sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

Väärä kansikuva

Sain taas vaihteeksi 18.6.2017 klo 14.30 kirjoituskiellon Facebookiin. Syynä on se, että vaaliehdokassivullani oli kuva Scaniasta. Tällä hetkellä en voi edes vastata yksityisviesteihin.

Facebook poisti kansikuvani sillä perusteella, että se rikkoo yhteisönormeja ja sain siitä hyvästä 30 päivän kirjoituskiellon:

Ymmärrän hyvin yhteisönormit ja -säännöt, mutta kun ei voi koskaan etukäteen tietää, mikä on niiden vastaista ja mikä ei, on hyvin hankalaa toimia niiden mukaisesti. Mikä ihme tuossa kansikuvassa muka on yhteisönormien vastaista?

Aika hurja tilanne.

66 kommenttia:

 1. Yhteisönormien vastaista on että olet vääräuskoinen.Mikäli olisit paremman ja rikkaamman kulttuurin sekä uskonnon edustaja kuva olisi ihan ok - voisit myös esim. lisäillä kuvaan tekstiä jossa juhlit vääräsuskoisten kuolemaa ja se olisi edelleen ok.

  VastaaPoista
 2. Facebook on valitettavasti muuttunut parissa kuukaudessa täysin kelpaamattomaksi yhteiskunnalliseksi keskustelukanavaksi. Ei riitä, että "väärät" postaukset poistetaan. Päälle lätkäistään myös banni. Eikä Facebook edes kerro aina, mitä on poistettu. Tarvittaisiin joku toinen keskustelukanava. Mutta mikä se voisi olla? Esim. Hommafoorumi se ei ole, koska sielläkin pyörii moderaattoreita, jotka eivät ymmärrä tehtäväänsä ja se on joka tapauksessa ns. pienen piirin kerho.

  Arto Luukkainen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Entäs jos VK:ssa arvostelee Putinia ja Venäjän diktatuuria? Tuleeko silloin bannia tai poistetaanko tili? Harmittaa ajatuskin siitä, että koko historia menisi tuosta vain. Mutta VK kelpaa kyllä sekundaarisena paikkana, jonne aina kopioisi postaukset. Facebookkiin voisi myös postata. Jossain BLoggerissa pitäisi sitten olla primaarikopio tulevia tarpeita varten. Tai Word-tiedostossa omalla koneella. Onko Blogger turvallinen alusta?

   Poista
  2. Oho! Minulle oli näemmä syntynyt Bloggeri-blogi kun vierailin sivulla. En taida sitä versiota kuitenkaan käyttää, ellei sen asetuksia voi konfiguroida. No hyvä näin, kun unohdin allekirjoituksen.

   Poista
  3. Voihan sen kai tehdä niin että arvostelee Venäjää FB:ssä ja VK:ssa sitten muita. :D

   Poista
 3. Ennen vanhaan tuollaista "yhteisöä" kutsuttiin kommunismiksi, jossa hyväksyttiin vain yksi mielipide - se "virallinen.

  Johnny

  VastaaPoista
 4. Mitä Te vielä kiukuttelette tuon FB:n kanssa ? Tulkaa hakeen sananvapautenne VK.com puolelle tai hukkukaa kissavideoihin. Nekin voivat pian olla rasismia koiria kohtaan ja rikkoa yhteisönormeja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän sopii vanha neukkuvitsi:

   Amerikkalainen ja venäläinen kiistelivät joskus 80-luvulla että kumman kotimaassa on suurempi sananvapaus. Amerikkalainen sanoi että meillä saa milloin tahansa huutaa kadulla että Reagan on idiootti, ja siitä ei tule mitään ikäviä seurauksia. Venäläinen tokaisi että kyllä meilläkin saa.

   Itänaapurissa ei tässä suhteessa mikään ole muuttunut.

   Poista
 5. Liittyisikö asiaan kenties se että missä yhteydessä kuva oli? Sinun julkaisemana pelkän kuvankin tarkoitus ei jää kellekään epäselväksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko tuo manipulaatio vai kuva oikeasta tilanteesta? Jos on manipulaatio niin ihan aiheesta olet saanut bänniä.

