maanantai 8. tammikuuta 2018

Tositarina Imatran poliisivankilasta

Sydämeni särkyi, kun luin tämän Suomesta kansainvälistä suojelua hakeneen aivan yksin tulleen pakolaislapsukaisen tarinan:Mirka Seppälä on pitkäaikainen Refugees Welcome -aktiivi eivätkä häneen siis uppoa mitkä tahansa keksityt tarinat:Hän on ollut puhujana massiivisen yleisösuosion saaneissa Joukkovoimaa-mielenosoituksissa, joihin on osallistunut mm. tietokirjailija, kaupunginvaltuutettu Dan Koivulaakso ja muita erittäin vaikutusvaltaisia henkilöitä. Esimerkiksi tuossa mielenosoituksessa Koivulaakso piti erittäin vakuuttavan puheen suurelle, lähes kymmenpäiselle yleisölle. Näissä mielenilmaisuissa on myös onnistuneesti kaadettu hallitus mölkkypelillä.

Tämä lisää entisestään tämän facebook-päivityksen uskottavuutta.Eli tässä meillä on käsillä tilanne, jossa kansainvälistä suojelua hakenut, Suomessa ja Lähi-idässä vainottuun seksuaaliseen vähemmistöön kuuluva, maksasairaudesta kärsivä, kristillisen vakaumuksen ja tyhjän akun omaava, todella hyvää suomea puhuva henkilö erehtyi lukematta allekirjoittamaan Imatran poliisivankilan käyttöehdot. Tämä oli iso, paha virhe, jonka dramaattisia seurauksia hän ei voinut aavistaa.Häntä pidetään nälässä, hänelle ei tarjota elintärkeitä lääkkeitä eikä hän saa edes sellissä käyttää iphoneaan. Poliisi on erittäin tyly ja päästää rasistisesti vierailulle vain Suomen kansalaisia. Nämäkin etuoikeutetut henkilöt saavat tavata häntä ainoastaan lasin läpi, vaikka lain mukaan tutkintavangin ja tapaajan välissä saa olla vain "rakenteellisia esteitä". Tämän lasin takia hän ei voi toimittaa aktivisteille valtakirjaa, jolla kaikki ongelmat ratkeaisivat.

Poliisin mainetta varjostaa vieläkin laatujulkaisu Long Playn paljastama rasismikohu, mutta poliisivoimissa on kuitenkin vielä yksi ylikomisario, joka voi valveutuneiden kansalaisten mielestä pelastaa tilanteen – nimittäin kansainvälisten vihasivustojenkin maalittama Jari Taponen:Nyt äärioikeistolaiset viha- ja valemediat kuten pahamaineinen Pt-media levittävät jotain käräjäoikeuden sähköpostia, jossa joku mitätön rivisihteeri väittää, ettei ketään ole vangittu:Viimeisimpänä tämä valheistaan tunnettu vihasivusto väittää, että kyseinen irakilainen olisi arvaamaton väkivaltarikollinen, jolla olisi kaksi voimassaolevaa karkotuspäätöstä. Uskoo ken tahtoo, minulla ei ainakaan ole mitään syytä epäillä asiaan perehtyneiden turvapaikka-aktivistien asiantuntijalausuntoihin.

Muut ryhmän superaktiivit ovatkin ryhtyneet säilöönottolain 17 § ("Valokuvaaminen sekä liikkuvan kuvan ja äänen tallentaminen säilöönottoyksikössä on kielletty.") uhmaten sanoista tekoihin:


Salakuvaamiseen minulla on luonnollisesti nollatoleranssi eikä lakeja saa missään nimessä rikkoa, mutta kun ihmisoikeudet ovat kyseessä, ei hätä lue lakia. Tämän on vahvistanut mm. presidenttiehdokas Sauli Niinistö.


Irakilaismiehen selli on epäsiisti, kun hän ei ole päässyt suihkuun kohta viikkoon, ja hän oksentaa ja virtsaa verta.


Irakilaismiehen suomalaisystävät vierailulla

Yleisradion mukaan säilöönottoyksiköiden viihtyvyyteen on haettu mallia Euroopasta. Imatralla asiat ovat kuitenkin toisin, ja esimerkiksi luovan työn tila on ankea:
Oululaisena nämä Imatran asiat eivät tietenkään minulle kuulu, mutta näin räikeiden ihmisoikeusrikkomusten vuoksi minun oli pakko olla yhteydessä yhdenvertaisuusvaltuutettuun, joka erittäin pienistä, alle kahden miljoonan euron resursseistaan huolimatta onneksi päivystää kaksi tuntia kahdesti viikossa:
***


Rikoskomisario Saku Tielinen Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen ulkomaalaisyksiköstä sanoo kertomuksen pitävän pääpiirteissään paikkansa.

— Imatran poliisivankilassa on yksi henkilö, koska Joutsenon säilöönottoyksikössä ei tällä hetkellä ole tilaa.

#prayforimatra
#freeahmed
#imwithmirka

6 kommenttia:

 1. Huhhuh! - kyllä on julman ihmispetomaiseksi mennyt toiminta Suomessa.Kakanvärisen pikku Valtterin linja-automatkatkaan eivät olleet aivan näin järkyttäviä.Soittakaa nyt herran jumala joku ainakin Pekka Saurille ja Mirja Pyykölle ennenkuin tuo viaton lapsonen matkustaa savupiipun kautta taivaan isän luo.Älkää tosin kertoko Sipilälle - jatkuva shokkitila kun saattaa käydä epäterveelliseksi.

  VastaaPoista
 2. Onneksi ei ole vielä hurja tilanne.

  VastaaPoista
 3. Ei liity blogin aiheeseen, mutta laitan nyt tätä kautta. Eli ensinnäkin kiitoksia sulle ja Tiinalle mielenkiintoisista videoista. Tulee aina katseltua/kuunneltua teidän setit ja varsinkin vihapuhe fm iskee täysillä.

  Toiveena esitän että otatte käsittelyyn sen järjettömän eilisen Huhtasaaren haastattelun, jossa toimittaja mm. ihmettelee miksi Laura hymyilee. Kannattaa ihan komedia-arvon takia katsella se, vaikka välillä tekee mieli työntää sormet aivoihin. Ylen "puolueettomuus" paistaa jälleen kuuhun saakka.

  t: kaveri Satakunnasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsoin sen eilen, otetaan käsittelyyn joku päivä tässä.

   Kiitos palautteesta!

   Poista
 4. Hei,

  Kauniit ja rohkeat täyttivät 33 vuotta tällä viikolla. Samoin Tunteita ja tuoksuja on saman tietyn porukan videoita, jos tiedät mitä tarkoitan.

  VastaaPoista
 5. Stockmannilla aiemmin keppostelemassa käyneen video sattui tuossa silmään. Ajattelin jakaa jos sattuisi jotain suurempaa keppostelua olevan suunnitteilla.

  https://www.youtube.com/watch?v=rrdittKAHtc

  VastaaPoista