keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

Väärä Hesarin otsikko

Sain taas vaihteeksi 5.7.2017 klo 18.05 kirjoituskiellon Facebookiin. Syynä on se, että julkaisin päivityksen, joka sisälsi sanasta sanaan Hesarin artikkelin otsikon ja jonka alle olin lainannut yhden osan jutusta eli "iskun luonne – kuorma-autolla väkijoukkoon – viittaa valitettavasti islamistisesti motivoituneeseen iskuun" ja siitä lainannut yhden sanan, eli "valitettavasti". Tällä hetkellä en voi edes vastata yksityisviesteihin.

Facebook poisti päivitykseni sillä perusteella, että se rikkoo yhteisönormeja ja sain siitä hyvästä 30 päivän kirjoituskiellon:Päivitys oli siis seuraava:

7.4.2017 HS: Ruotsin iskun tekijän tai tekijöiden taustalla on suuri merkitys, sillä niin politiikka toimii
Iskun luonne – kuorma-autolla väkijoukkoon – viittaa valitettavasti islamistisesti motivoituneeseen iskuun.  
valitettavasti
Ymmärrän hyvin yhteisönormit ja -säännöt, mutta kun ei voi koskaan etukäteen tietää, mikä on niiden vastaista ja mikä ei, on hyvin hankalaa toimia niiden mukaisesti. Mikä ihme tuossa päivityksessä muka on yhteisönormien vastaista?

Sadat ellei peräti tuhannet ihmiset jakavat päivittäin Hesarin linkkejä Facebookissa ja sillä laatujulkaisulla on jopa oma Facebook-sivu, joten on vaikea ymmärtää tällaista rakenteellista syrjintää minua kohtaan.


Alla vielä pätkä alkuperäisestä artikkelista:

Että sillä lailla sitten. Aika hurja tilanne.

123 kommenttia:

 1. En tiedä onko rasismia mutta selvää kiusaamista tämä ainakin jo on jos ei jo aikaisemmin ole sellaiseksi lueteltu. Toistuvaa ja aivan tavallisesta, muidenkin tekemästä asiasta josta ei normaalisti kukaan ulise. Säälittävää touhua. :(

  VastaaPoista
 2. Hesarin julkaisupolitiikka ja FB:n yhteisönormit eivät välttämättä ole samat, suurin osa Hesarin jutuista varmaan kelpaa fb:llekin jos ei sitten ole kyseessä suora plagiointi. Jos joku muu olisi julkaissut saman jutun, sitä ei ehkä juuri kukaan olisi edes huomannut, saati sitten ilmiantanut. Itse olet maineesi hankkinut, turhaan uliset ja vingut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mikä tuossa otsikossa oli yhteisönormien vastaista

   Poista
  2. I am Sparta.... eiku J Lokka ....

   Poista
 3. Lokkaparka ja Wiikkireppana. Yritätte olla niin suosittuja ja niin osaavia.
  Homma foorumilla ei teitä ja Marcopöpiä oikein arvosteta.
  Bongasimme kaverin kautta yhden teitä koksevan kommentin.
  Muokkaamme hieman.

  " Suomessa ei ole yhtään kiitettävää maahanmuuttokriittistä puhujaa.

  Junes Lokka, Tiina Wiik ja tämä Marco ovat ala-arvoisia. Mutta he ovatkin katutason kämäistä porukkaa niin mitä muuta voi odottaa."

  Hekselihekseli. Ette ole älyporukan suosikkeja. Hikhokkaa. Lokkaa ei juuri sillä suunnalla kuunnella eikä Wiikin peruskoulu tasoista hölinää pidetä tasokkaana.

  Jatkakaa ja nauttikaa sossutuista. Joskus teidän on joko valmistuttavatai otettava siivousrätti kouraan. Vaalituilla ostelette hienoja nettikamppeita. Häpeäisitte jos osaisitte. köyhä kansa antaa teille suurille iohailemilleen pinistä rahoistaan ja te vain makaatte ja ostelette kalliita vehkeitä. Junes pelkää lentämistä ja Junes pelkää ihmisiä, Junes pelkää että saa turpaansa. Mutta netissä ollaan suurempia kuin staalini. Wiikki ei taida olla kummoisempi kuin aikuislukiolainen maksimissaan. Taitaa olla lähihoitaja joskus. Hikhokkaa. Ei taida olla mikään opiskelija, koska aika kuluu netissä ja videoilla kammottavissa kuteissa muka sexypommina.

  VastaaPoista
 4. On se hurjaa!Teidän sivistyksenne ei osaa sopeutua kuin kämäiseen alakulttuuriin.
  Junes on paska jäykkänä muualla kuin omalla sohvalla oman videon edessä latelemassa samaa sontaa kerta toisensa jälkeen.'
  Mutta naamasi nyppimisen olet lopettanut. Partahaivenia sentään venyttelet. Eikö esiintyessä ole muuta tekmistä???
  Mikä kandidaattiu olet ja mistä? Marokon sivuapukoulun taideakatemian kandidaatti mitä ilmeisemmin.

  Toivottavasti persut eivät koskaan huoli teitä jäsenistöön. Sinne videoimaan ja mollaamaan, nimittelemään ja haukkumaan ihmisetnulkonäköä. Ei se omasikaan niin ihmeellinen ole. Kaamea tukka, laiha luikero, pieni luiseva perse eivät ole kummempia kuin ne haukkumasi sianporsaat. Wiikki pakuperseinen, lyhyt ja tanakkka. Onko Wiikki saamelaisukua? Ääni ainakin on iDioottimainen, ääliömäinen mäkätys. Nauru ihan hirveää lapsellista känättämistä.

  VastaaPoista
 5. Vanaha ukko esittää teiniä. Eteläisten maitten tänne hiipineet vaddrikset vanhenevat kuoddriltaan niin ääddrimmäisen huddrjaa vauhtia. Kamala tilanne.
  Ääddrimmäisen huddrjaa! Äddrrävika vanahuksella. Huddrjaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikärasismia! Kohtaat mamu itse jakamaasi ikävää kohtelua. Mutta faktantarkistajana sinun kannattaisi tarkistaa se oma faktapesäsi. Ei ole paljon mitään muuta kuin hillumista toreilla ja turuilla. Kannattajasi eivät Suomea nosta, ettekä tekään siis Wiik ikäopiskelijanplanttu ja sinä ikämamu.
   Teidän kaltaistenne temppuilu kuuluu teini-ikäisille nuorille innokkaille. Vanhat kävyt ovat oppineet käyttäytymään, puhumaan ja olemaan ihmisiksi. Apinat ovat apinoita. Ääliöt ääliöitä ja vajakit vajakkeja. Oma lokeronne, josta ette ole päässeet ulos ja vingutte ja inisette sermien takana.

   Valtuutettu Lokka. HP! Menkää Sinisiin uuvatteihin. Sinne sovitte parhaiten.

   Poista
  2. Anonyymille vastaan, että sinun todennäköinen tunneliefektisi johtuu Scanian etuvaloista.

   Poista
 6. Facebookissa ei sallita organisaatioita ja ihmisiä, jotka ovat omistautuneet kannustamaan vihaan suojattuja ryhmiä vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. liittyykö juttusi jotenkin tähän

   Poista
  2. Tuo sääntö liittyy siihen, miksi olet Facebookin epäsuosiossa.

   Poista
  3. Moi. Voitteko tehdä pro-russia jakson vihapuheeseen, tai mononkulttuuriin. Itsekkin kannatan Venäjää ja pidän hyvänä, että idän agenda pääsee paremmim esille.

   Vieraiksi pro-russianit: Janus, Gleb, Johan0 mm

   Poista
  4. Jos tarkoitat Gleb Simanovia, hän oli vieraana lauantain vihapuheessa: https://www.youtube.com/watch?v=9eEK7AeZpoc

   Keitä ovat Janus, Johan0 ja mm?

   Poista
  5. No se liittyy siten, että olet Facebookin arvion mukaan omistautunut kannustamaan vihaan suojattuja ryhmiä vastaan.

   Poista
  6. Siten niin. Jos et ole tähän mennessä ymmärtänyt, mistä sinua näissä blogikommenteissa ja muuallakin on arvosteltu, niin ei se enää selittämällä parane. Parempi vain tottua siihen, että Facebookiin ei ole asiaa, elleivät jutut muutu ihmismäisemmiksi.

   Poista
  7. Sinulle on vuosien varrella monikin yrittänyt selittää asioita, mutta olet niin pahasti vinksahtanut että mikään ei mene jakeluun. Ajatustoimintasi - mikäli sitä on - on kieroutunutta kuin pahemman luokan psykopaatilla. Ikävät säännöt eivät sinua koske, mutta oikeuksiasi pitäisi kunnioittaa pilkulleen sen mukaan miten itse tulkitset asiat. Työllistät viranomaisia loputtomilla tutkintapyynnöillä ja rikosilmoituksilla jotka eivät kertaakaan ole johtaneet mihinkään, ja olet uhonnut valittavasi ties minne.

   Tänne ei kaivata sinunlaisiasi maahanmuuttajia jotka eivät sopeudu kulttuuriin ja ovat vain rasite yhteiskunnalle. Tilanteesi on lähinnä kurja.

   Poista
  8. no, kerro mikä tässä kuvassa rikkoo yhteisönormeja

   Poista
  9. Junes Lokka: miksi työllistät viranomaisia turhilla tutkintapyynnöillä? Vastaapa rehellisesti, onko yksikään niistä koskaan johtanut mihinkään konkreettiseen?

   Poista
  10. facebook-bänni siis työllistää viranomaisia?

   Poista
  11. Mitä tekemistä Facebook-bännillä on tekemiesi tutkintapyyntöjen kanssa? Älä sekoita asioita. Vastaa nyt kysymykseen: onko tekemistäsi tutkintapyynnöistä yksikään koskaan johtanut mihinkään konkreettiseen?

   Poista
  12. Älä nyt taas aloita tuota jankuttamista. Sinua syytetään perusteettomien tutkintapyyntöjen tekemisistä. Onko tekemistäsi tutkintapyynnöistä yksikään koskaan johtanut mihinkään konkreettiseen?

   Poista
  13. Eikö löydy selkärankaa vastata kysymykseen?

   Poista
  14. Lokka: onko tekemistäsi tutkintapyynnöistä yksikään koskaan johtanut mihinkään konkreettiseen? Uskallatko vastata?

   Poista
 7. Donetskin miehiä.

  https://www.youtube.com/watch?v=4xYgZudo6Ss

  https://www.youtube.com/watch?v=Y2Apsq5GUys

  Molari unohtu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. onko tuo siis irtisanomisperuste

   Poista
  2. Ei, mutta En ainakaan ite palkkais firmaani pro-russiaporukkaa. Yksinkertaisesti syystä, että mistäs sitä tietää, millä agendalla nää todellisuudessa on liikkeellä. Konfliktin aiheuttaminen nootti ja se perinteinen Venäjä suojaa omiaan rajojen ulkopuolella. Eiköhän tämäkin tapaus kohtapuoliin naapurin mediassa huomioida.....

   Säntillinen 9-vuotiaan pysäkillejättäjä sai potkut, koska Venäjä. Toisekseen ehkä ois kandenu käydä somalivideo ensiksi läpi työnantajan sekä mahdollisesti poliisin kanssa vs, että lähtee sooloilemaan. Ainaki omassa työsopimuksessa on aika tiukat vaitiolovelvollisuusehdot aina kuvaamisesta eteenpäin. Sen leipää syöt..... Aika yleisesti on, että strategisista syistä kuvaaminen kielletty. Olettaisin, että tässä sopparissa löytyy pykälänsä..

