sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Suomessa on melkein sananvapaus

Helsingin poliisiin on kirjattu rikosilmoitus 5500/R/56573/16, jossa Michel Paulatin epäillään syyllistyneen rikokseen 5.8.2016 Helsingissä Itäkeskuksen Tallinnanaukiolla pitämässään puheessa. Junes Lokan epäillään syyllistyneen rikokseen levittämällä Paulatin puheesta kuvattua videota. Helsingin poliisi on pyytänyt virka-apua Lokan kuulemiseksi Oulun poliisilta.


Tämä on etenkin maahanmuuttajille ja muslimeille. Minä tunnen teidät, en ole kuten suurin osa suomalaisista. Olen asunut teidän maassanne kymmenen vuotta. Olen nähnyt kuinka raakoja, röyhkeitä ja tyhmiä te olette.

Ette ole luoneet mitään! Teillä ei ole mitään. Ette todellakaan ole tehneet mitään. Te vain olette sairaita raakalaisia.

Te ette kunnioita naisianne, pakotatte heidät orjiksenne.

Kuuntele laiton puhe


Te ette kunnioita toisia uskontoja, te ette kunnioita kristinuskoa.

Olen nähnyt sen katoavan kymmenen vuoden ajan. Olen nähnyt teidän murhaavan kristittyjä.

Jos ette pidä tämän kuulemisesta, niin se on kuitenkin totuus.

Te olette imaamienne mukaan suvaitsevaisia. Mutta ette te ole suvaitsevaisia.

Oletteko nähneet kirkkoa Saudi-Arabiassa?

Oletteko nähneet kristittyä Saudi-Arabiassa, joka voi rauhassa harjoittaa uskoaan?

Te haluatte meidän juhlivan teidän pyhiänne. Juhlitteko te joulua? Juhlitteko te pääsiäistä?

Te olette täysin muualta kuin tästä maailmasta, teitä ei pitäisi edes olla olemassa! Ja teidät pitäisi kieltää mistä tahansa sivistyneestä yhteiskunnasta.

Mutta älkää huoliko, vielä tulee päivä jolloin potkaisemme teidät ulos. Kaikki teidät, nuoretkin...

Te lähditte, jätitte maanne romahtamaan.

Ette edes taistelleet, teillä ei ole sisua. Ette taistelleet maanne puolesta, kansanne puolesta, perheidenne puolesta. Lapsienne puolesta.

Te vain juoksitte karkuun!

Mutta – olkaa varmoja, eräänä päivänä suurin osa Euroopasta nousee teitä vastaan.

Yrititte jo aiemminkin valloittaa sen aseilla ja sotimalla. Mutta me kukistamme teidät, koska ette ole mitään.

Pyydän teiltä yhtä asiaa, Suomen kansa: Nouskaa – älkää antako islamisaation edetä.

Nouskaa, olkaa miehiä, olette aiemminkin näyttäneet olevanne.

Ja näyttäkää se uudestaan.

Nyt, taistelkaa vapautenne puolesta! Liittykää meihin, nostakaa kätenne ja [huutakaa] 'Suomi ensin!'


***

Katso myös ranskalaismiehen kuusiosainen haastattelu:


44 kommenttia:

 1. Viranomaiset nuolevat muslimien persettä.

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Kauheinta tässä on se, että minä en uskalla omalla nimelläni esim tykätä päivityksistäsi Junes Lokka, koska ilmapiiri on niin suvaitsematon. Mielipidettään ei tosiaankaan uskalla ilmaista :(

  VastaaPoista
 4. "Myös rasismia vastaan."
  Täytyy sanoa, että hieno havaita, että Junes Lokka vastustaa rasismia.

  t. Risto J.

  VastaaPoista
 5. Tämä on liian iso ongelma johon ei pakolaisten otto ole kuin laastari ja kiusa niille maille mihin tulevat.Suurvallat olisivat ratkaisu asiassa.Muslimien pitäisi sen jälkeen rakentaa itse tulevaisuutensa.Yltiö suvakit aiheuttavat tulevaisuudessa sisällis sotia typeryydellään ennustaisin.Yk vikisee surkeuttaan muuhun ei kykene näköjään.

  VastaaPoista
 6. "Melkein sananvapaus" - Niinkin sen voi ilmaista. Sananvapaus on kaikilla niillä, jotka sanovat vain järjestelmän hyväksymiä asioita. Muunlaisten asioiden sanominen johtaa oikeudenkäynteihin, vankilatuomioihin ja koko elämän kestävään stigmatisointiin.

