torstai 12. tammikuuta 2017

Teuvo Hakkarainen kiihotti terroristeja vastaan

Perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen kirjoitti 15.7.2016 näin:


Keski-Suomen käräjäoikeuden mielestä näin ei olisi saanut kirjoittaa, sillä 4.1.2017 Hakkarainen tuomittiin siellä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan 20 päiväsakkoon eli maksamaan valtiolle 1160 euroa.

Tilasin tuomion viime viikolla ja sain sen tänään. Koko 6-sivuinen tuomio on luettavissa tämän jutun lopussa. Oikeuslaitos on tunnetusti vitsi ja tuomiot parin ihmisen mielipiteitä, mutta tämä kohta oli mielestäni erikoisin selitys vähään aikaan:Eli kun kirjoittaa "kaikki muslimit eivät ole terroristeja, mutta kaikki terroristit ovat muslimeja", käräjäoikeus jostain mystisestä syystä ymmärtää väitteen tarkoittavan, että kaikki muslimit ovat rikollisia. Tälle erikoiselle tulkinnalle ainoat vaihtoehdot ovat:

– käräjäoikeus ei osaa suomea; tai
– käräjäoikeuden mukaan terrorismi on islaminuskoa tunnustamista; tai
– terroristi ei ole rikollinen; tai
– käräjäoikeudella laajempi käsitys asioista.

Kävin tästä mielenkiintoisen keskustelun jonkun random-hyysärin kanssa, ja:


Eli kun käräjäoikeuden päätöksen tuomion perustelut -kohdassa käräjäoikeus toteaa, että Teuvo Hakkaraisen laatimassa ja yleisön saataville asettamassa facebook-viestissä on väitetty, että kaikki terroristit ovat muslimeja. Tällä väitteellä vastaaja on yleistäen väittänyt islaminuskoa tunnustavia ihmisiä rikollisiksi, ei päätöksessä ole perusteluna, että Teuvo olisi "yleistäen väittänyt muslimeja rikollisiksi". Tuo pätkä on tuonne muuten vain kirjoitettu, xD ja lol.


Eli nykyään "käänteisen rasismin" lisäksi on keksitty käänteinen näkökulma. Käänteinen näkökulma on siitä näppärä, että siitä ei tarvitse käräjäoikeuden päätöksessä mainita, vaan sen voi vetää hatusta. Vaikka tällaista "käänteistä näkökulmaa" oltaisiinkin käytetty, niin ainakin Europolin 2015 tilastojen mukaan jos muslimeja ei olisi olemassa, 150:n terrorismin takia kuolleen ihmisen henki olisi säästynyt.

Terrorismin uhreja oli yhteensä 151, ja näistä siis kaikki yhtä lukuun ottamatta muslimien uhreja. 21.2.2015 kreikkalaiset anarkistit kun sattuivat tappamaan vanginvartijan jossain toverin pelastus- tms. vapauttamistempauksessa. Itse en tuota luokittelisi terrorismisattumukseksi, mutta Europolin mukaan se on sellainen.

Mutta kuten kaikki tiedämme, ei kiihotusjutuissa ole väliä onko jokin väite totta vai ei. Toisin sanoen vaikka Hakkarainen olisi kirjoittanut, että melkein kaikki terroristit ovat muslimeja, olisi kirjoitus ollut omiaan herättämään suvaitsemattomuutta ja uli-uli, maksa meille tonni niin vapaudut vankilasta.

Näin ohimennen, mikä tämä juttu on, että ei saisi "herättää suvaitsemattomuutta"? Mikä laki kieltää näin tekemästä ja missä pykälässä on määritelty, mitä suvaitsevaisuus tarkoittaa? Missä Disneylandissa me muka elämme? Tämä on jälleen kerran todiste, että nk. suvaitsevaisuus on mielipidefasismia. 

Käräjäoikeuden mukaan Hakkarainen olisi pystynyt esittämään mielipiteensä ja ilmaisemaan maahanmuuttopolitiikkaan kohdistuvan arvostelunsa ilman tällaista panettelevaa ja herjaavaa yleistystä.

Varmasti olisi pystynyt esittämään, mutta mitä sitten? Jos jonkun mielipide on, että muslimit ulos maasta, niin miten se pitäisi esittää? Miksi muslimeja saisi vain toivoa lisää? Vallan kolmijako-opin mukaan oikeuslaitos ei saa puuttua lainsäätäjien toimintaan, joten mikä Keski-Suomen käräjäoikeus on poliitikkoa neuvomaan?

Lisää mieleen tulevia kysymyksiä:

– onko terroristin kutsuminen muslimiksi siis panettelua/herjaamista?
– suomeksi, onko muslimiksi kutsuminen siis solvaus?
– miksi terroristeja ei saisi panetella/herjata?
– miten tuo mielipide olisi pitänyt esittää?
– mitä se käräjäoikeudelle kuuluu?


Käräjäoikeuden mukaan Hakkaraisen vaatimukset muslimien maasta poistamisesta ja heidän maahantulonsa estämisestä merkitsevät [...] uhkausta ryhmään kohdistettavista lainvastaisista toimenpiteistä.

Eli käräjäoikeuden mukaan maahantulokielto ja karkottaminen ovat lainvastaisia toimenpiteitä. Oletetaan, että näin on; eikö poliitikon tehtävä ole muuttaa lakeja? Miten lakeja voidaan muuttaa, jos laittomasta ei voi tehdä laillista tai toisin päin? Jos Keski-Suomen käräjäoikeuden ehdoilla mentäisiin, täällähän olisi vielä kieltolaki voimassa.

Aiemmin mainittu random-hyysäri jatkoi sekoiluaan:***
Lue koko tuomio (kuvat saa suuremmiksi klikkaamalla niitä):121 kommenttia:

 1. Kuinka paljon Te Junes Lokka kiihotuitte tuosta rasistisesta Teuvo Hakkaraisen kirjoituksesta, josta Hän on tuomion saanut ja siihen tyytynyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mitä rasistista kirjoituksessa oli?

   Poista
  2. Tehän Junes Lokka "kaiken alanasiantuntijana" sen tiedätte? Jotenka miettikääpäs sitä päissänne yön tunteina, koska Teillähän on siihen aikaa, kun ette kuitenkaan nuku ja eikä varmaankaan ole aamulla töihin menoa, kuten meillä kunnonkansalaisilla.

   Poista
  3. no, mikä Teuvon jutussa oli rasismia?

   Poista
  4. Junes, turha kuluttaa näppäimistöä tuon trollin takia.

   Poista
  5. Luin tekstin läpi monta kertaa, enkä löytänyt siitä mitään viitteitä rasismista. Missään ei sanallakaan tai sanojen välissä mainittu mitenkään, että ihminen voisi olla geneettisiltä ominaisuuksiltaan jotenkin erilainen toiseen ihmiseen nähden.

   Poista
  6. Varoitan sinua "Yksi Turkkulaanen", että Junes Lokan "anuksen" nuolemisesta voi tulla kurkku- tai suusyöpä. .......mutta jatka valitsemallasi linjalla jos se hyvältä tuntuu Hyvää jatkoa mummojen potkinta linjalla.

   Poista
  7. "Junes, turha kuluttaa näppäimistöä tuon trollin takia."

   Voi, jumat mikä kommentti. Lokka kuluttaa yhteiskunnan ostamaa ja tukemaa puhelinta, näppäimistöä, kameraa. Töihin sieltä makaamasta.

   Poista
 2. Jotkut ihmiset haluavat näyttää olevansa parempia kuin muut ja siksi kutsuvatkin muita halventavilla nimillä, "rasisti" tai "antisemitismi" ovat tuollaisia nimittelyä. Eräänlaista noitavainoa, joka jatkuu.
  http://torikahvila.keskustelu.info/viewtopic.php?f=13&t=13077

  VastaaPoista
 3. Monikin saa tuomion, kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, jos on nykyisen siirtolaisuuden vastainen. Mutta jos tekisimme siitä uskonnon, niin ehkä tuomioita ei tulisi. Voisimme jopa väittää, että olemme alkuperäisiä afrikkalaisia, mutta ne syntiset ovat mustia. Eli omistamme afrikan ja syntisten(mustien) täytyy sovittaa syntinsä meille, olemalla orjiamme. Joillakin se on onnistunut, vaikka asioista vaietaan.
  http://torikahvila.keskustelu.info/viewtopic.php?f=5&t=2345

  VastaaPoista
 4. Tuo hyysäri, jonka kommenteista esimerkit ovat, ei selvästikään osaa lukea suomea kuin auttavasti. Lukiessaan tekstiä hän ymmärtää ilmeisesti suuren osan sanoista, mutta ei tekstin sisältöä. Hänen kannattaisi varmaan käydä peruskoulu uudelleen.