   Irtisanomisen ehdot todennäköisesti täyttyy tapauksessa aika helposti. Sitäpaitsi emmehän me tiedä onko mahdollisesti taustalla jotain muutakin, ku rikosilmoitus ja videokohu. Mahdollisia muita valituksia, viivästymisiä jne.

   Jos noin yleisesti työntekijä ei sopeudu firmaan, yksittäisen irtisanominen on aika haastavaa. Nyt firmalle aukes hyvät saumat ja selkeä syy, joka riitti. Elämä on. Todennäköisesti potkut ois tullu jo tuosta 9 v tapauksesta, jos rikos ois täyttyny. Eihän tommoset keissit hyvää mainosta ole firmalle. Tilalle taatusti löytyy paremmin sopiva.

   Poista
  3. Mikähän "agenda" bussikuskilla on ja mitä konflikteja bussia ajaessa voi aiheuttaa?

   Miksi 9-vuotiaita pitäisi kuskata maksutta? Ostaisi lipun niin ei tulisi ongelmia.

   Kuvaaminen on aina sallittua julkisella paikalla.


   Suosittelen katsomaan tämän: https://www.youtube.com/watch?v=9eEK7AeZpoc, palaa sen jälkeen asiaan.

   Poista
  4. Justa katoin. Irtisanomisen ehdot täytyy. Julkisella paikalla saa kuvata, mutta pitäs nähä se työsopimus ensiksi ja mitä pykäliä siinä on allekirjoitettua. Aika outoa, että miehellä ei ole enää omaa kopiota. Jos siinä on kuvaaminen kielletty ja nimi löytyy alta, eipä tossa sillon ole nokankoputtelemista. Jos joskus olisit ollu mm töissä ja kirjoittanut työsopimuksia....... Tosin voisin kuvitella, että sun ei kovin montaa työsopimusta tarvii elämäs aikana allekirjoittaa. Toivon toki, että olen väärässä.

   Työntekijä toimii yrityksen strategisten etujen vastaisesti. Se itseasiassa jo aika pitkälti riittää, oli kuvaaminen sallittu, tai kielletty.

   No tossa 9-vuotias keississä ois kyllä ehkä kannattanut käyttää hieman harkintakykyä vs että jättää peloissaan olevan kakaran itekseen...

   Voihan tuo yrittää viedä asian eteenpäiten, mutte luulen, että on aika heikoilla. Tuo somalikeissi todennäköisesti oli vaan se kirsikka kakun päällä.

   Eikös tuossa tallenteessa levitetetä toisalta yksityiselämää loukkaavaa tietoa. Kuvata saa, mutta levittämiseen löytyy omat pykälät. Asianosaisten lupa pitäisi kaiketi olla.

   Vituiks meni. Tosin tuskin tarvii tuonkaan tyypin enään pahemmin työelämästä haaveilla.

   Poista
  5. Miksi kuvaaminen olisi kiellettyä? Mitkä Nobinan "strategiset edut" ovat?

   Miksi 9-vuotiaita pitäisi kuskata maksutta?

   Ei pummilla matkustamisen yritys julkisella paikalla ole yksityiselämään kuuluva asia. Ei julkaisemiseen mitään lupia tarvitse.

   Poista
  6. Niin. Tokkopa Nobinalle on kamalasti hyötyä negatiivisesta julkisuudesta. Jos kyseinen venäläinen ei yksinkertaisesti edustanut yhtiön arvoja mm:

   "Työmme perustuu selkeään arvopohjaan. Arvojemme mukaisesti keskitymme asiakkaidemme matkustamisen helpottamiseen, oman toimintamme kehittämiseen sekä toistemme kunnioittamiseen. Etsimme jatkuvasti ihmisiä, jotka jakavat arvomme. Tervetuloa Nobinaan!"

   Ehkä kannattaa etsiä töitä sieltä Venäjältä, josko sieltä löytys sellainen työpaikka, mikä vastaa omia arvoja. Nobinan arvot ei mahdollisesti kohdanneet. Jos se kunnioittamien ja ystävällinen käytös ei vaan onnistunu. Emmehän tiedä kaikkea? Vai tiedämmekö?

   Oisitko ite jättäny itkevän ja paniikissa olevan kakaran yksin pysäkille? Tommosissa tilanteissa järkevä käyttänee harkintakykyä. Nyt se petti.

   Mun mielestä kakarat vois liikkua maksutta. Allekirjoitan näiltäosin venäläislinja-automiehen kannan. Tää ei tosin vastaa sinällään kysymykseen miksi. No vastaan: Siksi, tai vaikka ihan muuten vaan. Kenties välttääksemme tämän kaltaiset tragediat.

   Poista
  7. Meinaat, että tällä laittomalla irtisanomisella Nobina ei saanut negatiivista julkisuutta?

   Mikä arvo on päästää pummeja bussiin?

   HSL:llä alle 7-vuotiaat pääsevät maksutta. 9-vuotiaat eivät. Hurja first world tragedia

   Poista
  8. Millä perusteella laiton irtisanominen?

   "Wardin mukaan Simanovin irtisanomiseen vaikutti myös Simanovin työhistoria. Simanov ihmettelee väitettä. Hän kiistää saaneensa aiemmin varoituksia tai huomautuksia työstään."

   Ei pummeja pidäkkään päästää pussiin. Ehkä noissa toimintatavoissa meni jotain pieleen? Ois kannattanu ennen somea ehkä käydä skenaario läpi työnantajan kanssa sen sijaan, että lähtee sooloilemaan. Potkuja on saatu pienemmistäkin asioista.

   Poista
  9. Se on laiton siten että se ei ole lainmukainen.

   Eiköhän skenaario ole käyty läpi ja ainoa tapa saada joku puuttumaan asiaan on nostaa ongelma julkisuuteen.

   Minkälaisista asioista on annettu potkut laittomasti, jos pummien kuvaaminen on mielestäsi isokin ongelma?

   Poista
  10. Aikahan tuon näyttää. Ainakin alustavasti aika heikot lähtökohdat.

   Tuota työhistoriaa on avattu mediassa aika vähän. Nythän ei ole kuin yhden osapuolen näkemys. Jälkeenpäin tuli tiskiin tuo tyttökeissi... Ei tulis itellä kyllä mieleen jättää 9-vuotiasta lasta pakkaseen itkemään. Jokainen toki tavallaan.

   Saatan olla väärässä, mutta olen ainakin tähän asti ollu käsityksessä, että yltiötarkan lipunsyynäämisen sijaan aikatauluissa pysyminen on prioriteettilistalla ykkösenä. Onkohan tää puoli menny kuinka hyvin?

   Mite sitten tuo työyhteisöpuoli. Onko siellä ollut mahdollisia ongelmia? Sitäpaitsi niillä videoilla kuljettajan käytös ei vastanne asianmukaista. Ymmärrän toki, että moinen vituttaa, mutta ne on alan varjopuolia.

   Katsoin kyseisen kaverin toisen haastattelun ja siitä jäi kyllä kuva, että tuota pummilla matkustamista oli käsitelty työnantajan kanssa lähinnä pintapuolisesti. Nyt kissa nostettiin pöydälle täysin eri foorumilla ja jonkun someväittelyn kautta. Ilmeisesti somalikuskien kanssa, jos en täysin väärin ymmärtänyt.....

   Koska fudut tuli näin nopeasti varoituksen sijaan, eiköhän tässä ole kyse lähinnä siitä, että työnantajalla oli halu päästä kyeisestä kaverista eroon. Nyt siihen vaan tuli aihio.

   Enemmänkin on väärin, että Suomessa vakituisen työntekijän irtisanominen on usein liian haastavaa.

   Poista
  11. Toisen osapuolen näkemystä olen hakenut, mutta he eivät suostu kommentoimaan koska tietävät toimineensa laittomasti. Ks. https://www.youtube.com/watch?v=q8oBI3OlX00 ja https://www.youtube.com/watch?v=bse8L6gZ7t8.

   9-vuotias voi ostaa lipun mikäli haluaa bussiin. Jopa HSL:n mukaan kuskin tulee tarkistaa liput, eikä sillä ole aikatauluun vaikutusta ellei "asiakas" itse ole hankala, kuten somaleilla on tapana.

   Kuljettajan mukaan mitään ongelmia työyhteisössä ei ollut. Kannattaa katsoa se lauantain haastattelu: https://www.youtube.com/watch?v=9eEK7AeZpoc

   Työnantaja toimi laittomasti. Ei Suomessa työntekijän irtisanominen ole vaikeaa, se tapahtui tässäkin tapauksessa 2-3 päivässä.

   Poista
  12. Onko kuljettajan totuus koko totuus? Yritykset aika harvoin puivat yksittäisten työntekijöiden asioita kovinkaan syvällisesti julkisuudessa.

   Ei se kovinkaan helppoa ole. Työntekijä voi monilla aloilla tulla kännissä töihin saamatta potkuja(pitää ohjata hoitoon ja vasta useamman varoituksen jälkeen), laiminlyödä tehtäviä saamatta potkuja..... Jos on vakituinen sopimus.

   Sopimaton käytös tietyillä aloilla on riittävä peruste. Ennen, ku lähet puimaan näitä juttuja, ni suosittelen, että otat asioista selvää.

   " Jos irtisanomisen perusteina ovat olleet niin vakavat työsuhteeseen liittyvät rikkomukset, että työnantajalta ei voida kohtuudella edellyttää sopimussuhteen jatkamista, ei varoitusta tarvitse työsopimuslain mukaan antaa ennen irtisanomista."

   "rtisanominen sopimattoman käytöksen johdosta

   Työnantajalle voi muodostua irtisanomisperuste työntekijän huonon käytöksen johdosta. Sopimaton käytös voi kohdistua työkavereihin, työnantajaan, tai asiakkaisiin. Irtisanomisperuste voi syntyä, jos työntekijä esimerkiksi uhkaillee työkavereitaan, riitautuu ihmisten kanssa työpaikallaan, tai käyttää epäasiallista ja hyvän tavan vastaista kieltä. Lievimmissä tapauksissa työnantajan tulisi aina varoittaa ensin työntekijää. Toisaalta jos työntekijän käytös täyttää jo rikollisen teon tunnusmerkit, on työnantajalla aina oikeus heti irtisanoa tällainen ongelmatyöntekijä."

   http://www.xn--tysopimuslaki-jmb.fi/tietoa/irtisanominen/

   Jos samasta työntekijästä on tehty kohtuu lyhyessä ajassa kaksi rikosilmoitusta.... asetuppa työnantajan asemaan.

   Sitäpaitti näkee ja kuuleehan noilta videoilta, että ehkä olisi syytä miettiä jotain toista alaa. Vaikka asiakkaat ois kuinka hankalia tahansa, ylittyy rajapyykki. Sitäpaitti, miten allahista valehtelu ym henk. koht ominaisuuksiin viittailu liittyy hyvään asiakaspalveluun?

   Poista
  13. Onko kuljettajan totuus koko totuus?

   Onko joku niin väittänyt?


   Yritykset aika harvoin puivat yksittäisten työntekijöiden asioita kovinkaan syvällisesti julkisuudessa.

