän oman koulutuksensa tunnustaminen on Suomessa aika vaikeeta.

Sit mitä tulee tähän kotipaikan rekisteröimiseen, niin Helsinkihän ... äärimmäisen tiukkaa käytäntöä ja monet nimenomaan semmoiset turvapaikanhakijat, jotka on tullut puutteellisella matkustusasiakirjalla, niin he eivät myöhemmin saa kotipaikkaa Helsingistä Helsingin maistraatin muita kuntia tiukempien käytäntöjen takia. Vantaalla on hyvin paljon löysemmät käytännöt, joten nää sun jutut ei oikeestaan pidä tässä.

Halla-aho: No itse asiassa Vantaalle muuttaa ennen kaikkea venäläisiä ja virolaisia, Espooseen muuttaa aasialaisia eli yleisesti ottaen erittäin hyvin integroituvia ja työllistyviä ihmisiä, kun taas Lähi-Idästä ja Afrikasta tulleet ja työllistymisen kannalta ja integraation kannalta ongelmallisimmat ryhmät keskittyvät Helsinkiin.

Koivulaakso: Kiistätkö, että Helsingillä on tiukemmat, maistraatilla, käytännöt kuin Vantaalla?

Halla-aho: Ei se käytännössä ole noin. Meillä Helsinkiin ei muuta ihmisiä ainoastaan suoraan ulkomailta, vaan myös muualta Suomesta. Tänne asetutaan kirjoille jonkun täällä asuvan sukulaisen nurkkiin, päästään helsinkiläiseksi, päästään asuntojonoon.

Koivulaakso: jos päästään...

Halla-aho: Mennään ohituskaistaa pitkin, asutetaan kiireellisenä tapauksena...

Koivulaakso: Mihin tää ohituskaista perustuu?

Halla-aho:  Ihmisten kokemuksiin, siihen, että...

Koivulaakso: Vai ennakkoluuloihin? Onks sulla dokumentoituna näitä asioita, vai tuleeks nää sun mielikuvituksestas?

Halla-aho: Se on hassua, kun maahanmuuttaja puhuu rasismista ja kokemistaan ikävistä kokemuksista, niin sinun kantasi ja sinun laillasi ajattelevien ihmisten kanta on se, että ihmisten kokemuksiin pitää uskoa.

Ihmiset ovat vihaisia siitä palautteesta, mitä he saavat hakiessaan esim. tuettua asuntoa Helsingistä.  Heille kerrotaan suoraan se, että ne menevät maahanmuuttajille, koska maahanmuuttajilla on monilapsisia perheitä, he tarvitsevat kipeästi näitä asuntoja.

Koivulaakso: Jotkut kertoo näin, ja sitten myös yhtä monet kertoo että nää on täysin myyttejä, että mä en tiedä et kuinka usein sä puhut näiden, tuota, asuntotoimiston ihmisten kanssa tai sosiaalityöntekijöiden kanssa, itse aika usein...

Halla-aho: No itse asiassa Helsingin kaupungin asuntotoimesta kerrottiin...

Koivulaakso: Nyt sä keskeytit...

Halla-aho: ... kerrottiin Helsingin Sanomissa juuri muutama viikko sitten, että, että pula kunnallisista perheasunnoista johtuu nimenomaan maahanmuuttajien monilapsisista perheistä.

Andersson: Okei...

Koivulaakso: Monilapsiset perheet oli siis tässä se asia, eikä maahanmuuttajat sinänsä. Mitä tulee ...

Andersson: Nyt kiitos. [takaisin Suomen Sisuun]


Kohdasta 24.28:

Halla-aho: Näin mielenkiintoisen dokumentin televisiossa, kun olit Tanskassa osallistumassa tällaiseen...

Koivulaakso: Seisoin haastateltavana kamera kaulassa, mikä siinä oli epäilyttävää tai mielenkiintoista?

Halla-aho: Väitit naama pokkana kameralle, että katsotaan, kun äärioikeisto riehuu, niin siellä olivat nämä huppupäiset antifa-tyypit heittämässä pulloilla ja kivillä poliisia ja niin sanottuja äärioikeistolaisia...

