tiistai 9. joulukuuta 2014

Maahanmuuttajien osuutta katujengeissä on liioiteltu

– Mediassa on ollut puhetta siitä, että olisi kyse katujengistä tai yhdestä jengistä, joka tekee rikoksia Helsingissä. Se ei pidä paikkaansa. Helsingissä tai Suomessa ei ole katujengejä, komisario Jari Taponen Helsingin poliisista sanoi Ylen aamu-tv:ssä perjantaiaamuna 10.10.2014.

Puhutaan yhdestä yhtenäisestä porukasta, mutta sekään ei pidä paikkaansa. Nämä ovat eri puolilla Helsinkiä asuvia kaveriporukoita, jotka liittyvät löyhästi toisiinsa. He liikkuvat eri puolilla kaupunkia ja kokoontuvat. Silloin ryöstöjä ja rikoksia on tehty.


Poliisi: Ei maahanmuutto-ongelma

 

– En usko, että on kovin hedelmällistä keskustella maahanmuutosta tässä yhteydessä. He ovat kaikki suomalaisia, Suomessa syntyneitä. Pitäisi määritellä, mitä maahanmuuttaja sitten tarkoittaa?

Katujengiläiset: Abdullahi Anshur Aden, Mwila Fanou Adjadjihoue, Sakariye Abdihamid Ahmad, Moundir Ghannou, Yasiin Hasaan Huseen, Sedry Kimuenimeso, Joonas Valtteri Laajanen, Keti Pinochet Mandunga, Abdullahi Omar Mohamed, Peshraw Moradi, Lamin Saine, Santeri Erkki Samuel Seppälä.

 
Nuija ja tosinuija


Nuorisotyöntekijä Seppo Lampela, joka tunnetaan myös rap-artisti Steen1:nä huomauttaa, että nuoret ovat kautta aikojen syyllistyneet väkivallantekoihin.

– Hei, kasikytluvulla jo potkittiin mummoja! Ei tässä ole kerta kaikkiaan yhtään mitään uutta. Tämä on täysin normaalia. Tämä on nyt vaan joku hysteriapiikki. Jos ihmiset oikeasti yllättyvät jostain tällaisesta, niin suosittelen avaamaan sälekaihtimia ja katselemaan pihalle, Seppo Lampela toteaa.

– Parikyt vuotta sitten, kun me oltiin junnuja, niin hommat olivat paljon raffimpia. Yleisesti ottaen kaikki on mennyt paljon maltillisempaan suuntaan.

Komisario Jari Taposen mukaan rikostilastot tukevat Seppo Lampelan väitettä.

Helsingin tilastot pahoinpitelyistä 1980-2013

Klikkaa suuremmaksi

– Nuoret käyttäytyvät vaan vuosi vuodelta paremmin ja paremmin. Toki sitten ne, jotka voivat huonosti, voivat todella huonosti. Keskustelu, jota käydään, ilmentää tätä puolta, Taponen sanoo.

Helsingin katuväkivaltailmiötä tutkivan ylikomisario Tuomo Lotan mukaan poliisilla ei ole näyttöä väkivaltaisuuksien väitetystä rasistisesta, kantaväestöön vihamielisesti kohdistuvasta motiivista.

– Meillä ei ole tiedossa tällaista asetelmaa, Lotta sanoo Uudelle Suomelle.


Uhrien etunimet: Aaro, Aamos, Aleksi, Andrea, Ari, Daniel, Dmitry, Georgy, Juha, Jukka, Lauri, Lauri, Leo, Liisa, Marja, Martin, Markku, Minna, Mikhail, Olga, Olga, Pirpa, Natalia, Esa, Sari, Taire, Tatu, Teijo, Toivo.


***
Päivitys 11.12.: joku huolestunut tantta soitti:
(puhelu litteroitu kirjoituksen lopussa)
 ***


1. Pahoinpitely, 12.2.2014

Peshraw Moradi ja Santeri Seppälä ovat yhdessä erään tekohetkellä alle 15-vuotiaan henkilön ja erään tuntemattomaksi jääneen henkilön kanssa tehneet ruumiillista väkivaltaa Juhalle. Moradi, Seppälä, eräs tekohetkellä alle 15-vuotias henkilö ja tuntemattomaksi jäänyt henkilö ovat seuranneet Juhaa hänen kotipihalleen, missä Seppälä on potkaissut Juhaa polvitaipeeseen siten, että Juha on kaatunut polvilleen maahan. Juhan noustessa ylös ovat Moradi ja Seppälä potkineet häntä, Seppälä lyönyt häntä sekä muut heittäneet häntä lumipalloilla. Menettelyllään Moradi, Seppälä, eräs tekohetkellä alle 15-vuotias henkilö ja eräs tuntemattomaksi jäänyt henkilö ovat aiheuttaneet Juhalle kipua, ruhjeita otsalle ja kyynärpäähän sekä polvinivelen revähdyksen.


2. Pahoinpitely, 5.9.2014

Abdullahi Aden ja Peshraw Moradi ovat yhdessä tuntemattomaksi jääneiden henkilöiden kanssa tehneet ruumiillista väkivaltaa Aleksille tönimällä häntä, lyömällä häntä nyrkillä kasvoihin, kaatamalla hänet maahan, potkimalla häntä jalkoihin sekä lyömällä ja potkimalla maassa makaavaa Aleksia pään ja yläselän alueelle. Menettelyllään Aden, Moradi ja tuntemattomaksi jääneet henkilöt ovat aiheuttaneet Aleksille kipua, kasvoihin turvotusta ja ihorikkoa, otsaan ruhjeita, päähän kuhmun sekä ihorikkoa jalkaan ja kyynärvarteen.


3. Ryöstö, 5.9.2014

Yasiin Huseen, Sedry Kimuenimeso, Joonas Laajanen, Keti Mandunga ja Lamin Saine ovat yhdessä käyttämällä henkilöön kohdistuvaa väkivaltaa anastaneet Tatun hallusta irtainta omaisuutta. Tatua on tönäisty selästä, otettu kaulasta kiinni ja potkaistu jalkoihin. Tatu on kaatunut maahan ja maassa olevaa Tatua on potkittu muun muassa päähän. Tämän jälkeen Tatulta on vaadittu lompakkoa ja puhelinta ja Tatu on antanut vastaajille Samsung Galaxy Xcover2-merkkisen matkapuhelimensa ja lompakkonsa sisältöineen. Tatun lompakossa on ollut hänen visa electron-maksukortti, bussikortti, 5 euroa käteistä rahaa, kirjastokorti, Fennia-vakuutuskortti sekä koulun kaapin avaimet ja pyörän avaimet. Tatu on myöhemmin saanut matkapuhelimensa takaisin poliisilta, mutta muu anastettu omaisuus on jäänyt kateisiin. Menettelyllään vastaajat ovat aiheuttaneet Tatulle kipua, ihonaarmuja ja hankaumaa kaulalle sekä kuhmun oikean korvan taakse.

Teko on, huomioon ottaen käytetty väkivalta, tekijöiden lukumäärä sekä muut rikokseen liittyvät seikat kokonaisuutena arvostellen vakava.


4. Ryöstö, 7.9.2014

Moundir Ghannou, Peshraw Moradi ja Santeri Seppälä ovat yhdessä erään tekohetkellä alle 15-vuotiaan henkilön ja muiden tuntemattomaksi jääneiden henkilöiden kanssa käyttämällä ja uhkaamalla välittömästi käyttää henkilöön kohdistuvaa väkivaltaa anastaneet Danielin hallusta irtainta omaisuutta. Ghannou ja alle 15-vuotias henkilö ovat pysäyttäneet Danielin Vuosaarentiellä ja uhanneet häntä sanallisesti väkivallalla. Seppälä ja Moradi ovat tulleet muiden tuntemattomaksi jääneiden henkilöiden kanssa Danielin ympärille ja estäneet häntä lähtemästä paikalta, jolloin Danielia on lyöty kerran nyrkillä kasvoihin. Lyönnin seurauksena Daniel on kaatunut pensaikkoon, jolloin häntä on revitty hiuksista, potkaistu kylkeen sekä yritetty lyödä kasvoihin. Danielin taskusta on anastettu Samsung Galaxy Trend-merkkinen matkapuhelin. Danielilta on teon yhteydessä anastettu myös Hollister -merkkinen lippalakki sekä Real -merkkinen rullalauta. Daniel on saanut anastetun rullalaudan myöhemmin poliisilta takaisin. Menettelyllään Ghannou, Moradi, Seppälä, eräs tekohetkellä alle 15-vuotias henkilö ja tuntemattomaksi jääneet henkilöt ovat aiheuttaneet Danielille kipua ja särkyä.

