perjantai 4. joulukuuta 2015

Maailman vapaimmalla medialla laajempi käsitys journalismista

Aina ajan hermolla oleva maailman vapain media keksi 4.12.2015 uutisoida 26.6.2015 tapahtuneesta sattumuksesta. Kyse on nk. juluslokka-kaustista, jossa joku tuntemattomaksi jäänyt henkilö lähetti 26.6.2015 klo 3.44 sähköpostin Petteri Orvolle. Lähettäjä käytti nimeä Julus Lokka, minkä takia Helsingin poliisi pyysi Oulun poliisia suorittamaan yleisen kotietsinnän asuntooni ja otti minut kiinni 22 tunniksi.

Kokemuksesta tiedän, ettei valtamedia oikaise juttujaan eikä JSN ota valituksia käsittelyyn. Näistä syistä päätin kirjoittaa tänne tämän vastineen.

Iltalehden mukaan hovin päätös ei ole vielä tullut Helsingin poliisin murharyhmän päällikölle. Mistähän ihmeen hovin päätöksestä tässä on kyse ja mitä tekemistä hovioikeudella on poliisin esitutkinnan kanssa?


IL 4.12.2015


Iltasanomien mukaan molemmat oikeusasteet totesivat, että kotietsinnän toimittamiselle oli pakkokeinolain mukaiset edellytykset. Tämä ei pidä paikkaansa, sillä Rovaniemen hovioikeus ei ole vielä käsitellyt valitustani.


IS 4.12.2015


Kaleva otsikoi tapansa mukaan virheellisesti "ou­lu­lais­mies­tä epäillään sisäministeri Petteri Orpoon koh­dis­tu­nees­ta tap­pouh­kauk­ses­ta". Poliisi luopui epäilyistä jo kuulustelun aikana. Ennen kuin allekirjoitin pöytäkirjat, totesivat he, että "sinua ei epäillä enää, vaan olet nyt asianosainen". Joten oululaismiestä ei epäillä, toisin kuin Kaleva väittää. Itse asiassa Oulun poliisille oli jo ennen putkayötä selvää, ettei minulla ole mitään tekemistä asian kanssa.


Kaleva 4.12.2015


Että näin laadukasta journalismia tässä maassa. Julkisen sanan neuvoston mukaan tiedot on tarkistettava mahdollisimman hyvin. Toimittajat eivät ole kysyneet minulta mitään.

Tutkinnanjohtajana on Helsingin poliisilaitoksen Teija Koskenmäki-Karaharju. Soitin hänelle 29.6.2015  kuuntele minkälainen ruudinkeksijä hän on:
Tämä Helsingissä työskentelevä nero on kertonut Ylelle 30.6.2015, että raiskaaja voi olla kuka tahansa, vaikka todellisuudessa Helsingissä epäillyistä raiskareista vain 40-60 % on Suomen kansalaisia (tässä pitää tietää, että Suomen kansalaiseksi lasketaan myös ulkomaalainen, jolle annettu Suomen kansalaisuus) ja Helsingin käräjäoikeudessa tuomituista 50-80 % on ulkomaalaisia.Helsingin poliisin epäillyt
Helsingin käräjoikeudessa tuomitut 2014Tämä sama hiippari kertoi Ylelle 1.12.2015, että Helsingissä puskaraiskauksista ei ole tullut ilmoituksia aiempaa enempää. Seuraavana päivänä Poliisi kuitenkin kertoi, että Helsingissä puskaraiskauksia on tänä vuonna ilmoitettu jo 14 kpl, kun niitä viime vuonna oli 9 kpl. Lisäksi kaikki epäillyt (100 %) ovat ulkomaalaisia. 

Yle 1.12.2015Kuulustelussa en saanut tutustua uhkausviestiin, mutta kun valitin kotietsinnästä käräjäoikeuteen, sain viestin valitusosoituksen liitteenä. Jokainen minut tunteva on sanonut, etteivät viestin kirjoitustyyli ja yleinen kieliasu selkeästi vastaa omiani:


Miksi ihmeessä olisin laittanut tuon väärin kirjoitetun nimen? Kirjoitan nettiin jatkuvasti poliittista ja ennen kaikkea maahanmuuttokriittistä materiaalia. Teen sen avoimesti omalla nimelläni, jonka tähän asti olen kirjoittanut oikein, ilman kirjoitusvirheitä. Tietokoneen näppäimistöä kun katsoo, on selvää, ettei “Junes” muutu vahingossa Julukseksi.

Tappouhkaukset eivät myöskään kuulu tyyliini, kuten kirjoituksiani tutkien voi havaita. Poliisin havainnot on siis helppo kyseenalaistaa. Viesti on täynnä sellaisia kirjoitusvirheitä (mm. pilkkuvirheet, isot/pienet kirjaimet sanoissa Välimeri ja suomalainen), joita en ikinä tekisi. Viestissä on viitteitä historiallisiin henkilöihin, joista minulla ei ole mitään käsitystä (esim. Ernst Tandefeldt), enkä ole koskaan niihin viitannut. En myöskään teitittele ihmisiä, ja lisäksi en ole koskaan osoittanut merkkejä itsetuhoisuudesta, kuten viestin lähettäjä on antanut ymmärtää.

Oulun käräjäoikeus totesi 30.7.2015, että kotietsintä oli halal. Valitin tästä päätöksestä Rovaniemen hovioikeuteen 31.8.2015. Valitus on edelleen käsittelyssä, toisin kuin mediassa väitetään. Valituksen sisältöön kannattaa tutustua.