   Julkisella paikalla saa ainakin Suomessa kuvata varsin vapaasti, mutta kuvan julkaisemisoikeudessa on rajoituksia.

   Suurten markettien ovilla on ilmoitettu kuvauskiellosta, vaikka ovat julkisia paikkoja. Siinäpä sinulle testaamista kun kaikenlaiseen joutavaan tuntuu olevan aikaa ja intoa.

   Poista
  2. oikeasta tilanteesta on. Se on Oulun Dance for Humanity -mielenosoituksesta

   Poista
  3. Ei kyllä näytä oululaiselta tuo tausta, ja minkämaalainen tuon Scanian rekkari on???.

   Poista
  4. Kuvamanipulaatio totta kai, eihän nuo taustamaisemat ole Oulusta. Hyvä kun tulee tällaisista bänniä.

   Poista
  5. en tiennyt, että facebookiin saa laittaa kuvia vain Oulusta. Pitäisi mainita tuo yhteisönormeissa

   Poista
  6. Mitä yhteisönormeissa sanotaan rasistisista kuvamanipulaatioista?

   Poista
  7. Mitä yhteisönormeissa sanotaan rasistisista kuvamanipulaatioista?

   Poista
  8. onko tuo kansikuva rasistinen kuvamanipulaatio

   Poista
  9. En ole FB:ssä joten voisiko nyymi kertoa mitä yhteisönormeissa sanotaan. Voisi laittaa jonnekin kuvankaappaukset ja/tai linkit joista voi lukea ne. Erityisesti ne kohdat voisi korostaa mistä näkee rikkomuksen tässä tapauksessa. Sitten voisit varmaan ystävällisesti selittää mikä tässä on rasismia. Yksinkertainen asia eikä pitäisi viedä kauan.

   Poista
  10. Voisiko nyymi ihan ite liittyä FB:iin, lukea mitä yhteisönormeissa sanotaan, ja vaikka laittaa materiaalin jonnekin julkisesti näkyville omine kommentteineen. Minusta tuossa kuvassa ei ole rasismia kuin korkeintaan suvakeita kohtaan paitsi jos kyseessä on Le Pen'in tms kannattajien itse tekemä provokaatio, mutta muuten kuvassa olevat naiset pitäisivät kuvansa käyttöä tässä yhteydessä varmaan loukkaavana. Yksinkertainen asia eikä pitäisi viedä kauan.

   Poista
  11. Mikä tässä hommassa nyt on? Todistustaakka on väittäjällä, ei kysyjällä.

   T: Eri

   Poista
  12. Kuva on Puolasta.

   Poista
 6. Ilmiannan jatkossakin kaikki rasistipostaukset.

  VastaaPoista
 7. Ensin valtuutettu väittää että kuva on oikeasta tilanteesta, sitten että kaikki rekkarit on samanlaisia ja lopuksi koittaa vinkua että pitääkö kaikkien kuvien olla Oulusta. Jokainen täysjärkinen huomaisi tässä vaiheessa että peli on menetetty ja ei auta kuin myöntää se.

  Kuvassa on ehkä aito Etelä-Eurooppalainen joulutori, siihen lisätty Scania lavetilla ja 3 nuorta naista. Onko heillä ollut banderolli kädessään jossain miekkarissa, vai onko sekin otettu jostain muusta yhteydestä? Kyseessä on ainakin törkeä kunnianloukkaus, etenkin jos valtuutettu on itse tehnyt kuvamanipulaation

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ensin se oli rasistinen ja nyt on kunnianpetos

   Poista
  2. Oletko nyymi koskaan kuullut satiirista?

   Poista
  3. Satiiri on varmaan kaikille tuttua, mutta mikä/mitä on kunniapetos?

   Poista
  4. anonyymi klo 23.35: vissiin tuo kuva

   Poista
  5. Suomen laista en löytänyt mitään sanalla "kunniapetos". Haluatko tarkentaa asiaasi tai esittää jotain tarkentavaa materiaalia?

   Poista
  6. anonyymi klo 14.20: liittyykö fb:n yhteisönormit jotenkin Suomen lakiin

   Poista
  7. Sitä minäkin mietin. Tuntuu ettei tästä lakien ja normien yhtenäisyydestä ota mitään selvää jos tietyistä ihmisistä puhutaan. Mutta no, tarkistanpahan sentään.

   Poista
 8. Tietyillä ihmisillä on vaan vaikeuksia ymmärtää että maailma ei noudatakaan kaikessa heidän tulkintaansa säännöistä ja laeista.

  Asiasta ihan toiseen, Lokalla on ilmeisesti kandidaatin tutkinto samoin kuin vihreiden uudella puheenjohtajalla ja kummallakin on tainnut jäädä lopullisesti siihen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tiedätkö sinä mitä yhteisönormia tuo kansikuva rikkoo

   Poista
  2. Olisiko kyse tästä: Facebookissa ei sallita organisaatioita ja ihmisiä, jotka ovat omistautuneet kannustamaan vihaan suojattuja ryhmiä vastaan.

   Poista
  3. Niin, koskeeko? Mitäpä itse luulet?

   Poista
 9. Tuohon kuvaan ja yhteisönormeihin ei voi ottaa tarkemmin kantaa ennenkuin kerrot tuon "Oulun Dance for Humanity"-tapahtumasta olevaksi väittämäsi kuvan historiasta. Kuka on koostanut kuvan ja mistä osat ovat peräisin? Ei tällainen ole ainakaan yhteisönormien "respectful behaviour" mukaista. Entä jos joku lisäisi kuvaan kuskin paikalle sinun naamasi, olisiko kivaa?

  VastaaPoista
 10. Katoppa kuule ihan ite.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en oikein näe mitä yhteisönormia tuo kuva rikkoo

   Poista
 11. Ota hatsi suusta ja savun hälvettyä vastaa kysymykseen tuon manipuloidun kuvan historiasta, on sillä merkitystä että mistä nuo kylttiä pitävät naiset on tuohon kuvaan kopioitu ja kuka sen on tehnyt.

  VastaaPoista
 12. Katsokaapa Helsingin kaupungin Rakennusviraston piirrettyjä kuvia. Sivuillaan on eräs, joka muistuttaa hauskasti Lokan kuvaa; piirroksessa on mustaetuikkunainen bussi, joka on asetettu tulemaan Esplanadin puistossa kohti lenkkeilijää. Runebergin patsas näkyy taustalla. Bussi ajaa suoraan siinä, missä oikeasti on Esplanadin puiston keskikäytävä, joka ei ole tarkoitettu autoille. Vastaan bussia juokseen söpöpyllyinen ponnarityttö pikkuhousuissaan, takapuoli on kuvattu hyvin. Oikealla, myös bussin alle päätymässä on skettilaudalla tasapainoileva lapsi. Katulyhdyt ja puut reunustavat kuvaa.Bussin rekisterin näyttäisi olevan 313-313. Etulasi aivan musta.
  Tällainen rakennusviraston kuva on esillä suurissa kylteissä, joissa Helsingin kaupunki tiedottaa uudisrakennuksista. Esim. Naulakallion tien alussa siinä tiedotetaan uuden Naulakallion asuma-alueen rakentamisesta Mellunkylään Helsinkiin, maahanmuuttaja-alueelle, metron läheisyyteen.
  Joku, esim. Margit Rantasalo, voisi oikeasti käydä filmaamassa kylttiä, se on niin hauska. Margithan tuntee alueet siellä.
  Logo lienee piirretty ennen v. 2015, ennen rekkaiskuja, eli sen tuoma mielleyhtymä on tahaton.Kaupunki ei kuitenkaan ole reagoinut mitenkään kuvaan, onhan sen piirtäjän kanssa varmaan tehty sopimus ja sama piirtäjä on tehnyt muutakin kuvaa kaupungille. (Bussin alle hölkkäävän ponnaritytön pyllyvakoa hän lienee työstänyt ilolla.)

  VastaaPoista