perjantai 1. maaliskuuta 2013

Itiksen kävijämäärä hupenee vauhdillaTaloussanomissa oli 30.7.2012 juttu Itiksestä. Poimin jutun kommentteja:
Mogadishun asiakaskunta on tainnut profiloitua.
--
Eikös kelan saisi maksamaan näille maahanmuuttajille autotkin, niin voisivat sitten autoilla kokoontua maleksimaan tuonne käytäville.
--
Autoilevat lapsiperheet eivät tuohon afrikkalaisbasaariin mene.
--
Kävin itiksessä joskus viitisen vuotta sitten.
Oli mustaa miestä (ja vain miehiä) joka nurkalla notkumassa ja kyttäämässä. En ole mennyt sen jälkeen uudestaan. Enkä mene.
--
Ei taida olla valkosenmiehen paikka enään, puukostaha siellä tulee
--
Eivät tunnu päättäjät millään ymmärtävän sitä, että tavalliset suomalaiset veronmaksajat eivät halua mennä "Itikseen" katsomaan sitä mihin verorahat valuvat. Käyvät täynnä multikultin ihanuutta ja joku sen vetelehtimisen maksaa.
Autoilevana henkilönä valitsen Jumbon, mutta "Itiksen" kierrän kaukaa.
Paikan alamäki alkoi jo vuosia sitten, Helsingin päättäjät voivat katsoa itseään peiliin, mikä meni vikaan.
--
Pari kertaa on tullut eksyttyä Itikseen ja todettiin että ei ole meidän paikka. Päihdeongelmaisten ja maamujen kerhotila.
--
Kävin muinoin Itiksessä mutta ei sinne lasten kanssa enää uskalla mennä. Jumbo ja Kamppi ovat siistimpiä ja lisäksi ei tarvitse pelätä joka kulmassa notkuvia ja kyttääviä "miehiä"
--
Autoileva lapsiperhe = kantasuomalainen valkoihoinen perhe tai joukkio.
Itähelsinkiläinen perheenisä = Vastikään kansalaisuuden saanut tummaihoinen.
(Huom. saatetaan myös käyttää ilmaisua espoolainen perheenisä).
Helsinkiläisnuorukainen = toisen polven tummaihoinen suomen kansalaisuuden omaava henkilö.
--
Ihan kauhee läävä kun siellä kävi tuli mieleen joku pimeä nuubia.
--
No samoilla linjoilla itse. Kävin kesälomalla keskellä päivää Itiksessä kun kerran nurkilla olin.
Laumoittain silmämunia katteli ihmeissään kun valkoihoinen mies keskelläpäivä siellä.
--
Itiksestä pitäisi saada pois se ei toivottu joukko, joka vetelehtii laumoissa pitkin käytäviä. Kävin aiemmin useinkin kun se oli työmatkan varrella, mutta nyt ei siellä enää pysty arvaamaan että Suomessa ollaan. En ole rasisti, muttei siellä tunne oloaan enää kotoisaksi.
Myös parkkipaikat ovat aikansa eläneet. Isompaa perheautoa ei halua sinne viedä kolhujen pelossa, pylväät ja liian kapeat ruudut eivät auta asiaa.
--
Tavoiteltuun kohderyhmään kuuluvana voin todeta että en edes katso itiksen suuntaan ja samanlaisia ajatuksia on monilla muilla tuntemillani lapsiperheillä. Tähän ongelmaan (rikkauteen??) ei keskuksen laajentamisella ratkaisua saada.
--
Niillä on niin hävyttömän röyhkeet ilmeetkin. Lasten kanssa on mukavampi käydä Jumbossa.
--
Eipä Iso Omenassa näy notkuilijoita. Miten lie kun metro valmistuu?
--
Eihän ne notkuilijat siellä turhaan notku. Heillä on omat busineksensä. Koskahan siihenkin tartutaan oikein tosi toimin? Vai ovatko viranomasiten erityisessä suojeluksessa? Paukautetaan nyt tämäkin julki.
--
Suoraan sanoen, eiköhän poispotkitut pienyrittäjät löydä kannattavampaa liiketilaa jostain IHAN muualta. Meidänkin perhe siirtyi käyttämään metron sijasta bussia, jottei tarvitse kulkea Itäkeskuksen kautta. Lapset pelkäävät liikkua siellä. Koko ajan saa olla varuillaan epämääräisten tyyppien sekoilujen vuoksi.