   Tässä ei ollut mitään estettä selittää mikä se ongelma oli.


   Työntekijä voi monilla aloilla tulla kännissä töihin saamatta potkuja

   Tuskinpa kuski kännissä oli. Kai sen olisi videolta huomannut.


   "Jos irtisanomisen perusteina ovat olleet niin vakavat työsuhteeseen liittyvät rikkomukset, että työnantajalta ei voida kohtuudella edellyttää sopimussuhteen jatkamista, ei varoitusta tarvitse työsopimuslain mukaan antaa ennen irtisanomista."

   Mikä se rikkomus tässä tapauksessa oli?


   Työnantajalle voi muodostua irtisanomisperuste työntekijän huonon käytöksen johdosta. Sopimaton käytös voi kohdistua työkavereihin, työnantajaan, tai asiakkaisiin. Irtisanomisperuste voi syntyä, jos työntekijä esimerkiksi uhkaillee työkavereitaan, riitautuu ihmisten kanssa työpaikallaan, tai käyttää epäasiallista ja hyvän tavan vastaista kieltä.

   Mikä noista tässä tapauksessa täyttyy?


   Toisaalta jos työntekijän käytös täyttää jo rikollisen teon tunnusmerkit, on työnantajalla aina oikeus heti irtisanoa tällainen ongelmatyöntekijä."

   Mihin rikokseen kuski on syyllistynyt?


   Jos samasta työntekijästä on tehty kohtuu lyhyessä ajassa kaksi rikosilmoitusta.... asetuppa työnantajan asemaan.

   Onko kuskista tehty ensimmäistäkään rikosilmoitusta ja jos on, mitkä ovat nimikkeet?


   Sitäpaitti näkee ja kuuleehan noilta videoilta, että ehkä olisi syytä miettiä jotain toista alaa.

   Missä kohdassa?


   Vaikka asiakkaat ois kuinka hankalia tahansa

   Henkilö, jolla ei ole lippua ei ole asiakas vaan pummi.


   Sitäpaitti, miten allahista valehtelu ym henk. koht ominaisuuksiin viittailu liittyy hyvään asiakaspalveluun?

   Tytöthän siinä allahin nimeen vannovat.

   Poista
  14. "Mikä noista tässä tapauksessa täyttyy?"

   Sopimaton käytös. Kiihtyminen. Korotetteu äänenpaino... Maltin selkeä menettäminen.


   "Sitäpaitti näkee ja kuuleehan noilta videoilta, että ehkä olisi syytä miettiä jotain toista alaa.

   Missä kohdassa?"


   Heti ku video alkaa. Maltti pettää.... Käytös ei enään ole Nobinan vaatimaa kohteliasta, mitä työntekijältä velvoitetaan.

   "Yritykset aika harvoin puivat yksittäisten työntekijöiden asioita kovinkaan syvällisesti julkisuudessa.

   Tässä ei ollut mitään estettä selittää mikä se ongelma oli."


   Selittiväthän ne. Sopimaton käytös ja rasismi. Tosin eivät sen syvemmin. Mikään ei tosin yritystä moiseen edes velvoita. Työntekijällä tosin tietääkseni pitäs olla oikeus saada tarkka selvitys, koska ei määräajalla.

   Tähän mennessä julkisuuteen tullutta tietoa on lähinnä tuosta lapsi ja somalitapauksesta tehdyt rikosilmoitukset ja muiden kuskien valitukset kyseisestä henkilöstä pääluottamusmiehelle. Joku syyhän niihin täytyy olla.

   Videoilla en varsinaisesti rasismia havaitse. Epäsopivaa käytöstä asiakaspalvelutehtävissä toki. Valehtelu allahista läpän ois voinut ehkä jättää väliin. Se mitä on tapahtunut kahvipöydissä ym on aika vaikea tällä aineistolla tulkata. Diagnoosi alaistaidoista jää myös puuttumaan.

   "Vaikka asiakkaat ois kuinka hankalia tahansa

   Henkilö, jolla ei ole lippua ei ole asiakas vaan pummi."

   Teknisesti näin. Kuljettajalta vevloivetetaan silti hyvää käytöstä oli kyseessä teknisesti asiakas, pummi, tai potentiaalinen asiakas.


   Edelleen, jos kuljettaja olisi ollut fixu ois se käyny materiaalin läpi rakentavasti ensimmäisenä oman työnantajan kanssa, joka sen leivän tuo asiakkuuksien kautta pöytään.

   Nyt valittiin toimintatapa joka lävähti välittömästi julkisuuteen. Firmalle lienee oleellisinta, että nimi ei esiinny negatiivisessa kontekstissa.

   TUosta lapsikeissistäkään ei ole kovinkaan pitkä aika. Kilpailu on kovaa ja kovenee. Kyllä Hsl-tilalle toisen puljun aika nopeesti toisen tarvittaessa löytää, jos ilmenee liikaa negatiivista julkisuutta.
   Poista
  15. Korjaan: koeajalla.

   Poista
  16. Sopimaton käytös. Kiihtyminen. Korotetteu äänenpaino... Maltin selkeä menettäminen.

   Missä tälläistä on esiintynyt?   Heti ku video alkaa. Maltti pettää.... Käytös ei enään ole Nobinan vaatimaa kohteliasta, mitä työntekijältä velvoitetaan.

   Missä kohdassa maltti pettää? Hän vain vaatii pummeja poistumaan ja onnistuu siinä erinomaisesti.


   Selittiväthän ne. Sopimaton käytös ja rasismi. Tosin eivät sen syvemmin.

   Mitä sopimatonta ja mitä rasistista kuski on tehnyt?


   Mikään ei tosin yritystä moiseen edes velvoita.

   Heidän pitäisi osata hoitaa pr-asiat paremmin eikä näyttäytyä mielivaltaisesti ja laittomasti työntekijöitä erottavana yhtiönä.


   Työntekijällä tosin tietääkseni pitäs olla oikeus saada tarkka selvitys, koska ei määräajalla.

   Hän ei ole selvitystä saanut.


   Tähän mennessä julkisuuteen tullutta tietoa on lähinnä tuosta lapsi ja somalitapauksesta tehdyt rikosilmoitukset ja muiden kuskien valitukset kyseisestä henkilöstä pääluottamusmiehelle. Joku syyhän niihin täytyy olla.

   Mitä nämä rikosilmoitukset ja valitukset ovat? En ole näistä kuullut.


   Epäsopivaa käytöstä asiakaspalvelutehtävissä toki.

   Ota huomioon, että asiakkaaksi päästäkseen pitää olla lippu tai ostaa sellainen. Bussiin tunkeutuminen ei tee asiakkaaksi.


   Valehtelu allahista läpän ois voinut ehkä jättää väliin.

   Miksi?


   Se mitä on tapahtunut kahvipöydissä ym on aika vaikea tällä aineistolla tulkata. Diagnoosi alaistaidoista jää myös puuttumaan.

   Missä kahvipöydissä?


   Teknisesti näin. Kuljettajalta vevloivetetaan silti hyvää käytöstä oli kyseessä teknisesti asiakas, pummi, tai potentiaalinen asiakas.

   Mikä kuskin käytöksessä oli ongelma?


   Edelleen, jos kuljettaja olisi ollut fixu ois se käyny materiaalin läpi rakentavasti ensimmäisenä oman työnantajan kanssa

   Miksi? Ei työnantajaa asia kiinnosta.


   joka sen leivän tuo asiakkuuksien kautta pöytään.

   Nobina saa rahansa veronmaksajilta.


   Nyt valittiin toimintatapa joka lävähti välittömästi julkisuuteen.

   Joka oli ainoa oikea tapa toimia.


   Firmalle lienee oleellisinta, että nimi ei esiinny negatiivisessa kontekstissa.

   Meinaat, että nyt tämän laittoman erottamisen jälkeen Nobinan maine on hyvä?


   TUosta lapsikeissistäkään ei ole kovinkaan pitkä aika. Kilpailu on kovaa ja kovenee.

   Aha.


   Kyllä Hsl-tilalle toisen puljun aika nopeesti toisen tarvittaessa löytää, jos ilmenee liikaa negatiivista julkisuutta.

   Eli 9-vuotiaat pitää päästää maksutta bussiin? Miten 10-vuotiaat? 11-vuotiaat? 42-vuotiaat?

   Poista
  17. "Missä tälläistä on esiintynyt?"

   Videolla.

   "Missä kahvipöydissä?"

   Työpaikan.

   "Meinaat, että nyt tämän laittoman erottamisen jälkeen Nobinan maine on hyvä?"

   Raastupahan sen tulevaisuudessa päättää onko laiton. Aika heikot ainekset irtisanotulla kuitenkin on.

   "Joka oli ainoa oikea tapa toimia."

   Veikkaan, että yrityksen johto on eri mieltä. Saattaapa olla myös ohjeistus.


   "Miksi? Ei työnantajaa asia kiinnosta."

   Veikkaan, että viimekädessä HSL:ää kiinostaa.

   Poista
  18. Videolla.

   Missä kohdassa?


   Työpaikan.

   Minkä työpaikan?


   Raastupahan sen tulevaisuudessa päättää onko laiton. Aika heikot ainekset irtisanotulla kuitenkin on.

   Laiton se tietysti on, mutta meinaat, että mitään vaikutusta jo nyt ei ole Nobinan imagoon?


   Veikkaan, että yrityksen johto on eri mieltä. Saattaapa olla myös ohjeistus.

   Eli johdon mukaan pummit pitää päästää sisään? Onko tästä ohjeistuksesta kopiota?


   Veikkaan, että viimekädessä HSL:ää kiinostaa.

   Olet väärässä.

   Poista
  19. "Laiton se tietysti on, mutta meinaat, että mitään vaikutusta jo nyt ei ole Nobinan imagoon?"

   Miksi olisi? Eiköhän ne ihmiset käytä kyseistä linjaa, jotka sitä ovat käyttäneet ennenkin. Tilalla lienee kuski, joka ei oo työntämässä kännykkäkameraa naamaan.

   "Veikkaan, että yrityksen johto on eri mieltä. Saattaapa olla myös ohjeistus.

   Eli johdon mukaan pummit pitää päästää sisään? Onko tästä ohjeistuksesta kopiota?"

   Veikkaan, että lipun tarkastusta oleellisempaa on, että linjuri on aikataulussa. Luulen, että jossain määrin pummeja ym häiriöitä joudutaan katsomaan läpi sormien. En myöskään usko, että ohjeistukseen kuuluu, että kuvataan ja laitetaan nettiin. Voin olla toki väärässä.


   "Minkä työpaikan?

   Entisen.

   Poista
  20. Miksi olisi? Eiköhän ne ihmiset käytä kyseistä linjaa, jotka sitä ovat käyttäneet ennenkin. Tilalla lienee kuski, joka ei oo työntämässä kännykkäkameraa naamaan.

   En tiedä oletko seurannut tapausta, mutta noin 95 % ihmisistä on laittomasti erotetun kuskin puolella. Riskiä kameraan joutumisesta ei ole mikäli on oikea asiakas. Lisäksi kuvaan joutuminen ei mikään maailmanloppu ole. Laittoihan se 9-vuotiaskin pummi kuvansa Iltalehteen.


   Veikkaan, että lipun tarkastusta oleellisempaa on, että linjuri on aikataulussa. Luulen, että jossain määrin pummeja ym häiriöitä joudutaan katsomaan läpi sormien.

