tiistai 21. lokakuuta 2014

Ranskalainen rajapoliisi avautuu


Rajapoliisi, jolla on vahvaa kenttäkokemusta, on luetellut Ventimiglian ja Mentonin välisen maahanmuuttovalvonnan puutteet. Valitut palat.

Menton ja Ventimiglia

"Kaikki nämä luvut on koottu luottamuksillisista asiakirjoista, joihin minulla ei pitänyt olla pääsyä." Le Figaro, joka julkaisi pöytäkirjan Alpes-Maritimes prefektuurissa pidetystä "eritrealaismaahanmuuttoa koskevasta erityiskokouksesta", julkaisee nyt myös otteita toisesta hyvin valaisevasta raportista. Sen on laatinut esimiestensä tietämättä eräs kokenut rajapoliisi. Tämä 25-sivuinen ajan tasalle päivitetty raportti, joka sisältää myös kuvia, on lähetetty Alpes-Maritimes departementin kansanedustajille, että he toisivat asian yleiseen tietoon.


Maahanmuuttajatulva on räjähtämässä


"Nykyisin virta on säilynyt samana, 100-150 pidätystä joka päivä! Kuitenkin eritrealaisia on vähemmän, ja libyalaisia ja syyrialaisia enemmän", toteaa rajapoliisi. Hänen mukaan "uusimmat epäviralliset arviot" kertovat "miljoonasta maahanmuuttajasta, jotka odottavat Afrikassa pääsyä Eurooppaan". Raportin kirjoittaja oikaisee virallisia lukuja: "Maahanmuuttajien määrä on laskenut 27% elokuussa ... Se on täysin väärä tieto!". Hänen mukaansa, kun eritrealaisten määrä on laskenut, niin poliisi on todennut "syyrialaisten määrän kasvaneen huomattavasti". Hän on kirjannut "195 pidätystä" pelkästään yhden päivän aikana, "maanantaina 8. syyskuuta".

Italian ja Ranskan välinen raja, Menton

Poliisit vaarassa


"Kuinka voidaan vaatia kahden hyvin kuormitetun hallinnon 4-5 poliisia pidättämään 40 maahanmuuttajaa junasta?" Poliisin mukaan Mentonin ja Nizzan rautatieasemille tarvitaan pysyvästi liikkuva yksikkö. Sellainen on olemassa "31.12 asti". Yksikköä ei kuitenkaan pidä purkaa heti ensi jalkapallo-ottelun tultua. Kustannukset ovat huomattavat: "Hotelliin majoitettu liikkuva santarmiyksikkö maksaa valtiolle joka päivä 21.000 euroa".


Kielimuuri


Rajapoliisi kysyy: "Mitä pitää sanoa pidätetylle, että voitaisiin tehdä etsintäkuulutettujen haku? Miten pyytää häntä täyttämään tietolomake? Miten antaa jokaiselle maahantulijalle poistumismääräys Ranskasta? Valtaosa eritrealaisista kiinniotetuista ei puhu arabiaa, englantia, eikä ranskaa." Hän jatkaa: "Lain mukaan jokaiselle pidätetylle on kerrottava hänen oikeutensa hänen omalla kielellään ja niistä on annettava hänelle paperikopio. Kaikki tutkijoiden käytössä tietokoneella olevat dokumentit ovat kuitenkin vain ranskankielisiä."

 

Kehnot toimintamallit valtioiden välillä


Hallinto harhauttaa raporteillaan. "Tilastosivujen mukaan suurin osa pidätetyistä palautetaan Italiaan (palautussopimus), hän kirjoittaa. Se ei pidä paikkaansa!" Sillä italialaiset "eivät toimi sääntöjen mukaan", he eivät tule hakemaan palautettavia. "He eivät halua, että tuhansia afrikkalaisia maahanmuuttajia jää pysyvästi heidän alueelleen. Siksi on välttämätöntä suorittaa palautus rajalle: ranskalaiset poliisit saattavat pidätetyt maahanmuuttajat jalkaisin Ranskan ja Italian väliselle raja-alueelle ja tekevät heille selväksi elekielellä, että heidän tulee jatkaa matkaansa jalkaisin Italian puolelle".