Teko on, huomioon ottaen käytetty väkivalta, tekijöiden lukumäärä sekä muut rikokseen liittyvät seikat, kokonaisuutena arvostellen vakava.5. Ryöstö, 7.9.2014

Moundir Ghannou, Peshraw Moradi ja Santeri Seppälä ovat yhdessä erään tekohetkellä alle 15-vuotiaan henkilön ja muiden tuntemattomaksi jääneiden henkilöiden kanssa käyttämällä ja uhkaamalla välittömästi käyttää henkilöön kohdistuvaa väkivaltaa anastaneet Georgyn hallusta irtainta omaisuutta. Ghannou ja alle 15-vuotias henkilö ovat pysäyttäneet Georgyn Vuosaarentiellä ja uhanneet häntä sanallisesti väkivallalla. Seppälä ja Moradi ovat tulleet muiden tuntemattomaksi jääneiden henkilöiden kanssa Georgyn ympärille ja estäneet häntä lähtemästä paikalta, jolloin Georgya on lyöty kerran nyrkillä kasvoihin. Lyönnin jälkeen Georgylta on anastettu Aste -merkkinen rullalauta, reppu ja lippalakki. Anastettu omaisuus on jäänyt kateisiin. Menettelyllään Ghannou, Moradi, Seppälä ja eräs tekohetkellä alle 15-vuotias henkilö ovat aiheuttaneet Georgylle ainakin kipua.

Teko on, huomioon ottaen käytetty väkivalta, tekijöiden lukumäärä sekä muut rikokseen liittyvät seikat, kokonaisuutena arvostellen vakava.


6. Ryöstö, 9.9.2014

Sakariye Ahmad ja Abdullahi Mohamed ovat yhdessä käyttämällä ja uhkaamalla välittömästi käyttää henkilöön kohdistuvaa väkivaltaa anastaneet Mikhailin hallusta irtainta omaisuutta. Ahmad ja Mohamed ovat metrossa nähneet Mikhailin käyttävän iPad-taulutietokonetta ja lähteneet seuraamaan häntä. Vastaajat ovat seuranneet Mikhailia Myllypuron metroasemalta läheisen S-Marketin kautta Kiviparintielle, missä Mikhailia on lyöty yllättäen takaapäin päähän. Vastaajat ovat tämän jälkeen lyöneet ja potkineet Mikhailia useita kertoja kylkeen, käsivarsiin ja selkään. Mohamed on työntänyt Mikhailin vasten koristepensasta ja pitänyt häntä paikoillaan, jolloin Ahmad on repinyt Mikhailin olkalaukun itselleen ja ottanut laukusta Mikhailin iPad-taulutietokoneen. Toinen vastaajista on vaatinut taulutietokoneen suojakoodia ja Mikhailin kieltäydyttyä antamasta sitä, on Mikhailia potkaistu polvella kylkeen. Vastaajat ovat vaatineet Mikhaililta myös rahaa ja uhanneet anastaa hänen laukussaan olleen kannettavan tietokoneen. Teko on keskeytynyt sivullisen henkilön tullessa paikalle ja vastaajat ovat paenneet paikalta asianomistajan iPad mukanaan. Anastettu omaisuus on jäänyt kateisiin.

Teko on, huomioon ottaen käytetty väkivalta sekä muut rikokseen liittyvät seikat kokonaisuutena, arvostellen vakava.


