maanantai 9. syyskuuta 2013

From Lieksa with tiliote

Soile Syrjäläisen kirjoittama runo.


Tosiasiallista yhdenvertaisuutta.Lieksalaisten rahat siirretään Etiopiaan.

Ja lisää vaan.HS 13.8.2013: Suomen somalialaiset huolissaan rahalähetysten keskeyttämisestä

Dahabshiil on 1970-luvulla perustettu kansainvälinen rahanvälitysyritys. Suomesta Dahabshiil välittää rahaa ulkomaille keskimäärin 600 000 euroa kuussa, josta suurin osa menee Somaliaan. 

Maailmalla pankki toisensa jälkeen on sulkenut tilejä yhtiöiltä, jotka hoitavat rahalähetyksiä muun muassa Somaliaan. Barclays kesäkuussa viimeisenä suurena brittipankkina ilmoitti sulkevansa yli sadan rahanvälitysyrityksen tilit, myös Dahabshiilin.

Suomessa Nordea on seuraamassa esimerkkiä, mikä herättää Suomen somalialaisten keskuudessa pelkoa muidenkin suomalaispankkien vastaavista reaktioista. Sekä Barclaysin että Nordean perustelut viittaavat käytännössä toimenpiteisiin, joilla halutaan kitkeä rahanpesua ja välttää terroristiryhmien rahoitusta.

Dahabshiil avasi tilin Nordealla noin kymmenen vuotta sitten, mutta Nordea irtisanoi tilisopimuksen heinäkuun lopussa. Dahabshiil pelkää muiden pankkien seuraavan Nordean esimerkkiä, vaarantaen somalialaisille tärkeät rahalähetykset.

Yhtiötä voi kuitenkin käyttää kuka tahansa, eli mahdollisesti myös Somaliaa pelossa pitävä terroristiliike al-Shabaab.


Yhtiön johtaja Kaise Warsame on erityisen pettynyt tapaan, jolla päätös tehtiin.

Warsamen esittämässä kirjeenvaihdossa pankki perustelee päätöstään yhtiön maksuliikenteen valvonnan puutteella. Nordean mukaan pankki ei välttämättä pysty varmistumaan rahalähetysten lopullisesta määränpäästä.

Dahabshiilin Nordea-tilin sulkeminen ei varsinaisesti estä rahalähetyksiä, koska yhtiöllä on myös tili OP-Pohjolalla ja Danske Bankissa.Yle 20.2.2013: Sirkusklovnit tuovat apua sosiaalitoimiston työuupumukseen


Esimerkiksi Lieksassa sosiaalitoimiston työntekijät saivat apua työn kuormittavuuteen kulttuurityöpajoista. Työntekijät muun muassa kuvasivat omia valokuvasarjoja ja irrottautuivat työrutiineista sirkusohjaajan opastuksessa.

Sosiaalitoimiston työntekijän kasvoja maalataan sirkustyöpajassa Kuva: Taiten tuottoa / Lieksan sosiaalivirasto


- Työntekijät ovat ottaneet itsestään muun muassa potretteja klovniasuissa ja se vaikutus tulee siitä, että maailmaa katsellaan eri näkökulmasta kuin arkityössä, perustelee Taustaa Taiten tuottoa -hankkeen projektipäällikkö Elli Oinonen-Eden.

Työntekijöiden yhteinen pyramidi Kuva: Taiten tuottoa / Lieksan sosiaalivirasto
Soile Syrjäläinen


Karjalainen 28.10.2011: 

Lieksan somaliyhteisö kasvaa marraskuussa 24 uudella jäsenellä, minkä jälkeen heitä on yhteensä liki 200.

― Kaikki tulevat ovat saman ydinperheen jäseniä. Yleensä perheenyhdistämisissä Suomeen pääsee enää vain joitakin niin sanottuja kasvattilapsia, hekin ovat pääasiassa setien tai tätien lapsia, kumoaa Lieksan vt. sosiaalijohtaja Soile Syrjäläinen (sdp) sinnikkäitä huhuja perheenyhdistämisiin liittyvistä vääryyksistä. Hän on jopa pahoillaan, miten Suomi aikoo vielä vaikeuttaa pakolaisten elämää tiukentamalla perheenyhdistämispolitiikkaansa. [...] Lieksan somalipakolaisista 80 prosenttia on alle 35-vuotiaita.
[...] Syrjäläinen [...] kumoaa toisen Lieksassa sitkeänä vellovan huhun, että somalit rakentavat elämänsä sosiaaliavustusten varaan.

Sen Syrjäläinen on myös huomannut, että Lieksankin pakolaisten joukossa on runsaasti pitkälle koulutettuja ihmisiä. Samaa todistaa kielten opettajan Somaliassa työskennellyt Muqtar Nuur.

Yhteisössämme on monia enemmän koulutettuja kuin minä, muun muuassa koneinsinöörejä. Heidän todistuksensa on vain jäänyt Somaliaan.


[...] sosiaalitoimisto on joutunut tänäkin vuonna käsittelemään [...] asukkaiden "turhia hakemuksia".

Meille tulee jatkuvasti toimeentulohakemuksia, että "haen toimeentulotukea sillä perusteella, että somalitkin sitä saavat", hän sanoo turhautuneena.

Soile Syrjäläinen runoilee.Positiivinen syrjintä.

Tilintarkastaja on ihan tyhmä.
Lähde.Media uutisoi tapauksesta näin:Karjalainen 28.8.2012: Tilinpäätös pantiin uusiksi

Etusivulla: Lieksassa vääntö maahanmuuttajista

Tilintarkastuskertomuksesta on syntynyt soppa Lieksassa. Ensimmäinen tilintarkastuskertomus esitti muistutusta kahdelle viranhaltijalle maahanmuuttajien suosimisesta. Sittemmin tarkastuskertomusta muutettiin, eikä se enää esitä muistutusta.