  Historiasta voimme lukea, miten hyvin sellainen "sananvapaus" toimii.

  VastaaPoista
 7. Minäkään en uskalla julkisesti tykätä päivityksistäsi. En pelkää itseni, vaan perheeni puolesta.

  VastaaPoista
 8. Totta joka sana,poliisikki tuon ymmärtää.Herra iso poliisi on saanu käskyn aasi isolta ministeriltä ettei totta saa puhuu.Se kyl vie paljastuu josain vaihees kuka iso aasi on.

  VastaaPoista
 9. Kysymys: miksi tämän ranskalaisen puhe on pitänyt alun perin edes suomentaa? Mitä sellaista sisältöä siinä on, mitä ei tulisi ihan perus -rajat kiinni -tyypiltä? Nähdäkseni tuon puheen sisältö on lähes puhdas nolla.

  Onko syynä suomentamiseen tyypin ranskalaisuus? Tuleeko siitä kenties tunne, että tässä oltaisiin jotenkin kansainvälisesti rajoja sulkemassa?

  Pitäiskö tämän suomentajan nyt ihan tosissaan ottaa se peili käteen. Ja tosissaan miettiä, että mihin sitä aikaansa käyttää? Käsittääkseni olet jo ihan iällä ja työelämäkin on huudellut jo vuosia perääsi. Siitäkin holimatta kaveri leikkii väestörekisterin merkintöjen kanssa ja suomentaa random ranskalaisrajakkien soopaa.. hävettääkö koskaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa. Vaikka JSN:n mukaan lukijoilla, kuulijoilla ja katselijoilla on tietysti oikeus saada tietää, mitä yhteiskunnassa tapahtuu, niin kyllä kaikki ois niin paljon paremmin kun kaikki ois vaan hiljaa.

   Poista
  2. Vastaus: Totuus? Ihan sama kai se on kenen suusta se tulee ja veikkaan että hyvinkin pian niitä suita on yhä enemmän. Trump tässä alkuun ja mitä seuraavaksi? Odotan vain aikoja kun ne rajat suljetaan ja kysyjä joutuu miettimään mitä suustaan ajaa. :D

   Poista
  3. "miksi tämän ranskalaisen puhe on pitänyt alun perin edes suomentaa?"

   Kyllä tälle on painava yhteiskunnallinen peruste: ulkomaalainen, joka on itse omassa elämässään kokenut vieraita kulttuureita voi auttaa suomalaisia näkemään metsän puilta. Sillä on oma, painava arvonsa, että hän kertoo siitä mitä on itse nähnyt ja kokenut eikä vain siitä mitä on lehdistä tai somesta lukenut.

   Ulkomaalaisen pitämä puhe ehkä myös antaa paremmin perspektiiviä siihen, millaisten puheiden oikein pitäisi olla sallittua ja hyväksyttävää yhteiskunnallista arvostelua.

   Poista
  4. Miksi jonkun random ranskalaisrajakin puhe pitäisi antaa perspektiiviä siihen, millainen puhe pitäisi olla sallittua? Ja onko nyt ymmärrettävä, että ranskalaisen ihmisen ilmoitus muslimeista "röyhkeinä ja tyhminä" on otettava sellaisenaan? Ranskalaismies perustelee väitteensä sillä, että muslimit eivät ole luoneet mitään. Jo tämä väite itsessään on täysin vailla todellisuuspohjaa. En nyt ala luettelemaan listaa erinäisten islamin uskoa tunnustaneiden kansojen tieteellisistä ja taiteellisista saavutuksista - jotka te epäilemättä kiellätte suorilta käsin. Siitäkin huolimatta, että myös eurooppalainen sivistys pelastettiin pitkälti juuri muslimien toimesta, kun keskiajan kristillinen kirkko pyrki sitä parhaansa mukaan hävittämään.

   Ja mitä tulee muslimien kristilisten tapojen viettämiseen, jotka ranskalaismies kieltää... niin mainittakoon, että olen henkilökohtaisesti jo kahtena jouluna syönyt jouluaterian muslimiperheen kanssa - vaikka olen itse ateisti.

   Ranskalaismies toteaa yhä: "Yrititte jo kerran aiemminkin valloittaa sen (Euroopan) aseilla ja sotimalla. Mutta me kukistamme teidät, koska te ette ole mitään."

