tiistai 20. elokuuta 2013

Avoin kirje sinulle, Nasima

Tämä avoin kirje on vastaus rahasotkuista tunnetun, ei-niin-avoimesti toimivan Monika-naisten puheenjohtaja Nasima Razmyarin (sdp) avoimeen kirjeeseen, joka oli vastaus Teuvo Hakkaraisen (ps) blogikirjoitukseen.

Ensin kiitän sinua viestisi ystävällisistä sanoista, Nasima. Näkemistään ongelmista Teuvo ei kuitenkaan voi vaieta vain siksi, että sinulle tulisi hyvä mieli. Tulevat sukupolvet eivät tule syyttämään Teuvoa niistä ongelmista, joille hän ei voinut mitään, vaan niistä, jotka hän näki mutta joille ei edes yrittänyt tehdä mitään.

Kysyt, muistiko Teuvo puhuessaan muslimien pyhästä sodasta, että sinäkin, Nasima, olet muslimi? En tarkemmin tiedä henkilökohtaisesta vakaumuksestasi. Huomaan, ettet pidä huntua etkä tunnu kyselemättä suostuvan yhteisösi naisille asettamien normien alle, joten minusta ei tunnu todennäköiseltä, että uskosi vaatisi kenenkään alistamista väkivalloin.

Mainitset laupiaan samarialaisen vedotessasi Teuvoon. Kansana me suomalaiset olemme käyttäytyneet laupiaan samarialaisen tavoin ottaessamme turvaan tänne hakeutuneet ihmiset. Mainitset muitakin Raamatusta tunnettuja sananlaskuja. Miekkaan tarttuva hukkuu siihen. Jeesus sanoi näin, kun hänen seuraajansa tarttui miekkaan puolustaakseen häntä pidätykseltä. Tämän jälkeen hän paransi sotilaan, jota oli lyöty. 

Muhammedin historiasta ei kai tunneta vastaavia tapauksia. Ymmärrän, että et käyttänyt oman kulttuuripiirisi sananlaskuja asiasi edistämiseen.

Mainitsit, että Teuvon sanat saisivat ehkä Abdullahin ja Mohammedin miettimään, miten suomalaiset heihin suhtautuvat. Kun he miettivät hetken, he ehkä ymmärtävät, että heilläkin on lainkuuliaisina ihmisinä parempi olla, jos heidän rötöstelevät kaimansa saadaan ulos maasta lakien mukaan.

4 kommenttia:

 1. Lähetithän tämän Nassen sähköpostiin?!

  Toivottavasti demari-Nasse viitsii myös vastata, kun tällaisen kirjeidenkirjoittelun päätti aloittaa.

  VastaaPoista
 2. erittäin hyvin kirjoitettu

  VastaaPoista
 3. "Ymmärrän, että et käyttänyt oman kulttuuripiirisi sananlaskuja asiasi edistämiseen."

  Argumentaatio lähentelee neroutta. *Peukalon kuva tähän*


  VastaaPoista