  Tai sitten hän vain trollailee eikä haluakaan ymmärtää tekstiä niinkuin se on kirjoitettu. Jos näin on asia, hän on toivoton tapaus.

  VastaaPoista
 5. Tuo Liimatainen on joku erityislapsi. Muutama hänen tekstinsä tullut vastaan, eikä kaverista kovinkaan viisasta kuvaa ole tullut. Hokee joitain vammaisia fraaseja ja lopettaa puolet viesteistä välimerkillä xD Enpä oikeastaan edes ihmettelisi, jos sama kaveri löytyisi Rasmuksesta kommentoimasta.

  VastaaPoista
 6. Teuvon kannattaakin jatkossa keskittyä neekerikavereidensa kanssa vaikkapa mädättäjien lapsien raiskaamiseen porukalla kuten Tapanilan somalit.Pienempi tuomiohan siitä usein tulee.Itseasiassa - saa varmastikin korvauksia kuten osa Tapanilan somaleista jos vain vähän sormella kokeilee ja pitää vahtia etteivät vääräuskoiset eli rasistit tule häiritsemään rasismin ja vihapuheen vastaista taistelua.Eikös niin mädättäjät?

  VastaaPoista
 7. Junes Lokka on rääkkyjäja paskan purija. Ukko kuvittelee olevansa lääketieteen, oikeustieteen, sosiaalitieteitten moniosaaja.
  Tuota Lokan juttua ei kukaan jaksa edes kuunnella. Monotoninen hamppu-ukon selittely, ihmisten haukkuminen, nimittelyt ovat Lokan tyyliä. Tyyliä, jolla ei poliittinen ovi Suomessa avaudu.
  Wiikk ja Lokka hevon peehen täältä mussuttamasta.
  Moni on kysellyt noiden opitntojen perään. Ei vastausta. Ei siis opintoja.Sossun elättämää elämää sähköröki ja siideri et hamppu. Siinä politiikan arvot näille kahdelle.
  Hakkarainen on mies, eikä tuollainen paskanjauhaja. Tynkkynen, ei nyt mies, mutta asiallinen ja on politiikan sisällä toisin kuin nämä kaksi.

  VastaaPoista
 8. Äänestä minua Oulun kunnallisvaaleissa 2017
  Äänestä minua Oulun kunnallisvaaleissa 2017
  Äänestä minua Oulun kunnallisvaaleissa 2017
  Äänestä minua Oulun kunnallisvaaleissa 2017
  Äänestä minua Oulun kunnallisvaaleissa 2017
  Äänestä minua Oulun kunnallisvaaleissa 2017
  Anna rahaa, anna rahaa, anna rahaa

  minua, minua, minua,minua...

  Vittu, mikä tollo. Tumppu on se sinua äänestävä.

  VastaaPoista
 9. Kuuntelimme poliisivihapuhettanne. Olette aivan aliarvoisia kaikessa. Kaakattava Wiikki ja ihotautinen Lokka käyttävät niin paljon haukkumasanoja.
  Koettakaa olla edes jonkin verran kuuntelemisen arvoisia.
  Kyllä jää äänestuys pieneksi. Kuka haluaa tuollaista finninaama paskanjauhajaa mihinkään.
  Wiikki nauraa tympeää pakkonauruaan välillä ja on niin lähihoitajan oloinen.
  On vaikea ottaa teitä normaaleina.
  Miettikää edes minuutti ja miettikää omaa kielenkäyttöänne. Mutta. Olet afrikkalainen ja se on sinun sisälläsi. Vakavalla finninaamalla ilman sarkasmia. Miksi meillä on tälläisia poliitikonretaleita?
  Noi tyypit...poliisi... emm mää muista...joo eli...
  Mutta olisiko aika mennä jo työelämään vanha ukko? Akka kolmikymppisenä vain uhoaa netissä islamofobiaansa.
  Lokka huonosti kotoutunut- ikävää mutta totta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaa joskus edes noihin opintokysymyksiin.
   Olet negapositiivinen. 99% ei jatkoon.
   Mamu on mamu ja Lokka on mamu.

   On Lokalla valtava halu poliisiksi tai juristiksi. Mutta noilla markkerauksilla ei ole toivoa kumpaankaan. Mutta makuukokeilijan paikka Suomi-soffalle on vapaana- roskatunkiolla.

   Jättäkää nuo ala-arvoiset haukkumasanat pois jutuistanne. ne ovat vastenmielistä kuunneltavaa.
   ..paskaa...huora...perseestä... paskanjauhantaa...maa paskotaan pilalle...vittua monta kertaa...saatanan elfgren...typerä ääliö, itse ei tajua mistään mitään...Wiikin ja Lokan yhden lauseen aikana poimittua sanavalintaa. Kaukana normaalien ihmisten keskusteluista.

   Tyhmät ihmiset käyttävät kirosanoja tuohon malliin. Sinä et todellakaan ymmärrä asioista yhtään mitään.Kuvitteletko, että sinun muutaman lakipykälän suoltaminen tekee sinusta juristin, olet pahasti väärässä. Kaikki jonkun pykälän osaajat eivät ole oikeusoppineita. Kaikki oikeusopineet osaavat etsiä tietonsa opintojensa pohjalta.

   Mitä se kanawiikki opiskelee?

   Poista
  2. Tiina "Iin inisijä" Wiik opiskelee "puutarhuriksi" erikoialana "heinänkasvatus" xD

   Poista
 10. Eilisessä Monokulttuuri FM taas kerran Junes Lokka ja Tiina Wiik #heinissä" Ettekö pysty höynöttämään, noita nimittelyjä ym. "asuntolaina" juttujanne, joille muuten nauraa 99 prossaa tolkun ihmisistä selvinpäin? Vai eikö rohkeus riitä?

  VastaaPoista
 11. Ai niin turha kysymys, koska vastaushan on kuitenkin "kysymysmerkki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä heinänpurijat eivät itse tajua omaa hölmöyttään. Wiikki iniseejakitiseejanarisee ja Lokka repii naamataulustaan mustapäitä. inhottavaa katsottavaa ja vielä inhottavampaa kuunneltavaa. Ohituksella se ohjelma kymmenessä minuutissa läpi.
   Jos nuo osaisivat sivistyneen kielenkäytön ja Wiikki opiskelisi esiintymispuhetta, Lokka jättäisi sen naamansa repomisen rauhaan, voisi jopa katsioa kuunnellen.
   Äijä ei saa itselleen mitään muuta puoluetta kuin viskipuolueen ja sen kannatuksella on vain häviäjä. PS tuskin rikollista ottaa joukkoonsa. Mikään valtapuolue ei tuota yli-ikäistä hörselöä halua. Wiikki on taas mitä on.
   Lokka on tilastotieteen maisteri, sanoo Wiikki the lähihoitsu.
   Wiikin tausta Iissä ei ole mikään ihailua herättävä.

   Poista
  2. Niin Iissähän on toinenkin Tiina Wiik siis Tiina Maria Wiik? Vai liekkö sama yksilö?

   Poista
  3. Lokka ei ole saanut tutkintoa aikaiseksi yliopistossa. Kaukana maisterin tutkinnosta.

   Poista
 12. Aiotko vielä eläkeukkonakin jauhaa nuita samoja asioita? Eikö ala kyllästyttämään? Mikset tee vaikka samoin kuin Tajukangas, eli muuta jonneki missä ei tarvi nähä läpsyttelijöitä. Et sinä pysty tätä suomen tilannetta parantamaan.

  VastaaPoista
 13. No missäs viipyy "itkukommentti" Sepastia Tynkkysestä? Kevään vaaleja ajatellen keräs "irtoäänijä" sinunkin nenän edestä vaikka sulla iso pottunokka onkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Näin ohimennen, mikä tämä juttu on, että ei saisi "herättää suvaitsemattomuutta"? Mikä laki kieltää näin tekemästä ja missä pykälässä on määritelty, mitä suvaitsevaisuus tarkoittaa? Missä Disneylandissa me muka elämme? Tämä on jälleen kerran todiste, että nk. suvaitsevaisuus on mielipidefasismia. "


   Siinä samalla, ku yrität huonolla menestyksellä sopeutua työtä tekeväksi tuottavaksi suomalaiseksi yksilöksi, kandee tutustua ihan perustuslakiin ja historiaan. Suomessa on pitkät perinteet ja aika paljon tapauksia ihan lähitulevaisuudesta, missä on annettu tuomio jumalan pilkasta. Nykyisin taitaa olla muotoa uskonrauhan rikkominen ja suomessahan vallitsee uskonvapaus.