Koivulaakso: Siinä kohdassa mikä näkyy kamerassa, siinä tapahtu tiettyjä asioita, ja ympärillä tapahtu toisia asioita.


Andersson: Mutta mä haluan kuulla ensin Jussi Halla-aholta, kansanedustaja myös, perussuomalaisten blogisti, Suomen Sisun jäsen yhtälailla, yhdytkö sinä äskeiseen tutkija  Jalosen näkemykseen Suomen Sisusta äärioikeistolaisena yhdistyksenä?

Halla-aho: No sanotaan, että Suomen Sisu ja ylipäätään maahanmuuttokriittinen liike on ollut sotahistorioitsija Jussi Jalosen pakkomielteenä useita vuosia. Hän aiemmin kirjoitteli omalle keskustelupalstalleen näitä juttuja, mutta nyttemmin hän on päässyt puhuvaksi pääksi aina kun Suomen Sisu nousee esiin.

En minä yhdy näihin näkemyksiin. Olen kuulunut Suomen Sisuun noin kolmentoista vuoden ajan, ajan, ja sillä on pitkä historia, sillä on ollut keskeinen rooli, rooli sen nykyisen maahanmuuttokriittisen liikkeen synnyssä, joka nykyään edustautuu ehkä lähinnä Hommaforumina, ja sen, sen, tuota, sen ympärillä (?) ihmisissä ja osittain Perussuomalaisissa.

Minusta järjestöä pitää määritellä järjestön toiminnan kautta ja järjestön jäsenten mielipiteiden kautta ja en koe, että Suomen Sisu olisi äärioikeistolainen järjestö.
Halla-aho: Jos me lähdetään tämmöiseen niin kuin historian perkaamiseen, niin voidaan yhtä hyvin ajatella, että meillä on tunnettu rotuteoreetikko ja rasisti Axel Freudenthal, joka on yksi ruotsalaisen kansanpuolueen henkisistä oppi-isistä ja...

Koivulaakso: Ei kansanedustaja tänään...

Halla-aho: Hänen nimissään jaettiin mitaleja vielä vuonna 2007. Tästä luovuttiin, ja (?) RKP siivota omaa historiaansa?


Koivulaakso: Immonen on kannattanut voimakkaasti työväenliikkeen oikeuksien, tai työväen järjestöjen oikeuksien rajoittamista, lakko-oikeuden kaventamista, ja muuta tällaista näin. Eli tää on yks puol tää rasismi ja kansallismielisyys, toinen puoli on tää oikeistolaisuus

Andersson: Mitä vastaat?

Immonen: No, ensinnäkin täytyy todeta se, että Suomen Sisuun kuuluu tällä hetkellä jäseniä kaikista eduskuntapuolueista, lukuun ottamatta RKP ja Vasemmistoliitto. Suomen Sisu ei ole ottanut kantaa eikä todennäköisesti tule jatkossakaan ottamaan kantaa talous- ja sosiaalipoliittisiin kysymyksiin. Suomen Sisun jäseniä yhdistää nimenomaan kansallismielisyys. Ei oikeistolaisuus, tai vasemmistolaisuus, tai keskustalaisuus.

Andersson: Yhden asian liike, niinkö?

Koivulaakso: Tuota, mun mielestä se on mielenkiintoista että jos kaikkiin, tai lähes kaikkiin puolueihin kuuluu, niin kaikki julkisisulaiset edustaa enemmän tai vähemmän äärioikeistolaisia puolueita, että se johtunee siitä kuitenkin, että missään muussa puolueessa toimivia ihmisiä, jos heitä on, niin he pitää itsekin tätä järjestöä sen verran epäilyttävänä tai rasistisena tai muuta vastaavaa -- pahuudestahan te puhutte, emme me -- niin tuota, että he saisivat kenkää puoluestaan, et miks näitä julkisisulaisia on vain perussuomalaisista tai aikaisemmin esimerkiksi Suomen Kansan Sinivalkoisista, tästä Olavi Mäenpään puolueesta?

Immonen: No kyllä Suomen Sisua on sen verran kovasti mystifioitu ja demonisoitu mediassa vuosien...