Myös Yle, MTVKeskisuomalainen ja TS ja varmaan monet muut roskajulkaisut ovat tänään uutisoineet sattumuksesta – kaikki yhtä virheellisesti. Mielenkiintoista on, että MTV on sulkenut kommenttiosion.

Huvittavaa muuten on, että sattumuksesta ainoa rehellisesti uutisoinut media on paljon parjattu MV-lehti: Kaleva valehtelee uutisessaan – onko kyseessä rasistisen päätoimittelijan vihateko?

PS: Myös 8.10.2015 Helsingin poliisi soitti minulle ja kertoi, että joku Junus Lokka on lähettänyt Yleisradiolle tappouhkauksen. Vastasin, että istun junassa, joten ei tarvitse suorittaa kotietsintää.

10 kommenttia:

 1. Sano nyt Junes saatana, että viet tämän niin pitkälle kuin ikinä voit! Sano se!

  Kaikki mahdoliset oikeusasteet, sitten kaikki mahdolliset valitukset, tutkintapyynnöt tms. rikosilmoitukset ja korvausvaatimukset. Sen jälkeen JSN-valitus ja korjausvaatimus. Oikeuskansleri tai mikä eduskunnan oikeusasiamies siinä välissä. Lopuksi homma Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen jos ei muuten mene jakeluun.

  Tuossa on äärimmäisen vakava, osittain poliisin ylilyöntiä selittävä teko taustalla, joten alkuperäistä tekijää luulisi nyt jahdattavan koko valtion toimesta.

  Siis kaikki mahdolliset asiaan sekaantuneet tutkintaan ja kunnon rahakorvaukset päälle. _*Rahakorvaukset*_ ja perusteellinen maineenpalautus, sillä eivät nuo muuten ikinä usko!

  Ja sanomattakin selvää: aloitat koko homman hankkimalla luotettavan ja pätevän ihmisoikeusjuristin asiaasi ajamaan!


  t: Puolestasi erittäin Vittuuntunut Stadilainen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei JSN valhemedian juttuihin puutu, ja vaikka puuttuisi, mitä merkitystä sillä olisi?

   Poista
  2. Eli onko niin ettei kytillä ole mitään käryä kuka tuon uhkauksen on oikeasti tehnyt? Hommaa asianajaja vaikka ilmainen oikeusavusta. Syytteen voi nostaa vaikka ei syyllistä saada kiinni. Korvaus velvollinen on silloin valtionkonttori. Sinulle on tietysti aiheutunut tästä henkistä kärsimystä ym. ;) puhu asianajajan kanssa mitkä kaikki on mahdollista saada!

   Poista
  3. Ilmeisesti ei ole, tai sitten Yahoo ei ole vieläkään 4 kuukauden jälkeen antanut IP-osoitetta Teijalle. Outoa, sillä uhkahan oli erittäin vakava ja kaikkea.

   Asianajajista on vain haittaa. Jos saavat tekijän kiinni, vaadin häneltä ne korvaukset, mitä sitä valtiota rasittamaan.

   Poista
  4. Älkää nyt pöljää yllyttäkö! Eikö se ole tullut jo tarpeeksi kalliiksi veronmaksajille?

   Onkohan vieläkään valmistunut ja mennyt töihin, vai siipeileekö opintotuella?

   Poista
  5. "Ilmeisesti ei ole, tai sitten Yahoo ei ole vieläkään 4 kuukauden jälkeen antanut IP-osoitetta Teijalle. Outoa, sillä uhkahan oli erittäin vakava ja kaikkea."

   Todella hyvä pointti.

   Poista
 2. Tärkein huomio: jos joku tekee tappouhkauksen, miksi hän tekisi sen omalla nimellään? Eikö se olisi kuin jos jättäisi metsikössä raiskaamalleen naiselle puhelinnumeronsa? Liian ilmeinen lavastus otettavaksi vakavasti, koska kukaan ei olisi näin tyhmä.
  Totta kai poliisilla on ikävä velvollisuus tutkia tällaiset jutut, mutta 22 tuntia pidätettynä pitäminen ilman mitään järkiperäistä perustetta on uskomatonta.
  Epäilen tosin, että selittyy tässä lähinnä poliisien typeryydellä.

  VastaaPoista
 3. Iso kiitos sinulle Junes kaikesta tekemästäsi työstä sen eteen, että meille muillekin paljastuisi totuus.

  VastaaPoista
 4. Sitä saa mitä tilaa. Oot ihan ite käyttäny
  useista ns. tavallisista ihmisistä ristiretkelläsi tosi törkeää kieltä ja esittäny yliampuvia väitteitä, ja jos kukaan näistä ajattelisi että sinulla on muumit kanootissa niin olisi voinut nostaa kunnianloukkaussyytteen ja
  voittanut. Ite oot elvistelly ip-osoitteen saamisen vaikeudella kun oot julkaissu
  oikeudenkäyntipöytäkirjoja ulkomaisen palvelimen
  kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis

   - olisin nostanut kunnianloukkaussyytteen mistä?
   - mitä törkeää kieltä olen käyttänyt?
   - mitä yliampuvia väitteitä olen esittänyt?

   Mitä näillä seikoilla muutenkaan on tekemistä median JSN:n ohjeiden noudattamisen kanssa?

   En ole muuten "elvistellyt ip-osoitteen saamisen vaikeudella" enkä julkaissut mitään "ulkomaisen palvelimen kautta". Mistä ihmeestä nuokin väitteet olet repinyt? Yleisradiolta?

   Poista