   Ihanko totta? Näinkö joku vakavissaan esittää väitteitä tässä ajassa, jotka hän perustaa johonkin satojen vuosien takaisiin taisteluihin? Puhumattakaan siitä, miten helvetin lapselliselta ja debiililtä tuollainen uho kuulostaa jonkun jo eläkeiässä olevan "ranskalaismiehen" suusta.

   Puhe ei eroa mitenkään muiden suomalaisrajakkien vastaavista. Itse asiassa se on sisällöllisesti vielä sitäkin köyhempää ja älylliseltä sisällöltään puhdas nolla. Mitä siis jää jäljelle? Se, että tyyppi on ranskalainen.

   Excusez-moi while i kiss the sky, mutta paska ei muutu kullaksi ranskankielisenäkään.

   Ja tulkille: kun nyt käytät aikaasi tällaisen joutavanpäiväisen sisällön suoltamiseen netissä, pukeudut musliminaiseksi, viet viranomaisten aikaa tunnin päivässä.. niin tuleeko koskaan mieleesi, että voisit antaa ihan oikeankin työpanoksen tämän maan rakentamiseksi paremmaksi? Sen sijaan että mm. poukkisit turuilla ja toreilla pitämässä poukkoilevia ja mitäänsanomattomia puheita? Ja vuosi toisensa jälkeen imet veronmaksajien rahoja lapsellisen kikkailun rahoittamiseen? Nyt se peili käteen ja äkkiä.

   Tästä tuli nyt palautetta vähän ohi "ranskalaismiehenkin". Mutta suoraan sanottuna vituttaa, että tämän tulkkaajan kaltaisia heittiöitä tarvii rahoittaa verorahoilla. Vuodesta toiseen, eikä loppua näy. Vai näkyykö?

   Poista
  5. Ei ranskalaisen puheen kanssa tietenkään samaa mieltä tarvitse olla mutta miltä osin puhe on mielestäsi sellainen, että se on välttämätöntä kieltää rikosoikeudellisen rangaistuksen uhalla?

   Poista
  6. Anonyymi klo 22.57:

   Eli koska olet syönyt jouluaterian, on ranskalaismies väärässä? Jos muslimit ovat niin ylivertaisia, niin miksi heidän maansa ovat sellaisia takapajuloita kuin ovat?

   Ensin vetoat siihen, ettei ranskalaismiehen argumentteja voi ottaa todesta, koska keskiaika, mutta sitten samaan hengenvetoon toteat, että keskiajalla sitä ja tätä.

   Ja videon tekstittäminen on siis viranomaisten kuormittamista?

   Meillähän on sananvapaus, enkä minä kuulustelukutsua laittanut. Voit laittaa palautteesi osoitteisiin kirjaamo.helsinki@poliisi.fi, mika.helminen@poliisi.fi, jari.illukka@poliisi.fi ja harri.roininen@poliisi.fi.

   Kysy heiltä, miksi he kuormittavat itsensä.

   ps. katso myös random ranskalaisrajakin kuusiosainen haastattelu.

   Poista
  7. Mitä vittua nyt oikeesti. Oliko tuo mielestäsi kirjoitukseni ydinajatus? Saivartelu voi olla jonkun vajakin mielestä hauskaa, mutta normaalia ihmistä se lähennä tympäännyttävästi vituttaa.

   Kun nyt alkuun päästiin, niin mennään sitten loppuun asti. Mitä tulee viranomaisten kuormittamiseen, niin viittasin lähinnä poppamies-kikkailuihisi ja että et nyt yhtäkkiä muka ymmärrä suomenkieltä. Ei kai liene salaisuus että osaat suomea. Nyt kuitenkin jonkin lapsellisen oikun takia vaadit ranskankielisen tulkin kuulusteluihisi. Vai olitko unohtanut jo näin toimineesi? Perustelet sitä sillä, että joku insesti-isä sai oikeudenkäyntiinsä tulkin. Mutta pitäisikö sitä kuitenkin asettaa rima hieman insesti-isää korkeammalle?

   Olen myös näistä teksteistäsi havainnut että olet vuositolkulla loisinut kämpilläsi. Viime aikoina olet pukeutunut musliminaisten vaatteisiin, milloin sitten et ole kuvannut itseäsi ja saivarrellut tasa-arvovaltuutetun kanssa. Voi olla, että itseäsi heikompien ja lahjattomampien tsemppaus ajaa sinua eteenpäin. Ehkä jopa tunnet itsesi joskus aidosti tarpeelliseksi.

