sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Norjalaiset tytöt saavat syyttää itseään- Kun norjalaiset tytöt kävelevät puolialastomina kaupungilla, on se sama kuin he huutaisivat ”tulkaa naimaan minua”, sanoo kolme afrikkalaista miestä.

Julkkisasianajaja Abid Rajalla on työviikko P4:n reportterina ja hän lähti käymään Grønlandin alueella Oslossa. Siellä hän tapasi kahvilassa nuorisoporukan – kolme miestä Somaliasta ja Senegalista, joiden iät olivat 26, 30 ja 35 vuotta.

Miehet, jotka eivät halua nimiään julki puhuvat mielellään P4:lle raiskaus- ja väkivalta-aallosta, joka on jatkunut jo kauan pääkaupungissa.

- Rehellisesti? Norjalaiset ovat täysin järkyttäviä!

Mitä tällä tarkoitat?

- Tarkoitan tällä kaikkea. Enkä vähiten sitä, että ruoka on aivan hirveää.

Mitä mieltä olet norjalaisista naisista?

- He ovat jotakin aivan muuta! hän sanoo, mikä aiheuttaa naurunpyrskähdyksen muilta kavereilta. 

Kuten Dagbladet.no kirjoitti maanantaina, ahdisteli ja pahoinpiteli ryhmä somalitaustaisia miehiä ainakin kymmentä naista Sofienberginpuistossa lauantai-iltana.

Viime vuonna ilmoitettiin ennätysmäärä 161 raiskausta sekä 35 raiskauksen yritystä Oslossa. Näissä tapauksissa 70 prosenttia tekijöistä oli kotoisin muualta kuin Norjasta.

- Kuulehan nyt, norjalaiset tytöt valittavat siitä, että ulkomaalaiset miehet tekevät sitä ja tätä, mutta syy siihen, että näin paljon raiskauksia tapahtuu on se, että norjalaiset tytöt kävelevät melkein alastomina! Se on melkein kuin sanoisivat ”tule tänne naimaan minua”, tiedäthän?

Eli se mitä sanot on, että norjalaiset tytöt pyytävät tulla raiskatuiksi? 

- Eivät suoranaisesti pyydä, mutta kun he kävelevät ulkona melkein alastomina ja juovat itsensä humalaan Frognerinpuistossa tai menevät juhlimaan ystäviensä kanssa ja sitten valittavat, että tulevat raiskatuiksi? Se on heidän omaa syytään, sanoo 26-vuotias somalialainen.

Mutta itsestään se, että ovat kevyesti pukeutuneita ja juovat itsensä humalaan ei varmastikaan tarkoita sitä, että pyytävät tulla raiskatuiksi?

- Ei, mutta monet ulkomaalaiset täällä eivät ole tottuneet sellaiseen siellä josta he tulevat. He eivät ole tottuneet siihen, että tytöt pukeutuvat kuten haluavat joten he ehkä tulkitsevat sen hieman väärin, ymmärrätkö?

Koskien nuorisoporukkaa joka viime viikonloppuna hyökkäsi useiden tyttöjen kimppuun, kaatoi heidät maahan ja repi heidän vaatteensa Grünerløkkan Sofienberginpuistossa, selittävät miehet kahvilassa sitä sillä, että pojat olivat niin nuoria. 

- Eivätkö nämä pojat olleet nuoria? Tyyliin 13-14 vuotiaita? Luulen, että he olivat uteliaita siitä miltä tytöt näyttävät. He olivat niin nuoria, että he eivät tienneet, mitä he tekivät, sanoo 35-vuotias somali P4:lle.

30-vuotias joka tulee Senegalista on sitä mieltä, että afrikkalaiset miehet kunnioittavat naisia, mutta pahoinpitelyjä ja raiskauksia tapahtuu kun miehet juovat.

