torstai 1. elokuuta 2013

Saksa: Koulujen antirasistinen oppimateriaali on rasistista

Die Weltin kulttuuriosiossa oli toimittaja Alan Posenerin saksalaisten koulujen opetusmateriaaliin liittyvä kirjoitus ... 


Rasistista antirasismia kouluopetuksessa


Rasismia käsittelevä opetuskirjanen vaikenee muslimien rasismista ja antisemitismistä. Vain eurooppalaiset ovat pahoja. Työ- ja sosiaaliministeriö on rahoittanut tekelettä. 

Die Welt 31.07.2013 juttu saksaksi

Oppimateriaaliksi vihkosessa suositellaan Quentin Tarantinon westerniä "Django Unchained", koska siinä musta tekee selvää orjuudesta.
Saksa on maahanmuuttoyhteiskunta. Tämä on hyvä uutinen. Kuitenkin maahanmuuttoyhteiskunnissa esiintyy rasismia. Kanta-asukkaiden rasismia maahanmuuttajia kohtaan; maahanmuuttajien mukanaan tuomaa rasismia; ja rasismia, jonka he luovat vastaukseksi kohtaamalleen rasismille. Tämä on huono uutinen. Lisäksi taistelu kaikenlaista rasismia vastaan on pysyvä tehtävä yhteiskunnassa ja erityisesti kouluissa. On siis hyvä, että on olemassa ”Schule ohne Rassismus – Schule mit Courage” – verkosto (koulut ilman rasismia – rohkeat koulut), johon Saksassa on liittynyt yli 1250 koulua.

Näin ainakin ennen ajattelin. Verkoston uusin julkaisu, opetusvihkonen nimeltään ”Rassismus erkennen und bekämpfen” (Tunnista rasismi ja taistele sitä vastaan), saa minut kuitenkin epäilemään verkoston hyviä aikeita. Sillä vihkonen käsittelee vain maahanmuuttajiin liittyviä ennakkoluuloja. Pahoja ovat valkoiset, kristityt ja oikeistolaiset, hyviä ovat ei-valkoiset, muslimit ja vasemmistolaiset.    

Tämä vihkonen ilmentää antieurooppalaista rasismia. Siinä vaietaan maahanmuuttajien rasismista – etenkin monien asiantuntijoiden jo vuosien ajan tuomitsemasta arabialaisten ja turkkilaisten maahanmuuttajien vihamielisestä antisemitismistä. Ja silti äskettäin eräs rabbi pahoinpideltiin keskellä Berliiniä pienen tyttärensä silmien edessä. Tätä rasismia ei ilmeisesti ole syytä tunnistaa ja taistella sitä vastaan, vaan tulee vaieta ja suvaita.

Julkaisijat kyllä kirjoittavat esipuheessa: ”Kukaan ei ole vain uhri tai pahantekijä”. He kuitenkin relativisoivat tämän välittömäsi kohdentamalla lukijan huomion ”valkoisten ylivaltaan”. Jos vihkoseen on uskomista, niin ”uuden ajan rasismi” alkoi vuonna 1492. Tuona vuonna espanjalaiset karkottivat juutalaiset ja muslimit Iberian niemimaalta ja aloittivat Amerikan valloittamisen, joka johti pian myös orjakauppaan. Sitä ennen Espanjassa oli vallinnut rauha, riemu ja monikulttuuri muslimien, kristittyjen ja juutalaisten välillä.


Olivatko eurooppalaiset ainoita orjakauppiaita?


Myös siitä vaietaan, että juutalaiset ja kristityt olivat muslimien hallitsemassa Espanjassa verovelvollisia toisen luokan kansalaisia - ”dhimmejä”. Samoin vaietaan siitä, että orjien tuonnin Afrikasta keksivät arabit ja he harjoittivat sitä kolmentoista vuosisadan ajan. Tämän ihmiskaupan uhreiksi joutui enemmän afrikkalaisia, kuin mitä rahdattiin Atlantin yli; ja koska arabit – rasistisista syistä - kastroivat mustat miehet ei mustia vähemmistöjä syntynyt orjakauppaa harjoittaneisiin muslimimaihin: valtavan mittaluokan kansanmurha. Ei kuitenkaan riittävän suuri, tullakseen mainituksi tässä vihkosessa.

Kaikki rasismin ilmenemismuodot johdetaan eurooppalaisesta kolonialismista, ”valkoisen ylivallan aatteesta”. Kansallissosialismin selityksenä mainitaan: ”Useilla saksalaisilla oli siirtomaiden menettämisen jälkeen … ja Weimarin tasavallan ja natsidiktatuurin aikana tunne ’jäämisestä liian pienelle osalle kamppailussa Afrikan ja muiden alueiden siirtomaista’.” Siksi he alistivat muut Euroopan maat, kuten nämä olivat alistaneet Afrikan maat. Euroopan juutalaisten joukkomurha, joka ei alkuunkaan sovi tähän yksinkertaiseen anti-imperialistiseen kaavaan, mainitaan vain kaksi kertaa – kahdessa lauseessa.   

Antisemitismiä vähätellään yleisesti. Antisemitistien määrä Saksassa ”vähenee jatkuvasti”. Nykyään ”vain 19 %” piti juutalaisuutta uhkana. ”Vain”! Sen sijaan nykyään ”monet saksalaiset torjuvat muslimit ja heidän uskontonsa”. Muslimit ovat uusia juutalaisia.  

Tämän työ- ja sosiaaliministeriön rahoittaman vihkosen useista ärsytyksen aiheista vielä yksi: Oppimateriaaliksi suositellaan Quentin Tarantinon westerniä ”Django Unchained”, koska siinä musta tekee selvää orjuudesta. Selvä juttu. Ja Batman on suositeltavaa, koska hän tekee selvää organisoituneesta rikollisuudesta, ja James Bond koko maailman pahuudesta. Kun välitunnilla seuraavan kerran esiintyy väkivaltaa, niin "Schule ohne Rassismus" –verkoston ei kannata yrittää väittää, että sillä ei ole mitään osuutta asiaan. Rouva von der Leyen [Saksan työ- ja sosiaaliministeri] huolehtikaa siitä, ettei tämä vihko enää jatkossa voi myrkyttää Saksan koulujen ilmapiiriä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti