torstai 22. joulukuuta 2016

Väärä mainos

20.12. Kaleva kertoi, että:

Lokka kerää kotisivuillaan ja sosiaalisessa mediassa rahaa Junes Lokan tukiyhdistykselle osallistuakseen keväällä Oulussa kuntavaaleihin. Hän ei ole kuitenkaan ilmoittanut keräyksen yhteydessä vaadittavaa rahankeräysluvan numeroa. Oulun poliisilaitos ei löytänyt rekistereistään Junes Lokan tukiyhdistykselle voimassa olevaa rahankeräyslupaa.

On yleistä tietoa, että vaalikampanjan aikaan vaaliehdokas ei keräyslupaa tarvitse. Kampanja-aika alkoi 9.10.2016:


Itse aloitin vaalikeräyksen 11.10.2016, vaikka olisin voinut aloittaa jo 9.10.2016.

Yleistä tietoa on myös, että Julkisen sanan neuvoston mukaan journalistin velvollisuus on pyrkiä totuudenmukaiseen tiedonvälitykseen ja että tiedot on tarkistettava mahdollisimman hyvin – myös silloin kun ne on aikaisemmin julkaistu. 

On varmasti totta, että Oulun poliisin rekisteristä ei löydy rahankeräyslupaa, mutta kun sitä ei tarvitse, niin tämä tieto on yhtä yhdentekevää kuin uutisoida ajokortittomasta henkilöstä, joka ei aja eikä omista autoa. Tai siitä, että poliisin rekisteristä ei löydy aselupia, kun minulla ei ole aseita.

Halusin ostaa oikaisun 24.12. lehteen kolmellasadalla eurolla. Mainos olisi ollut 99x65mm ja se olisi näyttänyt tältä:Tänään Kalevan mediamyyntiosasto vastasi minulle, ettäKun kysyin, että mikä tämä linjaus oikein on, Kalevan toimituspäällikkö vastasi, että linjaus on linjaus ja että joulu kirjoitetaan kielioppisääntöjen vastaisesti isolla:Kuitenkin laki sananvapauden käyttämisestä joukkoviestimissä (ns. sananvapauslaki, johon mm. Startup Refugeesin Riku Rantala vetosi kaarnavenekaustissa) määrää, että:

8 § Vastineoikeus
Yksityisellä henkilöllä [...] on oikeus saada vastine julkaistuksi samassa julkaisussa [...].

Kun Riku Rantala vaati oikaisua tuohon pykälään vedoten, Päivän Byrokraatti julkaisi Rantalan vastineen maksutta, vaikka tuo pykälä ei Päivän Byrokraattia koske (“Yksityisen henkilön pitäessä yllä sähköisen viestintäverkon kotisivua häneen sovelletaan vain 12, 14, 16, 18, 19, 22 ja 24 §:ää.”)

Minä en näemmä saa vastineoikeutta edes rahalla. Ainakaan Kalevalta.

Tämä on syrjintää, sillä esimerkiksi Oikeusministeriön YES3-­hankkeen (Yhdenvertaisuus Etusijalle 3) tavoitteena on Suomessa asuvien maahanmuuttotaustaisten henkilöiden yhteiskunnallisen osallisuuden, osallistumiskanavien ja perusoikeustietoisuuden lisääminen. YES-hanke on kansallinen syrjinnän vastainen toimintaohjelma, jonka tavoitteena on mm. edistää monimuotoisuuden hyväksymistä yhteiskunnassa.

Esimerkiksi 2008 kuntavaaleissa Pohjois-Pohjanmaan 3080 ehdokkaasta vain 23 (0,7 %) oli vieraskielisiä. Ranskankielisenä ehdokkaana kuulun siis erittäin haavoittuvaan vähemmistöön.

Kunnat ovat keskeinen toimintaympäristö maahanmuuttajien poliittis­yhteiskunnallisen osallistumisen kannalta erityisesti kunnallisvaaleja koskevan äänestysoikeuden ja erityisesti ulkomaan kansalaisten mahdollisuus asettua ehdolle kunnallisvaaleissa.

Erityisesti tiukan kilpailun vaaleissa puhutaan kuitenkin usein osan ehdokkaista olevan mukana ”vain keräämässä ääniä”. Tällä viitataan epäilyyn, ettei puolue olisi kiinnostunut kyseisistä ehdokkaista puolueen sisäiseen toimintaan ja valtaan osallisina, vaan ainoastaan puolueen jo määriteltyjen linjausten ja aseman tukijoina. Tällaisen epäilyn oikeaksi tai virheelliseksi toteamiseen tarvittaisiin tietoa niin ehdokkaan omista tavoitteista ja toiveista kuin puolueen toiminnasta.


Olen tähän mennessä saanut 4 706,25 euroa tukea. Mihin käytän nämä rahat, jos en voi edes mainoksia ostaa?

70 kommenttia:

 1. onko siellä muita lehtiä?

  VastaaPoista
 2. Aiotko Junes tehdä rikosilmoituksen Kalevasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syrjinnästä. Mutta en toki usko että se auttaa mitään, ö-mappiin päätyy ikävä kyllä.

   Poista
  2. Kai ymmärrät, että asioiden spekulointi täällä ei vie asiaa kovin vahvasti eteenpäin. Hyvää sopepöhöä tällä voi toki harrastaa. Se on kyllä myös hyvin kustannustehokas tapa mainostaa.

   Äänestäjät haluaisi ehkä tietää enemmän ratkaisuja ongelmiin ei valituksia epäkohdista. Kaikki tietävät, että epäkohtia on paljon, mutta harva tietävät millä edes jotain niistä voi ratkaista.

   Poista
  3. Tuomas: yksi ratkaisu olisi, että Kaleva myisi mainospaikan minulle.

   Poista
 3. Nyt olisi oikea paikka heiluttaa rasismikorttia oikein kympillä ja julkisesti tuon YES3:n nojalla. Saisi Kalevan Perskarvonen kerrankin maistaa omaa lääkettään :D

  VastaaPoista
 4. Mikä jumalauta näitä ihmisiä vaivaa? Puhut loputtomasti ja äärettömästi paskaa. Vai että 11.10 aloitit rahankeräyksen.. sinä Junes Lokka olet rahankeräyslain vastaisesti mainostanut vaalitiliäsi ainakin kaksi vuotta vuotta putkeen. Asia on vieläpä hyvin helposti todistettavissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai että sulla oli heti ekana päivänä tullut yli 3900 euroa rahaa tilille? Voi olla että vedätät typeriä isäm maallisia, mutta normaalien ihmisten kanssa tuo vedätys ei toimi. Sinä olet tällä sivullasi mainostanut ainakin kaksi vuotta putkeen vaalitiliäsi. Vai vieläkö kiellätkö väitteen?

   Poista
  2. Katso facebook-päivitys, siellä olen ilmoittanut kommenteissa kuvakaappausten kera aina, kun rahaa on tullut. Tilinumeron esillepitäminen ei ole rahankeräystä. Mutta tee ihmeessä rikosilmoitus, jos siltä tuntuu.

   Poista
  3. "Katso facebook-päivitys" - katsoin sen jo. Ja nyt lopetat luistelun ja vastaat kysymykseen: onko sinulla ollut (laiton) rahankeräys käynnissä vähintään kaksi vuotta vai ei? Kyllä vai ei? Katsotaan vastauksesi jälkeen, että mihin asiaa aletaan viemään.

   Poista
  4. Ei ole, ks. facebook-päivitykseni.

   Poista
  5. Kahden vuoden sisällä raha on liikkunut tilillesi sisään ja sieltä ulos. Sinulla on ollut aktiivinen rahankeräys koko ajan voimassa, joiden menoja et ole kylläkään eritellyt missään.

