keskiviikko 18. syyskuuta 2013

In Thai But, Lii

Marjanpoiminta on sellainen duuni, joka ei kelpaa suomalaisille, väitetään. Tämän takia marjayritykset maahantuovat toiselta puolelta maailmaa työntekijöitä tekemään ne työt, jotka eivät meille kelpaa. Nyt kuitenkin on ilmennyt, etteivät nämä työt, jotka eivät kelpaa meille, kelpaa heillekään.

Yhtälöä ratkaisemaan on ilmaantunut joukko haaskalintuja, joista tunnetuin lienee tietokirjailija, englannin kielen tulkki ja vapaa-aikanaan poliitikko Li Andersson.

Pöytäkirjoista ei ilmene, veloittiko Li 72 euroa alkavalta tunnilta tuosta tulkkauskeikasta suomalaisen veronmaksajan piikkiin, kuten somalien ja arabien asiointitulkeilla on tapana tehdä Kelassa ja oikeuslaitoksessa jotta heille myönnettäisiin tukia, joita ei suomalaisille myönnetä tai jotta heidät voitaisiin tuomita ehdolliseen tuomioon pahoinpitelyistä, ryöstöistä tai raiskauksista. Minua olisi kiinnostanut myös tietää, kuka maksoi matkat Saarijärvelle. Luultavasti Arhinmäen myöntämistä nuorisojärjestötuista nämäkin.

Näihin kysymyksiin en saisi vastausta, vaikka kysyisin häneltä.

Yli viisi miljoonaa euroa suomalaisten verorahoja niin kutsuttuun Ruanda-oikeudenkäyntiin upottanut eli kansanmurhaajaa/turvapaikanhakijaa François Bazarambaa puolustanut ihmisoikeuslakimies Ville Hoikkala kuitenkin janoaa kostoa. Hän on erittäin närkästynyt päätökseen lopettaa asian esitutkinta, mikä on luonnollinen reaktio ihmisoikeusteollisuudella tienaavalle parasiitille: hän ei ehtinyt veloittaa kuin vajaan viikon verran asianajajakuluja, toisin kuin hutujen ja tutsien välisessä kähinässä kävi.

Hän on päättänyt ajaa yrittäjän konkurssiin, kuten suojatyöpaikkalaiselta voi odottaa. Suomi on tuhottava hinnalla millä hyvänsä.


Li Anderssonin piti olla lauantaina 14.9. Oulussa järjestämässä ylimääräistä Eurooppa-päivää. Minulla ei ole hajuakaan, mikä sellainen on, sillä ns. Eurooppa-päiväähän surraan 9.5. Joka tapauksessa, hän jätti sinne tulematta. Törmäsin häneen vahingossa Facebookissa, missä yritin kysyä asiasta, mutta tuttuun tyyliin hän ei vastannut minulle. Ei hän ole koskaan vastannut minulle Twitterissäkään. Ei sen puoleen kyllä Dan Koivulaaksokaan.

Outoja poliitikkoja meillä, kun eivät vastaa kansalaisille. Kukahan näitä äänestää? En ainakaan minä, sillä äänestän itseäni. Olen muuten eurovaaliehdokas ja vastustan tällaista roskaa. Meiltä löytyy omaa väkeä poimimaan marjat, kunhan työehdoista sovitaan ja järjestelmä palautetaan järkeväksi. Suomi on aina ollut monikulttuurinen maa ja meillä on aina poimittu marjoja.


Li "the Situation" A.


Tämän jälkeen lauma hörhöjä kävi maanantaina 16.9. Kolmen sepän aukiolla ulisemassa megafoniin:
Videon kommenttiosiossa totean, että no, tämähän vain todistaa, että thaimaalaiset ovat loppujen lopuksi samanlaista roskasakkia ja samanlaisia sisäsiittoisia vaimoaan tai vaimojaan raiskaavia ja tappavia juoppoja kuin suomalaisetkin. Meinaan, ei enää kelpaa marjanpoiminta heillekään. Toki voi olla, että heillä on koneinsinöörin paperit jäänyt Bangkokiin. Toivottavasti mielenosoittajat löytävät jostain vielä kaukaisemmasta maasta ahkerampaa väkeä poimimaan kaipaamansa marjat.


