tiistai 5. elokuuta 2014

KK 420/2014: Syyrian sisällissotaan osallistuneiden Suomen kansalaisten sukupuolijakaumasta

Yhä useampi maamme kansalainen osallistuu ulkomailla käytäviin konflikteihin. Suojelupoliisin tiedossa on yli 40 lähtijää, jotka edustavat 16 etnistä taustaa. Kriisialueelle matkanneista 75 prosentilla on Suomen passi ja vain viidennes on naisia. Homo-, bi- ja transvähemmistöihin kuuluvia ei ole tietojen mukaan edustettuina. Yleisesti tiedetty fakta on, että näissä suosituissa lomakohteissa naiset käyttävät vapaaehtoisesti burkaa. Toisin kuin mustalaishametta, sosiaalitoimisto ei korvaa burkasta aiheutuneita kustannuksia tai ainakaan sellaista ohjeistusta ei löydy.

Yle: suomalainen on mukana ISIS-terroristijärjestön propagandavideolla


Edellä olevan perusteella ja eduskunnan työjärjestyksen 27 §:ään viitaten esitän asianomaisen ministerin vastattavaksi seuraavan kysymyksen:

Miten Suomi suhtautuu niihin, jotka yksityishenkilöinä osallistuvat aseellisiin konflikteihin, kuten Syyrian sisällissotaan, ja joille ei ole vielä annettu Suomen passia ja mihin toimiin hallitus aikoo ryhtyä varmistaakseen jihadistien sukupuolitasa-arvon ja vapaaehtoisen pukeutumisen mahdollisuuden?

Oulusa 4 päivänä elokuuta 2014
Junes Lokka /m11

8 kommenttia:

 1. Päteekö sama Länsi-Saharaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos Länsi-Saharaan on lähtenyt porukaa taistelemaan Marokon armeijan laitonta miehitystä vastaan, niin toki kannatat heidänkin pukeutumistaan veronmaksajien kustannuksella?

   Oletko toimittanut kysymyksen ministerille, vai odotatko että hän löytää sen itse blogistasi?

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Varmaan että joko ministeri on tietoinen kysymyksestäsi ja onko kuulunut vastausta?

   Poista
  2. Kai se on tietoinen, kun laitoin tämän twitteriin. Vastausta ei tosin ole kuulunut.

   Poista