tiistai 13. joulukuuta 2016

Hajuhaitta johti kuulusteluihin Joensuussa


28.10.2016 minulle soitti tuohtunut joensuulaismies A. Hän oli juuri saanut haasteen Pohjois-Karjalan käräjäoikeuteen kunnianloukkauksesta. Hän kertoi, että vappuaattona 30.4.2016 hänen kerrostaloonsa oli muuttamassa joukko somaleita, joista aiheutui häiritsevä hajuhaitta. Kun hän tästä huomautti uusille naapureilleen, tuli Joensuun poliisi ja vei hänet kuulusteluihin. Kuulustelun kesto: 17 minuuttia.Hän joutuu oikeuteen torstaina 15.12.2016 klo 9.30. Käsittely on julkinen, ja hän on pyytänyt sinne paljon yleisöä, joten jos suinkin pääset paikalle, mene ihmeessä sinne. Osoite on Lammintie 1, 80710 Lehmo. Istunto on salissa 2.Myös hänen vaimonsa B joutuu oikeuteen, vaikka poliisi kuulusteli häntä ainoastaan puhelimitse eikä hänen kertomustaan näy esitutkintapöytäkirjassa. Hänen rikoksensa: hän on pidellyt nenästään kiinni haisevassa rapussa.

Syyttäjä vaatii heille koventunutta rangaistusta rodun takia, vaikka yleisessä tiedossa on, että niitä ei ole olemassa:


... ja tuntuvia sakkorangaistuksia:Tähän blogiin olen leikannut pätkiä kuulusteluista, ja lopussa on koko haastehakemus. Olen poistanut nimet, ja kuvat saa suuremmiksi klikkaamalla niitä.

Joensuulaismiehen mukaan somalien versio tapahtumista pohjautuu lähinnä afrikkalaiseen tarinankerrontaperinteeseen. Hän ei ole rasisti ja tulee ihan hyvin toimeen ulkomaalaisten kanssa. 5.5.2016 hän oli mökillään, vaikka somali1 väittää törmänneen häneen parkkipaikalla.

Somali1:tä, joka on 1.1. syntynyt, ammatiltaan työtön Suomen kansalainen, kuulusteltiin tulkin välityksellä 10.5.2016. Hänen mukaansa joensuulaismies on rasisti ja ilkeä kaikkia lähialueen ulkomaalaisia kohtaan. Häntä pelottaa ja hän kokee syrjintää ja pelkää, että joensuulaismies polttaa talon. Kuulustelun kesto 47 min.

9.6.2016 syyttäjä Tuomo Laaninen pyysi Joensuun poliisilta lisää tietoa, ja poliisi kuulusteli 13.8.2016 somali3:ta, joka on 1.1. syntynyt, ammatiltaan kotirouva, mutta ei Suomen kansalainen. Kuulustelu tapahtui tämän kotirouvan kotona. Kuulustelun kesto 75 min.

29.8.2016 syyttäjä Tuomo Laaninen pyysi Joensuun poliisilta lisää tietoa, ja poliisi kuulusteli 4.9.2016 somali2:ta, joka on 1.1. syntynyt, ammatiltaan työtön Suomen kansalainen. Hän kertoi tulkin välityksellä auttaneensa somali1:tä muutossa ja että joka suunnalta huudeltiin neekeriä ja meno oli tasoa holokausti tai pahempi. Kuulustelun kesto 50 min.

Somali1 ei asiakirjan mukaan vaadi korvauksia, mutta saamieni tietojen mukaan hän kuitenkin vaatii 1500 euroa. Hän ei suostu sovitteluun, vaikka HS:n mukaan sovitteleminen on asia, joka suomalaisten pitäisi oppia maahanmuuttajilta.Erikoista muuten, että kaikki kolme somalia tietävät tarkkaan, mitä joensuulaismies on muka sanonut, vaikka eivät osaa kieltä. Erikoista on myös, että poliisi tulee hätäkeskuspuhelun perusteella viemään ihmisiä kotoaan kuulusteluihin kun ilmoittaja kertoo, että naapuri oli puhunut rasistisesti, mutta tulee kuulustelemaan kotirouvia kotiin asti. Huomasivatkohan muuten poliisit mitään hajuhaittaa? Eikö heitä pitäisi kutsua oikeuteen todistajamaan? Jos minä soittaisin 112:een, että naapurini ei ole kiva, tulisiko poliisi paikalle? Tuskin.