Vastaukseksi saan epämääräistä huutelua; minua kutsutaan mm. trolliksi ja arjalaiseksi prinssiksi. Video on kerryttänyt kolmessa päivässä vaivaiset 266 katselijaa, toivottavasti se saa tällä kirjoituksella enemmän näkyvyyttä.

Poliisi julkaisi tänään syyttäjän päätöksen esitutkinnan rajoittamisesta. Jokainen voi asiakirjoista todeta, kumman tarina on uskottavampi (koko päätös, jonka diaarinumero on E 13/5039, on ladattavissa pdf:nä täältä, 388 kt):

Laajempi käsitys ihmiskaupasta

Laajempi käsitys ihmiskaupasta
Toivoisin, että Li Andersson tulkkaisi tämän hollantilaistaustaisen muusikon kappaleen sanat suomeksi:

Pdf:ää ei ole pakko ladata, sillä tässä se on jpeg-muodossa:
Disclaimer: tähän kirjoitukseen ei käytetty senttiäkään yhteistä rahaa.

10 kommenttia:

 1. Korko taitaa olla lähempänä 50% kuin 11% eli mitähän muuta tuossa kiireellä väännetyssä sepostuksessa jossa siis ei ole edes kuultu asiaan liittyviä henkilöitä on väärin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo 11 % on Hoikkalan kertomaa, älä kyseenalaista oikeustieteen maisteria.

   Laina ei liity sotkamolaiseen yrittäjään millään lailla, vaan on thaimaalaisten omia säätöjä.

   Miksi asiaan liittyviä henkilöitä olisi pitänyt kuulla? Heillähän oli tuo valtion kustantama ihmisoikeuslakimies edustamassa heitä.


   ps. kertoisitko, miten päädyt 50 prosenttiin?

   ps2. mitä tarkoitat kiireellä väännetty sepostuksella?

   Poista
 2. 95 euroa korkoja 3kk:n ajalta on aika paljon 833€ lainasta. (4*95=380 eli 833 euron lainasta vuosikorkoja 380 euroa)
  Asuntolainalle tulisi aika kivasti hintaa tuolla korolla.

  Kiireellä väännetty kun ei ehditty edes kuulla asiaan kuuluvia ihmisiä ja moinen ahkeruus ja ripeä päätöksenteko ei nyt vain ole maan tapa eli ei ole kaikki kunnossa tämän asian tiimoilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistä tiedät, että kyse on kolmen kuukauden lainasta? Entä kertoisitko mitä thaimaalaisten omat säädöt kuuluvat suomalaiselle yrittäjälle? Olisivat lainaamatta tai sopisivat paremmat ehdot itselleen.

   On muuten harvinaisen naurettavaa verrata alle tonnin lainaa asuntolainaan.

   Se, ettei "ihmisiä kuultu", ei tarkoita, että tutkinta olisi kiireellä tehty. Heillähän oli valtion kustantama lakimies edustamassa heitä (joka maksoi takuulla enemmän kuin nuo lainat).


   ps. ei tässäkään tapauksessa kuultu kaikkia asiaan kuuluvia ihmisiä. Miten kommentoit.

   Poista
 3. Jos korkoa vertaa suomalaisiin pikavippeihin, tuohan on suorastaan naurettavan halpa.

  Hyvin perusteltu päätös, joka antaa ajattelemisen aihetta.

  VastaaPoista
 4. Tuo 3 kk-n laina lukee linkittämissäsi papereissa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, niinpä onkin. Mutta edelleen, mitä tekemistä suomalaisella marjayrittäjällä on thaimaalaisten omien säätöjen kanssa? Kyseessähän on Thaimaan valtion omistaman pankin myöntämä laina.

   Poista
 5. Mutta mitä tapahtui marjoille? Mätänivät metsään?

  Kiitos, Li & Co. Nyt syön puolalaisia, takuulla reilusti ja ihmisoikeuksia riistämättä kerättyjä marjoja.

  VastaaPoista
 6. Kirjoitit:
  "Meiltä löytyy omaa väkeä poimimaan marjat, kunhan työehdoista sovitaan ja järjestelmä palautetaan järkeväksi"

  Minkälaisia työehtojen tulisi olla? Mitä käytännössä tarkoitat järkeväksi palauttamisella? Millä tuntipalkalla sinä keräisit marjoja, jos olisit työtön?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Li ei keräisi marjoja, vaikka Li olisi työtön. Li taistelisi sortoa, rasismia, riistoa ja "lahtareita" vastaan.

   Poista