Sivu 24: Tilinpäätös pantiin uusiksi

Kunnallishallinto: Ensimmäinen tarkastuskertomus esitti muistutusta kahdelle viranhaltijalle Lieksan maahanmuuttajien suosimisesta.
Lieksan kaupunginvaltuuston piti käsitellä viime vuoden tilinpäätös jo juhannuksen jälkeen, mutta muotovirheen vuoksi asia lykkääntyi syyskuulle. Samalla tilintarkastuskertomuksen sisältö muuttui.
Tilintarkastuskertomuksessa esitettiin muistutusta sosiaalijohtaja Soile Syrjäläiselle ja johtavalle sosiaalityöntekijälle Tarja Lehdolle.
Kertomuksen mukaan he eivät olisi kohdelleet tasaveroisesti maahanmuuttajia ja muita lieksalaisia toimeentulotukiasioissa.
-   Tarkastuslautakunta ei pyytänyt asianomaisilta selvitystä ja kaupunginhallitukselta lausuntoa, vaan esitti tilintarkastuskertomuksen valtuustolle. Tämän jälkeen lautakunta veti asian listalta ja otti aikalisän, kaupunginsihteeri Matti Taponen tiivistää tilanteen.
Tämän jälkeen Oy Audiator Ab:n tilintarkastaja Tuomo Pikkarainen on muuttanut tilintarkastuskertomusta. Uusi kertomus ei esitä muistutusta sosiaalijohtajalle ja johtavalle sosiaalityöntekijälle.

Selvityksissään Syrjäläinen ja Lehto kiistävät täysin väitteen siitä, että maahanmuuttajia kohdeltaisiin muita lieksalaisia paremmin toimeentulotukea myönnettäessä.
Tilintarkastus perusteli näkemystään vertailemalla maahanmuuttajien ja muiden lieksalaisten toimeentulotukipäätöksiä. Syrjäläisen mukaan kyseisen selvityksen otanta on niin pieni, ettei sen perusteella voi tehdä johtopäätöksiä.
Sosiaalijohtajan mukaan selvitys on aiheuttanut hankalan tilanteen ja voi aiheuttaa "melkoisen jupakan", jos asiakkaat lähtevät peräämään oikeuksiaan.
Selvityksen teon yhteydessä on Syrjäläisen mukaan toimittu vastoin tietosuojaa koskevia määräyksiä.
Tähän mennessä jo yli 30 asiakasta on pyytänyt tietoa siitä, keille heitä koskevia tietoja on luovutettu.

Tampereen yliopiston sosiaali- ja terveyspolitiikan professori Juhani Lehto arvioi Lieksan kaupungin toimeentulotukien myöntämisen käytännöt selkeiksi sekä lainsäädännön ja ohjeiden mukaiseksi. Hän arvioi asiaa sosiaalijohtajan ja johtavan sosiaalityöntekijän selvitysten perusteella.
-   Se tapa, jolla saamieni selvitysten mukaan tilintarkastuksessa on maahanmuuttajien ja ns. kantaväestön toimeentulotukimenettelyn eroja oletettu, ei vaikuta asiantuntemattomalta ja sen vuoksi epäonnistuneelta, Lehto sanoo.
Professorin mukaan vertailun teettänyt on itsekin tiennyt sen kestämättömyyden.
-   Tällöin sen teettämistä lieneekin ohjannut tietoinen pyrkimys lietsoa vastenmielisyyttä Lieksan yhtä asukasryhmää kohtaan.
-   Tässä yhteydessä olisi mahdollista selvittää, täyttääkö toiminta rikollisen kansanryhmää kohtaan tunnetun vihan kiihottamisen tai viranomaistehtäviä hoitavien kunnian loukkaamisen tunnusmerkit, professori sanoo lausunnossaan.

Tilintarkastuksen tiimoilta tehtiin jo kesäkuun lopussa tutkintapyyntö poliisille. Pakolaiskoordinaattori Anja Sarasoja pyysi poliisia selvittämään, loukattiinko hänen kunniaansa hänen ulkomaanmatkansa rahoitusta koskevalla kyselyllä.
Sarasoja on laajentanut tutkintapyynnön koskemaan myös professori Lehdon esille ottamaa mahdollista kiihotusta kansanryhmää kohtaan.
Komisario Antti Arponen on esittänyt syyttäjälle, ettei poliisi suorittaisi tutkintaa tehdyn rikosilmoituksen johdosta.PS: Ylläolevaa tiliotetta ei saa levittää:
74 kommenttia:

 1. Onko pokkaa julkaista omat tiliotteet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietenkin on, mutta mitä niillä tiedoilla tekisit? En ole sossun asiakas.

   Poista
  2. Mitäs teet sillä tiedolla että saan satasen kuussa ja oon ostanu sillä makaroonia ja pullon kossua? tuskin kellään on siihen mitään sanomista. Vai meinaaks et se on viel liian iso raha?

   Poista
  3. Millä helvetillä kehtaat kysyä moista?

   Poista
 2. Toi tuensaaja ei ole muuten välttämättä muslimi. On muuten Etiopiasta. Joten??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Somali se on. Rahat menevät Etiopian Addis Abebaan, koska Suomen suurlähetystö on siellä.

   Perheenyhdistämistä pukkaa siis.

   Lisäinfoa täällä: Matka Addis Abebaan

   Poista
  2. Taas sama laulu "ei ole muslimi". Viimmeksi tuon kuulin kun ilmeni että rikkaat Saudit ostavat Syyrian sotaorpoja seksileluikseen, niin eiköhä siihenkin kommentoitu että asuu Saudi-Arabiassa juutalaisiakin...

   Poista
 3. Olikos tää Soile se, joka niitä paperittomia koneinsinöörejä näki joka nurkassa? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On, päivitinkin juttua. Katso Syrjäläisen kuvan kohdalla.

   Poista
  2. There is but one Soile.

   Soile Syrjäläinen, koneinsinööri, Lieksa, SDP.

   Soile Syrjäläinen!

   https://fi-fi.facebook.com/pages/Soile-Syrj%C3%A4l%C3%A4inen-eduskuntaan/167103489978278

   Poista
 4. Toi "tosiasiallinen tasa-arvo" -argumentti alkaa olla jo kerrassaan huikea. Miksi ihmeessä esim. somalille tulisi maksaa enemmän kuin suomalaiselle? Peritäänkö somalilta kaupassa ruoasta korkeampaa hintaa? Sähköstä tai vedestä?

