keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Heinola ja Suomen tuhoisa pakolaispolitiikka

Heinolassa kaupunginvaltuuston ja asukaslukutoimikunnan puheenjohtaja, kokoomuksen Timo Ihamäki on ehdottanut, että Heinola ottaisi 100 kiintiöpakolaista. Tarkoitus on paikata asukasvajetta.

- Pitäisi olla ehdottomasti 20 000 asukasta, ja meillä jää 20:ta asukasta vaille. Lukumäärä ratkaisee, joten yritämme saada mahdollisimman hyviä ja terveitä maahanmuuttajia.
Mieleeni muistui vanha Tintti-albumin Coke en stock eräs kuva, jota hieman muokkasin:Tästäkin lausunnosta on taas kerran kehkeytynyt mediassa rasismijuttu, vaikka tämä olisi ollut oiva tilaisuus keskustella pakolais- ja yleisesti maahanmuuttopolitiikkamme älyvapaudesta.

Suomalaisten toimittajien älyllinen epärehellisyys, poliittinen korrektius ja ilmeisesti älykkyysosamäärän mataluudesta johtuva asennevamma kuitenkin estää normaalin käsittelyn ja aiheesta järjellisen keskustelun. Päätin kirjoittaa tämän jutun, kun kuulin, että joku Tuomas Enbuske oli radiossa trollannut Ihamäkeä kysymällä no entäs jos jalaton pakolainen tulee Heinolaan?

Ensinnäkin Ihamäen lausunnossa ei ole mitään rasistista: jos Heinolassa on olevinaan jokin ongelma terveyskeskusten kanssa, ei sokeritautisten, raajarikkojen ja muiden tuberkuloosipotilaiden tuonti paikkakunnalle tietenkään helpota tilannetta. Rasismi on rotusyrjintää eikä mitään muuta.

Mediassa on esitetty, että lausunnon typeryys johtuisi Ihamäen korkeasta iästä. Näin ei tietenkään ole -- tällaista pakolaiskeskustelu on aina ollut Suomessa: maahanmuuttajat korjaavat huoltosuhteen, paikkaavat väestökatoa ja työvoimapulaa, pelastavat suomalaiset sisäsiittoisuudelta ja rikastuttavat kulttuuriamme, ovat koneinsinöörejä ja tekevät ne työt, jotka eivät meille kelpaa -- typerien argumenttien lista on suorastaan loputon.

Jostain tuntemattomasta syystä hallitus haluaa pakkorikastuttaa jokaikisen Suomen kunnan pakolaisilla, ja jos tätä vastustat, olet rasisti.

Koska Ihamäki ei ehdota nk. Lieksan strategiaa eli oleskeluluvan saaneiden turvapaikanhakijoiden houkuttelua, vaan puhuu nimenomaan kiintiöpakolaisista, vedätyksen taustalla on luultavasti uusin ELY-keskusten rahallinen kiintiöpakolaisista maksettava lisäavustus:

SYLVIA-hankkeesta maksetaan vuonna 2014 jokaisesta kuntaan vastaanotetusta pakolaisesta lisäkorvausta ja kunnalle, joka korottaa kuntapaikkakiintiötään 20 hengellä tai tekee päätöksen vähintään 20 pakolaisen vastaanottamisesta, maksetaan 20 000 euron suuruinen lisätuki.


Mainittu lisäkorvaus on 1 000 euroa per alle 7-vuotias ja hieman vähemmän sitä vanhemmista. Korvauksia on siis tiedossa enintään 120 000 euroa, mikä on naurettava summa, kun puhutaan terveyspalvelujen järjestämisestä. Alaikäiset tarvitsevat kalliita koulupaikkoja kouluavustajineen ja tulkkeineen. Ulkomaalaisille perheille myönnetään paljon helpommin ja enemmän toimeentulotukea kuin suomalaisille. Terveetkin pakolaiset sairastavat mm. D-vitamiinin puutteen takia enemmän kuin suomalaiset. Osalla on sotatraumoja. Kunnan sosiaali- ja terveysmenot räjähtävät käsiin.