   Valintaa ei tehdä vaihtoehtojen a) pummit päästetään sisään b) bussi on myöhässä, vaan pummit voidaan estää ja bussi voi olla aikataulussa.


   En myöskään usko, että ohjeistukseen kuuluu, että kuvataan ja laitetaan nettiin. Voin olla toki väärässä.

   Onkohan ohjeistuksessa mainittu hengittäminen


   Entisen.

   ?

   Poista
  21. "En tiedä oletko seurannut tapausta, mutta noin 95 % ihmisistä on laittomasti erotetun kuskin puolella. Riskiä kameraan joutumisesta ei ole mikäli on oikea asiakas. Lisäksi kuvaan joutuminen ei mikään maailmanloppu ole. Laittoihan se 9-vuotiaskin pummi kuvansa Iltalehteen."

   Mihin tää statistiikka perustuu? Samaan, ku Suomi Ensin miekkarit, missä käy kansan vaiennettu ja sananvapauden menettänyt yli 50% enemmistö.

   Nostan hattua niille, ketä tota hommaa jaksaa tehdä. Ei siinä mitää. Ei poissulje sitä faktaa, että olisi varmaan ollut kuljettajalla parempiakin tapoja toimia. Eiköhän Nobinalla ole syynsä, miksi antoi potkut.

   Jokainen, joka on käyttänyt helsingissä julkisia tietää, että kuskien ongelmat ovat päivittäisiä. Juoppoja, narkkeja, pummeja?

   Mitä uutta tässä varsinaisesti tuotiin tiskiin?

   "Lisäksi kuvaan joutuminen ei mikään maailmanloppu ole. Laittoihan se 9-vuotiaskin pummi kuvansa Iltalehteen."

   Toiset kokevat asiat eri tavalla. En ainakaan itse pitäisi siitä, että kuski alkaa kuvaamaan. Oishan tuo sitäpaitsi voinut blurrata videolla esiintyvien henkilöiden kasvot ym, ennen ku kiireellä ja kiihdyksissä lätkäisi videot nettiin.

   Eli jos tulen linjuriin, luurista pääsee akku loppumaan, kuljettaja alkaa kuvaamaan ilmoittamatta mitään? Yritän maksaa vaihtoehtoisella tavalla, kuljettaja alkaa rehaamaan ja uhkaamaan poliisilla? Ok.... Tämmöinen tapa varmaan löytyy Nobinan ohjeistuksesta myös.

   Ymmärrän täysin, että vituttaa tehdä asiakaspalveluduunia, jos asiakkaat hankalia, oli sitten kassalla, tai ajamassa linjaa.

   Poista
  22. Mutta tommoset tilanteet valitettavasti kuuluu duuniin....

   Poista
  23. Mihin tää statistiikka perustuu?

   Havaintoihin.

   Samaan, ku Suomi Ensin miekkarit, missä käy kansan vaiennettu ja sananvapauden menettänyt yli 50% enemmistö.

   Ei.


   Nostan hattua niille, ketä tota hommaa jaksaa tehdä. Ei siinä mitää. Ei poissulje sitä faktaa, että olisi varmaan ollut kuljettajalla parempiakin tapoja toimia.

   Mitkä ne paremmat tavat on saada pummit ulos bussista ja ongelma julkisuuteen?


   Eiköhän Nobinalla ole syynsä, miksi antoi potkut.

   Syy oli "rasismi"


   Jokainen, joka on käyttänyt helsingissä julkisia tietää, että kuskien ongelmat ovat päivittäisiä. Juoppoja, narkkeja, pummeja?

   Ja?


   Mitä uutta tässä varsinaisesti tuotiin tiskiin?

   Ongelma tuotiin julkisuuteen niillekin, jotka eivät asiasta tienneet.


   Toiset kokevat asiat eri tavalla. En ainakaan itse pitäisi siitä, että kuski alkaa kuvaamaan. Oishan tuo sitäpaitsi voinut blurrata videolla esiintyvien henkilöiden kasvot ym, ennen ku kiireellä ja kiihdyksissä lätkäisi videot nettiin.

   Älä sitten matkusta pummilla. Miksi pitäisi blurrata?


   Eli jos tulen linjuriin, luurista pääsee akku loppumaan, kuljettaja alkaa kuvaamaan ilmoittamatta mitään? Yritän maksaa vaihtoehtoisella tavalla

   Juuri näin.

   kuljettaja alkaa rehaamaan ja uhkaamaan poliisilla?

   Poliisilla uhkasi kylläkin pummikaksikko, ei kuski. Kuski vain totesi, että kyllä poliisin voi tilata paikalle.


   Ok.... Tämmöinen tapa varmaan löytyy Nobinan ohjeistuksesta myös.

   Ohjeistuksessa on myös kerrottu miten hengitetään


   Ymmärrän täysin, että vituttaa tehdä asiakaspalveluduunia, jos asiakkaat hankalia, oli sitten kassalla, tai ajamassa linjaa.

   Eivät pummit ole asiakkaita. Asiakkaaksi päästäkseen pitää ensin ostaa lippu.

   Poista
  24. "Eivät pummit ole asiakkaita. Asiakkaaksi päästäkseen pitää ensin ostaa lippu."

   AInakin toisen videon lopussa nainen oli valmis maksamaan rahalla lippunsa, jos et pannut merkille......

   "Ongelma tuotiin julkisuuteen niillekin, jotka eivät asiasta tienneet."

   Eli nyt jokainen Utajärveläinen voi olla varma, että lähes kaikki somalit kulkee pummilla?

   "Älä sitten matkusta pummilla. Miksi pitäisi blurrata?"

   Ei mun tarvitse matkustaa pummilla, ainakaan kyseisen venäläistaustaisen kuskin kyydissä. :)   Poista
  25. AInakin toisen videon lopussa nainen oli valmis maksamaan rahalla lippunsa, jos et pannut merkille......

   Se olikin erittäin uskottava ostoyritys


   Eli nyt jokainen Utajärveläinen voi olla varma, että lähes kaikki somalit kulkee pummilla?

   Oletko kuunnellut mitä kuski sanoo?


   Ei mun tarvitse matkustaa pummilla, ainakaan kyseisen venäläistaustaisen kuskin kyydissä. :)

   Sitten tuskin joudut videolle

   Poista
  26. Kuvata saa, mutta julkaista ei ilman asianomaisen lupaa. Ei mulla ole mitään pelkoa joutua videolle veisbookkiin, jos en niin halua. Toki voi laittaa, mutta se on sitten raastupapuolen hommia.

   "Se olikin erittäin uskottava ostoyritys"

   Miten se määritellään?

   "Oletko kuunnellut mitä kuski sanoo?"

   Olen ja allekirjoitan monetkin pointit. Kysymys on edelleen tavasta toimia. Eiköhän kyseinen kaveri ois edelleen linjalla, jos tapa toimia ois ollu toinen.

   Poista
  27. Kuvata saa, mutta julkaista ei ilman asianomaisen lupaa.

   Tietysti saa julkaista.


   Ei mulla ole mitään pelkoa joutua videolle veisbookkiin, jos en niin halua. Toki voi laittaa, mutta se on sitten raastupapuolen hommia.

   Mikä on rikosnimike?


   Miten se määritellään?

   Siten, että eivät he oikeasti olleet sitä lippua ostamassa. Samalla tavalla kuin pyytävät kuskia soittamaan poliisit eivätkä jää odottamaan poliisin saapumista.


   Olen ja allekirjoitan monetkin pointit.

   Miksi sitten leikit, ettet ymmärrä juttua?


   Kysymys on edelleen tavasta toimia. Eiköhän kyseinen kaveri ois edelleen linjalla, jos tapa toimia ois ollu toinen.

   Kysymys kuuluu, miksi Nobina erotti kuskin laittomasti?

   Poista
  28. "Tietysti saa julkaista."

   Jos tilanne on halventa, ei saa.

   http://www.opettajantekijanoikeus.fi/2012/04/tuntemattomien-ihmisten-kuvaaminen/

   "Pelkät kasvot eivät siis ole ongelma. Kun kuvaat julkisessa tilanteessa, johon todella voi tulla ihmisiä mistä päin Suomea tahansa, saat kuvata vapaasti (kunhan et kuvaa ihmisiä heitä halventavassa tilanteessa tai asiayhteydessä) ja saat myös julkaista kuvat, kunhan kuviin ei liitetä mitään muita yhteystietoja ilman kuvattujen lupaa."

   Poista
  29. Rikoslain (24. luku, 8. §) mukaan “rangaistavaa on yksityiselämää koskevan kuvan esittäminen joukkotiedotusvälinettä käyttämällä tai muuten toimittaminen ihmisten saataville siten, että teko on omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai kärsimystä loukatulle”.

   Poista
  30. no, millä lailla video halventaa noita pummeja tai aiheuttaa heille vahinkoa tai kärsimystä?

   Poista
  31. sehän riippuu yksilön subjektiivisesta kokemasta. Jos videon naiset vie asian raastupaan laki on suurelta osin heidän puolellaan.

   Videolla nainen tarjoaa käteismaksua ym..... Toisekseen video ei itsessään todista, että naiset yrittäisivät pummilla sisään, saati, että kyseessä olisi petos. Itse facebook lankaa en ole nähnyt, lähtien videon otsikoinnista ym muista seikoista. Löytyykö esim. tekstillä herjaamista, tai vastaavaa.

   Ehkä sun pitäis kysyä videolla esiintyviltä ihmisiltä kokemaa. Noin yleisesti viime aikoina hieman ihmetyttänyt tuo sananvapausjengin kuvausvouhottaminen. Tuntuu unohtuvan kokonaan se julkaisupuoli ja sitä säätelevä lainsäädäntö kunnianloukkaus, tai yksityisyydensuojapykälineen.

   Risumiesvideo on hyvä esimerkki. Siitähän ois todennäköisesti tullu kuvaajalle kunnianloukkaussyyte, vaikka mieshän kuvasi rikollista toimintaa.... Miettikääpä sitä.

   Poista
  32. https://vartijavahti.wordpress.com/valokuvaaminen/

   Otetaan nyt vielä kertauksena kohta kuvan julkaiseminen:

   "Kaikki, mikä on julkista, ei aina ole julkaistavissa. Rikoslain (24. luku, 8. §) mukaan “rangaistavaa on yksityiselämää koskevan kuvan esittäminen joukkotiedotusvälinettä käyttämällä tai muuten toimittaminen ihmisten saataville siten, että teko on omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai kärsimystä loukatulle”."

   Poista
  33. Nainen myös vaatii poliisia paikalle mutta hän ei jää odottamaan partiota kun poliisin soittaa, joten hänen käteismaksutarjous ei kovin uskottava ole. Hän syyllistyy petokseen kun esittää mobiililipusta otetun kuvan kuskille.

   Ja kuten monesti todettu, julkisella paikalla pummilla matkustamisen yritys ei kuulu yksityiselämän piiriin eikä kuvan julkaisu loukkaa naisen kunniaa millään lailla.

   Katso https://www.youtube.com/watch?v=xR6NQ6lGBu0

   Poista
  34. Ei toi teidän skriimi muuta lakia mihinkään. Laki on laki. Pykälä on moniulotteinen, jossain määrin subjektiiviseen kokemaan pohjaava, mutta kuitenkin melko yksiselitteinen. Edelleen suosittelen pureskelemaan referenssinä legendaarista risumiesvideota. Siinä kuvattiin rikos, mutta samalla loukattiin kunniaa.

   Kuljettajan kuvaama video ei ole todistusaineistona edes riittävä. Missä kohin videolla on selkeästi nähtävissä, että naisten puhelimessa on petoksen määreet täyttävää materiaa? Ei missään....

   Itse videolla ei imo rasismia esiinny. Lainsäädännönvinkkelistä itse facebook-langassa saattaa olla. En ole lankaa nähnyt.

   Sun mielestä varmaan ois myös ok, että lapon hallussipidosta kiinni jäänyt rajakki(mielikuvitushenkilö) kuvailee leikkipuistossa keinuja, siinä sivussa lapsia ja laittaa niitä nettiin, koska julkinen paikka....... Vanhempien oma moka, kun päästävät lapsia julkiselle paikalle.

   Poista
  35. Onko joku väittänyt, että skriimi lakia muuttaa? Miten kuskin video loukkaa siinä esiintyvien pummien kunniaa? Miten risumies tähän liittyy?

   Onko joku puhunut videosta todistusaineistona ja onko kyseisestä petoksesta edes tehty rikosilmoitusta?

   Vaikka itsekin toteat, että videolla ei esiinny rasismia, on Nobinan laittomassa irtisanomisilmoituksessa jostain syystä mainittu rasismi irtisanomisperusteena.

   Miten lapsiporno tähän liittyy?

   Poista
  36. Sun pitää edelleen kysyä asiaa videolla esiintyviltä ihmisiltä. Kunnianloukkas on subjektiivinen asiaa. Hsl:n näkemys oli mediassa, että kuskin kuvaaminen oli sopimatonta käytöstä. Olettaisin, että rasismisyytökset viittaavat facebooklankaan ja sitähän emme tiedä, onko esim. varikolla ilmennyt rasismia.

   Luitko noin ylipäätään ajatuksella tekstini? Itsehän otitte lähetyksessä Risumiesvideon referenssimielessä esiin. Se oli jatkumoa sille.

   Liittyy julkiseen kuvaamiseen ja siihen mitä materiaa saa julkaista. Tuo julkaisemiseen liittyvä pykälä tuntuisi olevan aika monella sananvapauden saattajalla hukassa. Tästä on kysymys.

   Poista
  37. Ei kunnianloukkaus ole subjektiivinen vaan lain esitöissä tarkkaan määritelty asia. Ei se, että joku kokee kunniaansa loukatun tee asiasta loukkausta. Tai etenkään se, että joku täysin ulkopuolinen niin väittää.

   Lisäksi Euroopan ihmisoikeustuomioistuin (EIT) on antanut vajaat kaksikymmentä tuomiota, joissa Suomen on yksityiselämän suojaa ja kunnianloukkausta koskevissa asioissa katsottu rikkoneen EIS 10 artiklaa. Suomalaiset tuomioistuimet ovat ratkaisukäytännössään painottaneet yksityiselämän ja kunnian suojaa, kun taas EIT on painottanut enemmän sananvapautta. Euroopan neuvoston parlamentaarinen yleiskokous on päätöslauselmassaan 1577/2007 Towards decriminalisation of defamation, johon EIT on ratkaisuissaan toistuvasti viitannut, kehottanut jäsenvaltioita muun muassa poistamaan kunnianloukkausta koskevista säännöksistä vankeusrangaistuksen uhan.


   Kirjoitit, että Itsehän otitte lähetyksessä Risumiesvideon referenssimielessä esiin. Se oli jatkumoa sille.

   Kuuntelitko lähetyksen ja miksi risumiehestä puhuttiin? Lähetyksessä todettiin, että jotkut ovat virheellisesti vedonneet risumiesvideoon, vaikka se ei asiaan liity mitenkään.

   Mitään estettä videon julkaisemiselle ei ole. Jos ei halua tulla kuvatuksi pummina, ei kannata tunkeutua bussiin ilman lippua.

   Poista
  38. Hsl:n näkemys oli mediassa, että kuskin kuvaaminen oli sopimatonta käytöstä.

   Ei. HSL:n edustaja totesi ainoastaan, että kuvaaminen on "ylimääräistä" ja "tarpeetonta". Ylitöiden tekeminen ei ole irtisanomisperuste.


   Olettaisin, että rasismisyytökset viittaavat facebooklankaan

   Mihin facebook-lankaan?


   sitähän emme tiedä, onko esim. varikolla ilmennyt rasismia.

   Eli vaikka ei asioista tiedä, erotetaan varmuuden vuoksi?

   Poista
  39. Niin tarkoitin, että minulla henkilökohtaisesti ei ole käryä, mitä firman sisällä on tapahtunut. Mediassa on mainittu yhdeksi erottamisen syyksi työhistoria. Mistä tiedät, että siellä varikolla ei ole ilmennyt rasistista käytöstä kyseisen venäläisen kuljettajan taholta, tai jotain muuta vastaavaa. Et mistään.

   Eikös nuo videot aluksi julkaistu veisbookissa jonkun dialogin päätteeksi. Voin olla tässä asiassa väärässä.

   https://www.youtube.com/watch?v=Sj22Jck-S_I

   mistä tiedät, ettei kyseinen kuski ole itse Simanov?

   Poista
  40. https://ylilauta.org/satunnainen/68752183

   "Voi olla että työnantaja katsoi hänen laittaneen videon youtubeen sen takia kun kyseessä oli somaleita. En tiedä eikä kiinnosta mutta potkut on edelleen täysin ansaitut koska laittoi kuvaamansa videon julkisesti nettiin."

   "Oli kyllä hölmö liike olla sensuroimatta matujen naamoja (vaikka samalta näyttää kaikki), mutta lievää huutia rassismi potkuista."

   "vai olisiko niin että ei vittu ala kuvaamaan asiakasta

   "Huutista. Mistä vetoa että menee tästä uhriutumaan venäjän mediaan. Ens viikolla on sit jo b

   "Se nyt ei vaan käy päinsä että asiakkaita kuvataan ja video laitetaan julkisesti nettiin jakoon. Varsinkin kun kyseessä on joku tusinakuski eikä edes pomo. Ei käynyt varmaan edes mielessä että minkälaista haittaa tuo voi aiheuttaa firmalle.

   Edelleen ei ole YHTÄÄN hyvää syytä julkistaa videota nettiin kaikkien nähtäväksi."

   95%?

   Poista
  41. Eipä sieltä firmasta kysyttäessä mitään vastausta tule. Yrityksen toimitusjohtaja on maininnut työhistorian, mutta kyseisen tyypin mediahistoriasta ja puhelinkeskustelusta päätellen hän ei mikään luotettava lähde ole.

   Jos siellä varikolla olisi jotain rasismia, niin eiköhän muut kuskit ja valtamedia siitä toitottaisi.

   Onko linkkiä siihen facebook-keskusteluun?

   Liittyykö tuo ylilauta-paste jotenkin tähän?

   Poista
  42. Liittyy siihen 95% väitteeseen. Ei päde ainakaan tuolla, eikä muuten päde monessa muussakaan paikassa.

   Ei Nobinalla ole mitään syytä puida sisäisiä asioita julkisesti sen enempää kuin mitä ovat tuoneet julki.

   Aina unohtuu, että sä et kovin montaa työsopimusta ole allekirjoittanut, mutta useimmissa on vaitiolopykälä firman sisäisiin asioihin viitaten mahdolliseen haitan aiheuttamiseen.

   Poista
  43. Random ylilauta-ketju onkin kova todiste. Mitkä ne monet muut paikat on?

   Kuski on kertonut avoimesti tapauksesta, joten Nobinalla ei ole mitään estettä kertoa myös tapauksesta. Ongelma on vain siinä, että Nobina ei pysty puolustamaan omaa laitonta toimintaansa.

   Meinaatko, että bussiin tunkeutuvat pummit ovat firman sisäinen asia?

   Poista
  44. Kerro sä.

   Oi kumpa olisit joskus ollut työelämässä, tai ymmärtäisit siitä yhtään mitään. Minkä takia minkään yrityksen tarvitsisi puida yksittäisen henkilön irtisanomista julkisuudessa sen enempää, mitä tarvis. Ei Nokian puhelimia valmistavan toimarinkaan potkuja puida.

   Sitäpaitsi eiko ole Gleb Simanovin suojan kannalta parempi, että firma on vaiti, jos mies on työhistoriansa aikan törttöillyt mahdollisesti enemmänkin.

   Ei ole muuten ensimmäinen instanssi, mistä mies on internetkäyttäytymisen takia saanut potkut.

   Nykysuomen haastattelussa mies kertoo, että jossain määrin on ollut konfliktitilanteita työpaikalla eri kulttuurien välillä. Yrityksellä on täysi oikeus valita työntekijänsä. On täysin mahdollista, että kyseinen henkilö ei yksinkertaisesti sopeutunut, tai ollut sopiva työyhteisöön. Tätähän me emme tiedä.

   Tämän hetkisessä valossa Nobinan toiminassa ei varsinaisesti ole ollut mitään laitonta lainsäädännön puitteissa.

   Poista
  45. Kuski on itse ollut täysin avoin asiasta ja tuonut esiin, että erottaminen oli laiton. Nobina sen sijaan ei ole perustellut miksi kuski erotettiin. En näe miten Nokia tähän liittyy.

   Simanovilla ei nähtävästi ole mitään pelättävää sillä selvästikin kaikki Nobinan puheet työhistoriasta ovat valhetta.

   Mikä oli ensimmäinen instanssi, mistä Simanov on saanut potkut?

   Jos työpaikalla kulttuureilla on konflikteja, miksi juuri Simanov erotetaan kun kaikki kulttuurithan ovat yhtä hyviä? Yrityksellä on tietysti oikeus valita työntekijänsä, mutta yritys ei saa erottaa laittomasti. Kuskihan on täysin sopeutunut: puhuu sujuvasti suomea, tarkistaa liput, noudattaa sääntöjä ja ajaa bussia kuten sitä kuuluu ajaa.

   Nobinan toiminnassa on useita ongelmia, mm. kuskin laiton erottaminen.

   Poista
  46. "Jos työpaikalla kulttuureilla on konflikteja, miksi juuri Simanov erotetaan kun kaikki kulttuurithan ovat yhtä hyviä?

   Millä perusteella ovat yhtä hyviä? Mun mielestä suomalainen kulttuuri on ylivoimaisesti pohjoismaisista juntein. Venäjä tosin on valovuosia jäljessä. Jonkun mielestä tuo voi tosin olla hyväkin asia. Moneen junaan.

   "Yrityksellä on tietysti oikeus valita työntekijänsä, mutta yritys ei saa erottaa laittomasti. Kuskihan on täysin sopeutunut: puhuu sujuvasti suomea, tarkistaa liput, noudattaa sääntöjä ja ajaa bussia kuten sitä kuuluu ajaa."

   Mitä, jos ei tullut toimeen muun työyhteisön kanssa? Aika hatarat perusteet edelleen laittomuuden suhteen. Lähinnä mielipide, mikä pohjaa yhden ihmisen ulostuloon.

   Poista
  47. Millä perusteella ovat yhtä hyviä? Mun mielestä suomalainen kulttuuri on ylivoimaisesti pohjoismaisista juntein. Venäjä tosin on valovuosia jäljessä. Jonkun mielestä tuo voi tosin olla hyväkin asia. Moneen junaan.

   Tuo on rasismia   Mitä, jos ei tullut toimeen muun työyhteisön kanssa?

   Silloinhan siitä olisi tullut valituksia


   Aika hatarat perusteet edelleen laittomuuden suhteen.

   Niin, "rasistisen käytöksen" perusteella erottaminen on aika hataraa. Lisäksi se on laitonta.


   Lähinnä mielipide, mikä pohjaa yhden ihmisen ulostuloon.

   Laki ei ole yhden ihmisen mielipide

   Poista
  48. "Tuo on rasismia"

   Syrjin itseäni, koska pidän muite skandeja älykkäämpinä kansoina? No mutta tuotahan nyt tukee jo pelkästään taloudellinen menestyminen. Teknologia, korkeajalosteiden määrä..........

   "Silloinhan siitä olisi tullut valituksia"

   Mistä tiedät, ettei ole tullut valituksia?


   "Niin, "rasistisen käytöksen" perusteella erottaminen on aika hataraa. Lisäksi se on laitonta."

   Siinähän oli kaksi muutakin kohtaa. Sopimaton käytös ja työhistoria. Mistä edelleen tiedät, ettei kyseisen henkilön käytös työyhteisössä ole ollut rasistista, syrjivää ja muita halveksuvaa? Et mistään.


   Poista
  49. Syrjin itseäni, koska pidän muite skandeja älykkäämpinä kansoina? No mutta tuotahan nyt tukee jo pelkästään taloudellinen menestyminen. Teknologia, korkeajalosteiden määrä..........

   En tiennytkään, että puhut vain itsestäsi kun vertailet eri kulttuureja keskenään


   Mistä tiedät, ettei ole tullut valituksia?

   Jos olisi, niistä olisi jossain mainittu. Tänäänkin toimitusjohtaja kertoo, että ainoa syy oli pummien "hyvinkin rasistinen" kuvaaminen.


   Siinähän oli kaksi muutakin kohtaa. Sopimaton käytös ja työhistoria.

   Irtisanomisilmoituksessa lukee "sopimaton- ja rasistinen käytös", millä viitataan tähän pummien kuvaamiseen. Työhistoriasta on toimitusjohtaja maininnut mediassa, mutta ei ole kertonut mistä on kyse. Kuski taas kumoaa tj:n väitteet työhistoriasta.


   Mistä edelleen tiedät, ettei kyseisen henkilön käytös työyhteisössä ole ollut rasistista, syrjivää ja muita halveksuvaa? Et mistään.

   Työyhteisö ei ole tullut missään esiin. Jos kuski olisi kuten väität, siitä olisi tietoa jossain. Mutta yksikään työyhteisön jäsen ei ole tällaista tuonut julkisuuteen.

   Poista
  50. "En tiennytkään, että puhut vain itsestäsi kun vertailet eri kulttuureja keskenään"

   Niin jos ugrilainen dissaa ugrilaista, onko kyse rasismista?

   "Työyhteisö ei ole tullut missään esiin. Jos kuski olisi kuten väität, siitä olisi tietoa jossain. Mutta yksikään työyhteisön jäsen ei ole tällaista tuonut julkisuuteen."

   Miksi pitäisi tuoda julkisuuteen? Eihän Rautaruukin muinaisten itsemurhien pohjimmaista syytäkään koskaan julkisuudessa kerrottu, vaikka todennäköisesti melko moni firman sisällä tiesi, mistä on kysymys. Edelleen aika moni tyosopimus velvoittaa olemaan vaiti yrityksen sisäisistä asioista, tai toimimaan haitallisesti yritystä kohtaan. mm yritykselle haitallisen tiedon päätymistä julkisuuteen ym..... Jos joskus olisit ollut muuallakin töissä, ku youtubessa, tietäisit tämän.

   "Kuski taas kumoaa tj:n väitteet työhistoriasta."

   Mites toi venäläisten rehellisyys noin yleensä? Tulee kuitenkin maasta, jossa on runsaasti korruptiota, toisinajattelijoita tapetaan ja epärehellisyys jyllää sekä urheilijat tuntuisi olevan doupattuja. Ei saisi yleistää tietenkään. Yksittäistapaus jne.


   Risumies video on loistava referenssi, enkä aio muuttaa kantaani, ellet aidosti osaa perustella, miksi se on huono vertauskuva. Ensinnäkin a) videolla kuvattiin väärinkäytös ja b) se johti kunnianloukkassyytteeseen.

   Eikös nämä samat asiat toteudu Glebin videolla, tosin varsinaista rikosta on videon pohjalta heikompi todistaa. En edelleenkään löydä videosta raskauttaaa todistetta petoksesta.


   Poista
  51. Niin jos ugrilainen dissaa ugrilaista, onko kyse rasismista?

   Väitätkö, että suomalainen kulttuuri koskee vain ugreja?


   Miksi pitäisi tuoda julkisuuteen?

   Miksi ei?


   Eihän Rautaruukin muinaisten itsemurhien pohjimmaista syytäkään koskaan julkisuudessa kerrottu, vaikka todennäköisesti melko moni firman sisällä tiesi, mistä on kysymys.

   Liittyykö tuo jotenkin tähän tapaukseen?

   Edelleen aika moni tyosopimus velvoittaa olemaan vaiti yrityksen sisäisistä asioista, tai toimimaan haitallisesti yritystä kohtaan. mm yritykselle haitallisen tiedon päätymistä julkisuuteen ym..... Jos joskus olisit ollut muuallakin töissä, ku youtubessa, tietäisit tämän.

   Miksi toimitusjohtaja sitten toimii haitallisesti yritystä vastaan toimimalla laittomasti? Se, että muut työntekijät toisivat todisteita siitä, miksi kuski ei ollut työyhteisöön sopiva jne. ei haittaa mitenkään yritystä vaan täysin päinvastoin.


   Mites toi venäläisten rehellisyys noin yleensä?

   Tuo on rasismia


   Tulee kuitenkin maasta, jossa on runsaasti korruptiota, toisinajattelijoita tapetaan ja epärehellisyys jyllää sekä urheilijat tuntuisi olevan doupattuja. Ei saisi yleistää tietenkään. Yksittäistapaus jne.

   Katsoitko kuskin haastattelun?   Risumies video on loistava referenssi, enkä aio muuttaa kantaani, ellet aidosti osaa perustella, miksi se on huono vertauskuva. Ensinnäkin a) videolla kuvattiin väärinkäytös ja b) se johti kunnianloukkassyytteeseen.

   Ei risumies-video johtanut kunnianloukkaussyytteeseen kuin risumiehen osalta ja syytehän kaatui, kun risumies kuoli.


   Eikös nämä samat asiat toteudu Glebin videolla, tosin varsinaista rikosta on videon pohjalta heikompi todistaa.

   Eivät toteudu.


   En edelleenkään löydä videosta raskauttaaa todistetta petoksesta.

   Meinaat, että tytöillä oikeasti oli lippu, mutta he vain eivät halunneet näyttää sitä?

   Poista
  52. "Väitätkö, että suomalainen kulttuuri koskee vain ugreja?"
   No täydennetään sen verran, että jos suomalainen kritisoi omaa kulttuuriaan... En väitä... Jos totta puhutaan, ei ole varsinaisesti koskaan täysin auennut suomalainen kulttuuri. pk-seudun, isompien kaupunkien, maaseudun ja syrjäseudun olemuksessa on melko radikaaleja eroja. Histroriallisesti katsottuna Suomi on aika jännä vastakkainasetteleva ja ristiriitainen yksikkö. Joskin lätkän mm-kisojen aikaan menestystilanteissa ajoittain yhtenäinen. Mieskin saa halata miestä, jos Suomi tekee maalin.

   Tästä päästään siihen, että kuljettaja toisella videolla poistaessa asiakasta painottaa, että pitäisi toimia, kuten kantasuomalaiset. Tässäkohdin on manhdollisesti tapahtunut syrjintä. Tästä lisää parin säikeen päästä....

   "Miksi ei?"
   Koska allekirjoitus mm työsopimuksessa ehkä.

   "Liittyykö tuo jotenkin tähän tapaukseen?"
   Ei suoranaisesta, koska kysymyksessä täysin eri alan yritys. Lähinnä yritin täsmentää tuota työsopimusaspektia.

   "Eivät toteudu."
   Perustele, miksi ei toteudu.

   "Miksi toimitusjohtaja sitten toimii haitallisesti yritystä vastaan toimimalla laittomasti? Se, että muut työntekijät toisivat todisteita siitä, miksi kuski ei ollut työyhteisöön sopiva jne. ei haittaa mitenkään yritystä vaan täysin päinvastoin."

   Eikö tuo olisi kohtuutonta irtisanottua kohtaan. Saattaisi myös haitata mahdollisia tulevia työhakuja. Eihän lekureillakaan ole oikeutta tuoda julkisuuteen potilaidensa yksityisiä tietoja ja sairashistoriaa. Vaitiolo velvoittaa molempia. Suosittelija-asia on tietenkin eri, mutta silloinhan kysymyksessä on suostumus. En tosin usko, että Glebin pomo toimii jatkossa suosittelijana.

   "Tuo on rasismia"
   Ditto. Silloinhan kyseinen linja-auton kuljettajakin on sortunut rasismiin. Eikö videoiden tarkoitus ollut kohdistaa, täsmentää ja tuoda esiin, että tietty etninen vähemmistö toimii epärehellisesti? Näinollen Nobinan rasismiväite pitää paikkaansa. Tästä siinä facebooklangassa oli kysymys. Väittelystä, jonka kyseinen kuski pyrki todistamaan tuomalla julkisuuteen videoita. Kiitos. No further questions.

   "Meinaat, että tytöillä oikeasti oli lippu, mutta he vain eivät halunneet näyttää sitä?"
   On teoreettisesti mahdollista, että kännyssä on ollut oikeasti matkalippu. Video ei tätä kykene kumoamaan. Toisekseen tarjoutuivat maksamaan myös rahalla. Tätä tukee se, että toinen naisista kaivaa lompakon laukustaan ja ilmaisee asian. Näinollen on mahdollista, että kuljettaja häätää perusteetta maksavan asiakkaan. On mahdollista, että kuljettaja on näiltä osin sortunut työvirheeseen.

   Tiettävästi ei ole laitonta ilmaista kuljettajalle että luurissa joka on sammunut on matkalippu. Eri asia uskooko kuljettaja.

   "Katsoitko kuskin haastattelun?"
   Useammankin olen katsonut ja selannut mieheen liittyvää materiaa. Oikeastaan tuota kautta on muodostunut kuva, että tää koko keissi ei ehkä ole niin mustavalkoinen ja simppeli, ku mitä sä annat ymmärtää.

   Niin, kun tuossa oli aiemmin. Ne aikaisemmat fudut tuli reserviläistoiminnasta ja johtuivat internetkirjoittelusta.

   http://polinakopylova.puheenvuoro.uusisuomi.fi/240136-tunnollinen-kuski-gleb-simanov-uhri-vai-syotti

   Ottaen huomioon nuo useammat potkut, kyseinen blogi näyttäisi osuvan naulankantaan. Mielestäni vähän hassujuttu.... Luulenpa, että Suomen siteeratuin Venäjän mediassa on jo melko virittäytynyt asian tiimoilta.

