torstai 13. maaliskuuta 2014

14-vuotias nainen tyrkytti itseään Kaisaniemen pusikoissa

Helsingin käräjäoikeus on 5.3.2014 tuominnut 32-vuotiaan Habtamu Andarge Wodagin ehdolliseen vankeuteen Kaisaniemen puistossa tapahtuneesta raiskauksen yrityksestä. Nuorukainen oli yrittänyt raiskata 14-vuotiaan naisen.

HS 11.3.2014
IL 12.3.2014


Oikeuden mukaan nuorukainen lyöttäytyi puistossa nuorisojoukon seuraan aamuyöllä viime elokuussa. Kun 14-vuotias nainen erkani joukosta mennäkseen pissalle pensaikkoon, nuorukainen lähti seuraamaan häntä.

Hän kaatoi naisen maahan, työnsi kielensä tämän suuhun ja kopeloi rintoja puseron alla. Lopulta nainen onnistui pääsemään karkuun.

Nainen kuitenkin huomasi unohtaneensa laukkunsa tapahtumapaikalle. Hän lähetti ystävälleen kaksi hätääntynyttä tekstiviestiä ennen kuin lähti hakemaan laukkua.

Nuorukainen kaatoi naisen uudelleen maahan, avasi naisen housut ja alkoi kopeloida tämän paljasta alapäätä. Tällöin naisen ystävä kuitenkin ehti apuun ja veti naisen pois tilanteesta.

Syyttäjä vaati nuorukaiselle ehdotonta vankeusrangaistusta raiskauksen yrityksestä ja törkeästä lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yrityksestä.

Nuorukainen kiisti syyllistyneensä rikokseen. Hänen mukaansa nainen oli suostunut tekoihin. Nuorukainen vetosi myös siihen, ettei hän tiennyt naisen olevan alle 16-vuotias eli siis alle lain määräämään suojaikärajan.

Oikeuden mukaan nainen ei miltään osin ollut suostunut tekoihin, vaan nuorukainen oli jatkanut tekojaan kielloista ja estelyistä huolimatta. Naisen iän selvittäminen oli nuorukaisen vastuulla.

Nuorukainen tuomittiin niistä rikoksista, joista syyttäjä oli vaatinut hänelle rangaistusta. Oikeus kuitenkin katsoi ehdollisen vankeusrangaistuksen riittävän. Nuorukainen sai yhden vuoden ja kymmenen kuukauden ehdollisen vankeustuomion.

Oikeus perusteli vankeuden ehdollisuutta sillä, että rikokset jäivät yrityksiksi eikä nuorukaista ole aiemmin tuomittu. Rikoksen vakavuus ja nuorukaisen syyllisyys eivät tässä tapauksessa edellytä ehdotonta vankeutta, oikeus totesi.

Ehdollinen vankeus olisi oikeuden mukaan kuitenkin liian lievä rangaistus. Sen vuoksi nuorukainen sai 70 tuntia yhdyskuntapalvelua.

Lisäksi nuorukainen määrättiin maksamaan naiselle yhteensä 6 000 euron korvaukset kivusta, särystä ja kärsimyksestä.

Asianajajat kuittasivat tällä kertaa 4 220 euroa.


5 kommenttia:

 1. Ei ole tuomittu aiemmin, eikä tuomittu nytkään. Hyvä sitten taas ensi kerralla, kun ei ole aiemmin tuomittu, niin ei taaskaan tarvitse tuomita. Deja vu'!

  VastaaPoista
 2. Jos olisin tämän tytön äiti, listisin tämän "nuorukaisen".

  VastaaPoista
 3. Statissa tapahtui taas: http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/286096-metro-baarityontekija-raiskasi-tyton-ravintolassa

  VastaaPoista
 4. "nainen" 14 vuotias mikään nainen ole

  VastaaPoista