 

Poliisien motivaatio laskussa


Raportin kirjoittaja painottaa toimintatapojen heikkouksia ja muistuttaa, että "ei ole mahdollista karkottaa henkilöä, joka tulee maasta, jossa käydään sotaa tai jossa on sisäinen konflikti". Seuraus: "Henkilö päästetään vapaaksi toimenpiteiden jälkeen." Koska ranskalaiset poliisit saattavat laittomasti tulleet jalkaisin rajalle, niin he "palaavat takaisin Ranskaan muutaman minuutin kuluttua muita reittejä pitkin: tunneli, ranta, moottoritie ..."

 

Neljän tunnin sääntö


Pidätettyjä maahanmuuttajia ei säilytetä kuin korkeintaan 4 tuntia Mentonin raja-asemalla, sanoo poliisi, ”kun Italian viranomaiset saavat faksilla palautusdokumentin, niin he eivät vaivaudu edes vastaamaan … Ja 4 tunnin kuluttua, koska vastausta ei tullut, ranskalaiset poliisit saattavat maahanmuuttajat jalkaisin takaisin kohti Italiaa”.

 

Ranska välikädessä


25. syyskuuta päivittämässään raportissa kirjoittaja jatkaa viitaten tilanteeseen Calais’ssa: ”Iso-Britannia sysää maahanmuuttajat takaisin Ranskaan, joka on kuitenkin maahan saapuvan tulvan puristuksissa.” Kirjoittaja kehottaa ”ottamaan käyttöön Schengen-sopimuksen artiklan 2, joka mahdollistaa rajavalvonnan palauttamisen”. Samalla tavalla, kuin Ranska teki arabikevään maahanmuuttajatulvan aikana keväällä 2011. Hän arvioi, että ilman sitä ”vastaava tulva voi johtaa rikollisuuden kasvuun”.

Suurkiitos akezille käännöksestä.Le Figaro 12.10.2014

11 kommenttia:

 1. Ihan mielenkiintoisia juttuja, mutta entä sinä - oletko esimerkiksi viimeinkin valmistunut ja töissä, työttömyyskorvauksella vai toimeentulotuella?

  VastaaPoista
 2. On se ihana asia, kun meillä on joukossamme ylläolevan kaltaisia järjen jättiläisiä.

  VastaaPoista
 3. Ensimmäinen anon tarkoittaa tietenkin, että työttömillä tai opiskelijoilla ei saisi olla oikeuksia kritisoida sosiaalipoliittisia säädöksiä ja käytäntöjä, jotka lisäävät mm. työttömyyttä. Suvaitsevaisen ihmisen aukotonta logiikkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joko Junes on valmistunut, vai loisiiko veronmaksajien kustannuksella ikuisena opiskelijana edelleen?

   Poista
  2. Ei taida Lokka olla ihan suvaitsevien listan karjessa.Sita saa mita tilaa.

   Poista
  3. Debiilien kommentteja en ole tilannut, ne tulevat itsestään ja pyytämättä.

   Poista
  4. Varsinainen spykiatri tuo Lokka. Jos ei opiskelu kiinnosta ja loisiminen on kivaa, niin menisit vaihteeksi vaikka Marokkoon.

   Loisimista kutsutaan joskus lokkeiluksi. Juneksen toiminnasta voisi vakiintua Suomen kieleen termi 'lokkailu'!

   Poista
  5. Miten tekstiä kommentoisit? Tuo voisi aivan hyvin olla Haaparanta-Tornio raja.

   Poista
  6. No ei., ainakaan ennakoitavissa olevassa tulevaisuudessa. Toiselta suunnalta mahdollisesti joskus.

   Mutta jutusta ... kenelle on etua tuollaisesta tilanteesta? Mafia, korruptoituneet viranomaiset EU:ssa ja tulijoiden
   kotimaissa, valtaan haluavat poliitikot?

   Ei ole turkkilaisia Balkanilla!

   Poista
  7. Naapuri on juuri avaamassa tulijoille 500 paikan vastaanottokeskuksen Haaparannalle, ja tämä on vasta alkua: 500 tulijaa Haaparannalle - haaste. Tuonne tulee joka vuosi 100000 uutta asiakasta + perheenyhdistämiset.

   Mitä luulet tällä olevan vaikutuksia? Lue myös kirjoitukseni Vain siirtolaiselämää, niin näet mitä vaikutuksia Italian rajan tilanteella on Calais'n kaupunkiin.

   Poista
  8. Syyskuussa oli Dunkerquessa oikomassa joukko tummaihoisia jalkaisin satamaan, en huomannut kenenkaan puuttuvan asiaan. Halpaa tyovoimaa briteille.

   Veronmaksajathan tuon kustantavat, eli ei mene sinunlaistesi loisijoiden pussista.

   Poista