   Nyt seuraa uutiskatsaus, tarkkana: elät itsepetoksessa. Mietin vain että miten tietoisesti sitä teet. Uskon että tiedostat asian ainakin jollakin tasolla, joten tämä on ehkä enemmänkin suunnattu ”kannattajillesi” – keitä he sitten ikinä ovatkaan. Etkö koskaan ajattele, että voisit ansaita kannuksia ihan oikeassa työelämässä? Sen sijaan että pyrit oikeuttamaan velttoilusi osoittamalla syyttävällä sormella vähemmistöjä, lähinnä muslimeja. Yleistät yksilöiden kautta yli miljardin ihmisen kansalaisryhmän. Kerrot, miten muslimien kulttuuri uhkaa Suomea. Sen sijaan et koskaan kerro miten suomalaista kulttuuria voisi kehittää. Tai edes siitä, mikä siinä on historian saatossa ollut arvokasta. Ei. Sinä vain kikkailet, juoksutat viranomaisia ja vauhkoat joutavanpäiväistä roskaa vähemmistöistä. Ja tekstittelet itseäsikin heikompien ranskalaisrajakkien vainoharhaisia horinoita.

   Suomi vuonna 2016. Tässäkö se on? Tähänkö meidän pitäisi pyrkiä? Saivartelemaan, kikkailemaan ja loisimaan verorahoilla? Nyt kaikki isänmaalliset, käsi sydämelle. Tuoko tämä kikkailu jotain lisäsisältöä suomalaiseen kulttuuriin? Kansallisen kulttuurin luojat ja esi-isät itkevät verta haudoissaan.

   Poista
  8. Anonyymi klo 1.05: Aika heikot viranomaiset, jos sähköinen ilmoitus ammatista kuormittaa niitä; eihän se ole kuin lisätä resursseja - valtio maksaa eikä se ole keltään pois.

   Mitä sinulla on Oulun käräjäoikeuden lautamiehiä, ranskalaisrajakkeja tai niqabeja vastaan? Onhan jo vuosi 2016. Yli miljardin vähemmistö, aika laaja käsitys vähemmistöistä.

   Muuten, onko sinulla edes yhtä konkreettista esimerkkiä siitä, mikä lisää sisältöä suomalaiseen kulttuuriin? Muista, että 10 000 vuotta sitten oli jäätikkö ja että suomalaisuus on sosiaalinen konstruktio.

   Ja juokseminenhan on terveellinen harrastus.

   Poista
  9. JL (21.11.16 0:08): "Jos muslimit ovat niin ylivertaisia, niin miksi heidän maansa ovat sellaisia takapajuloita kuin ovat?"

   Vaikka noin ei kai kukaan väittänytkään, kysymys on silti mainio. Niinhän se tuppaa kuitenkin jossain määrin menemään. Asiasta kannattaa ehdottomasti kysellä aiheeseen oikeasti perehtyneiltä (ranskalaismies ei ihan vakuuta, tsori) tai tutustua itse, hirmu mielenkiintoista historiaa!

   -Anonyymi2

   Poista
  10. Anonyymi klo 20.42: voit kysellä asiasta Anonyymi klo 22.57:lta

   Poista
  11. Lainaus:
   __________________________________
   Jos muslimit ovat niin ylivertaisia, niin miksi heidän maansa ovat sellaisia takapajuloita kuin ovat?
   __________________________________
   Koska siellä keskimäärin ihmiset ovat todella huonoja, huonoja ne ovat genettisella tasolla, mikään kotouttaminen, koulutus tai kasvatus ei voi muuttaa heidät hyviksi, he ovat huonoja genettisella tasolla. Tietysti ei kaikki ihmiset siellä ovat huonoja, mutta valta-osa.

   Poista
  12. Tavallinen rahvas on niin tyhmä, ettei tiedä sitä tosiasiaa, että ihmisrotujen välillä on suuria eroja ja sitä, että kehitysmaissa ihmiset ovat todella huonoja genettisella tasolla.