   Kyllä ne sanktion ihan yhtälailla napsahtaa, jos kirjoittaa vastaavaan sävyyn kristinuskosta.

   "4. Moos. 31, jossa "Herra sanoo Moosekselle: Kosta mideanilaisille heidän pahat tekonsa" ja Mooses ohjaa sotajoukkoa, joka on tappanut vain kaikki miehet mutta ottanut naiset vangeiksi: "Mooses vihastui --- "Oletteko jättäneet henkiin kaikki naiset? --- Tappakaa siis lapsista kaikki pojat ja tappakaa myös jokainen nainen, joka on maannut miehen kanssa. Mutta tytöt, jotka eivät ole maanneet miehen kanssa, saatte ottaa itsellenne".

   Tuomareiden kirjassa 21 jumala määrää toisen kaupungin asukkaat murhattavan, raiskattavan ja omaisuuden ryöstettäväksi. Neitsyt tyttöjä ei murhata vaan raiskataan, ja jumala ohjeistaa kuinka on mentävä teille väijymään lisää neitsyt tyttöjä, ja raiskattava ne."


   Kristillinen joukkoraiskaaminen nyt vaan on parempaa raiskaamista.

   Poista
  2. Onko sinulla yhtäkään esimerkkiä? Tilastokeskuksen mukaan 2009 yksi henkilö tuomittiin uskonrauhan rikkomisesta, mahdollisesti Halla-aho. 2010-2015 ei yhtäkään tuomiota.

   Kristinuskosta voi kirjoittaa mitä tahansa eikä mitään tuomiota tule, kuten yrität virheellisesti väittää.

   Poista
 14. No tutustappa hitusen esim. 70 ja 80-lukujen jumalanpilkka tapauksiin. Lähdetään nyt vaikka siitä, että jumalanpilkasta on muinoin saanut kuolemantuomion.

  Tunnettuja jumalanpilkkatuomioita:

  Erkki Vala, toimittaja, otteita kirjasta Kunnon sotamies Švejk Tulenkantajat-lehdessä 1935
  Hannu Salama, kirjailija, romaani Juhannustanssit 1964[7]
  Harro Koskinen, taidemaalari, teos Sikamessias 1969[8]

  70-luvun lopullahan pykälä muutettiin muotoon uskonrauhan rikkominen.

  Onkos sulla muuten laittaa esim. yhtä brutaaleita pätkiä jonkun kirjoittamana kristinuskosta vs Tynkkynen? Raamatusta kun löytyy raiskaamista, sukurutsaa, homovihaa, ateismivihaa, eli ihan vastaavaa tavaraa, ku mitä koraanista.

  https://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/nain%20suomessa%20on%20pilkattu%20jumalaa-30379

  Tossa ihan jees historiikki 1900-luvulta. Mut sähän isänmaallisena ja Suomen historian hyvin tuntevana nuo tiesitkin.

  VastaaPoista
 15. Junes Lokka on ehkä järkevin ihminen kaikista Oulun alueen ehdokkaista,harmi etten pysty äänestämään,kun asun Kainuussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieleltään häiriintynyt. Huumeveikko.

   Poista
 16. http://yle.fi/uutiset/3-8244022

  "Taiteilija Harro Koskinen sai tuomion jumalanpilkasta Sikamessias-teoksestaan 1970-luvulla, juuri ennen lain liberalisoitumista. Se oli poliittinen tuomio ja pilasi elämäni, sanoo Koskinen 70-vuotispäiviensä aattona. Nyt taiteen suvaitsemisessa vallitsee taiteilijan mielestä jälleen poliittinen taantumus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin? Onko ihminen lajina kehittynyt kovasti 70-luvusta todellisuudessa? No kaivappas tiskiin niitä tekstejä, joissa ois esim. Suomessa koeteltu rajoja ja pyritty häpäisemään kristinusko. Vastaavia, mitä Islmista on kirjoiteltu. Niitä ei ole.

   Poista
  2. Ei ehkä lajina, mutta kuten sanonta kuuluu, "Euroopassa jumala kuoli 1800-luvulla" eivätkä nuo jutut siten kiinnosta ketään. Ensinnäkin Tynkkynen ei pyrkinyt häpäisemään mitään, vaan totesi faktana, että pedofiiliprofeetta on pedofiili ja allah on hirviö.

   Jos jotain tekstejä kristillisyydestä etsit, niin esimerkkinä Helsingissä on eräs uskontoryhmä todennut, että "Jeesus oli muslimi", Oulussa on todettu, että "lestadiolaisuus on reipasta lastenraiskausta jo vuodesta 1844", ja voit googlata vaikka "jeesus pedofiili" tai "joosef pedofiili" tai mitä niitä nyt onkaan. Varmasti löytyy juttuja, joista käräjäoikeus voisi todeta, että ryhmä X on "voinut perustellusti tuntea joutuneensa oikeudettoman ja loukkaavan hyökkäyksen kohteeksi".

   Kuitenkaan ketään ei ole kuulusteltu tai tuomittu näistä, eikä pidäkään. Mutta heti kun puhutaan islamista, on käräjäoikeus vauhdissa.

   Poista
  3. "Euroopassa jumala kuoli 1800-luvulla"

   Outo sanonta. Suomessa kirkko ja valtio käy käsikädessä ja jos vierailet jossain katolilaisessa maassa, kirkko on hyvinkin vahvasti läsnä. Toihan nyt on ihan täyttä potaskaa. Jeesus on edelleen euroopan johtaja. Sinällänsä sääli, että enemmistö eurooppalaisista alkuperäisistä kansantarinoista ja uskonnoista tuhoutui kristinuskon myötä. Suomessakin on valitettavan paljon aukkoja ja hyvin pitkälti ollaan jonkun kalevalan varassa.

   Jos joku jossan vauvafoorumilla joku huutelee nimimerkin takaa, on se hitusen eri ku poliittisesti jossain määrin vaikutusvaltainen kirjoittelee omalla naamalla. Jos halla-aho tekis blogauksen leimaavaan ja yleistävään sävyyn näihin muihinkin uskontoihin liittyvästä pedofiliasta ja ongelmista kyllä siinä niin kävisi, että tuomio tulisi.

   jeesus oli profeetta ja tämä maininta löytyy myös koraanista.

   http://yle.fi/aihe/artikkeli/2012/05/25/lestadiolainen-liike-salasi-lasten-hyvaksikayton

   Silläkin on merkityksensä, miten asiallisesti asioita käsittelee. Se viesti voi muuten mennyä jopa paremmin perille, jos ulosanti on asiallista. Se teiltä rajakeilta ei oikein tunnu sujuvan, vaan sananvapauden nimissä pyritään koettelemaan rajoja, miten paljon voi solvata.

   Sitte ihmetellään, ku tulee sakko.

   Poista
  4. "Ensinnäkin Tynkkynen ei pyrkinyt häpäisemään mitään, vaan totesi faktana, että pedofiiliprofeetta on pedofiili ja allah on hirviö."

   Niin. Voiskohan tynkkynen kokeilla kirjoittaa myös niistä raamatun vastaavista. Raamattuhan ei itseasiassa tuomitse pedofiliaa.

   http://skepticsannotatedbible.com/says_about/pedophilia.html

   Tai siitä, miten raamattu suhtautuu homoihin.

   3 Moos 20:13: Jos joku makaa miehenpuolen kanssa, niinkuin naisen kanssa maataan, tekevät he molemmat kauhistuksen; heidät rangaistakoon kuolemalla, he ovat verivelan alaiset.

   Miten tuo kohta eroaa koraanista?

   Pat Robertson: Christians should let gays and Muslims kill each other

   http://www.lgbtqnation.com/2016/06/pat-robertson-christians-let-gays-muslims-kill/

   Eräs kristillinen maltillinen näkökulma.