- Me, jotka tulemme Senegalista emme mielellämme puhu norjalaisten miesten kanssa. Emme pidä heistä, mutta pidämme norjalaisista naisista. Tämä johtuu siitä, että afrikkalainen kulttuuri kunnioittaa naisia mutta ei miehiä, 30-vuotias senegalilainen sanoo.

Mutta miksi nuoret afrikkalaiset miehet hyökkäävät norjalaisten naisten kimppuun?

- Joskus näin tapahtuu. Kun me juomme ja tulemme humalaan saatamme tulla heidän päällensä mutta kun emme juo niin emme hyökkää naisten kimppuun – kunnioitamme heitä, sanoo senegalilainen hieman ontuvalla englannin kielellään.

26-vuotias somalialainen puhuu eniten. Hän uskoo hänen ja hänen ystäviensä mielipiteiden edustavan monen somaliyhteisöä edustavan asenteita.

Etkö usko, että monet ihmiset säikähtävät sitä, että teillä on tämänlaisia asenteita mikäli P4 lähettää tämän haastattelun radiossa?

- Lähettäkää vain, koska tämä on totta. Näin asia vain on – ja tämä on fakta. Minä en valehtele. En ole koskaan ollut yhdessä norjalaisen naisen kanssa, mutta olen ollut monen norjalaisen tytön kanssa – ja he ovat melko mukavia ja erittäin hyviä sängyssä sanoo 26-vuotias P4:lle.

Toimitukseen virtasi reaktioita lähetyksen jälkeen. Tässä pieni otos P4:n kuulijoiden tekstiviesteistä: 

”Vaikuttaa siltä kuin tästä olisi tullut enemmän käänteistä rasismia. Me etniset norjalaiset emme voi sanoa mitään koska olemme rasisteja. Mutta he [maahanmuuttajat] voivat sanoa mitä haluavat. Mielestäni ollaan keskitytty liikaa toisen osapuolen rasismiin.” 

”Jos on näin vaikeaa norjalaisten parissa, miksi ette matkusta kotiin? Raiskaus on hyväksyttävää jos pukeutuu ”halvaksi”. Vastenmielistä”

"Jos norjalaiset ovat niin rumia, niin en ymmärrä mitä he tekevät Norjassa!?

”Olen shokissa”

”Tämä oli vain vitsiä, eikö?”

”Tuontapaisella asenteella ei liene ihme että kehitys niissä maissa joista he tulevat on menossa rappiolle. Seurausta liian monesta avioliitosta suvun sisällä?”

”Sanon vain että ”poikki” - ja lähettäkää heidät kotiinsa”

”Jos me norjalaiset olisimme tehneet jotakin ”säädytöntä” muslimimaassa olisi meidät mestattu välittömästi. Ulkomaalaisten on kunnioitettava Norjan lakia täsmälleen samalla tavalla kuin meidänkin pitäisi kunnioittaa heidän uskontoaan heidän kotimaassan. Yst. Terv. Knut Erik & Ronny”

”Jos heillä on niin hirveää täällä, eivätkö he voi mennä sitten takaisin? He voisivat joka tapauksessa edes opetella noudattamaan sääntöjä täällä. Terveisin raivostunut sähköasentaja”

”Miksi me emme voi yleistää jos he kerran tekevät niin?”


1 kommentti:

  1. Vuoden 2008 tilastot on rajusti alakanttiin. Viime vuoden raiskaussaldo ruotsissa oli noin 6500. Näistä tuhatkunta joukkoraiskauksia. Amnestyn mukaan 2-10%raiskauksista tulee viranomaisten tietoon. Alkaa mennä numerot aika makaabereiksi. Nyt kun YLE lakkasi uutisoimasta sitä ruotsalaisen koulun tyttöjen ympärileikkaustragediaa kuudessakymmenessä, niin mikäköhän on koko saldo sen koulun kohdalla? Sen kaupungin? Kunnan? Valtion? Skandinavian? Eu:n?

    VastaaPoista