   Onko sinulla muuten edes tukiyhdistystä?

   Poista
  6. Minkä kahden vuoden ja mistä revit tuon summan 3900?

   Ulos on siirtynyt 44,84 euroa (5.11.2016, Suomi kuntoon -tapahtuman makkaroihin) ja 31,00 euroa (17.11.2016, Rotuaarin lavan äänentoisto).

   Menot olen eritellyt täällä. Tukiyhdistys on Junes Lokan tukiyhdistys, kuten tässä blogissakin on kerrottu.

   Poista
  7. Huhtikuussa 2015 olet ilmoittanut tukitilistäsi seuraavia tietoja:

   Tulot: 1284,14 euroa

   Menot: 702,05 euroa

   Saldo: 572,09 euroa


   Vaalitilin rahoja saa käyttää aikaisintaan kuusi kuukautta ennen vaaleja. Vaalitukitilille saa kerätä rahaa aikaisintaan kuusi kuukautta ennen vaaleja. Sinulla on sen sijaan ollut jo vuosia aktiivinen rahankeruu käynnissä ja siitä huolimatta kehtaat kekkuloida Kalevan artikkelia vastaan.

   Mihin käytit vaalirahaa huhtikuussa 2015 702,05 euroa? Aurinkolamppuihin?

   Enkä myöskään löytänyt yhdistysrekisteristä mitään Junes Lokan tukiyhdistystä. Jos sellainen on, niin osaat varmaan kertoa sen Y-tunnuksen?

   Poista
  8. Huhtikuussa 2015 oli eduskuntavaalit. Nyt on menossa kunnallisvaalit.

   702,05 euroa meni seuraavasti:

   1. jlokka.fi -domain 12 euroa
   2. Ehdokasmaksu 200 euroa
   3. 4-sivuiset A6-flaijerit, 10000 kpl 317,55 euroa
   4. A9-tarroja 1000 kpl 150 euroa
   5. Tulitikkuaskeja, 500 kpl 22,50 euroa

   Tukiyhdistystäni en ole rekisteröinyt. Rahankeruu alkoi 11.10., kuten facebook-päivityksestäni näkyy.

   Poista
  9. Aikavälillä syyskuu 2015 - lokakuu 2016 olet kerännyt vaalilillesi rahaa vähintään 1599,05 euroa. Ennen kuin rahankeräys vaaleihin on laillista.

   Lisäksi rahankeräyslupaa anottaessa pitää ilmoittaa tukiyhdistyksen Y-tunnus. Ja jos kerran yhdistyksesi ei ole rekisteröity, niin sillä ei ole Y-tunnusta. Ja jos sillä ei ole Y-tunnusta, niin silloin sinulla ei myöskään voi olla voimassa olevaa rahankeräyslupaa. Joten mikäs tämä "rekisteröimätön yhdistys" nyt oikein on, kerrohan hieman lisää siitä.

   Poista
  10. Aloitin keräyksen 11.10.2016, kuten facebook-päivityksestäni näkee.

   Vaalikeräykseen ei tarvitse rahankeräyslupaa ja tukiyhdistys voi olla rekisteröimätön.

   Poista
  11. Puhut paskaa. Olet kerännyt eduskuntavaalien 2015 ja kunnallisvaalien 2017 välisenä aikana rahaa vähintään 1599,05 euroa - ilman rahankeräyslupaa. Tuolla aikavälillä et ole vaaleihinkaan voinut kerätä rahaa - siitä huolimatta olet sitä kerännyt. Lainvastaisesti.

   Poista
  12. Aloitin keräyksen 11.10.2016, kuten facebook-päivityksestäni näkee.

   Poista
  13. Valehtelet, kuten tapohisi kuuluu. Väittely kanssasi on täysin turhaa. Edes tosiasioiden edessä ihminen ei nöyrry, vaan pakkomielteenomaisesti kieltää asiat, jotka tietää itsekin todeksi. En jaksa leikkiä tämän enempää, siirrän laitonta rahankeräystäsi koskevat tietoni viranomaisille, heti joulunpyhien jälkeen. Öitä.