Se nyt on selvää, että joensuulaismies tulee saamaan tuomion ja joutuu maksamaan uusille naapureilleen korvauksia. Mielestäni hänen ei tulisi joutua maksumieheksi tässä asiassa. Viranomaiset todellakin edistävät yhteiseloa ja tämäkin tapaus varmasti lisää suvaitsevaisuutta.

Mielestäni viranomaisten pitäisi muuttaa somalikerrostaloon.

Kuuntele joensuulaismiehen puhelu:***

Lue koko 25-sivuinen haastehakemus:
35 kommenttia:

 1. Ei vittu... Tulis sota ja tappais

  VastaaPoista
 2. Vika ei edes ole somaleissa. Vika on järjestelmässä.

  VastaaPoista
 3. Sairaaksi on menny! VITUN MUTAKUONOT!

  VastaaPoista
 4. Kansannousu ja aseellinen vastarinta.Eiköhän se saatanan mädätys lopu kuopan reunalla.

  VastaaPoista
 5. Tulkilla palkkapäivä!

  VastaaPoista
 6. Miten helvetissä nämä voivat saada Suomen kansalaisuuksia vaikka eivät osaa edes kieltä? Käsittääkseni kansalaisuusvaatimuksissa on kielitesti vai käytetäänkö näissäkin positiivista syrjintää ja kaksoisstandardeja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei ole mitään kielitestejä

   Poista
  2. Kansalaisopistossa on kielitestejä pakolaisille. Ja niihin on jouduttu palkkaamaan vartijat akressiivisuutta vastaan. Vakava paikka ja muistaakseni se kielikoe liittyy Suomen kansalaisuuteen jollain tapaa. Jotta saa tehdä työtä tai saa yleensä kansalaisuuden.

   Poista
  3. ei niitä kielitestejä tarvitse käydä

   Poista
 7. Vainoharhoja somaleilta. Tuomareiden tarvis tajuta vainoharhaisuus, mutta palkkapussi tykkää. Varmaan naureskelevat tyytyväisenä ja ajattelevat, että kaikesta tässä saakin palkkaa. Viisas tuomari lopettaa heti oikeuden käynnin siltä seisomiltaan.

  VastaaPoista
 8. Mulla on kans menny hermot röyhkeisiin ja haiseviin Somppuapinoihin. Somaliassa ei ole enää mitään sotaa joten saisivat painua hevonv**tuun täältä!

  VastaaPoista
 9. Minulla on samanlainen ongelma! Ainut vaan kun Jihadisti/terroristi aloittaa puhelimella soiton jonnekkin ja se kestää aamu 5 asti eli puhelut olleet noin 7 tunnin mittasia. Joka toine sana Allahu Akbar ja Isis sekä ragga toistuu usein. Meidän perheen elämän tuhonnut tämä pelle pakolainen. Suvakki nainen majoittaa tätä pelleä asunnossaan. Muutamm 2 viikon päästä pois omasta omistuskodista joka juuri saatiin maksettua. Isännöitsijä ei enää vastaa puhelimeen kun olet valittanut asiasta. Kukaan ei voi mitään eikä tee mitään.

  VastaaPoista
 10. kehno kun menee kaikki aina ohi. Tuonkin käsittelyn olis voinu käydä kattomassa.

  Täänkin blogin hoksasin vasta nyt.

  Junekselta pitäs kysyy vähä siitä, kun kävi viimeks täällä Joensuussa, eli 2.4.

  Mut eiköhän nää juitsut ala pikkuhiljaa kirkastuu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei se varmaan vastaa, mut ei se mitään...

   Jns oli 2.4. RajatKiinni miekkari, jossa Juneskin siis oli. Mitään videoita en ole löytänyt tapauksesta. Kävin kuitenkin paikalla ja olipa tosi ala-arvoinen esitys koko tapahtuma. Odinit siinä edessä huuteli aikansa ja nekin häippäs siitä sitte. Kyllikit vieressä "hyi hyi rasistit" lakanoittensa kanssa.

