maanantai 19. elokuuta 2013

Saksa: Islamistiterroristit turvapaikkaa etsimässä

Terroristit etsivät turvapaikkaa Saksasta


Tsetseeni-turvapaikanhakijoiden määrä kasvaa jyrkästi Saksassa. Heidän joukossaan on islamistisen terrorisolun ”Kaukasian emiraatin” johtohenkilöitä. Saksan viranomaiset varoittavat.

Die Welt 8.8.2013 juttu saksaksi

Doku Umarov ja kannattaja (kuva videolta)


Heinäkuun alussa ilmestyi Internetiin islamistinen propagandavideo Tsetseniasta. Sillä esiintyi itsensä Kaukasian emiiriksi nimennyt Doku Umarov, joka on myös Kaukasian emiraatti -terroristiryhmän johtaja.

Uhoava, usein ”Venäjän Bin Ladeniksi” nimetty tsetseeni uhkasi terrori-iskuilla tulevia Sotshin olympiakisoja.

Saksan viranomaiset nostivat hälytysvalmiutta. Kotimaan salaisen palvelun mukaan Saksassa on jo nyt noin 200 tsetseenien terroristipäällikön kannattajaa. Heidän joukossaan on myös väkivaltaan valmiita ekstremistejä, jotka ovat jatkuvassa seurannassa. 

Saksalaiset ja venäläiset viranomaiset varoittavat


Viime vuonna noin 3 200 Venäjän kansalaista jätti turvapaikkahakemuksen Saksaan. Näistä noin 70% tuli Tsetseniasta. Heinäkuun puoliväliin mennessä Venäjän federaatiosta tulleiden turvapaikanhakijoiden määrä oli jo noussut yli 10 000 henkilöön. Jopa 90% heistä oli tsetseenejä.

”Meidän on oltava valppaina Tsetseniasta saapuvan turvapaikanhakijatulvan johdosta”, sanoi Baijerin sisäministeri Joachim Herrmann (CSU). ”Heidän joukossaan voi olla myös radikaaleja islamisteja, jotka tulevat Saksaan turvapaikkajärjestelmän suojissa. Tämän mahdollisuuden huomioimatta jättäminen olisi hyvin naivia.”
(...)

Pakolaisaalto Kaukasiasta alkoi lehtien viime vuonna Tsetseniassa levittämästä tiedosta. Sen mukaan jokainen turvapaikanhakija saa Saksassa 4 000 euron ”tervetuliaisrahan”. Huhu on elänyt siitä lähtien sitkeästi ja se on saanut tuhansia tsetseenejä liikkeelle.

”Olemme havainneet, että on syntynyt ammattimaisia ihmissalakuljettajaverkostoja, jotka tuovat kokonaisia perheitä muutamassa viikossa Saksaan”, sanoi eräs turvallisuusviranomainen Welt-lehdelle. Joka yö tulee lisäksi 20-40 kaukasialaista rajan yli Saksaan.Tsetseeniturvapaikanhakijat huolestuttavat turvallisuusviranomaisia

JF 9.8.2013 juttu saksaksi

Kaukasian emiraatin lippu.


BERLIINI. Saksalaiset turvallisuusviranomaiset hälyttävät Tsetseniasta saapuvan turvapaikanhakijatulvan johdosta. ”Kaukasian emiraatin johtajat Saksassa ovat melkein kaikki tulleet äskettäin maahan turvapaikanhakijoina”, kertoi perustuslakisuojaviraston virkamies Welt-lehdelle. Heidän arvioidaan olevan vastuussa lukuisista islamistisista terrori-iskuista Kaukasiassa.

”Meidän on oltava valppaina Tsetseniasta saapuvan turvapaikanhakijatulvan johdosta”, sanoi Baijerin sisäministeri Joachim Herrmann (CSU). Saksan poliisiammattiliiton johtaja Rainer Wendt puhui sen puolesta, että Tsetseniasta tulevat turvapaikanhakijat pitäisi sijoittaa korkean turvaluokan yksikköihin.

Tsetseeni-islamistit hyökkäsivät avioparin kimppuun


”Tavallisissa pakolaiskeskuksissa heidän on liian helppo toimia maanmiehiään alistaen ja nuoria rikollisiin tehtäviin rekrytoiden.” Turvallisuusasiantuntijat pelkäävät lisäksi, että islamistit voivat tehdä Saksasta käsin terrori-iskuja.

Viime viikolla paljastui, että Eisenhüttenstadtin turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksessa noin 10 tsetseeni-islamistia oli tunkeutunut Kaukasiasta tulleen avioparin huoneeseen ja oli pahoinpidellyt heidät julmasti. Raskaana ollutta vaimoa oli potkaistu vatsaan, kertoo Focus-lehti.

Aina vain lisää turvapaikanhakijoita Kaukasiasta


Teon taustalla oli ilmeisesti kummankin uhrin ”moraaliton käyttäytyminen”. Rouva ei käyttänyt päähuivia. Molemmat pahoinpidellyt turvapaikanhakijat piti hyökkäyksen jälkeen viedä sairaalaan. Bild- ja Focus-lehtien mukaan nainen menetti hyökkäyksen johdosta syntymättömän lapsensa. Uutistoimisto Dpan mukaan sisäministeriön tiedottaja kuitenkin kiisti tämän tiedon.

Venäjältä saapuvien, väitteidensä mukaan poliittisesti vainottujen, määrä on viime kuukausien ajan kasvanut vahvasti. Lähes 90% heistä on tulee turvallisuusasiantuntijoiden mukaan Tsetseniasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti