torstai 21. elokuuta 2014

Yhdeksän taulua, kuusi kuukautta vankeutta

Malmölainen 1968 syntynyt taiteilija, 5.7.2014 alkaen tutkintavankeudessa istunut Dan Park on tänään 21.8.2014 saanut ehdottoman vankeustuomion kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Tauluja esilläpitänyt galleristi selvisi ehdollisella - 150 päiväsakkoa. 33-sivuisen tuomion voi ladata pdf:nä tästä.


Nämä yhdeksän taulua on siis Ruotsissa määrätty tuhottaviksi:4 kommenttia:

 1. Syyttäjä ja valtakunnansyyttäjä halusivat kohdallani helmikuussa 2014 ehdollista vankeutta. Tuomio tuli lopulta "vain" sakkoina. Kuitenkin näin silloin selvästi, että tämän blogimerkinnän suuntaan olemme Suomessakin menossa. Kuka meistä kriitikoista Suomessa saa kunnian saada ensimmäisenä linnatuomion? Taulujen tuhoaminen alkaa vaikuttamaan jo historiallisten diktatuurien, kuten vaikka Kolmannen valtakunnan politiikalta - kirjaroviot. Kuka muistaa tarkasti, missä otettiin huostaan myös kyseenalaista muuta taidetta?

  VastaaPoista
 2. Näkeehän noista tauluista jo päälle päin, että nuo ovat täysin rasistisia ja mustaihoisia halventavia. Oikean kokoiset tuomiot tuli tälle "taiteilijalle" ja galleristille.

  - Irtautuja

  VastaaPoista
 3. Junes voisi Postailla näitä tauluja ahkerasti ruotsalaisille keskustelupalstoille ja ruottalaisten kuuluisuuksien Facebookiin, tulisikohan syytettä tai seuraamuksia ? Mielenkiintoinen tutkimus olisi tällainen.

  VastaaPoista