   Nytten sitten jotkut selittää, että RajatKiinni jengi ja SuomiEnsin jengi onkin ihan eri asia. Samaa porukkaa kuitenkin ja sama yleisö, eli natsit ja hyysäriakat. Mitä tää touhu oikeen on, en oikeen tajuu.

   Tähän ko tapaukseen liittyen, että kunnianloukkaushan on asianomistajarikos ja jos loukkaus on oikeaa tietoa, niin se ei ole silloin rikos. Ja koska tämä siis oli rikos, niin syytettyhän on silloin valehdellut, kun on sanonut että porraskäytävässä haisee. Ja koska siellä asuu somaleja, niin pakkohan sen silloin on olla rasismia ja siitä saa kovennettua, vaikka kukaan ei olisi valehdellutkaan.

   Poista
  2. oli siitä 2.4. live-lähetys youtubessa

   Poista
  3. ai hyvä että oot vielä henkisä.

   Kattelen niitä teijän videoita ja myös Wittiä ja Maria. Hyviä juttuja ja hyviä tyyppejä melkein kaikki. Pikkuhiljaa alkaa päästä jyvälle.

   Tekniikkakysymys olis vielä. Tiina txt johonkin mun vuodatukseen, että noista uusista YouTubeista sais jonkun ilmotuksen sähköpostiin. Lähinnä kiinnostaa ne livestriimit. Tahtoo mennä ohi aina kaikki, vaikka siinä chätissä minut on jo leimattu häiriköksi, silti kyllä kiinnostaa. Niin että miten ne hälyytykset saa päälle?

   Poista
  4. Mene Monokulttuuri FM:n kanavalle ja paina siellä punaista "Tilaa"-nappia.

   Poista
  5. tekniikasta tuli vielä mieleen...
   Ku oon katellu noita videoita, niin puhujien äänentallennuksen kanssa on ollu aika rutkasti ongelmia. Ne puhujat kun näkyy olevan monessakin tapauksessa aika kaukana siitä kuvaajasta. Kannattasko satsata suuntamikrofooniin:

   https://www.rajalacamera.fi/kameravarusteet/audio/audio/mikrofonit/suuntamikrofonit

   .

   Poista
  6. oooon tilannu kaikki,

   Junes Lokka
   Marco de Wit
   Markus Jansson
   Olli Heikkilä
   The Swan of Tuonela
   Tiina Wiik
   Tuonen Joutsen
   Tuukka Kuru

   Tulee vaan omalle kanavalle joku numero nimen eteen, jos jotain tapahtumaa ollu.

   Noh. ei se mitään. Jatkan kyttäilyä.

   Poista
  7. Mitä äänitallenteita tarkoitat? Käytän nykyään tällaista.

   Kyllä kanavalta pitäisi tulla ilmoitus sähköpostiin ja android-puhelimeen. Tarkista asetuksesi.

   Poista
  8. no noita esim Wit tai joku ku jossain auditoriossa.

   No pittää tutkia asetuksia. Puhelin on MS, se on muutenkin ihan muussa käytössä.

   Kiitos tästä.

   Poista
  9. Miten kuvaukseni de Witin juttuihin liittyvät, kun en niitä kuvaa? MS = for dogs, women.

   Poista
  10. elä hermostu

   Seurailen tätä hommaa ihan könttänä. Ja kuvittelen teijän olevan samaa porukkaa ja tieto leviis sillai. Ei kehtaa sille Witille mennä valittaa, että hyvä video, mutta ei kuulunu kun sun ääni.

   Joo MS just sitä, mutta kyllä siihenkin pitäs sähköpostit tulla.

   Noo, ota ihan iisisti, älä minusta hermostu, en oo niin viisas ku sinä mutta kiinnostaa tää touhu.

   Sananvapaus oikeesti ihmisoikeudeksi ja lupa tallentaa/jakaa kaikki mahdollinen, ilman rajoituksia. Se jo riittäs mulle ihan hyvin. Varmaan sitä sinä ja kaverisi myös peräänkuuluttavat.