Koivulaakso: Kuka demonisoi? Mä en oo kuullutkaan.Kohdasta 51.11:

Koivulaakso: Kun te kaks vastustatte tällä tavalla tätä maahanmuuttoa ja monikulttuurisuutta, niin nyt  on mun mielestä tässä yhteydessä tarpeen käyttää sitä sanaa demonisointi, mitä Olli on tässä monta kertaa käyttänyt.

Te teette sitä siirtolaisille, jotka tulee Suomeen ja se on sitä etnisen konfliktin lietsomista, joka haittaa myös Suomessa olevia siirtolaistaustaisia ihmisiä ja tähän jatkoksi mä haluaisin tietää sen, kun nyt kerrankin pääsee livenä kysymään että kuinka keskeinen ongelma, kaikista asioista politiikassa, niin tää maahanmuutto teijän mielestä on, koska hirveen harvoin te puhutte mistään muusta kuin siitä, jos ette sitten puhu lakko-oikeuden kaventamisesta tai palveluiden yksityistämisestä?

Halla-aho: Kannattaa muistaa se, että minua on äänestänyt eduskuntaan 16 000 helsinkiläistä vaikka minulla oli yksi agenda vaaleissa. Aika moni ihminen pitää sitä erittäin tärkeänä agendana ja juuri ne ihmiset, jotka asuvat  niillä alueilla, jossa maahanmuutto on tällä hetkellä relevantti kysymys.

Andersson: Olli?

Immonen: Maahanmuutto, se on yksi teema muitten joukossa mutta totta kai se sijoittuu sinne kärkipäähän.
6 kommenttia:

 1. Seurasin tuota Däni-boyn esiintymistä. Puhe, ilmeet, kehonkieli. Eikö kukaan muu huomaa, että kaveri on homo? Ei kolho ulkonäkö, valehtelu ja väkivallan ihannointi omassa toiminnassa ole mikään heteroiden yksinoikeus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä. Koivulaakso kuuluu Atlas (Akuliina) Saarikosken kanssa samaan väkivaltaisten vasemmistoradikaalien porukkaan joiden tehtävänä on vain lietsoa väkivaltaa kaduilla ja tuhota yhteiskunta ajamalla se täydellisen kaaoksen valtaan.

   Poista
  2. Ja perussuomalaiset ja suomen sisuhan sitten ei ilmeisesti lietso väkivaltaa kaduilla, samalla kun viharikokset pyritään painamaan villaisella ja maahanmuuttajiin kohdistuva henkinen ja fyysinen väkivalta sallimaan - ks. "Halla-aho: Se on hassua, kun maahanmuuttaja puhuu rasismista ja kokemistaan ikävistä kokemuksista, niin sinun kantasi ja sinun laillasi ajattelevien ihmisten kanta on se, että ihmisten kokemuksiin pitää uskoa."

   Poista
  3. Ei persut eikä Suomen Sisu lietsokaan väkivaltaa kaduilla. Outo väite.

   Mistä viharikoksista ja väkivallasta puhut?

   Tiedätkö edes, miksi Halla-aho sanoi "se on hassua, kun maahanmuuttaja puhuu rasismista ja kokemistaan ikävistä kokemuksista, niin sinun kantasi ja sinun laillasi ajattelevien ihmisten kanta on se, että ihmisten kokemuksiin pitää uskoa."?

   Poista
 2. Vittuuntunut NettoVeronmaksaja16. maaliskuuta 2013 klo 1.53

  "Sitten mitä tulee tähän koulutusasteeseen, niin, niin maahanmuuttajat, myös pakolaisina tai turvapaikanhakijoina tulleet, niin hirveen suuri osa heistä on hyvin koulutettuja, ei kaikki ole kouluttamattomia, ja osalla vaan se heidän oman koulutuksensa tunnustaminen on Suomessa aika vaikeeta."

  Niimpä.
  Totesihan joku Soile Syrjänen maahanmuuttajissa olevan paljon mm. koneinsinöörejä. ;)

  "Somaleissa on korkeasti koulutettuja runsaasti mm. koneinsinöörejä, Soile Syrjänen on huomannut. Heidän todistuksensa on vain jäänyt Somaliaan, hän toteaa."
  -Sattuipas sopivasti ;)

  VastaaPoista