lauantai 16. elokuuta 2014

Mare Nostrumista

Mare Nostrum: Maahanmuuttajaliiketoimintaa






Sisiliassa (Italia) useat hotellit on muutettu maahanmuuttajien vastaanottokeskuksiksi. Se on hyvin kannattavaa liiketoimintaa.



Trapanin maakunnan hotelli Villa Mokarta de Salemilla on kokenut monia loistokkaita vuosia. Sen asiakaskunta on ollut kuuluisaa ja monipuolista. (…) Nykyisin sen marmorilla päällystetyssä aulassa sandaalejaan kuluttavat tylsistyneet turvapaikanhakijat. He ovat tulleet kiikkerillä aluksilla Gambiasta ja Senegalista; sietämättömän ihmissalakuljetuksen pelinappuloina. ”Mare Nostrum”, Italian hallituksen lokakuussa aloittama sotilas-humanitaarinen operaatio on vain pahentanut tilannetta. (…)



Tammikuusta 2014 lähtien 53.000 epätoivoista on rantautunut Sisiliaan. Ja vähintään puolet on löytänyt suojaa saaren valtavista vastaanottokeskuksista, kuten Catanen Mineosta, jossa on 4.000 henkeä. Hotellit ovat päättäneet vaihtaa alaa siirtymällä turisteista turvapaikanhakijoihin. Sisilian hotelleihin on majoitettu yli 1.500 maahanmuuttajaa. Hotellinjohtajat kertovat prefektuurille vapaiden paikkojen määrät, väsyneinä sisäministeriö jatkuviin kyselyihin vapaista vuodepaikoista.



Prefektuurin kanssa on tehty sopimus ja hotellit saavat 30 euroa ja ALV:n vuorokaudessa jokaisesta majoitetusta henkilöstä. Siten hotelli, jolla on 100 vuodepaikkaa käytettävissä, saa Italian valtiolta vuodessa 1,1 miljoonaa euroa. (…)



Toinen esimerkki maahanmuuttajille tehdystä järjestelystä on, myös Trapanin maakunnassa, Custonacissa sijaitseva l’Hôtel Poma. Tämän hotellin 22 huonetta on muutettu 97-paikkaiseksi vastaanottokeskukseksi. Muutostyöt toteutti ranskalainen Gepsa-yhtiö, joka hallinnoi 15 ranskalaista vankilaa. Yritys kuuluu monikansalliseen Gaz de France -yhtiöön (…). Tarinan moraali: Ranskan valtio tekee, vaikkakin epäsuorasti, bisnestä Sisilian rannikolle rantautuneilla maahanmuuttajilla. (…)



”Maahanmuuttajien tulva on antanut työtä 20 henkilölle”, kertoo erään toisen hotellin johtaja, joka toivoo voivansa muuttaa sen vastaanottokeskukseksi. (…)



Alkuperäisartikkeli: Panorama.it 7.7.2014





Mare Nostrum: Ebola-psykoosi, 90% italialaispoliiseista ilmoittautui sairaaksi






Italia. Palermon poliisiammattiliiton (CONSAP) mukaan useat poliisit ovat jääneet pois töistä. Poliisiprefektuuri kuitenkin torjuu tämän tiedon: ”Luulottelua”. Poliisien pelkäämien sairauksien joukossa ovat tuberkuloosi ja syyhy.



Palermon poliisien keskuudessa vallitsee infektiopsykoosi, kertoo poliisien ammattiliiton CONSAP:in tiedote.



Poliisit pelkäävät saavansa tartunnan Pohjois-Afrikasta tulevilta maahanmuuttajilta ja he ilmoittautuvat sairaiksi. Siten Urania-alukselta Palermoon rantautuneet 530 pakolaista saivat aikaan ennätysmäärän töistä poisjäämisiä.



Nyt 90% poliiseista ei ole tullut töihin, vaan he ovat jääneet eri tekosyillä sairaslomalle.



Mitä he pelkäävät? Saavansa virustartunnan pakolaisilta. Tuberkuloosin (5 ilmoitettua tapausta kesäkuussa), syyhyn, Ebolan, nämä ovat tauteja, jotka huolestuttavat poliiseja. Ilmiö, joka jatkuessaan voi romuttaa Mare Nostrum –operaatiolta toimintakyvyn.





CONSAP:in tiedotteessa uhataan jopa nostaa joukkokanne sisäministeriötä vastaan.



Palermon poliisiprefektuuri kuitenkin torjuu tiedon. ”Maahanmuuttajien mutkikkaat vastaanotto-, tunnistus- ja seurantatoimet satamassa jatkuvat normaaliin tapaan”, painottaa poliisiprefektuuri.



Prefektuuri jatkaa, että ”on torjuttava tiukasti tiedot, että 90% Palermon satamassa töitä tekevistä poliiseista olisi ilmoittautunut sairaiksi. Prefektuurin mukaan, ”poissaolo terveydellisistä syistä koskee vain minimaalista osaa kaikista tätä työtä tekevistä poliiseista. (…)



Alkuperäisartikkeli: La Stampa 7.8.2014

Suurkiitos akezille käännöksestä.

6 kommenttia:

  1. "Trapanin maakunnan hotelli Villa Mokarta de Salemilla on kokenut monia loistokkaita vuosia. Sen asiakaskunta on ollut kuuluisaa ja monipuolista. (…)

    Nykyisin sen marmorilla päällystetyssä aulassa sandaalejaan kuluttavat tylsistyneet turvapaikanhakijat."

    Siellähän on sitten meno melkein kuin Ruotsissa:

    https://www.youtube.com/watch?v=Wfc1jSERCYI

    VastaaPoista
  2. Kiitos hyvästä tiedotuksesta ja seuraavassa lisää mikä meitä pottunokkia odottaa kun ISIS pääsee vauhtiin pohjoismaissa YouTube.com / crucifixion by ISIS. Lisäksi Ebolan saastuttamista maista on tulossa opiskelijoita ainakin Rovaniemelle AMK:n. No mitä tekee nämä suomen terveysviranomaiset. EI MITÄÄN.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ebola on mahdollisuus, ei uhka. Parantaa vastustuskykyä.

      Poista
    2. Monimuotoinen ja runsas sairauksien määrä suomessa on rikkaus. Taas joku ahdasmielinen persu kritisoi turhaan. Ebola rovamiemellä on mahdollisuus ei uhka. Jos saksassakin on jo ebolaa pitää meidänkin sitä saada ja sitä paitsi Katainen ja angela ovat asian jo sopineet. Kukaan ei vastusta jos demarit saa kolmikantaneuvotteluissa yhden koulutus päivän

      Poista
  3. Miten työttömyyskorvauksella matkustaa Sisiliaan? Koska viimeksi olet käynyt paikassa?

    VastaaPoista