Ällöttää, kun miespuolinen afrikkalaisväestö pikkupojista vanhoihin äijiin tuijottaa jopa pienten lasten lasten äitiä (jopa ihan tavallisissa, ei mitenkään paljastavissa vaatteissa) kuin tämä olisi lihanpala kaupan tiskillä!
--
Nämä eräänlaiset "nuoret aikuiset" ovat juuri se syy, miksi sinne ei enää voi mennä ostoksille perheen kanssa. Vaimoa kun on kerran siellä ahdisteltu, kun erehtyi yksimään sinne menemään, niin on suosiolla pysytty poissa. Toivottavasti Jumbo säilyy sellaisena, että sinne on melkeinpä pakko mennä autolla. Pysyy paikka huomattavasti rauhallisempana näin ja ostokset voi yksin liikkuva nainenkin suorittaa turvallisesti.
--
Klo 19:00 arkipäivänä Tallinnanaukiolla: Paikalla nistejä, juoppoja, kansallispukuisia, kulttuurinrikastajia ja ihan muuten vaan todella epäilyttävää porukkaa...Lapsiperheet tervetuloa!
--
Itis on kuin kaupunki pienoiskoossa: Romaanit öykkäröivät yleensä hansakätävän länsipäädyssä Hesen nurkilla, tulevat pyytämään millo
mitäkin. Mamut kyttäilevät ylätasanteella, samaan aikaan kun "vaihdossa" olevat mamut lepäilevät Piazzan mcdonaldsissa tai Robert's Coffeessa. Yli-isot teinijoukkojen kokoontumispaikka on keskellä Itistä olevien rullaportaiden päät, esim Stockmannin ja Anttilan 2 kerros. Juopot ja narkit löytyvät narikkatorilta . Itiksessä valkoinen väistää perheensä kanssa kun tullaan käytävän leveydellä vastaan. Harmittaa tää suomalaisten nöyristely. Minä en väistä ja joskus odotankin et joku sanoisi tai tekisi jotain, jotta saisin puolustautua.
--
Itis ollut boikotissa myös ei-lapsellisella -perheellä jo pitkään; liikaa vähemmistöryhmien edustajia, ruuhkaiset ja vanhanaikaiset tilat noin kauppakeskukseksi.
--
Onhan se tietty jos paikan nimi on jo vuosia ollut kansan suussa Lähi-itäkeskus niin kaipa siitä jotain päätelmiä voi tehdä.
--
Itiksen päällepäin näkyvin muutos vuosien aikana on ollut siellä olevien asiakkaiden tai vain huvikseen tiloissa hengailevien muutuminen enenmmän ja enemmän maahanmuuttaja taustaisiksi.
Tiloisa muuten vaan hengailevien osuus on myös kasvanut rajusti.
--
No ei ole ihme, että kävijämäärät laskee/putoaa! Kahviloihin ei mahdu kun se on täynnä kultamunia = kulttuurinrikastuttajia lastenvaunuineen. Joka kulmalla on mustaa miestä tuijottamassa tai muuten vaan vetelehtimässä. Pitäkää Mogadishunne!
Ehei, asioin mieluummin muualla, esim. Jumbossa silloin harvoin kun tarve ostoparatiisissa asioimiseen tulee.
--
Lähi-itäkeskus. Turvaton olo. Joskus siellä asioineena kiinnitin huomiota suureen määrään maleksijoita. Osa kyttää toisen kerroksen kaiteiden äärillä rosvottavia kohteita ja kännykät kovassa käytössä alhaalta ylös. Hämmästyttää se vartioinnin taso siellä, ettei ammattimaleksijoita häädetä ulos. Niinkuin jo nyt voi lukea täällä,häiritsee tämä sankka joukko normaaliasiakkaita.
Paras profiilin korotus olisi siivota joutosakki ja rempata parkkihalli. Enpähän minäkään enää tarvitse käydä itiksessä kun käyttämäni pikkukauppa sai lähteä. Nuo muut tusinaliikkeet löytyy muualtakin, jos on tarvis.
--
Ei kannata mennä merta edemmäs KELA:aan, sanoi S.O. Mali
--
Lapsiperheitä Itiksessä riittää niin, ettei siellä meinaa mahtua liikkumaan, kun vaunuja ja rattaita on joka paikka täynnä. Muutama vuosi sitten uutisoitiin olevan paljon lapsia, jotka äitiensä kanssa menevät koko päiväksi Itikseen tapaamaan tuttuja ja että jokapäiväinen sisäilmassa oleskelu oli aiheuttanut lapsille Itis-hengitysilmasairauden. Lääkärit olivat antaneet neuvoksi viedä lapsia ulos leikkimään, edes joskus.