   Poista
  5. Anonyymi klo 23.08: mitä outoa tuossa sanonnassa on? Ei juuri kukaan pidä raamatun juttuja totena eikä ketään pakoteta pysymään kirkon jäsenenä. Kokeile vertailun vuoksi erota islamista. Katolisessa maassa vieraillessa ei huomaa mitään ihmeellistä.

   Sillä, onko tieto esitetty vauvafoorumilla anonyyminä tai poliitikon blogissa ei lain mukaan ole mitään eroa.

   En tiedä mikä jeesus oli eikä minua kiinnosta. Tiedän vain, että jeesus eli vuonna 0 ja koraani on kirjoitettu 600 vuotta myöhemmin. Ja sillä onko väite totta vai ei, ei ole mitään merkitystä. Se, millä on merkitystä, on se, että käräjäoikeuden mukaan ryhmä on voinut perustellusti tuntea joutuneensa oikeudettoman ja loukkaavan hyökkäyksen kohteeksi. Ja tämä ryhmä on aina muslimit - jos kristitty menee tekemään rikosilmoituksen, poliisi nauraa hänet ulos tai syyttäjä ei nosta syytettä.

   Asiallisuudella ei ole myöskään lain mukaan mitään merkitystä.

   Anonyymi klo 23.35: tietysti Tynkkynen voisi kokeilla raamatusta vastaavaa eikä mitään tuomiota tulisi.

   Pointti ei ole siinä, eroaako koraani raamatusta vaan käytännössä.

   Poista
  6. "Anonyymi klo 23.08: mitä outoa tuossa sanonnassa on? Ei juuri kukaan pidä raamatun juttuja totena eikä ketään pakoteta pysymään kirkon jäsenenä. Kokeile vertailun vuoksi erota islamista. Katolisessa maassa vieraillessa ei huomaa mitään ihmeellistä."

   Säkö väität, että Simo Rantalainen ei voi enään erota islamista, jos tulee toisiin aatoksiin?
   Itseasiassa aika monikin pitää raamatun juttuja totena niin SUomessa, Euroopassa kuin muuallakin. Ja tuota esim. Italiassa kyllä huomaa.

   Ei lain varsinaisessa merkityksesssä, mutta kummampas kuvittelet olevan poliisille helpompi rasti: vaippakärsimysvideoita tekevä tynkkynen, jolla on kova tarve olla esille vs vaikka anonyymi, joka kirjoittelee kirastosta?

   Niin. Missäs ne avoimen vihamieliset avaukset kristinuskoa kohtaan on? Jos Halla-aho kirjoittaisi esim. lestadiolaisista vastaavaan sävyyn, voit olla varma, että kyllä sieltä sakot napsuis.

   Poista
  7. En tiedä kuka Simo Rantalainen on, mutta toisaalla kirjoitin, että tietysti islamista eroaminen johtaa kuolemantuomioon, mutta perustuslaki kieltää kuolemantuomion, joten mitään hätää ei ole, ellei tuota väkeä päästetä liikaa maahan.

   Miten se raamatun totena pitäminen näkyy ja mitä vaikutusta sillä on elämääsi? Sitten kun olet tuota miettinyt, voit katsella miten islam näkyy eurooppalaisissa muslimislummeissa tai islamilaisissa maissa.

   Poliisinko pitää siis selvittää ainoastaan jutut, joissa tekijä on etukäteen tiedossa?

   Jos jotain tekstejä kristillisyydestä etsit, niin esimerkkinä Helsingissä on eräs uskontoryhmä todennut, että "Jeesus oli muslimi", Oulussa on todettu, että "lestadiolaisuus on reipasta lastenraiskausta jo vuodesta 1844", ja voit googlata vaikka "jeesus pedofiili" tai "joosef pedofiili" tai mitä niitä nyt onkaan. Varmasti löytyy juttuja, joista käräjäoikeus voisi todeta, että ryhmä X on "voinut perustellusti tuntea joutuneensa oikeudettoman ja loukkaavan hyökkäyksen kohteeksi".

   Jos Halla-aho tai kuka tahansa muu kirjoittaisi lestadiolaisista, ei mitään tapahtuisi.

   Kuitenkaan ketään ei ole kuulusteltu tai tuomittu näistä, eikä pidäkään. Mutta heti kun puhutaan islamista, on käräjäoikeus vauhdissa.

   Esimerkiksi eilen joku kirjoitti omalla nimellään Kristinusko ja buddhalaisuus ovat perseestä ja kaikki kristilliset pitää poistaa Suomesta. Ateismi rulez. Jeesus on toisia miehiä ja lampaita voiteleva perverssi, samalla kun Buddha katsoo vierestä.

   Eikä poliisi ole puuttunut asiaan.

   Poista
  8. "Miten se raamatun totena pitäminen näkyy ja mitä vaikutusta sillä on elämääsi? Sitten kun olet tuota miettinyt, voit katsella miten islam näkyy eurooppalaisissa muslimislummeissa tai islamilaisissa maissa."


   Esim. koulussa kristinuskon pakkosyöttäminen oli päivittäistä. Jeesus aamunavaukset jne. Lapsena ei voi valita kuuluuko kirkkoon, jolloin kristillistä pakkosyöttöä on pakko ottaa vastaan. Luokkaretkiä saatettiin tehdä erinäisiin helluntaitemppeleihin ym.

   Mitä yhteistä tuolla lestadiolaiskeissillä on tapauksen Tynkkynen kanssa? Tämän sain googlen avulla tosta hommasta irti.

   " lapussahan siis luki: "[aseta valitsemasi kansanryhmä tähän] - reipasta lastenraiskausta jo vuodesta 1844"

   http://hoosituuba.blogspot.fi/2013/10/reipasta-raiskaamista.html

   Eihän toi tapaus oo missään määrin verrattavissa Tynkkysen ulosantiin. Eihän tossa edes mainita lestadiolaisuudesta. Toki vihjataan. Mutta et säkään voi olla noin dorka, että rinnastat tämän tapauksen Tynkkysen keissiin, joka kaikilta osin täyttää pykälän vaatimukset. Lähti kokeilemaan ja nyt veronmaksajat saa taas maksella tyhjänpäiväisyyksiä.

   Aika huterat oli esimerkit, kuten oletinkin.

   "Poliisinko pitää siis selvittää ainoastaan jutut, joissa tekijä on etukäteen tiedossa?"

   Lain mukaan varmasti joo, mutta realiteetit ja resurssit...

   "Esimerkiksi eilen joku kirjoitti omalla nimellään Kristinusko ja buddhalaisuus ovat perseestä ja kaikki kristilliset pitää poistaa Suomesta. Ateismi rulez. Jeesus on toisia miehiä ja lampaita voiteleva perverssi, samalla kun Buddha katsoo vierestä."

   Säkö oletat, että Suomen kaikki yks nettipoliisi löytää tuon jostain googlen kätköistä, jos kukaan ei asiasta ilmoita?

   Poista
  9. Koulussahan voi valita elämänkatsomustiedon ja tuskin nyt jotkut luokkaretket niin pahoja ovat.

   Lestadiolaiskeissi liittyy Tynkkyseen siten, että tarran liimaaja olisi pystynyt esittämään mielipiteensä ilman tällaista lestadiolaisia panettelevaa ja solvaavaa yleistystä ja uhkausta. Tämän kaltaiset panettelevat ja solvaavat lausumat ovat omiaan herättämään suvaitsemattomuutta, halveksuntaa ja jopa vihaa niiden kohteena olevaa lestadiolaisuutta tunnustavaa ihmisryhmää kohtaan.

   Tarrassa lestadiolaista ihmisryhmästä esittämät näkemykset ovat harkittua, luonteeltaan rasistista ja muukalaisvihamielistä solvaavaa ja panettelevaa vihapuhetta, joka kohdistuu yleisesti kaikkiin lestadiolaisiin, ja on omiaan herättämään halveksuntaa ja jopa uskonnolliseen suvaitsemattomuuteen perustuvaa vihaa lestadiolaista ihmisryhmää kohtaan.

   Kysymyksessä olevan kaltaisen, koko uskontokuntaa ja sen pyhiä kunnioituksen kohteita koskevan lausuman voimakkaasti herjaava luonne on ilmeinen myös uskontokuntaan kuulumattomille.

   "Lestadiolaisuus - reipasta lasten raiskausta jo vuodesta 1844" on ilmaisutavaltaan lähtökohtaisesti voimakkaan herjaava ja häpäisevä. Tämä luonne on selvä sellaisellekin, jolle ilmaisun kohteet eivät ole pyhiä. Lestadiolaiset ovat voineet perustellusti tuntea joutuneensa oikeudettoman ja loukkaavan hyökkäyksen kohteeksi. Väitteiden herjaavuutta ei ole ollut omiaan vähentämään se seikka, että ilmaisut sisältyvät kirjoitukseen osana poliittista keskustelua lestadiolaisten pedofiliasta.

   Arvostelun esittäminen olisi ollut mahdollista ilman lestadiolaisten pyhien kunnioituksen kohteiden herjaamista ja häpäisemistä.

   Tästä huolimatta tuomiota ei tullut, ja tällaisia esimerkkejä on internet täynnä. Ainoastaan muslimijutuista tulee tuomioita. Viimeksi tein eilen rikosilmoituksen, eivätkä rikosilmoitukset johda koskaan mihinkään.

   Poista
  10. "Koulussahan voi valita elämänkatsomustiedon ja tuskin nyt jotkut luokkaretket niin pahoja ovat."

   Ne ketkä ei kuulu kirkkoon voivat. Minkäs ikäisenä kirkosta saikaan erota......Kyllä ne itseasiassa oli aika pitkästyttäviä reissuja.

   Ite tarrastahan puuttui kokonaan teksti lestadiolaisuus. Tilalla oli blanko. Tommoisesta on hitusen vaikea tehdä juttua.

   Riippuu vähän mistä tekee rikosilmoituksen.

   Poista
  11. Sitä voi neuvotella vanhempien kanssa, voisiko erota kirkosta. Kuitenkin aika pientä verrattuna koraanikouluun.

   Tarrasta ei puuttunut sanaa lestadiolaisuus, vaan siinä nimenomaan mainittiin lestadiolaiset. Voin laittaa kuvan siitä jos et usko.

   Etkö huomaa ristiriitaa siinä, että toisaalta poliisi sanoo koko ajan, että on nollatoleranssi vihapuheeseen ja kaikesta pitää ilmoittaa, mutta eivät tutki muita kuin islam-juttuja?

   Poista
  12. No jos siinä todella on mainittu lestadiolaiset, niin kyllä sillon kaiken järjen mukaan vihapuhe täyttyy. Linkkaamastani blogauksesta sai sen käsityksen, että alkuperäisessä tarrasssa olisi lukenut seuraavaa:

   "[aseta valitsemasi kansanryhmä tähän] - reipasta lastenraiskausta jo vuodesta 1844"

   Vaikka tuossa saattaisi piillä kohtuu selkeä vihjaus, ei tuon perusteella kiihottamis, tai uskonrauhan pykälät vielä oikein järjen mukaan täyty.

   Tutkihan poliisi tuonkin keissin, eikä siitä nostettu sen isompaa juttua. Eli väitteesi siitä, että poliisi tutkii ainoastaan islamjuttuja on täyttä bullshittiä, kuten noin 95% muutenkin sun jutuista.

   Luterilainen kirkko on suhteessa melko liberaali. Islamista voi erota. On toki mahdollista, että yhteisö alkaa hylkimään. Täähän ei mahdottomasti eroa lestadiolaisuudesta eroamisesta, romaaniyhteisöstä eroamisesta, helluntailaisuudesta eroamisesta, scientologiakultista eroamisesta.....Vapaamuurareista eroaminen saattaa tuottaa ongelmia ja joillekkin on käynyt köpelösti, eikä kaikista liivijengeistäkään ihan tosta noin vain erota.

   Koraanikoulusta ei varsinaisesti ole kokemusta. Peruskoulun uskonnon tunneilla käydään valitettavan suppeasti muita uskontoja läpi. Saatanan palvontaakin lähinnä negatiivisessa mielessä puhumattakaan suomalaista alkuperäisuskonnoista, joita onneksi vielä jossain määrin saamelaisissa piireissä toteutetaan, vaikka monet saamelaiset on ajan saatossa pakotettu kristinuskoon ja pahimmat pakanat muinoin taidettiin streriloida. Ihmisoikeudetkin saamelaisille tuli verrattain myöhään. Hehän ovat niitä aitoja suomalaisia. Monet muut ovat juuriltaan jostain ihan muualta.

   Laita ihmeessä kuva alkuperäisestä tarrasta, jos sellainen jostain löytyy.

   Poista
  13. Ei mielipiteelläsi ole väliä, kun ei poliisi niitä tutki. Ilmoitusta "emme aloita esitutkintaa esitutkintalain pykälä X:n mukaan" tai epämääräistä selitystä miksi jokin ei ole rikos ei lasketa tutkinnaksi. Ja vaikka esitutkinnan suorittaisivatkin, ei se mene syyttäjälle saati oikeuteen saakka.

   Ei islamista voi erota eikä se yhteisön hylkimiseksi jää, vaan siinä alkaa vaino ja henkilö joutuu poliisin suojeluun.

   Turha verrata peruskoulua tai saamelaisia islamilaisiin.

   Kuva tarrasta löytyy esim. tästä.

   Poista
  14. Tuommoisenaan tuo tarra imo täyttää kyllä pykälän. Löytyykö jostain poliisin virallista ratkaisua asiassa?

   Eikös saamelaiset ja islamilaiset käy suomessa ihan samaa peruskoulua?

   Itse just äsken käännyin islamiin ja erosin. helppoa. Islamia voi harjoittaa kuulumatta mihinkään klikkiin.

   Poista
  15. Ei täytä.

   Saamelaiset käyvät koulua Lapissa ja islamilaiset suurissa kaupungeissa kouluissa, joissa 30-70 % oppilaista on vieraskielisiä. Saamelaisten kouluissa ei ole ongelmia, kun islamilaisten kouluissa taas on.

   Se, että anonyymi "kääntyy" islamiin ja eroaa ei liity tähän keskusteluun mitenkään.

   Muutenkin vaikuttaa argumentaatio aika heikolta, jos pitää verrata islamilaisia lestadiolaisiin, mustalaisiin, helluntailaisiin, skientologiakulttiin, vapaamuurareihin, liivijengeihen yms. epämääräiseen sakkiin. Mitä seuraavaksi, vertaat heitä pedofiileihin? Pitääkö myös skientologeja tai liivijengiläisiä tuoda tänne massoittain vai mikä oikein on pointtisi?

   Poista
  16. Isänmaani Suomen perustuslaki, johon sisältyy uskonvapaus. Sananvapauteen liittyy tiettyjä vastuita ja niin pitääkin. Mitä tahansa ei vaan yksinkertaisesti voi laukoa menemään. Asiallinen argumentointi on jees. Islamia voi kritisoida. Sitä on tehny mm Tuomas Enbuske täysin avoimesti ja käsittääkseni minkäänlaista sakkotuomiota ei ole seurannut. Islamia on kritisoinut radiossa mm Jari Sarasvuo ja mitään sakkotuomiota ei ole tullut. Oisko kyse siitä, että miten ne sanat sananvapauden puitteissa asettelee.

   Otetaan toinen pointti. Mitäpä jos joku kirjoittaisi esim. että homoseksualisuus pitäisi kitkeä Suomesta? Kiinostaisi erityisesti nähdä tynkkysen reaktio.

   Pk-seudulla asuu yli 500 saamelaista ja yli kolmannes saamelaisista asuu jossain ihan muualla, ku lapissa.

   Poista
  17. Olet ymmärtänyt uskonvapauden väärin. Saat uskoa mihin tahansa, mutta et saa toteuttaa lainvastaisia asioita kuten ympärileikkaukset ym. islamiin kuuluvat jutut, jotka eivät tänne kuulu.

   Sananvapauteen liittyvän vastuunkin olet ymmärtänyt täysin väärin. Se tarkoittaa, että ei voi kehottaa rikokseen mutta muuten ei ole rajoituksia. Islamia voi toki kritisoida, mutta se maksaa Tynkkysen tapauksessa 300 euroa tai Hakkaraisen kohdalla 1160 euroa, vaikka he eivät mitään edes kritisoineet, vaan kertoivat faktoja.

   Mitä Enbuske tai Sarasvuo ovat kritisoineet? Eivät yhtään mitään.

   Jos joku kirjoittaisi, että homoseksuaalisuus pitää Suomesta kitkeä, niin pitäisikö siitäkin maksaa 300 euroa?

   Mitä sitten jos pk-seudulla asuu 500 saamelaista?

