tiistai 1. joulukuuta 2015

Väärä turvapaikanhakijavideo

Nyt sain YouTubesta 6 kuukauden julkaisukiellon, eli en voi enää tehdä suoria lähetyksiä omalla kanavallani. Lisäksi videoillani on nyt 15 minuutin pituusrajoitus.

Syynä on tämä video, jossa joku SPR:n tantta nöyryyttää korkeasti koulutettuja lapsosia. Tuli vain tällainen ilmoitus 30.11. klo 14.35:

Josta tein valituksen, mutta näköjään YouTubella on laajempi käsitys sisällöistä:

Näissä bänneissä on se erikoisuus, ettei ylläpito koskaan kerro, mikä tarkalleen rikkoo sääntöjä. Mitähän seuraavaksi, tuleeko jostain blogikirjoituksesta kirjoituskielto?

4 kommenttia:

 1. Ei kai siihen tarvita muuta kuin että joku kaveriporukka/puolue/yhdistys/ompeluseura päättää saada sinut bannatuksi ja jok'ikinen valittaa sinun videostasi. Pian Google (anteeksi YouTube) poistaa sen, erityisen nopeasti jos siinä on jotakin valtavirran vastaista. Eivät kaupalliset yhtiöt halua poiketa milliäkään valtavirrasta, sehän vähentäisi voittoja.

  VastaaPoista
 2. Vimeo on käsittääkseni näistä suuremmista palveluista tunnettu vähän vapaammasta suhtautumisestaan videoihin. Joka tapauksessa suosittelen lopettamaan pään lyömisen seinään youtuben (googlen) mielivallan tähden.

  VastaaPoista
 3. Tai sitten kannattaa vain miettiä millaista skeidaa yrittää julkaista. Mikään, sananvapaus mukaanlukien, ei pakota kaupallisia palveluita julkaisemaan ihan mitä tahansa.

  Sikäli kun tämä tuntuu vaikealta konseptilta, kannattaa perehtyä ideaan tarkemmin esim. täällä:

  https://xkcd.com/1357/

  "If you're yelled at, boycotted, have your show canceled or get banned from an internet forum, your free speech rights aren't being violated. It's just that people listening think you're an asshole. And they're showing you the door."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisihan YouTube voinut poistaa sen antamatta suorilta bänniä. En ole missään kohtaa väittänyt, että heidän olisi pakko mitään julkaista. En kutsuisi turvapaikanhakijoita skeidaksi, se voisi olla kiihottamista kansanryhmää vastaan.

   Poista