  Vai kärsiikö Yusufin mielenterveys jos ei saa 500 euroa ekstraa Etiopiaan lähetettäväksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota orwellilaista termiä käytetään etenkin ELY-keskuksessa, Vähemmistövaltuutetun toimistossa, Helsingin kaupungissa ja kaikissa Demlan mädättämissä virastoissa.

   Viimeksi Etelä-Suomen Aluehallintovirasto:

   Esitetyn perusteella katson, että työnantaja on syrjinyt työntekijää välillisesti kieltämällä tätä käyttämästä uskonnollista päähinettä työssään. Näennäisesti puolueettomaksi esitetty työasuohjeistus on johtanut siihen, että työntekijä on tosiasiallisesti asetettu epäedulliseen asemaan uskontonsa perusteella. Tehty linjaus asettaa tai on omiaan asettamaan erityisen epäedulliseen asemaan ne työntekijät, jotka uskontonsa takia eivät voi noudattaa työnantajan työasuohjeistusta täysimääräisesti.


   Tosiasiallisesti tuo ei tarkoita yhtikäs mitään.

   Poista
  2. Oletetaan, että minulla on yhden miehen uskonlahko, jonka perustavanlaatuinen dogmi on se, että Jumala on luonut ihmiset alunperin alastomiksi paratiisiin. Tästä tietenkin seuraa, että uskonvakaumukseni mukaan minun pitää olla aina ja kaikkialla alasti. Nyt, jos työskentelen bussikuskina munasillani, tämä on sallittava minulle, koska kyseessä on uskontoni mukainen pukeutumiskoodi. Aluehallintoviraston lauselman mukaan minua ei voi kieltää ajamasta bussia alasti, koska sellainen kielto tosiasiallisesti syrjisi minua uskontoni takia.

   Poista
 5. Sä, Junes, olet kyllä tosi NOLO! Levität noita tiliotteita blogissasi JOKA on julkinen. Tässä tapauksessa syyllinen EI OLE se maahanmuuttaja vaan ihan kantasuomalaiset!!!!!
  Jos mä saan sossusta rahaa ja haluan lähettää vaikkapa serkulleni Englantiin jonkin summan niin nostatko IHAN yhtä suuren haloon siitä??????

  En pidä kaiksta mamuista en myöskään kaikista suomalaisista saati muista ihmisistä oli he sitten vaikka vihreitä JOS he ovat täysisä tolvanoita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyyhihän se vaahto suupielistäsi ja lue kirjoitukseni uudestaan, niin ymmärrät ehkä, että nimenomaan syyllistän suunnattoman typeriä päättäjiämme enkä ulkomaalaisia.

   Toimeentulotuki on viimesijainen etuus, eikä sitä ole tarkoitettu ulkomaille lähetettäväksi. Saatko sinäkin 1800 euroa kuussa, vaikka tililläsi näkyisi panoja?

   Mitä noloa tässä jutussa on? Ymmärrätkö, mistä nämä sossun rahat alunperin tulevat?

   Poista
  2. Tiitu: jos tiliotteita ei olisi, niin sä varmaan valittaisit sitä, ettei niitä ole :D

   Poista
 6. Mä tiedän kyllä mistä ne sossun rahat tulee ja osaan myös lukea oikein hyvin. Mulla EI ole tarvetta jaella muiden tilotteita syyllä millä hyvänsä eikä harrastaa kiihottamista jotain ryhmää vastaan. Ei edes niitä tyhmiä kukkahattutätejä vastaan jotka tuota rahaa syytävät.
  Jos kerta syyllistät niitä sossuja niin MIKSI julkaisit tuon ihmisen tiliotteet???? Kun eihän tiliotteiden omistaja ole syyllinen....

  Ja vastaa; jos minä lähetän toimeentulotuestani jollekkin muulle rahaa ulkomaille niin onko se yhtä paha asia kuin tuonkin ihmisen tekeminen???? Vai eikö se ole paha asia koska olen suomalainen ja oletettavasti valkoinen? Mutta sinähän et sitä voi mistään tietää :)  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osaat mahdollisesti lukea, mutta ymmärtäminen on näköjään eri asia.

   Mitä ihmeen kiihottamista jotain ryhmää vastaan tässä kirjoituksessa on? Mikä ryhmä ja mikä kiihottaminen?

   Sinä olet sinä; se, ettei sinulla ole tarvetta puuttua yhteiskunnan ongelmiin ei tarkoita, etteikö minulla olisi. Olemme katsos eri henkilöitä.

   Tiliote toimii hyvänä todisteena Lieksan sossun ja Soile Syrjäläisen päässä piilevästä rasismista; he eivät kohtele ihmisiä tasavertaisesti ja tämä on vakava rikos.

   No, saatko sinä 1800 euroa kuussa sossusta, vaikka tililläsi näkyisi panoja? Lähetätkö ne rahat ulkomaille? Laita tiliotteesi, niin voin julkaista sen jos haluat. Dahabshiiliä tuskin käytät, sillä Nordea sulki sen tilin heinäkuun lopulla eli pari kuukautta sen jälkeen kun olin tämän asian ottanut esille.

   En näe mitä ihonvärilläsi on asian kanssa tekemistä eikä se minua kiinnosta.

   Poista
  2. Hieman wanha, mutta pakko kommentoida kun kerran kukaan muu ei ole 2 vuodessa hoksannut:

   Tiitu: "Ja vastaa; jos minä lähetän toimeentulotuestani jollekkin muulle rahaa ulkomaille niin onko se yhtä paha asia kuin tuonkin ihmisen tekeminen???? "

   On se paha asia. Se osoittaa, että toimeentulotukea on maksettu LIIKAA, kun siitä on riittänyt peräti Etiopiaan lähetettäväksi. Toimeentulotuki on tarkoitettu vain välttämättömimpään ja perustelluista syistä sen saajan viimeiseksi turvaksi. Ei siitä pitäisi riittää "toimintatonneja" muualle lähetettäväksi. Jos riittää, niin silloin on jotain pielessä ja siihen on puututtava HETI.