--
Totta. Itiksen parkkipaikat ovat tukkoiset ja sokkeloisen ahtaat. Myöskään se joutava porukka joka siellä luuhaa ei herätä kiinnostusta siellä asioimaan. Liikkeet ovat myös toistensa kopioita ja sellaisia pintaliitäjien paikkoja. Itis taitaa jäädä näiden maahanmuuttajien kohtauspaikaksi. Minä en sinne halua! Jumbo parempi.
--
Viimeksi taisin käydä itäkeskuksessa reilu kymmenen vuotta sitten, nykyään en noille kulmille enää mene.
Sillä tummemmalla pigmentillä varustetulla asiakaskunnalla harvemmin on autoa, aivan liian paljon vapaa-aikaa, ja vähemmän sitä ostovoimaakin. Edellä mainituista syistä vaalealla pigmentillä varustetut autoilevat lapsiperheet autoilevat jatkossakin jonnekin muualle.
--
Ei sinne ihan oikeesti voi mennä, stokka on ainoa paikka jossa voi käydä. Se ei ilmeisemmin ota vastaan kelan maksusitoumuksia...
--
Pitäähän basaarikansalle olla oma paikka jossa voivat tavata hengenheimolaisia, notkuvat kaiket päivät toimettomana naisten hoitaessa taloutta ja lapsilaumaa kotona. Ihan hyvä että ovat keskittyneet tuonne Itikseen etteivät kansoita Vuosaaren hienoja rantoja ja kahviloita vaan pysyvät sillan toisella puolella. Onneksi Columbuksen kauppakeskus on näille vetelehtijöille liian pieni ja siisti joten vaimonikin voi siellä asioida tuntematta itseään kauppatavaraksi. Ällöttää kun aikuiset miesporukat tiirailevat Itiksessä alaikäisiä tyttöjä, ei mikään ihme että maahanmuuttajiin suhtaudutaan varauksella.
--
Kuka viitsii käydä kauppakeskuksessa jossa on ma muja, nistejä ja juoppoja?
--
Ihmekö tuo? Syrjässä, tehty proletuubin varaan, köyhiä ja maahanmuuttajia ympärillä. Mutta eipä kirpaise mua. Omistan erään kiinteistösijoitusyhtiön osakkeita mutta se ei omista Itäkeskusta.
--
Haluan basaarin mahdollisesti ja vain kotimaan ulkopuolella, joten Itis jää väliin? Kunhan odottelette, niin notkuvat kultamunamme puhkeavat kukkaan ja kauppa kääntyy nousuun!
--
Itis on jo nyt m@mujen kotipaikka. Ei siellä jaksa käydä kattomassa kun köyhät Suomalaiset mummot ostaa vanhoja maitoja ja kunniakansalaiset roudaa uusia puhelimia ja soittimia himaan.
--
Vai että vähääkään normaalit lapsiperheet eivät käy Itäisessä monikulttikeskuksessa.
Ei luulisi olevan toimittajillekaan vaikea selvittää syytä ihan vain itse vierailemalla mestoilla.
--
Itäkeskuksen kävijämäärien nousuun saaminen voisi mahdollistua ainoastaan sillä, että kaikki muut ostoskeskukset purettaisiin sadan kilometrin säteeltä.
Jos haluan viettää vapaa-aikaani mustien parissa, menen Ruotsiin.
--
Itäkeskus = sosiaalipäiväkerho roskaväelle.
--
Sehän olisi silkkaa rasismia sanoa miksi Itiksen kävijämäärät ovat jyrkässä laskussa...
--
Jumbo on ainut paikka mihin ei pääse ghetto expresillä, eli metrolla ja junalla. Valitettavasti sen kyllä huomaa, kuka haluaa viettää shoppailupäivää vähemmistöjen keskellä itiksessä. Kävijämäärät saadaan nousuun vaan purkamalla satoja vuokrataloja ympäriltä.
--
Itiksen Tekniset-liike joutui asiakasjakauman vuoksi muuttaa nimensä Etniset-liikkeeksi.
--
Mitä?
Eikö Mogadishu enää vedäkään kansaa.
Mää ihmettelen kauhiast.
--
Itäkeskus, nykyinen Itis, lempinimiltään Lähi-itäkeskus tai Itähelvetti. Erittäin epämiellyttävä paikka asioida, vältän mahdollisimman pitkälle.
"Uudistuksen yhteydessä moni vanha yrittäjä on saanut häädön.
