sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

Väärä kansikuva

Sain taas vaihteeksi 18.6.2017 klo 14.30 kirjoituskiellon Facebookiin. Syynä on se, että vaaliehdokassivullani oli kuva Scaniasta. Tällä hetkellä en voi edes vastata yksityisviesteihin.

Facebook poisti kansikuvani sillä perusteella, että se rikkoo yhteisönormeja ja sain siitä hyvästä 30 päivän kirjoituskiellon:

Ymmärrän hyvin yhteisönormit ja -säännöt, mutta kun ei voi koskaan etukäteen tietää, mikä on niiden vastaista ja mikä ei, on hyvin hankalaa toimia niiden mukaisesti. Mikä ihme tuossa kansikuvassa muka on yhteisönormien vastaista?

Aika hurja tilanne.

33 kommenttia:

 1. Yhteisönormien vastaista on että olet vääräuskoinen.Mikäli olisit paremman ja rikkaamman kulttuurin sekä uskonnon edustaja kuva olisi ihan ok - voisit myös esim. lisäillä kuvaan tekstiä jossa juhlit vääräsuskoisten kuolemaa ja se olisi edelleen ok.

  VastaaPoista
 2. Facebook on valitettavasti muuttunut parissa kuukaudessa täysin kelpaamattomaksi yhteiskunnalliseksi keskustelukanavaksi. Ei riitä, että "väärät" postaukset poistetaan. Päälle lätkäistään myös banni. Eikä Facebook edes kerro aina, mitä on poistettu. Tarvittaisiin joku toinen keskustelukanava. Mutta mikä se voisi olla? Esim. Hommafoorumi se ei ole, koska sielläkin pyörii moderaattoreita, jotka eivät ymmärrä tehtäväänsä ja se on joka tapauksessa ns. pienen piirin kerho.

  Arto Luukkainen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Entäs jos VK:ssa arvostelee Putinia ja Venäjän diktatuuria? Tuleeko silloin bannia tai poistetaanko tili? Harmittaa ajatuskin siitä, että koko historia menisi tuosta vain. Mutta VK kelpaa kyllä sekundaarisena paikkana, jonne aina kopioisi postaukset. Facebookkiin voisi myös postata. Jossain BLoggerissa pitäisi sitten olla primaarikopio tulevia tarpeita varten. Tai Word-tiedostossa omalla koneella. Onko Blogger turvallinen alusta?

   Poista
  2. Oho! Minulle oli näemmä syntynyt Bloggeri-blogi kun vierailin sivulla. En taida sitä versiota kuitenkaan käyttää, ellei sen asetuksia voi konfiguroida. No hyvä näin, kun unohdin allekirjoituksen.

   Poista
  3. Voihan sen kai tehdä niin että arvostelee Venäjää FB:ssä ja VK:ssa sitten muita. :D

   Poista
 3. Ennen vanhaan tuollaista "yhteisöä" kutsuttiin kommunismiksi, jossa hyväksyttiin vain yksi mielipide - se "virallinen.

  Johnny

  VastaaPoista
 4. Mitä Te vielä kiukuttelette tuon FB:n kanssa ? Tulkaa hakeen sananvapautenne VK.com puolelle tai hukkukaa kissavideoihin. Nekin voivat pian olla rasismia koiria kohtaan ja rikkoa yhteisönormeja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän sopii vanha neukkuvitsi:

   Amerikkalainen ja venäläinen kiistelivät joskus 80-luvulla että kumman kotimaassa on suurempi sananvapaus. Amerikkalainen sanoi että meillä saa milloin tahansa huutaa kadulla että Reagan on idiootti, ja siitä ei tule mitään ikäviä seurauksia. Venäläinen tokaisi että kyllä meilläkin saa.

   Itänaapurissa ei tässä suhteessa mikään ole muuttunut.

   Poista
 5. Liittyisikö asiaan kenties se että missä yhteydessä kuva oli? Sinun julkaisemana pelkän kuvankin tarkoitus ei jää kellekään epäselväksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko tuo manipulaatio vai kuva oikeasta tilanteesta? Jos on manipulaatio niin ihan aiheesta olet saanut bänniä.

   Julkisella paikalla saa ainakin Suomessa kuvata varsin vapaasti, mutta kuvan julkaisemisoikeudessa on rajoituksia.

   Suurten markettien ovilla on ilmoitettu kuvauskiellosta, vaikka ovat julkisia paikkoja. Siinäpä sinulle testaamista kun kaikenlaiseen joutavaan tuntuu olevan aikaa ja intoa.

   Poista
  2. oikeasta tilanteesta on. Se on Oulun Dance for Humanity -mielenosoituksesta

   Poista
  3. Ei kyllä näytä oululaiselta tuo tausta, ja minkämaalainen tuon Scanian rekkari on???.

   Poista
  4. Kuvamanipulaatio totta kai, eihän nuo taustamaisemat ole Oulusta. Hyvä kun tulee tällaisista bänniä.

   Poista
  5. en tiennyt, että facebookiin saa laittaa kuvia vain Oulusta. Pitäisi mainita tuo yhteisönormeissa

   Poista
  6. Mitä yhteisönormeissa sanotaan rasistisista kuvamanipulaatioista?

   Poista
  7. Mitä yhteisönormeissa sanotaan rasistisista kuvamanipulaatioista?

   Poista
  8. onko tuo kansikuva rasistinen kuvamanipulaatio

   Poista
  9. En ole FB:ssä joten voisiko nyymi kertoa mitä yhteisönormeissa sanotaan. Voisi laittaa jonnekin kuvankaappaukset ja/tai linkit joista voi lukea ne. Erityisesti ne kohdat voisi korostaa mistä näkee rikkomuksen tässä tapauksessa. Sitten voisit varmaan ystävällisesti selittää mikä tässä on rasismia. Yksinkertainen asia eikä pitäisi viedä kauan.

   Poista
 6. Ilmiannan jatkossakin kaikki rasistipostaukset.

  VastaaPoista