   Poista
  18. Ympärileikkaus Suomessa on laillinen. Sitäpaitsi ympärileikkaus on länsimaisessa sivistyksessä melko yleinen toimenpide. Yhdysvalloissa mm noin 75% miehistä. Millä perusteella se islamiin kuuluva juttu? Jos taas puhut tyttöjen ympärileikkauksista niin ei lie mahdottoman yleinen toimepide Suomessa. Tottakait perustuslaki menee uskon edelle.

   No siinä määrin olen kait ymmärtänyt lain hengen oikein, että eipä ole vielä tullut sakkoja. Faktoista voi olla montaa mieltä. Mun mielestä kaikki terroristit ei ole muslimeita ja itseasiassa ne faktatkin puhuu tämän puolesta.

   Veikkaisin, että jos joku kirjoittaisi, kuten tynkkynen ja vaihtaisi islamin homoseksuaalisuuteen siitä koituisi sanktio. Mitä summaan tulee niin tulojen mukaan.

   Veronmaksajathan tuon tynkkysen summan joka tapauksessa maksaa.

   No sitä sitten, että paljon saamelaisia käy samaa koulua, mitä islamilaiset.

   Poista
  19. Ympärileikkaus on törkeä pahoinpitely eikä siten ole laillista. Se, että Yhdysvalloissa tapahtuu jotain ei liity tähän.

   Jos et sano mitään, niin ei tietenkään sakkoja tule. Julkisessa keskustelussa yleinen käsitys jostain syystä on, että kyse olisi valheellisen tiedon levittämisestä ja haluan siksi painottaa, että nk. kiihottaminen kansanryhmää vastaan on tiedon, eli faktan kertomista.

   Veikkaat väärin.

   Mitä sitten, jos veronmaksajat Tynkkysen sakot maksavat?

   Ja mitä ne saamelaiset islamilaisten kouluissa tekevät?

   Poista
  20. "Ympärileikkaus on törkeä pahoinpitely eikä siten ole laillista. Se, että Yhdysvalloissa tapahtuu jotain ei liity tähän."

   https://www.thl.fi/fi/web/maahanmuuttajat-ja-monikulttuurisuus/vaestoryhmat/pakolaiset-ja-turvapaikanhakijat/turvapaikanhakijoiden-terveys-ja-hyvinvointi/seksuaali-ja-lisaantymisterveys-ja-oikeudet/poikien-ei-laaketieteellinen-ymparileikkaus

   Olet taaskin väärässä valitettavasti. Suomessa ei lienis edes nykyisenkaltaista juutalaisyhteisöä, jos ympärileikkaus ois täysin kielletty.

   Miksi Jari Sarasvuo ja Tuomas Enbuske ei saaneet sakkoja.... Koska kritiikki ja ulosanti olu luonteesta huolimatta asiallisesti muotoiltu.

   Teuvo Hakkaraisen väite mm ei ole faktaa.

   Ainahan se vähän turhauttaa pakertaa ja nähdä, että verorahat menee narsismiin.

   Missäpäin Suomea on Islamilaisille tyystin oma peruskoulu, tai millekkään muullekkaan ryhmälle?

   Poista
  21. "Mitä Enbuske tai Sarasvuo ovat kritisoineet? Eivät yhtään mitään."

   Mm Islamin suhtautumisesta naiseen ym. Tässä varmaan päästään siihen, että sun mielestä sananvapauden ja kritiin rajapyykki täyttyy vasta, kun tekstin ulosanti on mahdollisimman halventavaa, hyökkäävää ja solvaavaa. Tiedät itsekkin, että asia on näin.

   Poista
  22. "Suomessa ei lienis edes nykyisenkaltaista juutalaisyhteisöä, jos ympärileikkaus ois täysin kielletty."

   Meinaat, että ihmiset lakkaavat olemasta, jos syyllistyvät rikokseen? Sinä se olet väärässä: ympärileikkaus on törkeä pahoinpitely. Siitä ei vain tuomita, kun päättäjämme ovat mitä ovat. Sen sijaan asiasta puhujat tuomitaan.

   Sarasvuo ja Enbuske eivät ole sanoneet mitään, joten siksi eivät saa sakkoja. Asiallisuudella ei ole mitään merkitystä lain edessä.

   Teuvon väite on faktaa, ja vaikka ei olisi, ei sillä ole merkitystä, sillä kiihottamisessa kyse ei ole siitä, onko jokin väite totta vai ei.

   Verorahojen tuhlaamiseen on syyllistynyt poliisi ja oikeuslaitos. Jos eivät tutkisi näitä, ei verorahoja kuluisi.

   Voin laittaa sinulle tilastot Helsingin kouluista, joista näkee, että niissä on jopa 70% vieraskielisiä. Voit myös kokeilla googlettaa pk-seudun päiväkotien asiakkaista tietoa.

   "Tässä varmaan päästään siihen, että sun mielestä sananvapauden ja kritiin rajapyykki täyttyy vasta, kun tekstin ulosanti on mahdollisimman halventavaa, hyökkäävää ja solvaavaa."

   Ei päästä. Ainoastaan kehotus väkivaltaan on laitonta.

   Poista
  23. "Voin laittaa sinulle tilastot Helsingin kouluista, joista näkee, että niissä on jopa 70% vieraskielisiä. Voit myös kokeilla googlettaa pk-seudun päiväkotien asiakkaista tietoa."

   So? Eihän Kalliossakaan enään slangia kuule, vaan savoa sun muita murteita. Maailma muuttuu. Aina ei mieleiseen suuntaan. ite kuuntelisin mieluummin vanhaa slangia, mutta semmosta se on. Voishan sitä änkyröidä vastaan, että savo ja oulun murre on kitkettävä helsingistä ja kehittäisivät omalle alueelleen työtä, sen sijaan, että tunkeutuisivat jatkuvasti etelään nostamaan asuntojen hintoja ja lisäämään tulonsiirtoja muuttotappiomaakuntiin, mutta näillä mennään.

   "Ei päästä. Ainoastaan kehotus väkivaltaan on laitonta."

   Sä saat tulkita lakia, miten lystäät, mutta faktat on faktoja.

   "Sarasvuo ja Enbuske eivät ole sanoneet mitään, joten siksi eivät saa sakkoja. Asiallisuudella ei ole mitään merkitystä lain edessä."

   Sä voit olla itse tuota mieltä, mutta laki on toista mieltä.


   "Meinaat, että ihmiset lakkaavat olemasta, jos syyllistyvät rikokseen? Sinä se olet väärässä: ympärileikkaus on törkeä pahoinpitely. Siitä ei vain tuomita, kun päättäjämme ovat mitä ovat. Sen sijaan asiasta puhujat tuomitaan."

   Lueppas se lakipykälä vaikka läpi.... Sulla on kova halu taatusti muuttaa lakia, mutta siihen on vielä pitkä matka ja suurella todennäköisyydellä se ei koskaan toteudu. Jos sattumalta kunnalliseen pääset, lupaan syödä hatullisen paskaa. Sieltäkään käsin tosin lakiin ei oikein voi vaikuttaa.

   Poista
  24. Miten savon murre tähän liittyy? Miksi negatiivista kehitystä ei saisi vastustaa? Ei se ole mikään luonnonvoima.

   Kun ihmisoikeusjulistuksessa mainitaan, että sananvapautta voi rajoittaa lailla, tarkoitetaan siinä väkivaltaan kehottamista eikä islamista keskustelua.

   Laitatko lakipykälän, jossa Sarasvuo ja Enbuske mainitaan?

   Olen lukenut, se menee näin

   Jos pahoinpitelyssä

   1) aiheutetaan toiselle vaikea ruumiinvamma, vakava sairaus tai hengenvaarallinen tila,

   2) rikos tehdään erityisen raa’alla tai julmalla tavalla tai

   3) käytetään ampuma- tai teräasetta taikka muuta niihin rinnastettavaa hengenvaarallista välinettä

   ja rikos on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, rikoksentekijä on tuomittava törkeästä pahoinpitelystä vankeuteen vähintään yhdeksi ja enintään kymmeneksi vuodeksi.


   Kaikki kohdat täyttyvät.

   Poista
  25. "Miten savon murre tähän liittyy? Miksi negatiivista kehitystä ei saisi vastustaa? Ei se ole mikään luonnonvoima."

   Se nyt vain oli esimerkki muutoksesta. Slangin suhteen ehkä siinämäärin luonnonvoima, että ne ketä sitä vielä höpisee alkaa olemaan vanhoja.