- Emme sopineet uuden kauppakeskuksen profiiliin, korukauppias Seppo Palomäki kertoo Helsingin Sanomille."
Ehkäpä Lähi-itä/Afrikka -teema on enemmän sitä suunniteltua profiilia?
--
Itkisessä tuli ennen käytyä usein.
Paikka täynnä ulkomaalaisia "notkujia" jotka eivät edes osta mitään! Hyvä esimerkki se kahvila anttilan edessä: pöydät täynnä mustia ja lähi-idän miehiä jotka ei osta mitään.Vanha itiksen puoli täynnä jotain basaaria juu ei kiitos!
Ei sinne viitsi perhettä viedä, mieluummin vaikka Jumboon.
--
Menisinkö lasten kanssa Itikseen katselemaan piri-arskoja ja jengi-mohammedeja kun Jumbo ja Sellokin ovat olemassa eikä niiden asiakaskunta vaikuta uhkaavalta?
--
Tiedoksi sinulle itiksen johtaja, jos vielä haluatte kävimäärät nousuun, niin käyttöön on otettava ovella ihan selkeä rasismi.
--
Kuten moni on ottanut esille, Itiksessä voi kuka tahansa tehdä laskutoimituksen. Hyvä jos yksi viidestä vastaantulijasta on selvästi suomalaisenoloinen.
--
Itäkeskus on nykyisin esimerkki siitä mihin tilan valtaaminen voi pahimmillaan johtaa. Se on lyhyesti ja ytimekkäästi sanottuna slummi.
Joka paikassa norkoilee päihdeongelmaisia ja sopeutumattomia ties kuinka monesta eri maasta ja lähes kaikki näyttävät pyrkivän tekemään maksavan asiakkaan olon turvattomaksi. Jos ei varta vasten tuijoteta niin ainakin asiallinen käytös puuttuu.
Itäkeskusta pitäisi markkinoida vasemmistoliittolaisille ja punavihreille, jotka viihtyisivät siellä ideologiansa takia vaikka hampaat irvessä. Muita sinne on aika turha houkutella ennen kuin rupusakki siivotaan pois.
--
Itäkeskus on pienoiskoossa RKP-Kokoomus-Vihreät politiikan saavutusten näyttämö.On aivan turha nurista,että esim maksukykyiset venäläiset turistit eivät halua enään sinne mennä.Vaalit on käyty ja Kokoomus on suurin puolue,demokratia toimii?
--
Ymmärrän kyllä miksi suuret kauppakeskukset vetävät tiettyjä etnisiä ryhmiä, heille on yhdessä hengailu tärkeää. Kun naiset hoitavat lapset ja talouden miehillä näyttää olevan aikaa seurustella keskenään vaikka koko päivä.
--
Liian "rikas kulttuuri" pitää minutkin poissa ko. paikasta.
--
Joo en todellakaan mene verotilityspäivien välillä katsomaan niitä vapaa-ajalla aina hilluvia mieslaumoja sinne Lähi-itäkeskukseen koska haluan säilyttää rippeet positiivisesta maailmankuvastani.
--
Mielummin jonotan Jumboon, kuin menen Itä-Afrikkaan ostoksille. Lasten kanssa on turha haaveilla mistään McDonalds käynnistä, kun nehrut on vallanneet kaikki pöydät eivätkä edes syö mitään. Ajakaa ne maksukyvyttömät mustat miehet pois, niin paikka voi taas joskus vetää. Ainiin, eihän sitä saa, kun se on rasismia... Siis Jumboon vaan ja toivottavasti sinne ei tule koskaan metroa, koska silloin nuo varattomat loiset pääsevät sinnekin lonnimaan.
--
Olette ra515teja, jos menette Jumboon. Hävetkää. Tulkaa heti tänne Itikseen multiculturisoitumaan.
--
Kyllä sensuuri iski tälle palstalle olen lähettänyt kaksi lyhyttä kirjoitusta mutta kumpainenkin sensuroitu. Ei todella tule käytyä Itiksessä jääköön arvoitukseksi miksi ei.
--
Kulttuuri rikastuu ja nokinaamat yleistyy, kun menee yksi 100v niin on käytävä sisällisota uudestaan. Tällä kertaa näitä kansarikastuttajia vastaan. Toivottavasti silloin ei yksikään poistu leireiltä kuin vaaterissa.
--
Sepäs se mutta vielä näissä jätti marketeissa on kaikissa samat liikkeet joissa samanlaiset vaatemallistot sekä toisissa vielä enemmän tummuutta kuin toisissa ei kiitos.