   Poista
 10. Tähän EIT:n tuomioon kannattaa ehkä tutustua:
  CASE OF JERSILD v. DENMARK
  http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=001-57891

  Toimittaja oli haastatellut ohjelmassaan rasistista nuorisorikollisjengiä ja sai tuomion esitettyään nuorten sensuroimattomia kommentteja. Kommentit olivat avoimen rasistisia, sisältäen mm. tukea orjuudelle (kohta 11). EIT vapautti toimittajan. Olennaista oli, että EIT katsoi toimittajan raportoineen yhteiskunnallisesta ilmiöstä eikä pyrkineen levittämään rasistista sanomaa.

  EIT:n pohdinnat ovat kohdissa 30-37. Kannattaa itse ainakin silmäillä läpi, sillä tuossa on aika huolellisesti pohdittu asiaa monelta kantilta.

  Suomen lainsäädännön kannalta on ongelmallista, että tämä toimittajien "Vapaudut vankilasta"-kortti ei mitenkään ilmene kiihtuspykälän sisällöstä. Tämä ole myöskään ainoa EIT:n jakama "Vapaudut vankilasta"-kortti. Koska sananvapauden todelliset rajat eivät ilmene lain sanamuodosta edes likimain, kiihotuspykälää ei pitäisi soveltaa lainkaan. Pykälä on muotoiltu lähinnä syyttäjän, eikä sananvapauden käyttäjän tarpeisiin. Se on kelvotonta lainsäädäntöä.

  Ranskalaismiehen haastattelusta vielä tärkeä huomio: islam ei ole vain uskonto vaan se on myös poliittinen/yhteiskunnallinen järjestelmä. Tämän vuoksi islamiin saa kohdistaa huomattavasti kärjekkäämpää arvostelua kuin jos se olisi vain uskonto. Uskontojen pyhinä pitämiä asioita ei saa aiheetta loukata, mutta uskontojen yhteiskunnalliset ulottuvuudet ovat sanan säilälle "vapaata riistaa".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se, että Aamulehdet, Ylet ja muut saavat kenenkään estämättä julkaista materiaalia, joka näyttää sisältävän kiihotusta kansanryhmää vastaan perustuu olennaisesti tähän Jersild-tuomioon. Olkoonpa taustamateriaali millaista tuubaa tahansa, journalisti voi siteerata sitä ilman, että oikeus voi siihen puuttua. Tilanne on tietenkin oikeudellisesti sietämätön: lain silmissä syylliset toimittajat vain juovat lattea espan kahvilassa kenenkään häiritsemättä. Sananvapauden rajojen pitäisi ilmetä laista, mutta nyt se määrittyy jossain ihan muualla.

   Laki ei kuitenkaan taida määritellä, kuka on journalisti tai mikä on journalismia. Ehkä ranskalaismiehen käännettyä puhetta ei pitäisi tarkastella yksinään vaan yhdessä haastattelun kanssa: käännetty puhe + taustoittava haastattelu = journalistinen kokonaisuus?

   Poista
 11. Maahanmuuttajia nämä ei ole !! VÄKISIN tunkeutuneet ELÄTEIKSI,! Valloittaen maailmaa vääräuskoisilta,.Puusilmä hyysärit on höynäytetty totaalisesti.

  VastaaPoista
 12. Sen siitä saa kun jakaa toisia kansan- ja uskonryhmiä halveksivaa ja alentavaa seichea.

  - Irtautuja

  VastaaPoista
 13. Jokaiselle voimalle on olemassa vastavoi, ihan kuten syylle seuraus jne. ja sitten vielä ihan totisena ihmetellää.

  VastaaPoista
 14. Tässä tulee Paulat´n puhe Stadin slangiksi. Olisin laittanut maililla, mutta kun sellaista ei ole julkaistu, ja mihinkään Facebookiin taikka Twitteriin ei mekäpoika suostu.