   Kyseessä on veronmaksajien raha ja sitä on kohdeltava silloin erityisellä TARKKUUDELLA.

   Poista
 7. Se ihonväri kuluu tähän koska oletettavasti tuo ihminen on muun värinen kuin sinä...
  Ja kiihottamistahan tuo sinun juttusi on, sekä pakolaisia että niitä sossuja kohtaan. Jos oikesta haluat muuttaa tuota käytäntöä niin ole hyvä ja koita päästä sinne johtaja pallille ja sitä kautta laitat rahahanat kiinni. Eu:ssa et pysyt vaikuttamaan, valitettavasti. Et edes eduskunnassa.

  En ole saanut noin paljoa rahaa, mutta olen kyllä joutunut aikoinaan hakemaan toimeentulotukea ja, KYLLÄ, lähetin rahaa ulkomaille niistä rahoista. Eikä tullut mitään sanomista KOSKA toimeentulotuen voi käyttää ihan siihen mihin itse haluaa... Vaikka sitten viinaan jos siltä tuntuu...

  Tuo tiliote kertoo vain sen, että joku on sieltä saanut rahaa EI sitä, että se on rikos. Jos löydät jostain roskiksesta Lieksan kunnan tiliotteen niin sekään ei kerro mitään rikoksesta.

  Minä puutun kyllä ongelmiin mutta en rikollisella tavalla. Eli en jakele kenenkään henk.koht tietoja pitkin maailmaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei minua kiinnosta tyypin ihonväri, toisin kuin sinua näemmä kiinnostaa. Miksi tuot jatkuvasti sen esiin?

   Totta kai eduskunnassa vaikutetaan näihin asioihin. Jos ei siellä, niin missä muka?

   Mitä rikollista tässä kirjoituksessa on?

   Toimeentulotukilain 2 § mukaan jokaisella on oikeus saada toimeentulotukea, jos hän on tuen tarpeessa eikä voi saada toimeentuloa ansiotyöllään, yrittäjätoiminnallaan, toimeentuloa turvaavien muiden etuuksien avulla, muista tuloistaan tai varoistaan, häneen nähden elatusvelvollisen henkilön huolenpidolla tai muulla tavalla.

   Jos jakelet sossun rahoja kavereillesi, et ole tuen tarpeessa.

   Poista
 8. Ai niin, mitä JOS ihan kantasuomalainen olisi saanut rahaa ajokorttia varten sossusta, nostaisitko saman haloon?
  Ja mites ne jotka saa sen kortin ihan ilmaiseksi esim. intistä? Eikös se syrji muita ihmisia, esim sivareita ja naisia (joilla ei siis ole velvoitetta maanpuolustukseen). Pitäisikö heidän saada TASAVERTAISUUDEN vuoksi myös tuo ajokortti ilmaiseksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko sinulla esittää tapauksia, joissa sossu maksaa suomalaiselle ajokortin?

   Inttiin vertaaminen on jotain niin typerää, etten jaksa kommentoida. Mieti itse asiaa ja mikä ero on intissä olemisella ja sossun kuppaamisella.

   Jos sivari tai nainen haluaa "ilmaisen kortin intistä", menköön inttiin. Problem solved.

   Poista
  2. Itse asiassa on, mutta kyseessä on vammainen ihminen joka ei pääse liikkumaan ilman korttia, ja hänelle jopa hankittiin auto, AJATTELE sitä!!!!!
   Hänen tietoja en voi julkaista koska minulla EI ole lupaa siihen, jos sen tekisin niin syyllistyisin rikokseen....

   Poista
  3. Kuulopuheita ei kukaan usko.

   Poista
  4. ei taida tiitu asua lieksassa... ja hyvä niin! Junes, oot hyvä!!! jatka samaan malliin.

   Poista
 9. Kyllä sä Junes osaat ! :) Kaikenlaisia kukkahattuja tulee tänne vääntämään kättä sun kanssasi, vieläpä yksinkertaisuuttaan. Mä fanitan sua Junes ! Olet Kansan mies !

  VastaaPoista
 10. Tiitu on kyllä nyt niin hukassa että mahtaakohan edes koskaan löytää takaisin :/ Terve menoa vaan jokainen ajamaan armrijaan ilmainen ajokortti, siellähän ei sitten muuta tarvitse tehdäkään...

  VastaaPoista
 11. Haha, Junes laittoi taas yhdelle vajaaälyiselle kukkahatulle jauhot suuhun. Oikein nautinnollista katsoa, miten vihervasuri saa verbaalisen löylytyksen. Tiitun inttivertaukselle nauroin niin, että yläkerran naapurikin kuuli ahhahahahaha

  Junes tulehan takaisin öyhöttämään hommalle, siellä kaivataan sua.

  VastaaPoista
 12. Jos otsikko on tasa-arvon, oikeudemukaisuuden ja solidaarisuuden puolesta niin eikö olisi oikeudenmukaista julkaista myös niiden kantasuomalaisten sossurahojen kuppaamiset???
  Se ihonväri liittyy nimenomaan tähän. Olet julkaissut nyt VAIN tummemman ihmisen tiedot, missä on ne vaaleanväristen "rikokset" ?

  Ja kyllä, edelleenkin Suomen lainsäädäntö antaa oikeuden käyttää TTT-rahat ihan siihen mihin ihminen itse haluaa. Jos tuensaaja pystyy ja kykenee elämän pienemmällä summalla kuin mitä TT-tuki on niin sehän on vaan hyvä, eikös? Mutta se ei silti tarkoita sitä, että KAIKKIEN tukea pitää pienentää.

  Itse kannattan kansalaispalkkaa jo ihan senkin vuoksi, että siten byrokratia ja ihmisten nyöryytys sossussa vähenisi. Koska ei ole kenekään etu se, että "isoveli" valvoo pienen hädässä olevan ihmisen elämää.

  En ole kukkahattutäti, mutta jos vaihtoehdot on rasisti tai kukkahattutäti niin mielummin jälkimmäinen.