   Poista
  14. En valehtele. Siirrä mitä haluat kenelle haluat, mitä se minulle kuuluu.

   Poista
  15. No niin, Junes. Nythän on niin että en malttanut odottaa petoksestasi ilmoittamista joulun yli. Nenäkäs ja valheita täynnä oleva asenteesi hieman nopeutti prosessia ja ilmoitin laittomasta rahankeräyksestäsi jo tänään. Ja jotta asia liikkuu varmuudella eteenpäin, niin ilmoitin sekä poliisille että verottajalle laittomasta rahankeräyksestäsi. Varmaan ottavat sinuun sitten yhteyttä.

   Hyvää joulua, Junes. Älä tukehdu sianlihaan.

   Poista
  16. Hieno homma!Minäkin ilmoitan tiistaina Lokka-Wiikin tiedot noihin paikkoihin.
   Afrikkalaiset ovat tottuneet kerjuurahoihin. Verottajalle nämä ja heti!
   "No niin, Junes. Nythän on niin että en malttanut odottaa petoksestasi ilmoittamista joulun yli. Nenäkäs ja valheita täynnä oleva asenteesi hieman nopeutti prosessia ja ilmoitin laittomasta rahankeräyksestäsi jo tänään. Ja jotta asia liikkuu varmuudella eteenpäin, niin ilmoitin sekä poliisille että verottajalle laittomasta rahankeräyksestäsi. Varmaan ottavat sinuun sitten yhteyttä.

   Hyvää joulua, Junes. Älä tukehdu sianlihaan."

   Poista
  17. Anonyymillä mennyt tunteisiin. Jokaiseen syytökseen Junes vastasi, mutta kun ei tajua, niin ei tajua. Sisälukutaito on hyvä sisäistää.

   Poista
  18. Väärä ilmianto

   Väärä ilmianto on kyseessä tilanteessa, jossa henkilö antaa esitutkinta- tai muulle viranomaiselle taikka tuomioistuimelle väärän tiedon, ja aiheuttaa näin vaaran, että ilmiannettu joko pidätetään tai vangitaan, tai että hän joutuu muun pakkokeinon kohteeksi tai joutuu syytteeseen tai tuomitaan rangaistukseen tai muuhun rikosoikeudelliseen seuraamukseen virheellisin perustein. Väärästä ilmiannosta tuomitaan sakkoa, tai vankeutta enintään kolme vuotta.

   Voikohan väärästä ilmiannosta tehdä tutkintapyynnön? Poliisit tuskin itse jaksaa tehdä, kun tiedetään jo yleisesti kuinka "kädet täynnä" he ovat esim. Ilja Janitskinin yms takia.

   Poista
 5. Hei, ei rasismikorttia voi heiluttaa mainoksen myymisettä jättämisestä. Ennen kuin alatte keskustelemaan siitä, ettei oikaisua tai vastinetta ole julkaisu tehkää asiasta vastaavalle toimittajalle ilmoitus. Mediamyynti ei varmastikkaan ole oikea kanava vaatia oikaisua, siellä myydään mainoksia joilla lehti maksaa toimittajille palkkaa.

  Eli palatkaa asiaan jos ja kun vastine jää perusteettomasti käsittelemättä, se olisi jo mainitsemisen arvoinen asia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivät suostuneet myymään mainosta, kuten blogista näet. Ei vastaava toimittaja vastaa. Tietysti rasisti-korttia voi heilutella milloin vain ja missä vain.