  Tää on teille matut ja musut.
  Tsennaan teidät toisin ku kantikset yleensä.
  Mä oon budjannu teidän paskastanioissa kymmenen vuotta,
  ja hogannu millasia dorkia mulqvisteja te ootte!
  Te ette oo kekannu hevon paskan vertaa.
  Te ette oo yhtikäs mitään.
  Te ette oo saanu aikaseks yhtikäs mitään.
  Te ootte sairaita raakalaisia.
  Ei mitää rispektii friidui kohtaan, pakotatte ne orjiks.
  Ei mitää rispektii toisille uskonnoille, ei varsinkaa krisuille.
  Oon tsiigannu kymmene vuotta ku ne häviää ku pieru Saharaan.
  Mä oon tsekannu ku teikäläiset nirhaa kridejä.
  Ja vaikkette täst diggaa, ni tosi on!
  Ootte muka suviksii, mut se on hevonpaskaa.
  Oottekste hiffannu kirkon Saudeissa?
  Oottekste hiffannu kriden joka voi rukoilla relana?
  Meitsin muka pitäis juhlii teidän pyhiä.
  Onks teillä pippalot Jouluna? Pääsiäisenä?
  Te ootte kuutamolla. Teikäläisten ei oikeesti kuuluis notkuu täällä.
  Teille pitäis järkkää fudut sivistyneilt mestoilt.
  Joku päivä me fudataan koko popula huut helkkariin skloddit mukaan lukien.
  Te jätitte omat mestanne kuseen. Ette munattomat panneet hanttiin.
  Ette fraganneet maanne, kansanne, perheenne, skidienne puolesta.
  Otitte vaan hatkat.
  Joku päivä meikäläiset panee haiseen.
  Vituralleen meni teidän vallotusyritykset. Tollaset sluibailijat me hoidellaan alta aikayksikön.
  Stadilaiset, ois kaino toive: pankaa töpinäks ettei islamist tuu turhan buli!
  Antaa palaa! Te ootte hoitanu homman ennenki – kyl se hoituu viel toistekki!
  Äksönii vapauden puolesta. Porukat kimppaan. Handut pydeen. Suomi ensin!

  VastaaPoista
 15. Anonyymin kanssa ei voisi olla enempää samaa mieltä. Tosin jos kattoo Juneksen edesottamuksia voi olla aika haastava saada töitä.(Ei mahdoton) Aika yleisesti työnantajat karttavat hankalia ja auktoriteettikammoisia ihmisiä. Ehkä yrittäjäksi ryhtyminen voisi olla. Asianajaja? Energiaa tuntuu olevan. Kumpa tuo energia kanavoituisi veropennien kuluttamisen ja loisimisen sijaan sinne tuottavalle puolelle.

  Toivon, että Junes ja Tiina vielä jonain päivänä kantavat kortensa kekoon tähän yhteiskuntaan tyhjänpäiväisen vihanlietsonnan sijaan. Ois hirveä määrä vanhuksia, jotka mm tarvitsisivat auttavaa kättä. Katoilla on lumia pudotettavaksi jne....Oulussa investoidaan jatkuvasti it-puolelle ja olin katsovinani, että tälläkin hetkellä on avoimia paikkoja.

  Jos oisitte töissä, ehkä saisitte myös jotain muuta ajateltavaa edes hetkeksi. Ehkä kykenisitte näkemään, että tässä maailmassa on myös valoa. Ei sitä ole toki tarpeeksi koskaan.

  En koe olevani suvakki, enkä kykene näkemään hirveästi loppupeleissä eroa Islamilla ja Kristinuskolla. Kohtuu sairasta kamaa nuo Mooseksen kirjat raiskausoppeineen mm on. Ja kyllä kristinuskon opeissa myös homot saavat tuta. Eikä se naisen asemakaan mairitteleva ole.

  Ne muslimit keihin olen tutustunut, Algeria, Somalia ovat olleet sangen mukavaa porukkaa ja ihmisinä aika samanlaisia. Käyvät töissä ja maksavat veroja, joilla tätä yhteiskuntaa pyäritetään ja pidetään pystyssä. Tämä tietenkin on vain yksi puoli totuutta, mutta ihmisiä pitäs tarkastella yksilöinä ryhmän sijaan. Kokemani pohjalta on vaikea allekirjoittaa ranskalaismiehen sangen vihamielistä ja leimaavaa puhetta. En usko, että tuolla voitetaan mitään. Suomen perustuslakiin on käsittääkseni kirjattu jotain uskonnonvapaudesta. On myös ihan suomalaistaustaisia, jotka ovat kristinuskon sijaan valinneet Islamin. Tää ois ihan hyvä huomioida.

  Vaikka en Islamista ja kristinuskosta oppeineen välttämättä pidä, en koe tarpeelliseksi myöskään parjata niitä. Onko sananvapauden mitta siinä kuinka paljon eri asioita voi dissata ja leimata? Ehkä mut on kasvatettu jotenkin väärin, mutta käsittääkseni siihen pitäisi sisältyä myös vastuu. Kunnioitus kanssaeläjiä kohtaan...... Suomalainen piirre. wink wink.
  Suomalaisia luonteenpiirteitä ovat myös sisu ja ahkeruus. Ehkä ois Junes sunkin aika osoittaa, että olet sopeutunut. Työppäriin mars.