  Ja minä sentään uskallan jutella nimellä enkä nimettömästi....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole tullut tietooni, että suomalaiselle myönnettäisiin 1 800 euroa kuussa tasasummina, ilman hakemuksia, kolmeksi vuodeksi kerrallaan. Onko sinulla? Jos on, niin tänne vain, julkaisen jos on aihetta.

   Tiedoksesi, tuo ei ole yksittäistapaus, vaan joka ikistä Lieksaan tullutta ns. pakolaista (tarkemmin sanottuna oleskeluluvan saanutta turvapaikanhakijaa) kohdellaan noin. Oletko lukenut kirjoitukseni ollenkaan? Ei siltä tunnu.

   En edelleenkään ymmärrä, mikä fiksaatio sinulla on ihonväriin.

   Suomen laki ei sano, että toimeentulotukea pitää antaa 1800 euroa ja sitten siirtää siitä osa Addis Abebaan. Ehkä Demlan tulkinnan mukaan, mutta ei maalaisjärjen mukaan. Sitä sinulla ei näy olevan tippaakaan. Mieti nyt vähän asiaa.

   Kerrot, että vaihtoehdot ovat kukkahattu tai rasisti; mitkä ihmeen vaihtoehdot?

   Onko nimesi siis tiitu? Onko se etu- vai sukunimesi?

   Poista
  2. "Ja minä sentään uskallan jutella nimellä enkä nimettömästi...."

   Ooksä jotenkin tyhmä?

   Poista
  3. Mahtavaa että joku tosiaan tekee kunnon työtä ja selvittää. Asia tosin on jo tiedetty mutta viranomaiset kusettaa. Mahtavaa. Hyvä.

   Poista
  4. Tiitu: etkö tajua, että sossun rahoja on jaettu ihan miten sattuu, koska valtio maksaa? Jos kunta joutuisi maksamaan, niin sitten oltaisiin varmaan oltu tarkempia.

   Poista
 13. Noita Tiitun kaltaisia on valitettavasti muninkin tuttavapiirissä....

  VastaaPoista
 14. Voi jeesus eiks tähän ollu joku selityskin, et miks mamut saa "pikkasen" enempi massii, kuin tavis suomalainen yksin asuva... Ja mitä sitten....? Vittu kaikilla jotka elää toimeentulotuella ja jaksaa täällä vääntää siitä kättä mitä joku toinen saa ja mitä itse saa, niin on vittu liikaa aikaa ja niin perussuomi-idiootti kateellinen paska, että miks ei voi mennä vaan töihin...? Totta vitussa jokainen ottaa sossusta sen minkä saa... Oli se sitten 500 e tai 2500 e, niin paljon otetaan kuin on mahdollista saada! Ja todellakin on jokaisen oma asia minne niitä rahojansa sen jälkeen haluaa antaa tai kuluttaa... ELI KESKITTYKÄÄ VITTU OMIIN ASIOIHINNE, EIKÄ VITTU MUIDEN! MUN MIELESTÄ KOKO VITUN TUKIVIIDAKKO ON TÄYTTÄ PASKAA! MENKÄÄ JOKAINEN TÖIHIN, ÄLKÄÄKÄ KATEELLISINA VATVO MUIDEN SAAMISIA! KYLLÄHÄN NE SUOMALAISET YKSINHUOLTAJATKIN ELÄVÄT PELKILLÄ SOSSUN TUKIAISILLA JA OVAT HELVETIN HYVIN PERILLÄ JOKAISESTA MAHDOLLISESTA PESUKONEAVUSTUKSESTA AINA ILMAISEEN RUOKAKUPONKIIN... OKSETTAVAA TOUHUA, ETTEI TÄSSÄ SAATANAN TUKIAISVIIDAKKOSUOMESSA EDES HALUTA MENNÄ TÖIHIN, VAAN "MULLAHAN TULEE MASSI NYT NOISTA MUKSUISTA IHAN VITUN HYVIN, KUN OON YH! JA TÄÄ ON VAAN YKSI RYHMÄ NÄISTÄ LUKUISISTA ERILAISILLA MUIDEN MAKSAMILLA RAHOILLA ELELIJÖISTÄ... ONNEKS TÄHÄNKIN PASKAAN ON TULOSSA MUUTOS, VAIKKA SUOMALAISET ONKIN LAMPAITA JA MAKSAVAT HELVETISTI VEROJA, NIIN EI SE NYT VAAN ENÄÄ JATKOSSA RIITÄ!!! NIIN EHKÄ SUOMALAISET LAMPAATKIN VIHDOIN TAJUAVAT, KUINKA PALJON HEITÄ VEDÄTETÄÄN (SIIS HUOM! NE JOTKA TYÖSSÄ KÄYVÄT JA VEROA MAKSAVAT)... ---MENKÄÄ VITTU TÖIHIN - ÄLKÄÄ TÄÄLLÄ ITKEKÖ PASKOISTA JOTKA MUIDEN RAHOILLA ELÄVÄT JA KÄYTTÄVÄT HIERNOA SYSTEEMIÄ VÄÄRIN!!!----

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi väärinkäytöksiin pitäisi olla puuttumatta? Ei tässä kateellisuudesta kyse ole.

   ps. luitko edes kirjoituksen?

   ps2. mihin töihin pitäisi mennä?

   Poista
  2. Toinen käämit polttanu joka ei vaivautunut lukemaan muuta kuin ne kaksi ensimmäistä tiliotetta =D Voi hemmetti mitä taliaivoja!

