perjantai 29. joulukuuta 2017

Monokulttuuri - Suomen paras ei-podcast

Kirjoitin noin kuukausi sitten Jakso.fi:n järjestämästä Suomen paras podcast -kilpailusta. Viime vuonna siinä äänesti 2142 ihmistä ja tänä vuonna ääniä tuli massiiviset 3139 kpl. Kilpailuaikaa oli 7.-30.11.23.11. mennessä ääniä oli tullut hurjat 2000 kpl:23.11. kirjoitin blogijutun tästä kilpailusta ja 1.12. sivusto ilmoitti äänimääräksi 3139 kun kilpailu oli päättynyt:Eilen saimme vihdoin tulokset:
Kuulijat ovat puhuneet: Suomen paras podcast vuonna 2017 on Nordnetin #rahapodi. Voittajasta ei ollut epäselvyyttä, sillä #rahapodi keräsi lähes kolmanneksen kaikista 2357 äänestä. [...] Marraskuussa järjestetyn äänestyksen kakkossijalle pääsi Pelaajacast, joka sai 211 ääntä, ja kolmanneksi Päivystävät dosentit, 136 ääntä. [...] Jonkin verran äänestettiin myös asioita, jotka eivät ole podcasteja, kuten Youtube-kanavia ja pelkästään Suplassa julkaistavia sarjoja.

Oudosti oli siis kadonnut 782 ääntä, ja kun tästä kyselin alkoi täysin järjetön vänkääminen:

Lopulta järjestäjä myöntyi julkaisemaan Monokulttuuri FM:n tulokset:Eli 782:sta hylätystä äänestä Monokulttuuri FM sai siis ainakin 714 ääntä, mahdollisesti enemmänkin ja käytännössä nämä äänet kerättiin viikossa – lisäksi emme edes olleet listalla, vaan äänestäjien piti käsin syöttää podcastin nimi ja osoite.

Mielestäni on huvittavaa väittää, että sitä äänestettiin jonkin verran, kun ottaa huomioon, että toiselle sijalle pääsi 211 äänellä. Mainitsisin myös Voima-lehden mainostaman Veikka Lahtisen äärimmäisen syöpäisen podcastin, joka sai mitättömät 55 ääntä.

Suomen podcastit ovat siis joko jotain wannabe-pörssitieteilijöiden turhanpäiväistä horinaa, pelaajille suunnattua viihdettä tai sitten jotain feministiripulia.

Ainoastaan Suomessa voi olla noin huonoja häviäjiä ja autistisia ihmisiä, että alkavat nipottamaan jostain podcastin määritelmästä – Youtube-lähetys kun täyttää kaikki podcastin määritelmät: kanavalla on RSS-syöte, lähetykset voi ladata videona tai audiona, ja kanavan voi tilata.

Mielestäni tämä tonttu oli paras tuolla ketjussa:


Suomesta löytyy siis ihmisiä, joilla ei ole YouTubea ("appi x") puhelimessa, mutta on jotain hämäriä podcast-sovelluksia kyllä löytyy.

Olen tänään ladannut muutaman jakson Soundcloudiin ja Anchor.fm:ään. Onkohan Monokulttuuri nyt sitten jakso.fi:n hyväksymä podcast?

Soundcloud on muuten tietojen mukaan kuolemassa pois talousvaikeuksien takia. Toivottavasti vuoden voittaja #rahapodi kertoo tästä joku päivä.


Lopuksi eilisen jakson kommenteista anonyymin ulisijan täydellinen jauhotus:


***

Piffiläisten versio podcast-kaustista:


15 kommenttia:

 1. Alpakoiden jälkeen kekseliäisyys siirtyi uusien sääntöjen luomiseen, kun lopputulos oli "väärä".

  VastaaPoista
 2. Tämä lapamato on niin tajuttoman iDiootti vajakki.
  Nyyh, nyyh, nyyyyyh! Mun juutuubi ei voittanut. Nyyh!
  Kuka jaksaa edes kuunnella tämän dolleron kanavaa?
  Ei ole Lökän marokkolaisen kanava maailman suosituin. Ulkolaiset antavat palaa kovaan sävyyn molempien juttuja ja roturisteytystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mene pois, jos ei kiinnosta - Esimerkiksi mikroon.

   Poista
 3. Onnea Monokulttuuri FM:lle! Erittäin hieno tulos ottaen vielä huomioon kilpailun vihamieliset olosuhteet, sekä muut tekstissä mainitut seikat.

  Mitä tulee tähän maalitolppien siirtelyyn, niin tämähän on aivan normaalia toimintaa femakoilta (perus-, äijä-) ja soijapojilta. Toki sen ymmärtää; on äärimmäisen noloa, että oikeamielinen ehdokas ei voita edes tällaisessa rinkirunkkauskisassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi pitää joka paikkaan itsenne tunkea?
   Lukekaa noita enkkuchatteja ja nähkää, mitä noista ajatellaan.
   Lokka inisee, ulisee,parkuu,vinkuu joka jumalan paikassa, josta hän on oman kuvitelmansa mukaan jotenkin sivuttu.

   Rotujen risteämistä todellakin.
   Risteytyskakarat ovat älyltään alempitasoisia, heikompia sosiaalisesti etseteraa.

   Poista
 4. Voin lyödä vaikka vetoo että ensi kerralla ei enää voi ehdottaa omaa podcastia vaan on valittava vain Jakso.fin hyväksymiä podcasteja.
  Ilmeisesti #rahapodi on siitä huolimatta (jakso.fi:n hyväksymä) podcast, vaikka se onkin Youtube-kanavan video-ohjelma, koska se on ladattu myös ääniraitana johonkin yleisiin äänitiedostojen jakopalveluihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. #rahapodi on siis Nordnetin Youtube-kanavan ohjelma
   https://www.youtube.com/user/NordnetSuomi/videos
   Tuo feikki-podcast pitää diskata välittömästi.

   Poista
 5. Onkohan sellanenkaan musiikkia tekevä artisti musiikkia tekevä artisti ollenkaan jos lataa studiolevyttämänsä kappaleet vain Youtubeen eikä iTunesiin tai Spotifyhin? Onko hän sillon vaan Youtube-kanava?

  VastaaPoista
 6. Lokin juutuupin lähetys loppui osaltamme. Ei tuota sontaa voi kuunnella ja käsien heiluttelu on niin etovaa katseltavaa. Kädet heiluvat arabien tapaan. Hiekkaneekeri on tuollainen käsillä puhuva, hullu heiluja.
  Akka raakkuu hirveällä äänellä ja Lokki heiluu kuin terroristi. Luisevat kädet ovat inhottavat. Hyi stna noita luukäsiä jonkun iholla.
  Akan kaamea ääni ja tuo hullu heiluminen riitti.

  Kaksikko on niin retardi- sakkia. Lokki nautti 16-vuotiaan pojan kuolemasta. Äijä on niin kamala vanha äijä. Ei ole mitään käytöstapoja tuolla iDiootilla.
  Jengi blokkaa tuon ääliöretardin. Ukko on pöytään sammuva retardipelle.
  ääh,ääh,ääh naukuu akka ja ääliöukko, vammainen, syöpä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouni Jääskö, Jääskön Jouni, moi!

   Poista
  2. "Lokin juutuupin lähetys loppui osaltamme." Älä nyt. Et kuitenkaan malta olla katsomatta ja kirjoittamatta tänne sivistyneitä kommenttejasi.

   Poista
 7. Näillä ei ole mitään itsekritiikkiä näillä retardeilla. Tuo englannin vääntäminen on aivan hirveää kuunneltavaa. Nainen kiekuu ja määkyy ja ukko puhuu hitaallavaihteella. Lauseet simppeleitä ja sitä yhtä ja samaa toistavia.
  Hyvää on se, että postaavat näitä idioottimaisia skreamejaan. Valkenee tyhjän pään sisältö, jos jaksaa kuunnella monologista mongerrusta.
  Citycouncil on etova äijä ja nainen mudshark.

  VastaaPoista
 8. Jo on masssssiivinen äänestys! Joko olet suunnitellut strategian seuraavaan Vuoden Oululainen-äänestykseen? Oulu-lehti varmaan suhtautuu positiivisesti "vapaaehtoiseen toimittajaansa".

  Äänestyksen pitäjä määrää tietenkin säännöt, ja toki sinäkin voit perustaa oman, esimerkiksi Vuoden graduntekijä-äänestyksen. Tai aika monennen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ^ :D :D
   Vuoden oululainen graduntekijä. Wiik on kertonut Lokan olevan maisteri! Eli gradu on yliopiston säilytyslokerossa. Massiivista mädätystä. Ei ole ihan akateeminen käytäntö tuttu. Mutta peruskoululaisen osaamistasoa ulkoisen habituksen kertomaa.
   Sohva- ja nettinotkujien voitto näille yhteisesti. Ei ehdi opiskella, ei ehdi käydä hätäaputöissä,kun on netti ja omapunainen sohva.
   Ilmoitus KELAlle noista notkujista ja superchatin kerääjistä.

   Poista
 9. Lokka on matu ja kuin neekeri tai murjaani.
  Lokka on prsstä.
  Wiik huutaa ja kiihtyy hirveään kiihkoon. Tuota huutopuhetta ei voi kuunnella.
  Kiihkoon asiasta, josta ei osaa tehdä keskustelua. Paahtaa samoja ulonoita uudelleen ja kaamelalla volyymilla.
  Nämä kaksi ovat retardien retardeja. Ei senttiäkään noiden chattiin.

  VastaaPoista