torstai 18. toukokuuta 2017

Hakemukseni Oulun maahanmuuttajaneuvostoon

Kuntavaalien jälkeen Oulussa alettiin neuvottelemaan lautakuntapaikoista ja muista luottamuspaikoista valtapuolueiden ennen vaaleja sovitulla tavalla. Neuvottelut alkoivat 20.4.2017 ja jo 90 minuutin kokoustamisen jälkeen valtuustoryhmämme Aito suomalainen yhteislista (asyl) suljettiin äärimmäisen kuvottavalla tavalla pois jaosta.

Toukokuussa huomasin, että kaikki toivo ei olekaan menetetty, sillä kaupungilla on eräs rasismin vastainen lautakunta, jonne jäsenet valitaan rodun perusteella. Hakemukseni löytyy tämän kirjoituksen lopusta.

Toisin sanoen huolimatta valtapuolueiden pyrkimyksistä säilyttää Jukka Kolmosen (kesk.) johdolla lautakunnat rotupuhtaina, asylillä on ehkä sittenkin mahdollisuus päästä tekemään valtuustotyötä ja vaikuttamaan ja edistämään kuntalaisten asioita yhteistyöllä. 

Kaupunginhallitus nimesi ensimmäisen maahanmuuttajaneuvoston toukokuussa 2015. Neuvoston jäseniä on nimetty kahden vuoden toimikauden aikana erilaisiin työ- ja ohjausryhmiin sekä esimerkiksi Pohjois-Suomen etnisten suhteiden neuvottelukuntaan. Lisäksi neuvoston jäsenet ovat esittäneet kaupunginhallitukselle ja eri palvelualueille kehittämisehdotuksia maahanmuuttajien kotouttamiseen liittyen.

Neuvostossa on 11 jäsentä, jotka kokoontuvat kerran kuussa. Tästä tärkeästä työstä he saavat jokainen kohtuullisen 115 euron korvauksen. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen. Tähän mennessä he eivät ole juuri mitään saavuttaneet, mutta he varmasti tekevät äärimmäisen tärkeää työtä, jota ilman Oulu luhistuisi. Pöytäkirjoja ainakin on kilokaupalla.

Monikulttuurisen taustani ja kokemani syrjinnän johdosta olisin juuri oikea henkilö tulkitsemaan monikulttuurista dialogia ja voimaannuttamaan vainoa ja hätää paenneita saamaan yhteiskunnastamme heille kuuluvan paikan ja oikeudet.

Kaupunginhallitus nimeää uuden maahanmuuttajaneuvoston Ouluun kesäkuussa. Neuvosto valitaan valtuustokauden ajaksi 2017-2021. Neuvoston tehtävänä on muun muassa vahvistaa maahanmuuttajien osallistamista kunnalliseen päätöksentekoon, kehittää maahanmuuttajille kohdistettuja palveluita ja edistää kulttuurienvälistä vuoropuhelua.

Jäsenten valintakriteerit:

 • asuu pysyvästi Suomessa
 • oleskelulupa A tai P
 • maahanmuuttajamuuttajataustainen Suomen kansalainen voi myös tulla valituksi
 • kotikunta on Oulu
 • eri kieli-, maahanmuuttaja- ja ikäryhmien kattavuus
 • sukupuolten tasa-arvo 40/60 eli toista sukupuolta vähintään 40 %


Hakemukset pyydettiin toimittamaan viimeistään 18.5. klo 16 mennessä Oulun kaupungin kirjaamoon, ja jätinkin hyvissä ajoin tänään klo 15.56 hakemukseni:


31 kommenttia:

 1. Hyvä Junes! Sulla on laaja kansalaisten tuki puolellasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahahaha Antero Kangas !!!!!!

   Poista
  2. Muutama promille oululaisista äänesti Lokkaa.

   Poista
 2. Malmö oli hyvä lisä tuohon ��

  VastaaPoista
 3. Ukolla on aikaa väsäillä kaiken maailman juttuja työttömänä matuilijana.
  Miten se virkamiesruotsi on läpäisty? Et osaa edes lausua ruotsalaisia nimiä! Matuilu antaa paljon. Marokkolaisellekin diskoläpsyttäjälle.
  Opiskele tai mene töihin luuseri.

  VastaaPoista
 4. "sööteltelje" mainittu����

  VastaaPoista
 5. Ei taida niin kutsuttu valtuutettu päästä tähän neuvostoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei rasismia, vain asiattomasti käyttäytyvien henkilöiden opettamista. Kova on elämän koulu.

   Poista
  2. Taitaa olla niin kutsutun valtuutetun oma käytös syynä tähän leimaamiseen.

   Poista
  3. Edelleen syynä voi olla nk. valtuutetun oma käytös.

   Poista
  4. Kannattaisi varmaan opetella käyttäytymään aikuismaisesti. Luuletko Lokka, että äänestäjäsi tilasivat sinulta tuollaista hölmöilyä, jonka johdosta et nyt pääse vaikuttamaan asioihin?

   Poista
  5. valtuustokausi ei ole vielä alkanutkaan

   Poista
  6. Niin, valtuustokausi ei ole vielä alkanutkaan ja Lokka on jo hankkinut maineen valtuutettuna, joka kokouksen jälkeen haukkuu törkeästi muut videolla, jonka sitten laittaa nettiin. Harva onnistuu pilaamaan vaikutusmahdollisuutena jo ennen valtuustokauden alkua.

   Poista
  7. Aika hurja tilanne.

   Poista
 6. Tuntuuko siltä, että sinut Junes Lokka haitaan syyttömänä kuulusteluihin Oulun Poliisilaitokselle. Jos vastaat niin perustele MIKSI SYYTÖN?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tekstittäähän ylekin juttuja eikä niitä kuulustella

   Poista
  2. No se vissiin, kuten teillä poliitikoilla on tälläsisä tapauksissa seliyksenä poliittinen ajojahti.

   Poista
 7. Periaatteessa en pidä ihonvärillä keulimisesta ja rasismilla ratsastelulla, mutta hakemuksesi hymyilytti ääneen. Se on sellaista taiteellista tasapainottelua irvistelyn ja vakavalla naamalla perustelun välillä.

  Onnea ja menestystä!

  P.s. Oulussa äänesti 86623 henkilöä, joista 704 Junesta. Se tekee reilun 0.8 prosenttia äänistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tällä hetkellä kyseisen neuvoston jäseninä on tyyppejä, joita kukaan ei ole äänestänyt, eli 0 prosenttia äänistä

   Poista
  2. Ja kun äänestysprosentti oli jotain 50%, niin Lokkaa äänesti muutama promille äänioikeutetuista. Ja vaikka äänesti, ei niilläkään äänillä pääse maahanmuuttajaneuvostoon. Siitä Lokka on itse pitänyt huolen.

   Poista
 8. http://sorsafoundation.fi/fi/feministinen-talouspolitiikka/

  VastaaPoista