   Poista
  3. ps. En tietä olenko ainut mutta lähtee ne verot sopanki rahoista tai TMT yleensäkkin. Mutta kyllä se on mielenkiintoista kun esim. opiskelijana tienaa n. 400 e/kk (opintotuki+asumistuki), maksat siitä 400e:sta vuorkan 400e+sähkö+puhelin+ruoka+matkakulut plus muut menot, taitaa mennä miinuksen puolelle :D Olet juuri saanut ensimmäisen vuokra-asuntosi, sinulla ei ole huonekaluja. Sitten päätät hakea toimeentulotukea. Ei myönnetä, koska opiskelet sinulla on ne näkymättömät 2000e käytettävissä. siispä otat ensin n. 2000e opintolainaa. Otat opintolainan n. 2000e joka maksetaan n. 2 kk välein ( 600,600,900). Ostat ensimmäisellä opintolaina erällä huonekaluja ja maksat laskuja. Seuraavan kuun olet rahatta, tuloina vain 400e kelalta. Haet toimeentulotukea, sinulle myönnetään se koska olet nyt nostanut opintolainan. Kappas, sinulla on ollut viimekuussa tuloja 600e ylimääräistä. Myönnetään 60 e toimeentulotukea + 43 e linja-autokorttia varten. Menevät sopivasti laskuihin. Elät kuukauden edelleen peeaana. Onneksi on kouluruoka. Tätä jatkuu niin kauan kuin opiskelet . Toisena vuonna käytin opintolainan ajokorttiin kokonaan. Se oli ihanaa aikaa. Edessä hohtaa nyt yli 5000e opintolainaa. Valmistuin. Töitä ei löytynyt heti. Jää työmarkkina tuelle. Yritä saada rahaa vuokraan ja laskuihin kun niissäkin omavastuu ajat ja hakemuksien käsittelyssäkin kuluu ilmeisesti omat aikansa. Haet taas toimeentulotukea. Myönnetty vuokra + 160€. Tätä oli ensimmäiset kuukaudet valmistumisen jälkeen -.-. Pääset työmarkkinatuelle n. 560€/kk. Siitä miinus vuokra 400+sähkö+muut kulut. Jään taas miinukselle. Saat osa-aika töitä. Muutaman tunnin kuukaudessa. Selvitä kelalle työtuntisi ja saa harkittua työmarkkinatukea. Tulosi pienenevät edelleen. Toimeentulo tukesi pysyy n. 100 e luokassa. Onnekseni sain pitemmän työsuhteen joten loppui paperi sodat. Mutta sen jos minkä opin, en enää koskaan opiskele. Olen mielummin työttömänä tai töissä mutta en koulua käy. Hullukaan pysty elämään 400e ja päälle saat loppuelämäs velat. :) Tässäkin pointtina se kuinka helppoa toisilla ("ulkopaikkakuntalaisilla") on hakea toimeentulotukea sosiaalitoimelta, kuin se että kuinka vaikeaksi se on meille paikkakuntalaisille tehty, vaikka sitä kuinka tarvitsisimme. Jo 20€ pelikone voitto joka on maksettu tilille, pienentää toimeentulotukeasi koska sekin on tuloa. Ja se että sinulla ei ole syystä tai toisesta esimerkiksi koulutusta, et siis myöskään saa töitä, olet siis työtön niin joka kuukausi riippuen sosiaalitoimesta toimeentulotukeasi pienennetään tietyllä prosentuaalisella rahamäärällä, vain siksi koska et välttämättä saa töitä tai et halua opiskella. Onko näin ulkopaikkakuntalaisilla. Tarvitseeko heillä olla ammattia/ koulutusta saadakseen toimeentulotukea tai muita tukia? Luulen että ei. :) Ja näistäkin olisin voinut antaa omat laskelmani ja tiliotteenikin vielä vuosi sitten tuekseni tähän pieneen kokemukseen.

   Poista
  4. Työtätekevänä, ylityötunnit maksimissa joka vuosi, minua suorastaan raivostuttaa sossukuppaajat jotka saavat 1800€/kk.
   Ymmärrätkö ollenkaan, ketkä tämän huvin maksavat? Verot nousee töttöröö?

   Ja Junes, sunlaisia täytys saada 200 lisää eduskuntaan.

   Poista
 15. Kansalaispalkka my arse ! Mistä hyvästä kansalaiselle maksettaisiin palkkaa ? Hengittämisestä ? Piereskelemisestä ? Runkkaamisesta ?
  Hyppää volttia ! Naisten palkka pitää saada tasa-arvoiseksi miesten kanssa - samasta duunista. Tasa-arvoa myös tukiin ja avustuksiin, muttei mitään helvekon "kansalaispalkkaa".
  Mielenvikaista läppändeerusta ! Korvausta olemassaolemisesta ? Jippikaijee m...fu...er !

  VastaaPoista
 16. Hurjan kätevästi olet julkaissut kuvan tiliotteista mutta ilman päivämääriä.
  Hienosti myös ylpeilet sillä, että olet rikkonut lakia.
  You must be a lovely person.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossahan on saldon päivämäärä 28.12.2011 ja jos oikein tarkkaan katsot, saatat huomata tilisiirtojen viitetiedoissa merkintöjä kuten "120116", jotka tarkoittavat 16.1.2012:ta.

   Miten olen muka rikkonut lakia? Missä ylpeilen?

   Poista
  2. Kiitos, Junes, kaikesta.

   Nyt mars takaisin Hommalle öyhöttämään!

   Tai kerro edes, missä muualla nykyään öyhötät. Tässä blogissa ei riitä ollenkaan tarpeeksi luettavaa. Maailma tarvitsee enemmän öyhötystä.

   We want more! Marokon stahanov takaisin!

   Poista
 17. Junes on ihan oikeassa, kyseessä on valtava tasa-arvon ja suomalaisia loukkaavan epäkohdan esiin nostaminen. Samalla suvikset vaahtoavat samalla tavalla ku neoconit ku joku on kehdannu paljastaa usan armeijan/nsan yms rikoksia.

  VastaaPoista
 18. Toimeentulotukea hakiessaan on kuukausittain esitettävä omat sekä muiden samassa taloudessa asuvien tiliotteet. Jos oletetaan, että Lieksassa tällaiset on vaadittu tasapuolisesti kaikilta toimeentulotuen hakijoilta ja Jaman on nämä tiliotteensa esittänyt sosiaalitoimistolle, niin mitenkähän toimistossa on reagoitu asiaan? Koska pakolaisia kohdellaan samoin kuin kantasuomalaisia, on itsestään selvää, että Jamanilta on evättu tuki parilta seuraavalta kuukaudelta.

  Olenkohan minä vähän lapsellinen ja naivi, ettenkö sanoisi ihan tyhmä, kun noin ajattelen.

  Jaksamista sinulle Junes ja kiitos tähänastisista aikaansaannoksistasi.