   Poista
  11. tuommonen vielä Joensuusta:

   http://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/maakunta/item/125972-joensuun-paattajia-uhattiin-nettikeskustelussa-tutkintapyynto-poliisille

   Hulluksi on mennyt jutut.

   Poista
  12. jooei

   Nää mainokset näistä sähköposti-ilmoituksista on kyllä ihan huuhaata. Oon säätäny YouTuben asetuksia vaikka miten, mutta ei mitään tuu sähköpostiin. - Luovutan.

   Tään Jns rasistin ei kyllä pitäs maksella mitään korvauksia mihinkään noista huuteluistaan. Sehän on antautumista. Ei näille somaleille pidä antautua. Suomalainen saa omassa maassaan huudella mitä tykkää omalla pihallaan. Kuseskelu somalin rappusille... hetkinen... kerrostalo ja sama rappu... Mut joka tapauksessa, jos noille somaleille ei suomalainen kulttuuri sovi, niin mitä ne täällä tekee. Menkööt vaikka Ruotsiin.

   Poista
  13. somalien hajustahan on vaikka mitä juttua netissä. Ne polttaa niitä kynttilöitään siellä kämpässään. Esim tää viimisin tapaus, jossa huoneisto paloi ja niitä sitten kuoli sinne useampi, niin saattoi johtua juuri noitten eteeristen kynttilöitten poltosta. Ne on hajustanu vaatteitaan siellä saunassa niillä kynttilöillä ja palo alkanut siitä sitten. Virallinen selityshän on kai että eivät osanneet käyttää kiuasta, mutta totuus tässäkin taitaa olla ihan muuta, jota missään medioissa ei tietenkään kerrota. Tuollaiset monikulttuurit pitäisi häätää kerrostaloista ihan paloturvallisuuden takia. Siellä kun voi kuolla sitte tulipalossa ihan oikeitakin ihmisiä.

   Poista
  14. ei tässä jutussa ole paloa eikä kiuasta

   Poista
  15. ai mistä 'huuteluista'

   Tuon huutelun nyt voi käsittää ainakin kahdella eri tavalla. Huudellaan että varmasti kuuluu etemmäkskin. Tai huudellaan hävyttömyyksiä. De Wit alkaa huutaa kun kiivastuu. Sama varmaan käynyt myös tälle Jns miehelle. Mut tuo nyt ei liene se pointti tässä. Varmaan nekin somalit siellä pitäneet melkoisen kovaa ääntä, kun kerta tämmönen soppa syntyny.

   Poista
  16. "ei tässä jutussa ole paloa eikä kiuasta"

   ?

   Mut ainakin haju on tässä jutussa ja se tulee noilla just niistä kynttilöistä mitä ne polttaa. Se on niitten kulttuuria, kuten lasten sukupuolielinten silpominen ja halal-lihan syönti ym sonta.

   Poista
  17. hajusta tuli vielä mieleen...

   Kävin kerran yhdessä kerrostalossa, johon oli majoitettu just näitä somaleja ja muita 'pakolaisia'. Talvi oli ja pakkasta. Porraskäytävä oli täynnä roskaa, ikkunat ja ovet oli rikottu, rapuissa lumikasoja ja seinät töhritty graffiteilla, kuin NY metrossa. Ja se haju oli ihan sietämätön, mikä siellä löyhkäsi. Sittemmin turvapaikanhakijat on sieltä häädetty ja koko talo täysin peruskorjattu ja siellä asuu nyt ihan kunnollisia suomalaisia.

   Poista
  18. ei tässä jutussa ole de Witiä

   Poista
  19. "ei tässä jutussa ole de Witiä"

   Okei, en häiritse sinua enää.

   Poista
 11. Kymmenen ihmistä tekemässä yhtä muuttoa. Joillakin on sitä aikaa. Voiko joku väittää, ettei haju myös haise.Kun on nuha on nenästä pidettävä kiinni.Auttaa myös siihen ettei tarvitse haistella mikäli haisee. Somaleiden on turha vaatia, että suomalaiset kunnioittaisivat heitä sillä siihen ei ole syytä .

  VastaaPoista