   Tästä päästään siihen, että pidän hieman hassuna, että ns kansallismieliset toimii tämän asian tiimoilta edesauttaakseen mahdollisesti vieraan valtion agendaa.

   Tosin en ole varma, että ootteko missään vaiheessa toimineet yhdistääksenne tätä nykyisin niin eripuraista kansaa. Se lienee kuitenkin elinehto kulttuurin säilymiselle, että ihmiset virittäytyvät saman kanteleen ääreen ja soittaisivat edes kohtuullisen samaa säveltä.
   Poista
  53. No täydennetään sen verran, että jos suomalainen kritisoi omaa kulttuuriaan...

   Niin?


   En väitä... Jos totta puhutaan, ei ole varsinaisesti koskaan täysin auennut suomalainen kulttuuri.

   Miksi puhut asioista, joista et tiedä?


   pk-seudun, isompien kaupunkien, maaseudun ja syrjäseudun olemuksessa on melko radikaaleja eroja. Histroriallisesti katsottuna Suomi on aika jännä vastakkainasetteleva ja ristiriitainen yksikkö. Joskin lätkän mm-kisojen aikaan menestystilanteissa ajoittain yhtenäinen. Mieskin saa halata miestä, jos Suomi tekee maalin.

   ja?


   Tästä päästään siihen, että kuljettaja toisella videolla poistaessa asiakasta painottaa, että pitäisi toimia, kuten kantasuomalaiset.

   Onko linkkiä tähän videoon?


   Tässäkohdin on manhdollisesti tapahtunut syrjintä. Tästä lisää parin säikeen päästä....

   Miten niin?


   Koska allekirjoitus mm työsopimuksessa ehkä.

   Kuski kun on erotettu, ei hänestä kertominen oikein ole yrityksen sisäinen asia.


   Ei suoranaisesta, koska kysymyksessä täysin eri alan yritys. Lähinnä yritin täsmentää tuota työsopimusaspektia.

   Eipä tuo mitään selventänyt.


   Perustele, miksi ei toteudu.

   Ovat täysin erilaiset tapaukset.


   Eikö tuo olisi kohtuutonta irtisanottua kohtaan.

   Ei.


   Saattaisi myös haitata mahdollisia tulevia työhakuja.

   Miten?


   Eihän lekureillakaan ole oikeutta tuoda julkisuuteen potilaidensa yksityisiä tietoja ja sairashistoriaa. Vaitiolo velvoittaa molempia.

   Onko Nobinan toimitusjohtaja siis lääkäri ja kuski hänen potilaansa?


   Suosittelija-asia on tietenkin eri, mutta silloinhan kysymyksessä on suostumus. En tosin usko, että Glebin pomo toimii jatkossa suosittelijana.

   Ei kyse ole suosittelusta.


   Ditto. Silloinhan kyseinen linja-auton kuljettajakin on sortunut rasismiin.

   Miten niin?


   Eikö videoiden tarkoitus ollut kohdistaa, täsmentää ja tuoda esiin, että tietty etninen vähemmistö toimii epärehellisesti?

   Eivätkö he sitten niin toimi?


   Näinollen Nobinan rasismiväite pitää paikkaansa.

   Ei pidä.


   Tästä siinä facebooklangassa oli kysymys.

   Mikä facebook-lanka?


   On teoreettisesti mahdollista, että kännyssä on ollut oikeasti matkalippu. Video ei tätä kykene kumoamaan.

   Ja tämä akkuongelma riivaa siis ainoastaan somaleita?


   Toisekseen tarjoutuivat maksamaan myös rahalla. Tätä tukee se, että toinen naisista kaivaa lompakon laukustaan ja ilmaisee asian.

   He myös pyysivät soittamaan poliisille, minkä kuski tekikin, mutta eivät jääneet odottamaan partiota.


   Näinollen on mahdollista, että kuljettaja häätää perusteetta maksavan asiakkaan.

   Mitään maksutapahtumaa tai asiakkaita ei näy videolla.


   On mahdollista, että kuljettaja on näiltä osin sortunut työvirheeseen.

   Ei ole.


   Tiettävästi ei ole laitonta ilmaista kuljettajalle että luurissa joka on sammunut on matkalippu. Eri asia uskooko kuljettaja.

   Kuskin tehtävä on tarkistaa lippu ja matkustajan tulee esittää lippu eikä sammutettua puhelinta.


   Useammankin olen katsonut ja selannut mieheen liittyvää materiaa. Oikeastaan tuota kautta on muodostunut kuva, että tää koko keissi ei ehkä ole niin mustavalkoinen ja simppeli, ku mitä sä annat ymmärtää.

   Mitkä haastattelut olet katsonut?


   Niin, kun tuossa oli aiemmin. Ne aikaisemmat fudut tuli reserviläistoiminnasta ja johtuivat internetkirjoittelusta.

   Liittyykö internet-kirjoittelu jotenkin tähän?   Ottaen huomioon nuo useammat potkut, kyseinen blogi näyttäisi osuvan naulankantaan.

   Miten?


   Mielestäni vähän hassujuttu....

   Mitä hassua tässä on?

   Poista


  54. Luulenpa, että Suomen siteeratuin Venäjän mediassa on jo melko virittäytynyt asian tiimoilta.

   Miten Venäjä tähän liittyy?


   Tästä päästään siihen, että pidän hieman hassuna, että ns kansallismieliset toimii tämän asian tiimoilta edesauttaakseen mahdollisesti vieraan valtion agendaa.

   Miten Nobinan laittomat irtisanomiset liittyvät vieraiden valtioiden agendaan?


   Tosin en ole varma, että ootteko missään vaiheessa toimineet yhdistääksenne tätä nykyisin niin eripuraista kansaa. Se lienee kuitenkin elinehto kulttuurin säilymiselle, että ihmiset virittäytyvät saman kanteleen ääreen ja soittaisivat edes kohtuullisen samaa säveltä.

   Laittomasti erottamalla päteviä kuskeja ja palkkaamalla tilalle kielitaidottomia etnisiä vähemmistöjä kulttuuri varmasti säilyykin.

   Poista
  55. "Laittomasti erottamalla päteviä kuskeja ja palkkaamalla tilalle kielitaidottomia etnisiä vähemmistöjä kulttuuri varmasti säilyykin."

   Ainakin Hkl:n somalitaustaiset puhuvat ihan ymmärrettävää Suomea. Sitäpaitti, mistä tiedät, etteivät palkkaa tilalle ihan kantasuomalaista venäläisen sijaan? Jos somalialainen dösäsuhari uhkaa suomalaista tapakulttuuria, ni täytyy sanoa, että aika heikoissa kantimissa täytyy kulttuurin olla. Eikös sillon ole aika loogista, että evoluutio toisi tilalle vaikka paremman pohjoismaisen kulttuurin ja sivistyksen? voitaisiin olla vaikka yhtä tasapainoisia, työllistyneitä, motivoituneita ja onnellisia, mitä Tanskalaiset.


   "Miten Venäjä tähän liittyy?"

   No siten, että keissi on kohtapuoliin Venäjän mediassa. Suomessa syrjitään venäläisiä vähemmistöjä. Äänitorvena toimii Johan Pacman. Ihan perushommia... Jos luit blogin Gleb Simanov kerää myös aineistoa, missä käsitellään venäläistaustaisiin kohdistuvia syrjintäkeissejä. Mies sai nyt itsestään jo toisen. Eli siten. Irtisanominen ei ole laiton, kunnes toisin todistetaan. Voidaan lyödä satasen veto, että nykyinen päätös on ja pitää, vaikka Simanov veisi asian oikeuteen. Tsori nyt vaan.   Poista
  56. Ainakin Hkl:n somalitaustaiset puhuvat ihan ymmärrettävää Suomea.

   Kaikkiko? Mitä tehtäviä heillä siellä on?


   Sitäpaitti, mistä tiedät, etteivät palkkaa tilalle ihan kantasuomalaista venäläisen sijaan?

   Miksi palkkaisivat?


   Jos somalialainen dösäsuhari uhkaa suomalaista tapakulttuuria, ni täytyy sanoa, että aika heikoissa kantimissa täytyy kulttuurin olla.

   Eikö uhanalaista kulttuuria tule suojella?


   Eikös sillon ole aika loogista, että evoluutio toisi tilalle vaikka paremman pohjoismaisen kulttuurin ja sivistyksen?

   Kaikki kulttuurit ovat yhtä hyviä. Joka muuta väittää on rasisti.


   voitaisiin olla vaikka yhtä tasapainoisia, työllistyneitä, motivoituneita ja onnellisia, mitä Tanskalaiset.

   Ensin pitäisi määritellä tanskalaisuus.


   No siten, että keissi on kohtapuoliin Venäjän mediassa.

   Milloin?


   Suomessa syrjitään venäläisiä vähemmistöjä. Äänitorvena toimii Johan Pacman. Ihan perushommia...

   Aika vainoharhaista tajunnanvirtaa.


   Jos luit blogin Gleb Simanov kerää myös aineistoa, missä käsitellään venäläistaustaisiin kohdistuvia syrjintäkeissejä. Mies sai nyt itsestään jo toisen. Eli siten.

   Ja hänet siis erotettiin aineistokeruun takia. Ok. Muuten, onko laitonta kerätä syrjintätapauksista tietoa? Jos on, eikö yhdenvertaisuusvaltuutettu pitäisi myös erottaa?


   Irtisanominen ei ole laiton, kunnes toisin todistetaan.

   Kyllä se on.


   Voidaan lyödä satasen veto, että nykyinen päätös on ja pitää, vaikka Simanov veisi asian oikeuteen. Tsori nyt vaan.

   Sen näkee sitten.

   Poista
  57. "Aika vainoharhaista tajunnanvirtaa."

   Et oo vissiin sitten kovinkaan paljon seurannut miehen edesottamuksia.

   https://www.youtube.com/watch?v=UTkkeiVx4Rc

   "Miksi palkkaisivat?"

   Niin. Vaikea sanoa. Ehkä palkkaavat, ehkä ei. Ehkeivät palkkaa lainkaan.

   "Kyllä se on."

   Sulta ei vieläkään ole tullu minkäänlaisia perusteluja. Sitäpaitti tuon rasismikohdankin puhuit itse pussiin. Lue ajatuksella niin huomaat.

   "Kaikki kulttuurit ovat yhtä hyviä. Joka muuta väittää on rasisti."

   Ei mun mielestä, tosin jos tätä someaikaa tarkastelee, niin onko jossain vielä jotain kulttuuria jäljellä. Jengihän lähinnä poteroi omissa kuplissaan ja yltiöindividualismipäissään tekevät itsestään netissä narsisteja. Päämääränä joksikin tulemisen tarve ja kuvitelma omasta tärkeydestä, vaikka fakta on, että historian kellastuneet lehdet muistavat lähinnä todelliset rauhantekijät, diktaattorit, tiedemiehet, hullut...... Kansallisvaltioiden syvin kulttuurillinen olemus kumpuaa luonnosta, mutta sitähän me pyrimme kaikin keinoin raiskaamaan....

   "Eikö uhanalaista kulttuuria tule suojella?"

   Suomalaista luontoa tulisi ehdottomasti suojella. Ruokakulttuuri taisi kupsahtaa Jaakko Kolmosen poistumaan. Todennäköisesti ne metsät lähtee, ku Pentti Linkola kupsahtaa. Liekö enään Kalevala monille kovinkaan tuttu....Ruotsalaisen suvivirren perään huudetaan kovasti.