   Poista
 6. Perhana kun en voi äänestää sinua. Tarttee varmaan lotota... jos tuntuvan voiton saisi, sitten olisi varaa muuttaa Ouluun tarvittavaksi ajaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JunesLokkaSossuSurffaaja tarvitsee jokaisen äänen päästäkseen valtuustoon.
   Muuta Lokkalaisen kotiin tarvittavaksi ajaksi ja pössyttelijä saa sinun äänesi.
   Voi, jumat. Idiotismia.
   Poliisi-sossu-Kela odottavat kaikki tiedonantoa Juneksen rahoista ja kerjätyistä varoista.
   Kaleva rulettaa!

   Poista
 7. Oot sä Lokka kyllä niin säälittävä tapaus... Kasva perkele aikuiseksi, mene töihin ja elä niinku ihmiset yleensä elää. Tyyppi loisii Kelan ja sossun rahoilla sit kehtaat itkeä et sua sorretaan. Häpeä. Ps, en mäkään myis tollaselle luuseripellelle mainosta, en mistään hinnasta. Hyvää joulua.

  VastaaPoista
 8. Media ja oikeuslaitos ovat asettuneet maahanmuuttokriittisiä ihmisiä vastaan. Myös Lokka joutuu kestämään paljon. Ainakin minun myötätunto on Lokan puolella. Tsemppiä Lokalle, älä luovuta. Vaalirahaa on kertynyt ihan kivasti, ja ääniäkin varmasti tulee...

  VastaaPoista
 9. "Olen tähän mennessä saanut 4 706,25 euroa tukea. Mihin käytän nämä rahat, jos en voi edes mainoksia ostaa?"

  Vittu- palauta ne antajille tai anna sossulle sossun omat.
  Menkää molemmat töllöt töihin ja alkakaa elää kuin ihmiset.
  Laitan myös poliisille, sossuun ja KELA:lle sun keräyksesi.
  Mihinkään valtuustoon et edes pääse. Oululaiset eivät ole tolloja sun äänestäjiäsi. Hamppu-uusi-ukko. Ihosi repeilee ja kukkii elämäntapojesi takia.
  Morsmaikkusi ääniesiintyminen on kamalaa kaakatusta ja intonaation puutetta. Monokulttuurin katsominen pössyttelijöitten esiintymisenä on liikaa.

  Jaksat rassata yhteiskuntaa milloin milläkin. Kaleva ei ikinä julkaise moista ilmoa. Se ilmo on karsea.

  VastaaPoista
 10. "...joulu kirjoitetaan kielioppisääntöjen vastaisesti isolla:
  "

  Kuulehan marokkolainen. Joulu kirjoitetaan jouutervehdyksissä isolla. Kielioppisäännöt sinulle ranskankieliselle mamulle ihan /C:stä.
  Mene Marokkoon ja vie se kanalintusi mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ks. Iso vai pieni alkukirjain?

   "Juhlapäivien nimet kirjoitetaan suomessa pienellä alkukirjaimella"

   Poista
  2. Virallisessa kirjoituksessa kyllä. Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta!Tuo on tapa.
   Marokkolainen ei tajua. Ei tajua paljon muutakaan.

   Poista
  3. Ranskankielinen(?) ei vain tajua! :D :D :D Buaahhhaaahh!
   ?
   ?
   ?

   Poista
  4. Joulu kirjoitetaan pienellä ja piste. Kyseessä ei ollut mikään epävirallinen postikorttitervehdys vaan toimituspäällikön kirjoittama viesti.

   Poista
  5. "Joulu kirjoitetaan pienellä ja piste. Kyseessä ei ollut mikään epävirallinen postikorttitervehdys vaan toimituspäällikön kirjoittama viesti."

   Kotisomali nousi tukemaan. Kumpikin väärässä. Joulu kirjoitetaan joulu ylioppilaskirjoituksessa ja ainetuherruksissa. Joulu Jouluna toivottelussa.
   HP. Afrikkalaiset.

   Poista
  6. Anonyymi klo 18.09 & 18.18: ?

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Hyvää ja Rauhallista ja Iloista ja Touhukasta ja Onnellista ja WhatEver Joulua!