  VastaaPoista
 19. Laki määrää: kunnianloukkauksena ei pidetä arvostelua, joka kohdistuu toisen menettelyyn politiikassa, elinkeinoelämässä, julkisessa virassa tai tehtävässä, tieteessä, taiteessa taikka näihin rinnastettavassa julkisessa toiminnassa ja joka ei selvästi ylitä sitä, mitä voidaan pitää hyväksyttävänä . Siis kansallakin on mahdollisuus aina arvostella, jopa jyrkästikkin mm virkamiesten eri toimintoja jna

  VastaaPoista
 20. Junes,kiitos Sinulle että jaksat pitää asian ja totuuden esillä.Olen miettinyt että miten paljon somalinaisista on Suomessa yksinhuoltajia ja siitä huolimatta tulevat raskaaksi yhtenään,kai niilla on yhteinen mies,saa olla neljä vaimoa,kaikki yksinhuoltaja statuksella,kaikki mahdolliset tuet jne..Ja omat vanhuksemme makaavat märissä vaipoissa ja hoito ei pelaa..

  VastaaPoista
 21. Tässä on laina yritys, joka tarjoaa lainoja sekä yksilöiden ja yritysten yhteystiedot Arcolos Loan Service saada lainaa, jonka korko on 3% pääsette yhteyttä sähköpostitse (arcolosfinancialhelp@hotmail.com) lisätietoja

  Arcolos Loan Service lopettamiseksi taloudelliset ongelmat..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuskinpa Jama tarvitsee lainaa. Sossu hoitaa.

   Poista
  2. Tämä on mainos jostain ulkomailta

   Poista
 22. Täällä 19v. opiskelija, joka haki kahdelle (2) kuukaudelle toimeentulotukea, koska muutto on joulun alla ja siihen nyt vaan menee rahaa enemmän. Vastaus sossulta oli " Olette avopuolisonne kanssa niin nuoria, että voitte muuttaa takaisin vanhempienne luokse." Oli kyllä tyhmä ilme naamalla jonkun aikaa ennenku pois lähdin sieltä.

  VastaaPoista
 23. Mua vituttaa se, että vaikka en asu Liekassa, niin joudun verojen muodossa maksamaan Lieksan sossutukia, kun ne ovat niin hälläväliä-tyyppejä. Miten ne voivat olla vielä viroissa?

  VastaaPoista
 24. Se on kumma kun arvostellaan virkamiesten toimintaa niin heti pitää rasistikortti käyttää. No se menettää merkityksensä vuodessa parissa, kuluttakaa vain.

  VastaaPoista
 25. Rasistikortti menettää merkityksensä??? - No ei oikeastaan.Se vain muuttaa muotoaan.Nykyään se lähinnä herättää tahattomia nauruntirskahduksia koomisuutensa vuoksi koska mädättäjät ovat onnistuneet tekemään siitä vitsin.

  VastaaPoista
 26. pakko todeta etä tän maan lain laatijat ja eritoten nuo tädit jotka homaa nk "hoitavat" ovat todella pahasti pihalla ja suorastaan rasistisia omaan kansaamme kohtaan no siihenhän jopa ent pressamme ahtisaari suorastaan heitä yllytti taannoin ..joten se siitä arvostuksesta ko persoonaa kohtaan.
  Kiitos Lokka asiallisesta ja OK kirjoituksesta kansalaisten luettavaksi jotta saavat ihan asiatietoa natsifemakkojen antaman"virtuaalitiedon"sijaan KIITOS ja valtavasti voimia ja viisautta toimia edelleen kansamme parhaaksi natsifemakkojen ja hamesetien raivoistasta vastustuksesta huolimatta :)

  VastaaPoista
 27. Verotiedot ovat julkisia, joten jokainen ketä vähäänkin kiinnostaa, saa kyllä vaikka naapurinsa tulot selville. Se olisi sama asia, kun katsoisi tiliotetta. En näe siis mitään rikollista tiliotteen julkaisussa.

  VastaaPoista
 28. Aivan uskomatonta. Us-ko-ma-ton-ta. Kiitoksia tästä tiedonannosta.

  VastaaPoista
 29. Jos teitä kiinnostaa... kun itse kerään myös postimerkkejä, niin tiedän postintoiminnasta seuraavaa.

  Jos laitatte postiin pelkällä nimellä kirjeen ja paikkakunnan, posti löytää osotteen puolestanne.

  VastaaPoista
 30. Et saanut pillua haukkumalla naisia huoriksi ja nyt häiriköit internetissä, aiheuttaen Veronmaksajille tuhansien, ehkä kymmenien tuhansien eurojen kulut.

  Junes Lokka taitaa olla hävettävin suomalainen jonka nimen olen kuullut tämän vuoden puolella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole haukkunut naisia huoriksi. Mitä kuluja veronmaksajille tämä blogi on aiheuttanut?

   Poista
 31. Hienoa Junes, että jaksat harrastaa tutkivaa journalismia! Ennen vanhaan jotkut sanoma- ja aikakauslehdetkin sitä harrastivat. Keep up the good work!

  VastaaPoista
 32. Milloinkahan siellä Etiopiassa Somalien pakolaisleirillä on alettu kouluttamaan koneinsinöörejä? Ja vielä mukamas 'Korkeakoulutettuja'. Ihan sama kuin Leningradista saadut valelääkärin paperit, perkele!

  VastaaPoista
 33. Komeaa työtä, Junes. Olen täsmälleen samoilla linjoilla kanssasi tämän asian esilläpidon tarpeellisuudesta. On se kumma, että Suomen lainsäädäntö ei oikeastaan anna mahdollisuuksia virkamiesten rankaisemiseen esim. sakoilla. Ainakin ennen vanhaan se oli mahdollista käsittääkseni vain ammattisotilaiden tapauksessa. Heidät saattoi laittaa jopa arestiin. Nykymenosta en tiedä.
  Kyllä muuttuisi virkamiesten touhut, jos heitä rankaistaisiin virkavelvollisuuksiensa laiminlyönneistä ja suoranaisista väärinkäytöksistä. Oikeutta voi hakea , jos kokee itse kärsineensä vääryyttä. Mutta entäpä tällaisissa tapauksissa, joissa demari-virkamiehet rikkovat lakia minkä kerkiävät eikä varsinaisesti löydy yksittäistä kantajaa eli vääryyttä kärsinyttä? Kuka heidät laittaa haastaa käräjille?
  Oikein hyvä esimerkki tämä Lieksan tapaus. Löytyy näitä täältä stadistakin.
  Ja tälle Tiitulle: Ota jotain lääkettä. Muutoin pääsee käymään niin, että heräät paskat housussa ja käsi potassa kun Lieksaan ollaan hamuamassa lisää näitä mamuja. Voi kiesuksen kiesus.