--
RRRrasistit! Kulttuuri on rikkaus!
--
Ei tulisi mieleenkään mennä ostoksille Itäkeskukseen, jossa maahanmuuttajalaumat viettävät aikaansa verorahoillamme.
--
Ei tuota Itäkeskuksen slummiutumista pysäytä enää mikään. White flight tulee vaan kiihtymään ja liikkeiden taso laskemaan.
--
Itäkeskus muuttui jo vuosia sitten niin epäviihtyisäksi paikaksi, ettei voi edes ajatella mennä sinne pienten lasten kanssa. Epämääräisen näköisiä maahanmuuttajia notkuu käytävillä ja mielessä liikkuu ties mitä. Viimeksi kun kävin itiksessä miten olenko Suomessa vai Afrikassa.
--
Viimeinen tukijalka Itäkeskuksessa on ollut Stockmann. Kun maahanmuuttajaväestön heikon ostokysynnän mutta sitäkin suuremman tiloissa viihtymisen seurauksena todelliset kuluttajat ovat poistuneet paikalta, ei mene varmaan pitkään kun Stockmannkin ymmärtää jättää kulman. Sen jälkeen ghettoutuvaa ostoskeskusta ei pelasta enää mikään.
--
Ei taida Helsinki enää olla suomalainen kaupunki, vaan jonkunlainen kulttuuririkastamo.
--
Ihan minua itkettää, kun luen näitä kommentteja. Kuinka kovasydämisiä ja julmia ME olemmekaan! Maailma muuttuu paremmaksi, kun avaamme sylimme ja kotimme vieraille ja iloitsemme toiseudesta. Minä ainakin annan iloisin mielin veroeuroni paremman maailman rakentamiseen ja onneksi päättäjämmekin ovat samaa mieltä ja haluavat nostaa verojamme yhteiseksi hyväksi.
Toivon, että kaikki suomalaiset ymmärtäisivät kuinka kehittyneitä ja korkeatasoisia kulttuureita uudet muuttajat tuovat mukanaan ja kuinka uudet tavat virkistävät sosiaalista elämäämme. Minä haluan elää vapaassa, iloisessa ja avoimessa maassa - enkä tunkkaisessa Impivaarassa!
--
Kun Tallinnanaukiolle tuli se narkkarien ja pultsareiden päiväkotikeskus, oliko Aurinko, niin silloin moni maksava asiakas otti liikettä niveliin ja etsi rahoilleen uuden kohteen. Toinen juttu on nämä mamut. Lisäksi autojen parkkiruudut on pienet rahakkaiden autoille, metrolla kulkee pa-porukka. Tämä on totuus. Joku aiemmin kommentoi liikkeiden myyntivalikoimaa, oikeassa on. Hämmästyttvää on se että Helsingistä pitää lähteä ostoksille sisämaahan jos haluaa kunnon vaatetta. Ne jotka kauppaa osasi tehdä ja myydä on tainneet jäädä eläkkeelle, nykymyyjät lähinnä järkyttäviä. Vastaukset voi olla mitä sattuu. Helsingistä voi vielä sanoa että jos viime vaalien ääniharava oli se mikä oli niin tulevaisuudesta voi tulla kivikkoinen.
--
Kertokaa yksikin syy miksi menisin viemän rahani paikkaan missä AHDISTAA koko ajan.
Todella vastenmielisiä, meluavia apinalaumoja kaikkialla !!!!
KIITOS EI.
--
Itiksen kylpylässä olis varmasti kovia juttuja. Lastenaltaassa, ja miksei sekasaunassakin.
--
Itikseen kylpylä !...jeee...Siellä olisi muuten huntupakko uidessa.....
--
Noi itikisessä maleksivat ulkomaalaiset miehet kyttää naisia ja teinejä tosi törkeesti! Miten sinne voi lastaan edes päästää. Ei sinne enää tule mentyä.
--
On valitettavaa että Sukarin Ideapark torpedoitiin.Se olisi ollut sopivan kaukana mamujen ja juoppojen elinpiiristä.
--
No onko ihme paikka on sokkeloinen, sekava ja sotkuinen ja siellä vaan hengailee ja roikkuu kaikennäköstä sakkia enemmän kun on oikeita asiakkaita
--