   Haistakaa kielioppeinenne pitä ja haiseva sonta.

   Poista
 12. Ihmettelen näitä räksyttäjiä; jos Junes (ja Tiina) noin kovasti ärsyttää niin pakkoko on tätä blogia ja fb seiniä lukea ja raivoisaa tekstiä suoltaa. Päivästä toiseen. Jos haluaa vastapuolen skeneä seurata ja kommentin heittää voisi sen tehdä vähän fiksumminkin. Jospa yhtä paljon tarmoa kuin tämän Kela/vaaliraha/sossu/poliisi ym ilmoituksiin ja Junes/Tiina fb seinällä inttämiseen käytettäisiin niihin oikeisiin epäkohtiin.

  Täällä sitä vihapuhetta löytää mutta ihan vastapuolelta kuin missä eliitti sitä luulee olevan.

  Hyvää joulua!

  VastaaPoista
 13. Eli lailliseen rahankeräykseen ei tarvita lupaa, mutta laittomaan on oltava lupa. Paljonkohan tuosta tulee linnaa putkaa ja vankeutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo

   Eipähän sillä niin väliä. Nykysinhän vankilassakin voi käyttää nettiä. Riittää kun videomiehet on vapaalla jalalla.

   Jatka vaan ihan omaa polkuasi.

   On kyllä ikäviä kommentteja täällä. Ei voi kun ihmetellä.

   Poista
 14. Pitäkää suvakit turpanne rullalla sossun rahoista. Joka ainoa turhapaikan hakija ei muuta teekkään kuin elää sossun rahoilla.
  Tsemppiä Junes.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä Pössyttelyyn Junes Lokka!
   Pössyttely vei Uskottavuutesi maan rakoon. Tyhjäntoimittajia on omastakin takaa. Miksi marokkolaisen on tänne tuppauduttava raakkuakkansa kanssa.
   Joint, joint!

   Poista
 15. Kun lukee tänne kirjoittavan anonyymin tekstejä, alkaa jo melkein uskoa, että nimetön vihakirjoittelu tekee Suomesta Neuvostoliiton.

  VastaaPoista
 16. Helppo se on Anomuumin anonyyminä riehua. Kämpa på Junes ja Tiina.

  VastaaPoista
 17. selasin nettiä tuon joulun kirjoittamisen takia. Tuommonen löyty:

  http://www.kielitohtori.fi/kielenhuoltovinkit-ohjeartikkelit/vuodenvaihteen-juhlien-oikeinkirjoitusvinkit

  Tuossa Juneksen ilmoituksessa siis toivotetaan hyvää joulua. Postikorttiin tykätään kirjoittaa isolla alkukirjaimella ne toivotukset.

  Onhan tuo nyt siis ihan sama miten tuon kirjoittaa. Muutenkin törkeitä kirjoitusvirheitä täynnä kaikki paperiset lehdet ja ihan kaikki muutkin kirjoitukset, jotka suorastaan muuttavat jopa asiasisältöä, varsinkin käännöskämmit.

  Tää kirjaimen koko on ihan samaa sarjaa tään päätoimittajan linjan kanssa. Vaikka kirjaimellisesti uutinen ei ollut virheellinen, eli keräyslupaa ei ollut löytynyt poliisin arkistoista, niin onhan tuo nyt harhaanjohtavaa uutisointia, mikä pitäisi älytä korjat ilman venkulointeja. Tosin siitä tulisi taas lisää plus merkkistä julkisuutta Junekselle, joten eivät voineet muuta kuin paskoa housuunsa.

  VastaaPoista
 18. > Tilinumeron esillepitäminen ei ole rahankeräystä.

  Tilinumeron esilläpitäminen JA tiedon kertominen, että on menossa keräys tai keräykseen vihjaaminen ON rikos.