  VastaaPoista
 34. Törkeä sossutantta tuo Lieksan eukko Soile. Kyrsii nähä tommosia ämmiä tommosissa tehtävissä. Ja akka ilkeää väittää, ettei se MAKSA MITÄÄN Lieksalle, kun rahat tulee ELY-keskukselta - kuulehan ämmä - ne rahat tulee meiltä suomalaisilta veronmaksajilta ja minä en siedä tommosia kotoutettuja loisia, joille pitäis maksaa kaikki ja lisää rahaa lähetetään kohdemaahan, josta ootetaan lisää loisia työnimellä perheenyhdistämisprojekti. Häpeä Lieksan sossutantta.

  VastaaPoista
 35. Muuttakaa jo pois sieltä ahtaasta kaupungista ja antakaa ne vanhat ränsistyvät kerrostalot pakolaisille. Niin se on mennyt jokaisessa muussa maassa jo aikojen alusta. Turha tapella siitä kaupunkien friikki showsta, tulee vaan paha mieli. Maalla parempi ja terveempi muutenkin.

  VastaaPoista
 36. esim jos ei halua maksaa jostain verorahoista nostetuista pakolais tuista... yksi ratkaisu on että ei asu sillä alueella.. kun ne rahat kunnan velka kirjana tuodaan olevaisuuteen sekä sitten kunnan veroina 'maksetaan'. Turha tapella, antaa pakolaisten pitää kaupungit. Jos muuten seuraat mitä tahansa päättäjää, esim kiinteistöalalla, niin jokainen niistä asuu omakotitalossa ei niissä kerrostaloissa mitä hoitavat. Sama periaate päättäjissä, päättävät kaupungin monivärisistä vuokraslummi asioista, itse asuvat hevostilalla maaseudulla niin kaukana kaupungista kuin mahdollista.

  VastaaPoista
 37. tarkoittaa näin pidemmän päälle... mitä kaupunkimaisempi asuinalue, ajan päälle enenevässä määrin suurempi velka, suuremmat verot, pienemmät tulot. Ne rahat mitä nää pakolaiset 'saa' tai niille tyrkytetään, ne joutuu maksamaan kaikkena isompana maksuna pidemmän päälle tai sitten kun niillä on koulutukset mutta ei tietenkään työpaikkaa koska kuka sillä verotusalueella työllistäisi, niin pääsevät 300 e/kk ilmaistöihin hamaan tulevaisuuteen. Kannattaa se hullunpyörä jättää kokonaan väliin ja kattoa paikkaa missä on vähän ihmisiä. Mitä isompi asukastiheys, sitä suurempi % mielisairautta, väkivaltaa, sitä suuremmat viranomais valvontakamera ja poliisi kustannukset, , sitä painostavampi fiilis, sitä isommat verot koska joku ne velat maksaa, sitä enemmän köyhyyttä eli rahan puutetta, sitä vähemmän businesta, sitä enemmän valvontaa, sitä surkeammat 'palvelut' jne oravanpyörä joka ruokkii itseään. Ei siihen ole muuta ratkaisua kuin hypätä siitä pois. Idiootti tappelee sitä vastaan koska tulee häviämään. Joku haluaa asua pakolaisena taantuvassa slummi kaupungissa... no tietenkin niille pitää siitä maksaa koska ei sellaista ilmaiseksi tehdä. Tällä pakolaispolitiikalla yritetään mm. pitää yllä jotain vanhaa infraa ja rakennuskantaa jossa kenenkään ei pitäisi asua. Jos pakolaisia ei pakolla otettaisi maksuasukkaiksi, koko kaupunki pitäisi varmaan jyrätä. Nyt on otollinen aika muuttaa pois kaupungeista koska ne ovat lahoamassa ja tarvitsevat uutta verta maksamaan sen kalliin vajakki restauroinnin jossa ei ole mitään järkeä muutenkaan. ruostuvan teräsbetonin käyttöaika kosteuden vuoksi 30-50 vuotta. Kaikki maailman kaupungit siitä rakennettu, jokainen rakennus, silta, moottoritien pätkä, mikä tahansa infra. Aikamoinen lasku tulossa niille jotka kaupunkien alueilla asuvat, koska jotta infra ei pelkästään romahda itsestään, se pitää purkaa ja uusia joten kaikki kaupungit joudutaan täysin uudelleen rakentamaan koko ajan. maksumiehiksi päätyvät idiootit suuntaavat kaupunkeihin, viisaat niistä poispäin.

  VastaaPoista
 38. Asiaa!

  ps. Tämä Tiitu on hauska, protrolli vai oikeesti yksinkertanen? :D

  VastaaPoista
 39. Vetää hiljaseks tää Suomen touhu... Ei tule uni kun miettii että meitä kohtaan on tehtailtu kansanmurha ja koko Euroopan väkeä kohtaan.. Onneksi mummoni, Karjalasta lähtöisin ei ole näkemässä tätä..

  VastaaPoista
 40. mitäköhän Soilelle mahtaa kuulua tänä päivänä, vieläkö se akka saa sohlata siellä Lieksan sossussa.

  VastaaPoista
 41. näitä Soileja on maa täynnä. 600000 euroa per kuukausi valuu suomalaisten rahaa Somalian merirosvoille. Jos siitä sitten joku valittaa, niin tuomitaan 'oikeudessa' antamaan lisää rahaa näille verenimijöille.

  Ei voi enää hullummaksi mennä tää touhu... vai voiko!

  VastaaPoista