torstai 30. lokakuuta 2014

16-vuotias nainen tyrkytti itseään mökillä


Vuonna 1977 syntynyt nuorukainen tuomittiin 3.9.2014 Etelä-Savon käräjäoikeudessa ehdolliseen vankeuteen naisen pakottamisesta sukupuoliyhteyteen.

Nuorukainen pakotti 16-vuotiaan
naisen seksiin kolme kertaa elo-lokakuussa 2011. Sattumukset tapahtuivat Pieksämäellä ja Hankasalmella. Nuorukainen sai vuoden ja neljä kuukautta ehdollista vankeutta. Lisäksi hän joutuu maksamaan uhrille kärsimyksestä 6 000 euroa sekä 2 100 euron arvosta päiväsakkoja.

Sattumukset tapahtuivat mökillä ja asunnoissa, joihin nainen lähti ystävänsä kanssa nuorukaisen mukana. 
Uhrin mukaan hän pyrki kaikilla kerroilla vastustamaan nuorukaista, mutta ei päässyt tilanteesta pois. Nainen lähti toistuvasti nuorukaisen mukaan muun muassa siksi, että nuorukainen sai hänet ajattelemaan, että teot olivat hänen omaa syytään. Nainen ei ajatellut, että hyväksikäyttö toistuisi.

Oikeuden mukaan
nuorukainen käytti hyväkseen naisen nuorta ikää ja jonkinlaista ihastumista. Nuorukainen pyrki sitkeästi seksiin ja juotti naiselle alkoholia. Kolmannella kerralla paikalla oli todistaja. 
Nuorukainen kertoi oikeudessa, ettei ole ollut missään tekemisissä uhrin kanssa ja kertomus on kosto jostain aiemmasta sattumuksesta.

Nuorukainen toisti kertomuksensa Facebookissa


Nainen kärsi sattumusten jälkeen unettomuudesta, ruokahaluttomuudesta ja koulunkäyntivaikeuksista. Hän kertoi sattumuksista terveydenhoitajalle ja sai ammattiapua.

Oikeus piti naisen ja todistajien kuvausta sattumuksista täysin uskottavana.
nuorukaista ei tuomittu raiskauksista, koska väkivalta jäi teoissa suhteellisen vähäiseksi.


***


1 kommentti:

  1. "nuorukaista ei tuomittu raiskauksista, koska väkivalta jäi teoissa suhteellisen vähäiseksi." Anteeksi vaan, mutta milloin nämä lainsäätäjät oikein tajuavat, että raiskaus on väkivallasta pahinta luokkaa, vaikkei suurta fyysistä vammaa siitä aiheutuisikaan? Itse ainakin ottaisin mielummin tunnin turpaan koko jengiltä ja molemmat jalat ja kädet poikki kuin joutuisin raiskatuksi... Ei ummarra!!!

    VastaaPoista