   Sä ignooraat tyystin vihapuheen määritelmän.

   Poista
  26. Laitatko huonoja, täysin asiaan liittymättömiä esimerkkejä vain koska parempaa ei ole olemassa?

   Ei vihapuhe ole edes sana, joten miksi sen määritelmää pitäisi edes miettiä?

   Poista
  27. Millä perusteella huono esimerkki. Oulun murre on imo stadissa vieraskieli.

   Vihapuhe löytyy sivistyssanakirjasta, eli ainakin sen perusteella se on sana.

   Poista
  28. "Laitatko lakipykälän, jossa Sarasvuo ja Enbuske mainitaan?"

   Tätä en tajunnut. Viittasin asiallisuuteen. Kyllä sillä on merkitystä ihan siinä, missä asiallisella käytöksellä vankilasta vapautumiseenkin.

   Poista
  29. Jos mielestäsi Oulun murre on stadissa vieras kieli, niin voithan kirjoittaa siitä facebook-päivityksen.

   Vihapuhetta ei löydy sivistyssanakirjasta.

   Sanoin, että Sarasvuo ja Enbuske eivät ole sanoneet mitään, johon vastasit "Sä voit olla itse tuota mieltä, mutta laki on toista mieltä." ja siksi kysyin, missä lakipykälässä nuo henkilöt on mainittu.

   Poista
  30. http://www.dictionary.com/browse/hate-speech

   Kyllä se kohta löytyy myös kivikautisen Suomen ja tarkasti määriteltynä. Usko tai älä se määritelmä tulee olemaan se, mitä en suosittaa. Sitä tulkintaa tällä hetkellä laissa sovelletaan. Ottaen huomioon sananvapauden sekä siihen liittyvät rajoitteet:

   "Rikoslaissa sananvapautta on rajattu muun muassa säätämällä kunnianloukkaus ja kiihottaminen kansanryhmää vastaan rangaistaviksi teoiksi. Näin ollen rangaistava vihapuhe on myös viharikos."

   https://www.youtube.com/watch?v=QMXEapFMq-4

   Tossa on asiallisesti muotoiltu hyviä pointteja mm clitoriksen amputaatiosta jne. Yle puheen ohjelmassa aiheesta taisi olla enemmänkin. Ei varmaan toki tarpeeksi raflaavasti ja solvaavasti tuotu pointteja esiin?

   Joo meni ristiin tuo homma. Ois pitänyt lainata vaan tuo kohta, mikä käsitteli asiallisuutta.

   Poista
  31. Vai on joku dictionary.com nyt "sivistyssanakirja"? Kunnianloukkaus on venyvä käsite ja sama pätee kiihottamiseen. Jotkut kansanryhmät kiihottuvat faktoista ja toiset taas ei millään. Ja se, että jossain joku käyttää sanaa "vihapuhe" ei tee siitä sanaa.

   Joten argumenttisi on invalidi.

   Ympärileikkaus on törkeä pahoinpitely, en tarvitse siihen mitään amputaatioluentoja.

   Poista
  32. "Ympärileikkaus on törkeä pahoinpitely eikä siten ole laillista. Se, että Yhdysvalloissa tapahtuu jotain ei liity tähän."

   Tää muuten oli siinä mielessä hauska heitto, että taisit viimeisimmässä monokulttuurissa perustella kuolemantuomiota, että kyllähänä yhdysvalloissakin.......lol. Hyvää komiikkaa kyllä edeltävä lähetys. Nykyisin ei enää jaksa kummelia. Suomi ensin on parasta viihdettä ja oli hauska nähdä, mitä sketsihahmot kulisseissa duunaa.

   " Jotkut kansanryhmät kiihottuvat faktoista ja toiset taas ei millään. Ja se, että jossain joku käyttää sanaa "vihapuhe" ei tee siitä sanaa.
   "

   Niin. Oisko mahdollista, että noita ilmoituksia tekee tataarit ja ihan kantasuomalaiset muslimit? Käsittääkseni Jari Sarasvuon aisapari Simo Rantalainen(nykyinen muslimi) ainakin muinoin teki Halla-ahosta juuri ilmoituksen. En jaksa tässä tarkista faktaa, mutta vahva muistikuva.

   "Vai on joku dictionary.com nyt "sivistyssanakirja"?"

   Onse. Pidän länsimaita sivistysvaltioina ja Suomea vasta matkalla sinne olevaksi. Meillähän on muuten vieläkin eläimiin sekaantuminen laillista. Eikös se ole aika kehitysmaalaista?

   "Ympärileikkaus on törkeä pahoinpitely, en tarvitse siihen mitään amputaatioluentoja."

   Ajtustasolla on tästä täysin samaa mieltä. Jokainen tehköö elimilleen mitä tahansa sitten, kun on täysi-ikäinen ja oletettavasti täyttä ymmärrystä vailla. Laki on tästä eri mieltä. Piste.

   Poista
  33. En perustellut kuolemantuomiota sillä, että se on Yhdysvalloissa käytössä, vaan totesin, ettei siinä mitään radikaalia ole.

   Mitä sillä ilmoittajan etnisyydellä tai henkilöllisyydellä on merkitystä? Pointtihan tässä on, että ainoastaan muslimit kiihottuvat. Jos kirjoitat aivan saman tekstin kuin Hakkarainen tai Tynkkynen ja korvaat muslimit vaikka pygmeillä tai millä tahansa muulla kansanryhmällä, ei siitä tule tutkintaa. Vaikka ilmoittaisi poliisille.

   Onko myös wikipedia sinulle sivistyssanakirja?

   Lain mukaan ympärileikkaus on törkeä pahoinpitely toisin kuin väität.

   Poista
  34. Heh tulipas typo. Oletettavasti ei täyttä ymmärrystä vailla.

   "Viimeksi vuonna 2008 Suomen korkein oikeus katsoi, että uskonnollisista tai kulttuurisista syistä tehty poikien ympärileikkaus on sallittua, mikäli se tehdään asiallisesti. "

   https://www.maailmankuvalehti.fi/2012/1/nakokulmat/laki-poikien-ymparileikkauksesta

   Olet väärässä.

   "Mitä sillä ilmoittajan etnisyydellä tai henkilöllisyydellä on merkitystä? Pointtihan tässä on, että ainoastaan muslimit kiihottuvat. Jos kirjoitat aivan saman tekstin kuin Hakkarainen tai Tynkkynen ja korvaat muslimit vaikka pygmeillä tai millä tahansa muulla kansanryhmällä, ei siitä tule tutkintaa. Vaikka ilmoittaisi poliisille."

   Totta. Tuskin Papua Uuden guinean alkuperäisväki, tai abot närkästyvät, jos heitä parjataan Suomessa.

   Jotkut yksilöt närkästyvät helpommin. Semmoista se on. Ehkä joillain ryhmillä on enemmän syytä kuin toisilla? itse olen mm huolissani saamelaisiin kohdistuvasta rasismista ja syrjinnästä. Saamelaiset on kuitenkin ainoita oikeita alkuperäisiä suomalaisia.

   "Onko myös wikipedia sinulle sivistyssanakirja?"

   Ihan ok tietolähde joskin sitä pitää filteröidä aika vahvasti. Ei taida vieläkään täyttää akateemisia vaatimuksia.

   http://hiki.pedia.ws/wiki/Junes_Lokka

   Luotan enemmän hikipediaan.

   Poista
  35. Laki on eri asia kuin korkeimman oikeuden tulkinta laista.

   Papua-Uuden-Guinean väestö on samalla lailla kansanryhmä kuin muutkin. Kyse ei ole närkästymisestä vaan siitä, panetellaanko, uhataanko ja solvataanko jossain tekstissä vai ei. Väitteesi "saamelaiset ovat suomalaisia" on täysin absurdi. Saamelaiset ovat saamelaisia. Ja jos Tynkkynen tai Hakkarainen olisi kirjoittanut saman tekstin ja korvannut muslimit saamelaisilla, voit olla varma, että tuomiota ei olisi tullut. Heitä ei oltaisi kutsuttu edes kuulusteluun.

   Vai on hikipedia sivistyssanakirja.

   Poista
  36. "Väitteesi "saamelaiset ovat suomalaisia" on täysin absurdi. Saamelaiset ovat saamelaisia."