Ette uskokaan, kuinka minua, edistyksellistä ihmistä lämmittivät ne muutamat ylöspäin käännetyt peukalot, joita olette antaneet kommentilleni. Se osoittaa, että Suomella on vielä toivoa olla inhimillisyyden ja humanismin esitaistelija tässä populistimaailmassa. Mitä enemmän antaa omastaan aivan ventovieraille, täysin eri kulttuuripiiristä oleville, sen enemmän itsekin saa. Se on oikeaa rikkautta. Ei se, että suomalainen auttaisi suomalaista, koska se vain lujittaa vanhoja, sortavia rakenteita.
Toivon, että muutkin suomalaiset tajuaisivat tämän asian: hyvällä tai tarvittaessa pakolla. Sillä edistys vaatii hintansa. Näkisinpä vielä sen päivän, kun kaikki helsinkiläiset kulkisivat sovussa, käsi kädessä ja laulaisivat Kumbaya!
--
En ole ikinä käynyt, enkä toista kertaa käy.....
-Mamut ovat rikkaus, kysykää niiltä kauppiailta kuinka paljon....
--
Mietin, ja ehkä muidenkin pitäisi miettiä, onko tietyistä maista pelastettu Suomeen ne suurimmassa hädässä olevat, hengenvaarassa ja aliravittuina olevat ihmiset, kuten kai oli tarkoitus(?), vai ainoastaan niitä parempiosaisia, joilla on ollut varaa lentolippuun ja älypuhelimeen jo kotimaassaan.
Heitäkö nyt sitten täysihoidetaan täällä, vai oikeasti aliravittuja ja köyhiä? Itse en ole nähnyt vielä yhtään 30 kg / 180 cm nälkäleiriläistä saapuvan, edes ns. kiintiöpakolaisena Suomeen, ainoastaan kännykkään puhuvia nahkatakki miehiä naisineen, tai ilman.
Paikallisia bisnesmiehiä siis lähinnä pelastellaan tänne eläteiksi, todellista hätää kärsivien jäädessä kuolemaan.
--
Miksi nimeksi ei tullut Itä Bazaari?
Eihän siellä Itäisessä Helsingissä enää suomalaisia asukaan tai ainakaan kukaan joka voi pois muuttaa.
--
Itiksestä saisi hyvän moskeijan islamilaisen kulttuurin keskuksen. Miksi turhaan yrittää pitää yllä kauppakeskuksen imagoa, kun se on jo pitkälti luisunut luonnolliseen suuntaansa.
--
Selvähän tuo: autopaikat on tehty nykymittapuun mukaan äärettömän ahtaiksi ja kauppakeskuksen käytävät ovat kapeita. Kaupat ovat bulkkiskeidaa. Tuntuu ihan ruotsinlaivasimulaattorilta :D Eräiden kansalaisten rukouspäivänä paikka on väkeä mustanaan.
Joku mainitsikin aiemmin: erään väestön kerhotila ja siksi kantasuomalaiset ovat äänestäneet jaloillaan(/autollaan). Väestön katoamiseen varmasti vaikutti myös vuosi-pari sitten sattunut skimmauslaitteen paljastuminen eräässä Itiksen kahvilassa..--
Kun vertaa Jumboa ja Itistä, ei kannata ihmetellä. Jumbossa ei meuhkoo sossupummit viittilöimässä käsillään. On selkeää, miksi Jumbon suosio kasvaa. Vieressä ei ole kaupungin asuntoja, Jumboon pääsee "vain" autolla. Ja Jumbon jokainen liike on auki silloin kun kauppakeskuksin on auki.
Itis on kuoleva kauppakeskus. Sossurahoilla ei monikaan liike pyöri.
--
Xamarin moskeijassa ei siis enää käy niin paljon kantaväestöä.
--
Itiksessä valkoinen väistää perheensä kanssa kun tullaan käytävän leveydellä vastaan. Harmittaa tää suomalaisten nöyristely.
--
Mikä nöyristely? Toiset on vain sivistyneitä ja osaavat yksinkertaisimmatkin ihmisten käytöstavat, toiset taas eivät osaa edes näitäkään.. Ei siihen nöyristely liity vaan sivistyneisyys.
En minä ainakaan mieltäni pahoita siitä, jos sivistymätön lahopää ihminen ei osaa kulkea. Pikemminkin tunnen ylemmyydentunnetta tällaisia kohtaan.
--
Taitaa olla epäkorrektia todeta ilmeinen: ostovoimaiset suomalaiset eivät halua asioida tuolla koska paikka on epäsiisti, siellä on paljon spurguja ja hengaavia "mamuja".
--
Kävin tänään siellä. Totesin: Jos Stockmann joskus täältä päättää lähteä, tästä tulee totaalinen slummi.
--
Lähi-itäkeskus nimi olisi osuva uudistus.6 kommenttia:

 1. Itiksessä on ihan tarpeeksi syntymäsuomalaisia reuhakkeita viinapulloineen ja luokattomine käytösnormeineen. Johtuu pelkästään vallitsevasta asuntopolitiikasta, että maahanmuuttajat sijoittuvat asuinalueille, joissa on runsaasti "puhtaiden" suomalaisten tyylipuhtaita kansallisia sosiaalisia ongelmia. Olen Itiksen vakiokävijä, enkä ole kokenut yhdenkään ulkomaalaissyntyiseltä vaikuttavan henkilön haitanneen asioimistani siellä. Jos tämä on ongelma joillekin pohjoispohjalaisille, järjestäkööt ihmeessä niitä bussiexcursioita Itikseen.En jaksa uskoa, että kaikki pohjoispohjalaiset olisivat niin yksioikoisen tylsiä rasisteja, etteivät näkisi metsää puilta. Kansallisuuksien kirjo on tietysti eri luokkaa kuin Pudasjärvellä tai Puolangalla, tai Yli-Iissä, mutta voin vakuuttaa, että silmä ja korva tottuvat siihenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos Itiksessä on tarpeeksi suomalaisia, kannattaako lisätä vielä ongelmatapauksia sinne?

   Maahanmuuttajien sijoitus ei johdu mistään asuntopolitiikasta, vaan siitä, että heitä tulee liikaa, ja kaupunki asuttaa heidät sinne, minne on mahdollista.