   Eiköhän tämä digiaika nyt muutenkin ole aikalailla kupsauttunut kaiken. Maailmasta on tullut pienempi. Mummo käy mäkissä ja torin muikkumyyjät vanhenee. Juhannuksenakaan ei enää hukuta entiseen malliin, hyväkuntoiset sarkapuseroiset tukkijätkät eivät enään ole sankareita, saamelaiset harvenee, syökö Mämmiä enään kukaan muu kuin Juha Mieto. Osaavatko ihmiset enään tulevaisuudessa perata kalaa. Kotimaista lohta ei enään oikein ole, tai jos onkin siinä on niin paljon dioksiinia, että ei kovin suositeltavaa syödä. Saimaaltakin ovat höyrylaivat harventuneet. Norppia on kolme..

   Kyllähän se olisi hienoa, jos nämä itselle oleelliset kulttuuririppeet vielä säilyisivät. Näiden pahin uhka tosin ei ole somalialainen linja-auton kuljettaja.

   "Ensin pitäisi määritellä tanskalaisuus."

   https://sv.wiktionary.org/wiki/danskhet   Poista
  58. Et oo vissiin sitten kovinkaan paljon seurannut miehen edesottamuksia.

   En. Pitäisikö niin tehdä?


   Niin. Vaikea sanoa. Ehkä palkkaavat, ehkä ei. Ehkeivät palkkaa lainkaan.

   Todennäköisesti eivät palkkaa.


   Sulta ei vieläkään ole tullu minkäänlaisia perusteluja.

   Kyllä on.


   Sitäpaitti tuon rasismikohdankin puhuit itse pussiin. Lue ajatuksella niin huomaat.

   Miten niin?


   Ei mun mielestä,

   Eli olet rasisti.


   tosin jos tätä someaikaa tarkastelee, niin onko jossain vielä jotain kulttuuria jäljellä. Jengihän lähinnä poteroi omissa kuplissaan ja yltiöindividualismipäissään tekevät itsestään netissä narsisteja.

   Ehkä kannattaisi tulla pois sieltä kuplasta.


   Päämääränä joksikin tulemisen tarve ja kuvitelma omasta tärkeydestä, vaikka fakta on, että historian kellastuneet lehdet muistavat lähinnä todelliset rauhantekijät, diktaattorit, tiedemiehet, hullut...... Kansallisvaltioiden syvin kulttuurillinen olemus kumpuaa luonnosta, mutta sitähän me pyrimme kaikin keinoin raiskaamaan....

   Liittyykö tämä tajunnanvirta jotenkin Nobinan kuskin laittomaan irtisanomiseen?


   Suomalaista luontoa tulisi ehdottomasti suojella. Ruokakulttuuri taisi kupsahtaa Jaakko Kolmosen poistumaan. Todennäköisesti ne metsät lähtee, ku Pentti Linkola kupsahtaa. Liekö enään Kalevala monille kovinkaan tuttu....Ruotsalaisen suvivirren perään huudetaan kovasti.

   ... ja?


   Eiköhän tämä digiaika nyt muutenkin ole aikalailla kupsauttunut kaiken. Maailmasta on tullut pienempi. Mummo käy mäkissä ja torin muikkumyyjät vanhenee. Juhannuksenakaan ei enää hukuta entiseen malliin, hyväkuntoiset sarkapuseroiset tukkijätkät eivät enään ole sankareita, saamelaiset harvenee, syökö Mämmiä enään kukaan muu kuin Juha Mieto. Osaavatko ihmiset enään tulevaisuudessa perata kalaa. Kotimaista lohta ei enään oikein ole, tai jos onkin siinä on niin paljon dioksiinia, että ei kovin suositeltavaa syödä. Saimaaltakin ovat höyrylaivat harventuneet. Norppia on kolme..

   ... ja?


   Näiden pahin uhka tosin ei ole somalialainen linja-auton kuljettaja

   Nobinalla jo 70% kuskeista on ulkomaalaisia ja määrä kasvaa jatkuvasti.


   https://sv.wiktionary.org/wiki/danskhet

   Niin, kuka tahansa voi ilmoittaa olevansa tanskalainen. Mikset tee niin?

   Poista
  59. "Nobinalla jo 70% kuskeista on ulkomaalaisia ja määrä kasvaa jatkuvasti."

   Eikös tuo ole hyvä asia, että työllistyvät?

   Poista
  60. Eräässä kiinalaisessaa khl-jääkiekkojoukkueessa yli 90% pelaajista on muita, ku kiinalaisia.¨

   "Ehkä kannattaisi tulla pois sieltä kuplasta."

   Oma kupla paras kupla.

   "Liittyykö tämä tajunnanvirta jotenkin Nobinan kuskin laittomaan irtisanomiseen?"

   Liittyy kysymykseesi kulttuurien säilyttämisestä.

   "Todennäköisesti eivät palkkaa."

   Niin. Yritys palkkaa useimmiten sen, mikä sopivimmalta tuntuu. Joskus menee pieleen.

   "En. Pitäisikö niin tehdä?"

   Ehkä.

   "... ja?"

   Lähinnä, että monet hyvät elementit suomalaisesta kulttuurista on tuhoutuneet jo vuosia sitten. Vaikka historia on vastakkainasetteleva on täällä joskus onnistuttu tekemään yhteistyötäkin.

   "Eli olet rasisti."

   Utajärveläiset on rumia.   Poista
  61. Eikös tuo ole hyvä asia, että työllistyvät?

   Asiassa on useita huonoja puolia: vievät paikan suomalaiselta, polkevat palkkatasoa, valtio maksaa palkkatukena osan palkasta, ym.


   Eräässä kiinalaisessaa khl-jääkiekkojoukkueessa yli 90% pelaajista on muita, ku kiinalaisia.

   ... ja?


   Oma kupla paras kupla.

   Aha.   Liittyy kysymykseesi kulttuurien säilyttämisestä.

   Miten?


   Niin. Yritys palkkaa useimmiten sen, mikä sopivimmalta tuntuu. Joskus menee pieleen.

   Onko siis sopiva sellainen, joka päästää oman ryhmän edustajat maksutta bussiin ja uhkailee potkut saanutta kuskia?


   Ehkä.

   Miksi?


   Lähinnä, että monet hyvät elementit suomalaisesta kulttuurista on tuhoutuneet jo vuosia sitten. Vaikka historia on vastakkainasetteleva on täällä joskus onnistuttu tekemään yhteistyötäkin.

   Eli koska mielestäsi osa on tuhoutunut, niin antaa mennä vaan?


   Utajärveläiset on rumia.

   Ei voi yleistää

   Poista
  62. Utajärveläiset on rumia.

   Ei voi yleistää"

   En panis.

   Poista
  63. "Asiassa on useita huonoja puolia: vievät paikan suomalaiselta, polkevat palkkatasoa, valtio maksaa palkkatukena osan palkasta, ym.
   "
   Palkkatason määrittää työehtosopimukset. Näiden olemassaoloa ajaa vasemmisto, jota te parjaatte. Ironista.

   Palkkatukea saa kuka tahansa matalapalkkainen. mm pk-seudulla asumiskustannusten takia melko yleistä.

   Palkanalennusten suurin paineistaja on globaali kilpa.

   Poista
  64. Palkkatason määrittää työehtosopimukset.

   Ja lakia noudatetaan aina eikä koskaan mitään vilppiä tapahdu


   Näiden olemassaoloa ajaa vasemmisto, jota te parjaatte. Ironista.

   Äärimmäisen ironista.


   Palkkatukea saa kuka tahansa matalapalkkainen. mm pk-seudulla asumiskustannusten takia melko yleistä.

   Olet väärässä.


   Palkanalennusten suurin paineistaja on globaali kilpa.

   Kuten kehitysmaista tulevat työvoimapulan paikkaajat ja Nobinan kaltaiset ulkomaalaiset yritykset?

   Poista
  65. "Olet väärässä."

   En ole. Ooks kunnallispäättäjänä aidosti noin vitun kujalla näistä asioista.

   "Kuten kehitysmaista tulevat työvoimapulan paikkaajat ja Nobinan kaltaiset ulkomaalaiset yritykset?"

   Suomi ei olisi edes Romania, jos täällä ei olisi ulkomaalaisia yrityksiä, investointeja, pääomaa. Taitaa tämä hetkellinen talouskasvukin aika pitkälti olla erään saksalaisen laivanvalmistajan ansiota.

   Bussilippujen hintoihin kilpaa suomen markkinoilla on viime vuosina tuonut eniten onnibus...ja niin pitääkin olla.

   Poista
  66. Lokka on tästä pihalla, koska ei juuri ole palkkatyötä tehnyt, ei tunnu olevan sellaisesta kiinnostunut eikä siis tiedä juuri mitään töihin liittyvästä byrokratiasta. Säälihän se tietysti on, että kuntapäättäjä on kujalla näinkin tärkeästä asiasta. Vinkiksi: TE-palveluiden sivulta selviää tämäkin asia.

   Poista
  67. "Eräässä kiinalaisessaa khl-jääkiekkojoukkueessa yli 90% pelaajista on muita, ku kiinalaisia.

   ... ja?"

   Niin. Miten toi nyt eroaa siitä, että Nobinan kuskeista enemmistö on muita, ku suomalaisia. Se oli se pointti.

   Poista
 8. https://www.youtube.com/watch?v=LNKB5dzgUc8

  Glebihän onkin jo ollut kertomassa totuuksia fasismista.... Hienoa, että saitte vieraaksi. Kohta 1.21. Eikös ole tosin hauskaa, että tuossa kerrotaan nationalismin olevan uhka. Samaan aikaan mies toimii Suomessa nationalistina.

  Aika samalla kaavalla toimii, ku backmannit sun muut. Kenen pussiin te muuten oikeasti pelaatte ja ketkähän niitä todellisia hyödyllisiä idiootteja on? Kremlin hyödyllisiä idootteja. Kilpailevien kansojen jakaminen kahtia, sekaannus, vk....

  Otto Ville Kuusinen voi hyvin.

  VastaaPoista
 9. Se, että te ootte idän hyödyllisiä idiootteja, kuten kaikki muutkin mamutaustaiset ns nationalistit, joko tietoisesti tai tietämättänne. Sitähän ne naapurissa haluaa. Sekaannusta, eu:n hajoamista ja yleistä eripuraa. Mitä muuta te teette, ku pyritte triggeröimään, provosoimaan?

  Nyt jokainen rajakki promoaa vk:ta... Njaa. ne putin-rahat. No toi naapurihan on kaikista luonnovaraoistaan ja nobelisteistaan huolimatta noin Italian kokoinen luuseritalous.... Te teette työn ilmaiseksi.

  VastaaPoista
 10. Suosittelen katsomaan tämän: https://www.youtube.com/watch?v=9eEK7AeZpoc, palaa sen jälkeen asiaan.

  VastaaPoista
 11. https://www.nytimes.com/2017/05/28/world/europe/slovakia-czech-republic-hungary-poland-russia-agitation.html

  VastaaPoista
 12. No sitä, että edustatte samoja arvoja, mitä kreml ja tuputatte kanavallanne perus Novorossiapropagandaa. mm tuo linkin video.

  VastaaPoista