Kaiken tämän lisäksi alueen rikollisuus ja turvattomuus kasvavat, paikalliset alkavat huomata kulttuurieroista johtuvaa naisten ahdistelua, tavaroita katoaa ihmisten pihoilta ja kunnan viihtyvyys laskee. Parhaiten toimeentulevat muuttavat Heinolasta pois.  
- Homma saadaan hoidetuksi, kun saamme sata maahanmuuttajaa. Se olisi tuntuva luku, ettei tarvitse enää itkeä. Se ratkaisisi väkilukuongelman kerralla.
Ihamäen omien sanojen mukaan Heinolasta puuttuu 20 asukasta, joten miksi ottaa 100 pakolaista, kun kaikkien tiedossa on, että määrä kuitenkin moninkertaistuu huikean syntyvyyden ja perheenyhdistämisten takia? Toisaalta pakolaiset muuttavat joka tapauksessa Helsinkiin viimeistään neljän vuoden kuluttua, kun korvaukset loppuvat.

Suomalainen tutkiva journalisti.


Ihamäen ja kaikkien muidenkin on pakko tietää tämä. Kuka tahansa aikaamme seuraava tietää tämän -- Ruotsissa ollaan jo pidemmällä: kunnilla ei ole enää lainkaan oikeutta kieltäytyä vastaanotosta. Jotkut kunnat jopa purkavat asuntoja välttyäkseen pakolaisilta.

Joku voisi myös kysyä, että mitä hyödyttää päästää 100 ihmistä Syyriasta tai Afganistanista Suomeen? Maailmalla vellovat sodat eivät kuulu Suomelle ja meillä on omiakin ongelmia aivan tarpeeksi ratkottavanamme. Jos Heinolasta puuttuu 20 asukasta, Heinolaan voisi houkutella jo Suomessa asuvia oleskeluluvan saaneita turvapaikanhakijoita tai -- kauhistus -- ihan suomalaisiakin. Mistään asukasvajeesta ei kuitenkaan ole kyse, kuten kaikki tiedämme.

- Se ajetaan nyt läpi, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Timo Ihamäki (kok.) kertoo.

Miten niin ajetaan ja kuka ajaa? Heinolalaiset eivät tätä halua.

Heinolan ja muiden asukaspulasta kärsivien kuntien vihoviimeinen virhe olisi siis vastaanottaa pakolaisia.

Tilastoja Heinolasta.3 kommenttia:

 1. Varsin tervehenkistä pohdintaa tässä bloggauksessa, sietäisi laittaa jakeluun jokaiseen kotiin Heinolassa, ja oikeastaan koko Suomessa.

  VastaaPoista
 2. Kultainen sääntö: Tee lähimmäisellesi kuten haluat itsellesi - tai läheisillesi - tehtävän. Jos Matti tai Mahmud eli ihminen on vaarassa kuolla, hänet on pelastettava eikä mietittävä Heinolan asukaslukua. Eikä ole Matin tai Mahmudin vika jos D-vitamiini on jäänyt saamatta. Ja meilläkin sairastuttiin tubiin vielä 1980-luvulla.

  VastaaPoista
 3. Anonyymi23. tammikuuta 2014 12.18
  "Kultainen sääntö ..."

  Kannattaisi miettiä asiaa hieman laajemmin. Tuo tarkoittaa myös sitä, että on hyväksyttävä, että jokaista pahoinpideltyä kantasuomalaista kohtaan pahoinpidellään vastaavasti yksi mamu. Jokaista raiskattua tyttöä kohti raiskataan yksi mamu, ja jokaista tapettua ... sillä he haluavat itseään kohdeltavan kyseisellä tavalla.

  VastaaPoista