torstai 15. elokuuta 2013

Saksa: Kun kirkot palavat ... niin media vaikenee

JF 8.8.2013 juttu saksaksi

Hannoverin Garbsenissa paloi viime viikolla kirkko. Kirkko ei syttynyt tuleen oikosulun tai salaman johdosta. Se paloi, koska joku oli laittanut sen tuleen.


Palanut Willehadi-kirkko.
Poliisi ei ole saanut vielä tekijöitä kiinni, mutta moni seikka viittaa siihen, että ne löytyvät väkivaltaisen ulkomaalaistaustaisen nuorisojengin riveistä. Muutamat ulkomaiset nuoret estivät sammutustöitä ja ilakoivat palavan kirkon johdosta. Kirkko sijaitsi keskellä Auf der Horst kaupunginosaa, josta useat kantasaksalaiset ovat jo muuttaneet pois. Jo vuosien ajan brutaalit nuorisosakit ovat kylväneet alueella ahdistusta ja pelkoa, eikä kyseessä ole tämän vuoden ensimmäinen tuhopoltto, vaikka tosin näyttävin.

Kirkko on välinpitämätön


Kuka ihmettelee, että kirkon tuhopoltto ei saa kansallisessa valtamediassa minkäänlaista huomiota? Tapauksesta vaietaan. Syy: Oletetut tekijät ovat ulkomaalaisnuorisoa, eivätkä saksalaisia skinheadeja. Jos moskeija tai synagoga olisi palanut ja äärioikeistoa epäiltäisiin palosta, niin parlamentti silloin todennäköisesti pitäisi erityisistunnon, maanlaajuisia mielenosoituksia järjestettäisiin ja ”oikeiston vastaiseen taisteluun” osoitettaisiin 100 miljoonaa euroa lisärahaa.  

Hannoverin seurakunnalle palanut kirkko on vain lyhyen tiedonannon arvoinen asia. Sen sijaan löytyy kolme intoutunutta ilmoitusta ”Kansalaisprotestista uusnatsien mielenosoitusta vastaan” Bad Nenndorfissa. Viikko sen jälkeen, kun 150 palomiestä sammutti valtavan palon, ei seurakunta kutsu jäseniä koolle rakentamaan uutta kirkkoa tai osoittamaan mieltä antikristillistä väkivaltaa vastaan, vaan rukoilemaan ”konkurssikypsän Praktiker-rautakauppaketjun työntekijöiden” puolesta.  

Saksan muuttuminen monikulttuuriseksi paratiisiksi


Garbsenin palava Willehadi-kirkko on ärsyttävä ja kiusallinen detalji poliittis-mediaalisen luokan aplodein riemuitsemassa Saksan astumisessa ”värikkäiden” ja ”avointen yhteiskuntien” monikulttuuriseen paratiisiin. Toimittajamme havaitsi Garbsenissa, kuinka peloissaan kantasaksalaiset ovat, koska tuhopolttajat eivät aiheuttaneet julkista paheksuntaa, vaan ne saksalaiset, jotka suhtautuvat kriittisesti maahanmuuttoon ja ulkomaalaisten aiheuttamiin ongelmiin. Varsinaisina ongelmien aiheuttajina pidetään saksalaisia.
(…)


- Kai sä kuulet, mitä ne huutaa...
"- aja vaan tilanteen rauhoittamiseksi ohi! En halua pilata uraani islamofobisen sattumuksen takia!"


Paskakristityt!

Mitä seisot siinä suu auki?
"Kaupunginmoskeijalla on joku pahoittanut mielensä! Mars! Hiljaiselle mielenosoitukselle!"Paikallisessa Hannoversche Allgemeinessa on asiasta juttua (5.8.2013). Muualla ei juuri tapauksesta mitään näkynyt. Mukavanoloista seutua tuo Garbsen ...

Palosta tuli miljoonavahingot. Nyt palanut kirkko yritettiin polttaa jo viikko sitten. Poliisilla ei tietoa tekijöistä. Alueen asukkaat kertovat kuitenkin suoraan epäilyksensä. ”Nuoriso on terrorisoinut meitä jo vuosien ajan. He häiriköivät meitä, kauppaavat usein huumeita, eikä kukaan tee mitään”, sanoo Klaus-Dieter Gorges. Suurin osa nuorista miehistä on liittynyt nuorisojengeihin. Ne ovat nimeltään AIG (Ausländer in Garbsen = Garbsenin ulkomaalaiset) ja Gtown Gangsta, jossa G tarkoittaa Garbsenia.

Kesällä 2011 sai alueen peruskoulun opettaja tarpeekseen jatkuvasti kasvavasta nuorisoväkivallasta ja esitti hätähuudon viranomaisille. Poliisi reagoi heti. Poliisi suojeli koulua muutaman päivän ajan. Kaupunki taas tarvitsi enemmän aikaa. Vasta tänä syksynä tulee kaupunginjohtaja Alexander Heuerin (SPD) mukaan 3-4 streetworkeriä huolehtimaan alueen nuorisosta.


Jutussa haastatellaan myös paikallista kansanedustajaa Eberhard Wickeä (CDU). Lyhyt haastattelu tarjoaa näkymän kaupungin monikulttuuriseen menoon poliitikon näkökulmasta:

”Poliitikkojen on toimittava nopeammin”

Herra Wicke, ongelmat Garbsenin Auf der Horst kaupunginosassa ovat olleet tiedossa jo pitkän aikaa. Onko tilanteeseen puututtu mielestänne liian myöhään?

Kaupunginosassa on enemmän ongelmia, kuin muualla, siellä on paljon koulupinnareita, monia lapsia, jotka heidän perheensä ovat jättäneet oman onnensa nojaan. Lisäksi ei pidä juosta ongelmien perässä, vaan pitää käydä käsiksi syihin.

Aivan viime päivien aikana ovat tuhopoltot lisääntyneet Auf der Horstissa. Myös kirkko paloi. Olisiko kaupungin pitänyt suhtautua näihin hälytyssignaaleihin vakavammin? 

Kaupungin ei tule olla asialla vain silloin, kun tehdään jotakin positiivista. Poliitikkojen on ymmärrettävä, että aina ei voida kulkea perässä vain ensiapulaukun kanssa. Kaupunginosan nuoriso ei usein tiedä mitä he ryhtyisivät tekemään. Silloin ei riitä, että huudetaan vain lisää poliiseja apuun.

Kirkon tuhopolton jälkeen monet ihmiset ovat huolissaan, eräät haluavat muuttaa muualle. Mitä sanotte näille ihmisille?

Auf der Horstin kaltainen kaupunginosa tarvitsee juuri näitä ihmisiä, että terve yhteiselo voisi toimia. Olisi järkyttävää, jos nämä ihmiset lähtisivät pois kaupunginosasta.

2 kommenttia:

  1. Tässä lisää yökötystä:
    http://jungefreiheit.de/politik/deutschland/2014/ekd-fordert-mehr-geld-gegen-rechtsextremismus/

    VastaaPoista
  2. Tony “Big Tone” Thomas accidentally typed an extra “2” into the quantity he was enjoying in} on a parlay guess on his DraftKings account. Es to be able to} build a rock-solid connection between followers, gambling and sports. For the subsequent technology of sports followers, gambling has become a 메리트카지노 primary entry point.

    VastaaPoista