  Näinä haastavina aikoina tarvittas rakkautta, yhteistyötä ja sitä sisua huomattavasti enemmän, kun eri tavalla ajattelevien ihmisten parjaamista. Ei tästä lamasta oikein muuten nousta.

  Toimit itse valitettavasti aikalailla samalla tapaa, mitä ns vastapuoli. Lopputulos on nolla. Jos edustaisit valtavirran ajattelua, lienisit jo politiikassa. Jos sinne pääset, tulet ehkä huomaamaan, että koostuu kompromisseistä ja yhteistyöstä. Nykyisellä linjallasi ja tavoillasi toimia on aika haastava kuvitella saatavan mitään läpi.

  Näin työtä tekevänä tätä touhua on aika surullista seurata. Enkä muuten ole ainut, joka on sangen kyllästyny tähän nyky mielenilmauspelleilyyn, jonka syvin funktio on agitoida eri ihmiset toisiaan vastaan. Hyvin vähän ja harvoin mitään yhteiskuntaa rakentavaa.

  Kyllähän tuo kivempi ois, että veroäyrit menis johonkin rakentavaan. Koitit kepillä jäätä ja ei kaiketi ole eka kerta? Poliisillakin saattaa palaa mitta.... vaikka Suomi on verrattain oikeudenmukainen, on laki usein poliisin puolella. Tää kannattaa pitää mielessä. Osaat fluenttia Suomea. Etkö nyt vaan pääsis aika paljon helpommalla, jos käyttäytyisit niin, ku tavalliset suomalaiset?

  Teet valitettasti hallaa myös muille työttömille. Itseasiassa myös maahanmuuttajataustaisille, joihin itsekkin kuulut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syvintä, mihin pystyt? Ei oo vähäinen yliopistopohja menny hukkaan....

   Pointti oli varmaan se, että menkää loisijat töihin. Kumpainenkin.

   Poista
 16. No otetaan nyt sitten viel kerran. Mitä jos, vaikka kokeilisit tehdä töitä ja olla tuottava isänmaallinen kansalainen, sen sijaan, että kulutat meidän ahkerien tuottamaa verokertymää täysin tyhjänpäiväiseen paskaan.

  Sama ranskaksi googlekäännettynä(Saattaa sisältää virheitä): Dans les deux cas, il est nécessaire de disposer d'un système de protection de l'environnement, d'un système de sécurité et d'un système de sécurité.

  VastaaPoista
 17. http://www.mol.fi/tyopaikat/tyopaikkatiedotus/haku/hae.htm?lang=fi&hakusana=oulu

  552 avointa paikkaa, eikä ilmeisesti löydy sopivaa?

  VastaaPoista
 18. https://www.learn4good.com/jobs/language/english/list/country/morocco/

  Marokon avoimet työpaikat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Buaah! Sinne vain relailemaan ja tekemään kritiikkiä. Lentämällä ei mene tämä suuri uros, koska pelkää siipien irtoavan. :D :D
   Armeijaa ei taida olla missään maassa tehtynä?

   Poista
 19. Anonyymi 1.05
  "Mitä vittua nyt oikeesti. Oliko tuo mielestäsi kirjoitukseni ydinajatus? Saivartelu voi olla jonkun vajakin mielestä hauskaa, mutta normaalia ihmistä se lähennä tympäännyttävästi vituttaa. "

  Vituttaa nämä kaksi loisijaa. Ei tuo märehtiminen ja saman jauhaminen ole enää tuon ikäisten ihmisten juttua.
  Molemmat löhöävät ja tuottavat tympeää videomateriaalia muutamalle katsojalle.
  Joka jumalan paikassa on se sama jankkaus: Helsingin poliisi...Helsingin poliisi...
  ranskankielinen tulkki mulle tai muuten en tuu... voi juma, että nappaa maksaa nämä vetelehtijät ja torien kiertelijät.

  Juneksen nainen on kaameaa katsottavaa videolla. Ääni on karseaa monotonistä käkätystä, tupakkaa menee, tukka on kuin venäläisellä huoralla.
  Ei ole uskottavaa enää tämä paskan jauhanta.
  Töihin molemmat ja ansaitsemaan itse omat huvinne.
  Prkl, stn,v*'u

  VastaaPoista