  "Uuden lain aikaan on annettu Korkeimmassa hallinto-oikeudessa päätös, jonka mukaan pelkkä rahankeräyksen tietojen ja tilinumeron ilmoittaminen tarkoittaa samaa kuin rahankerääminen netissä, vaikka yleisöön ei ole erikseen vedottu."
  http://markofobbaforss.puheenvuoro.uusisuomi.fi/160324-rahankerayslaki-suomessa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloitin keräyksen 11.10.2016, kuten facebook-päivityksestäni näkee.

   Poista
  2. Mites vaaliehdokas Junes Lokka ja siellä ollut jo kaksi vuotta sitten tilinumero ??

   Poista
 19. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 20. Aika schaibaa täällä. Junekselle propsit oman no nonsense, suoraa asiaa -levelinsä pitämisestä. Voi katsella kun vieressä tyhjänpuhujat projisoivat ja tipahtelevat omiin sokkeloihinsa. Hauskat loppuvuodet! :)

  VastaaPoista
 21. Tässä on aihetta uutiseen. Kaleva tuskin julkaisee, mutta ...
  Vaaliehdokas ei saanut oikaisua lehteen edes maksettuna ilmoituksena!
  Toisekseen hienoa, että annat maahanmuuttovastaistenvastaisten kommentoida. Niistä näkee, miten heikoilla eväillä ovat liikkeellä.
  Hyvää Joulua Ouluun!
  t. Risto

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. heh

   "maahanmuuttovastaistenvastaisten"

   Tuota sanoisin jo kielen raiskaamiseksi.

   Poista
 22. Mikä vaalimainos on 24.12? Ei niin mikään. Juneksella ei ole vaaleihin mitään realisimia vielä. Ei puoluetta, ei mitään. Mutta vaalimainos pitäisi saada.
  Nyt sitten hehkuttaa, ettei saa omaa maksettua vaalimainosta Kalevaan. Nyyh, nyyh! Aih! Voih! Sorrettu Junes Lokka.

  Ole rehellinen ainakin hetken. Ei se mikään vaalimainos ole. Rahankeruuta ja mukahyökkäys ja mukavastine.
  Vaalimainos!!! Todellakin surkea yritys saada oikeutta. Sanavapaus kielletty!

  Vaalimainos on vaalimainos sitten, kun ehdokasasettelu on tehty ja kansa voi tutustua vaaliajatuksiin ja -lupauksiin. Sitä ennen ei ole soveliasta puhua vaalimainoksesta.
  Mutta maisteri( ei gardua) tekee kaikista pienistä itselleen kovaa tarinaa. Afrikkalainen sadunkerronta on taas niin totta.

  Missä ulkomailla olit ennen Suomeen tuppautumista? Olet haastattelussa kertonut olleesi ihan ulkomailla mutta et Marokossa.

  Älkää hyvät ihmiset laittako mitään rahaa tälle elätille!

  VastaaPoista
 23. Kumma että nämä marokkolaiset/saksalaiset/ryssät on täällä suomessa äänekkäimpiä toisten mamujen sortajia. Onko ne jotain kapoja?

  VastaaPoista
 24. Kaleva lienee spr:n tai Lestamafian tiukassa ohjauksessa joka on apinoitu suoraan Paasilinnan Onnellinen Mies teoksesta. Tuota näkyy kyseinen pätkä jollei ole poistettu, eli kiiruusti talteen.
  https://youtu.be/bjyZJuKQfZg?t=1h8m14s
  Areenalta löytyy otoksia jossa tuo myös on kohta on ja laadullisesti parempana.

  Ja hyvää tulevaa vuotta 2017!

  VastaaPoista
 25. Eihän mitkään puolueet ole valinneet ehdokkaitaan kevään kunnallisvaaleihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. .....ja sinä "puhut" jo itsestäs varmana kaupunkinvaltuutettuna!!. ....mutta Mites suu laitetaan jos mikään puolue ei ota listoille?.

   Poista
  2. vielä on ääniä laskematta

   Poista