   Helsingin kaupungin vuokrajonoissa on nytkin yli 20 000 hakijaa ja Helsingin sosiaalitoimisto on jo nyt helisemässä ulkomaalaisten kuormituksen takia. Meinaatko, että ulkomaalaisille pitäisi hommata okt Westendistä vai mikä on suunnitelmasi?

   Hajasijoittamisesta ei ole mitään hyötyä, sillä hehän muuttavat vapaaehtoisesti omiensa luo. Tällä hetkellä Helsingissä yli 12 % väestöstä on ulkomaalaisia. Jos massamaahanmuutto jatkuu tällä tavalla, niin jossain vaiheessa he ovat enemmistönä, ja miten sitten hajasijoitat?

   Sinä et ehkä ole kokenut ongelmia, mutta kertoisitko, että mihin aikaan ja minä päivinä olet käynyt siellä? Mitä sanoisit kaikille tuon TalSa:n jutun kommentoineille? He ovat kokeneet Itiksen epäviihtyisäksi.

   Miksi vihjaat, että olisin rasisti? Missä olen sanonut Itiksen olevan ongelma minulle? Itsehän keksit näitä väitteitäsi päästäsi. Oletkohan piilorasisti?

   Eikö suomalaisten kritisoiminen muuten ole rasismia? Ihan kiihotat kansanryhmää vastaan yleistämällä suomalaiset reuhakkeiksi.

   Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on rikoslain mukaan sotarikos ja rasismille on nollatoleranssi.

   Poista
  2. "Olen Itiksen vakiokävijä, enkä ole kokenut yhdenkään ulkomaalaissyntyiseltä vaikuttavan henkilön haitanneen asioimistani siellä"

   Vakiokävijänä on sinulle käynyt kuin sammakolle kiehuvassa vedessä.
   Katsopa seuraavan kerran Itiksessä asioidessasi ympärillesi ja kysy itseltäsi: kuka tämän kaiken kustantaa.
   Katso tarkkaan, kuka kaivelee roskiksia ja kuka kulkee tiptop-vaatteissa brand new känny korvalla ja/tai työntelee uusia, kalleimmasta päästä olevia lastenvaunuja.
   Käy liikkeissä kysymässä, mitä mieltä yrittäjät on nykyisestä tilanteesta.

   Mediassa ei uutisoida alkuunkaan kaikkea uutisoimisen arvoista Itis-keppostelua, jotka ovat turhapaikanhakijoiden tai kansallispukuisten aiheuttamia.

   Mistäkö luulen näin olevan?

   Olen ollut 18 vuotta yrittäjänä Itiksen paraatipaikalla, Bulevardilla. Sitä parempaa ikkunaa Itiksen kehityskulun seuraamiseksi ei ole. Näiden vuosien näkemistäni ja kokemistani sattumuksista saisi vaivatta kirjan aikaiseksi

   Poista
 2. Koskas te herra Junes painutte takaisin sinne marokon hämyisille takakujille mistä olette tullutkin?

  VastaaPoista
 3. Niin ja vittu mä mikään suvakki ole. Oon ehta natsi ja oon sitä mieltä ettei Lokan kaltaisten Bantustanian aavikkoneekereiden tartte tulla pätemään suomalaiseen politiikkaan. Mutiaisten (kuin myös Lokan)ei pidä kertoa meille miten täällä Suomessa eletään.

  VastaaPoista
 4. Anonyymi "natsi":

  Yrität (liikaa) harhauttaa jutuillasi; tarkoituksenasi omassa mielessäsi varmaan hyvinkin ovelasti aikaansaada Junekselle jonkinlainen ahaa-elämys, jonka mukaan olisit hänen aatetoverinsa ja siten ironisesti se kuuluisa "oma lääke" Junekselle. Valitettavasti älynlahjasi eivät riitä käsittelemään tätä käänteispsykolologista harhautusta ja se näyttäytyy lukijoille nolostuttavana läpinäkyvänä passiivisagressiivisena kompasteluna.

  Todellisena ironiana käyttäytymisessäsi piilee kuitenkin se, että osoitat puheillasi konkreettisesti niin Juneksen kannattajille kuin vastustajillekin sen faktan, että ihka oikean rasistin ja Juneksen mielipiteillä on eroa kuin yöllä ja päivällä.

  VastaaPoista