   Ensimmäinen ryhmä, ketä tätä fennoskandinaviassa sijaitsevaa plänttiä on asuttanut.

   Yhtälailla voisi sanoa, että suomalaisuus on aika hatara käsite. Suomen kansalaisuus on saatavissa melko helposti. Ei tosin niin helposti, mitä Ruotsin.

   Noissa hikipedian väittämissä lienee yhtä paljon faktaa, mitä Tynkkysen ja Hakkaraisen teksteissä?

   Poista
  37. "Laki on eri asia kuin korkeimman oikeuden tulkinta laista."

   Taitaa valtakunnan syyttäjän ohella olla korkeimpia elimiä, jos eu-tasoa ei lasketa, ketä tulkkaa lakia. Laki ja moraalihan ei aina kulje käsikädessä. Sen takia nostin esiin eläimiin sekaantumisen.

   On mahdollista, että jossain kolkissa harjoitetaan siinä määrin, että demokraattisesti lakia ei haluta muuttaa?

   Poista
  38. Suomalaiset ovat suomalaisia ja saamelaiset saamelaisia. Tässä ei puhuta Suomen kansalaisuudesta.

   Meinaatko, että hikipedialle pitäisi antaa 50 päiväsakkoa?

   Lain mukaan ympärileikkaus on törkeä pahoinpitely.

   Poista
  39. No sehän on pitkälti sun henkilökohtainen asia haluatko nostaa asiasta jutun. Oikeus sen sitten päättää en minä.

   Sukututkimuksen mukaan omat sukujuuret on pitkälti eurooppalaiset. olen syntynyt suomeen. olenko sitten etninen suomalainen, vai vaan suomen kansalainen?

   Poista
  40. Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on yleisen syytteen alainen rikos joten se ei ole henkilökohtainen asia.

   En tiedä mikä olet eikä se minua kiinnosta.

   Poista
  41. Tarkoitin lähinnä tuota hikipedian artikkelia, joka käsittelu sinua mahdollisesti solvaavaan sävyyn.

   Tiedät kuitenkin, että saamelaiset ei ole suomalaisia. Onkohan sun maailmankuva jokseenkin mustavalkoinen.

   Poista
  42. Niin mitä hikipediasta?

   Ei ole mustavalkoinen.

   Poista
  43. Unohda koko hikipedia pointti, jos et ymmärrä.

   Niin. Sun mielestä saamelaiset, jotka ovat ensimmäisiä ihmisiä, ketä Suomea ovat asuttaneet eivät ole suomalaisia, mutta ihminen, jonka geneettisetjuuret ovat jostain tyystin muualta on suomalainen? Euroopasta, Marokosta, Ruotsista jne?

   Poista
  44. Saamelaiset ovat saamelaisia, mitä kohtaa et tässä ymmärrä?

   Poista
  45. Millä perusteella sä olet suomalainen?

   Poista
  46. Ja jos saamelaiset ei ole suomalaisia niin eikös sillon suomalaiset saamelaisilla alueilla ole maahantunkeutujia?

   Poista
  47. Mitä ihmettä oikein selität ja miten tämä liittyy aiheeseen? Kysymys oli siitä, voiko saamelaisia vastaan kiihottaa. Suomalaisia vastaan ei lain mukaan voi. Kokeile kirjoittaa sama juttu kuin Hakkarainen tai Tynkkynen ja laita muslimien tilalle saamelaiset, niin huomaat ettet saa tuomiota.

   Poista
  48. Miks kirjoittaisin jotain, mitä en ajattele? Sitäpaitsi saamelaiset on melko herkkähipiäistä kansaa ja ihan ymmärrettävistä syistä. Suomalaiset maahantunkeutujat muinoin pakkokastroi, pakotti kristinuskoon sekä harrasti häpeilemätöntä kolonialismia pyrkien kaikin keinoin tuhoamaan erään viimeisistä eurooppalaisista alkuperäiskulttuureista.

   http://yle.fi/ylex/uutiset/joko_osallistuit_teinilevyhaasteeseen_professori_perustelee_mita_se_kertoo_ihmisesta/3-9412163

   Voi kiihoittaa vastaus kysymykseen. Suomen valtio itsessään on jo saanut useita nootteja eu-taholta johtuen alkuperäisväestön huonost kohtelusta. Kokeile itse.

   Poista
  49. En tiedä miksi kirjoitat jotain, mitä et ajattele. Kirjoita sama teksti kuin Hakkarainen tai Tynkkynen ja korvaa muslimit saamelaisilla ja katso saatko 50 päiväsakkoa.

   Mitä nootteja Suomi on saanut ja miten ne tähän keskusteluun liittyvät?

   Poista
  50. Saamelaisten syrjinnästä. Väität, että ainoastaan muslimien syrjintä noteerataan ja sehän ei pidä paikkaansa.

   Poista
  51. Aihe oli kiihottaminen kansanryhmää vastaan eikä syrjintä.

   Poista
  52. Tässä ehkä tietenkin päästään siihen, että voiko ihminen kiihoittaa omaa ryhmittymäänsä vastaan?

   Jos siis esim. kiihkoluterilaisena kirjoittaisin jeesuksesta jotain arvelluttavaa?

   Poista
 17. Onneksi on Oulussa paljon ystäviä,jotka jakavat mielipiteeni Junes Lokasta,ja saadaan ääniä tarvittava määrä,kyllä siinä moni mielensä pahoittaa.

  VastaaPoista
 18. junes sulla on hauska seinä tai siis blogi. valitettavasti kaikki tämä perustuu vakavan haittamaahanmuuton tuomiin lieveilmiöihin. toivon menestystä vaaleihin ja tiinalle terkkuja.

  VastaaPoista
 19. Menestystä vaaleihin! Perussuomalaiset ovat listansa laittaneet. Millä listalla tämä rahankerjääjämamu mahtaa olla? Ihan mielenkiinnosta kysyn, koska keräät rahaa vaaleja varten ja mitään ohjelmaa ei ole, eikä mitään puoluetta. Ei mitään.

  VastaaPoista
 20. Ei maistu työt tälle Junes mamulle, eikä opiskelut. Oulun yliopisto kärrää ukon pihalle, tutkintoa ei saanut aikaan. Huumeidenkäyttäjä ja kuvittelee pääsevänsä valtuustoon. Miksi näitä mielenhäiriöisiä paapotaan ja elätetään sossutuilla?

  VastaaPoista
 21. No helkkari, täällähän taitaa hiippailla koko Rasmuksen komentoketju :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä on rasmus?

   nim. vapaan ekologisen markkinatalouden, kovan kilpailun ja vapaan liikkuvuuden vankkumaton kannattaja

   Poista
  2. ok. pitääpä tutustua.

   Poista
  3. Aika vähän oli asiaa markkintaloudesta.

   Poista
  4. Kuhan totesin. Ei kovinkaan mielenkiintoista kamaa omaan makuun ollut siellä.

   Poista
 22. http://www.iltalehti.fi/uutiset/2017012022829079_uu.shtml

  Enbuske on sun kanssa samoilla linjoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole. Sen sijaan Tynkkysen tuomio kiihottamisesta kansanryhmää vastaan on oikein.

   Poista
 23. http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005055023.html?utm_campaign=tf-HS&utm_term=1&utm_source=tf-other&share=3da48692a789e1e569960bf57409877d

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuohan osoittaa, että hyvin tänne alkukantaisemmatkin kulttuurit mahtuu, koska Suomi on omasta takaa jo alkukantainen.

   https://www.youtube.com/watch?v=uG667unaSNg

   Poista
  2. Eli joku random-hörhö sekoilemassa jossain ---> rajat auki?

   Poista
  3. Juu. Jos sieltä tulis vaikka tilalle ihmisiä, jotka ei nussi eläimiä.

   Poista
  4. http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005055023.html?utm_campaign=tf-HS&utm_term=1&utm_source=tf-other&share=3da48692a789e1e569960bf57409877d

   Tässä uutisessa on hauskaa, että kukaan ei ole vaatimassa tekijän etnistä taustaa julkiseksi.......

   Poista
 24. Kun sinullakin on ollut sianraiskaukseen liittyvää julkaisutoimintaa, niin siinäpä hengenheimolainen. Vai olitko jopa kuvaamassa ja homma meni puihin kun tuli äkkilähtö?

  VastaaPoista
 25. http://archive.is/fpRS5/96fc17efc04ab291c1768d54e3c52c2f4af3881c.png

  VastaaPoista