7. Ryöstö, 12.9.2014

Mwila Adjadjihoue, Peshraw Moradi ja Santeri Seppälä ovat yhdessä tuntemattomaksi jääneiden henkilöiden kanssa käyttämällä henkilöön kohdistuvaa väkivaltaa anastaneet Laurin hallusta irtainta omaisuutta. Seppälä on tarttunut Laurista kiinni ja vaatinut tältä matkapuhelinta. Lauri on vastannut ettei hänellä ole puhelinta ja Seppälä on tutkinut Laurin taskut. Seppälä on ottanut lompakon Laurin takataskusta. Lauria on tilanteessa lyöty nyrkillä kasvoihin ja lisäksi häneltä on anastettu matkakortti housuntaskusta. Lauri on saanut muun anastetun omaisuuden takaisin, mutta matkakortti on jäänyt kateisiin. Menettelyllään Adjadjihoue, Moradi, Seppälä ja tuntemattomaksi jääneet henkilöt ovat aiheuttaneet Laurille kipua ja mustelman nenään.

Teko on, huomioon ottaen käytetyn väkivallan laatu sekä muut rikokseen liittyvät seikat, kokonaisuutena arvostellen vakava.
8. Ryöstö, 12.9.2014

Peshraw Moradi on yhdessä tuntemattomaksi jääneiden henkilöiden kanssa käyttämällä väkivaltaa anastaneet Toivon hallusta irtainta omaisuutta. Toivoa on lyöty päähän ja häneltä on vaadittu lompakkoa ja matkapuhelinta. Toivo on ottanut esille vanhan matkapuhelimensa ja mukanaan olleet kolikot noin 1,50 euroa. Puhelin ei ole kelvannut tekijöille ja he ovat ottaneet vain Toivolla olleet kolikot. Anastettu omaisuus on jäänyt kateisiin. Menettelyllään Moradi ja tuntemattomaksi jääneet henkilöt ovat aiheuttaneet Toivolle ainakin kipua.

Teko on, huomioon ottaen käytetty väkivalta, tekijöiden lukumäärä sekä muut rikokseen liittyvät seikat kokonaisuutena, arvostellen vakava.


9. Toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapito, 12.9.2014

Peshraw Moradi on järjestyslain 10 §:n vastaisesti pitänyt yleisellä paikalla hallussaan toisen vahingoittamiseen soveltuvaa esinettä tai ainetta. Moradi on pitänyt Alppipuistossa hallussaan kaasusumutinta.


10. Toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapito, 12.9.2014

Mwila Adjadjihoue on järjestyslain 10 §:n vastaisesti pitänyt yleisellä paikalla hallussaan toisen vahingoittamiseen soveltuvaa esinettä tai ainetta. Adjadjihoue on pitänyt Alppipuistossa hallussaan kaasusumutinta.
11. Ryöstön yritys, 12.9.2014

Mwila Adjadjihoue ja Abdullahi Mohamed ovat yhdessä tuntemattomaksi jääneiden henkilöiden kanssa käyttämällä henkilöön kohdistuvaa väkivaltaa yrittäneet anastaa Martinin hallusta irtainta omaisuutta. Martinilta on Alppipuistossa vaadittu rahaa ja hänen taskunsa on tutkittu. Martin on kaadettu maahan ja samalla häntä on lyöty päähän. Martin on noussut ylös ja lähtenyt juoksemaan karkuun, mutta hänet on otettu kiinni ja kaadettu uudestaan maahan ja häntä on lyöty päähän. Martinilta on yritetty anastaa rannekello ranteesta, mutta Martin on onnistunut rimpuilemaan irti ja lähtenyt juoksemaan uudestaan pakoon. Menettelyllään Adjadihoue, Mohamed ja tuntemattomaksi jääneet henkilöt ovat aiheuttaneet Martinille kipua, korvalehtiin turvotusta ja arkuutta sekä lantiolle arkuutta.

Paikalle on tullut poliisipartio ja teko on jäänyt yritykseksi.

Teko on, huomioon ottaen käytetty väkivalta, tekijöiden lukumäärä sekä muut rikokseen liittyvät seikat, kokonaisuutena arvostellen vakava.12. Ryöstö, 12.9.2014

Peshraw Moradi ja Santeri Seppälä ovat yhdessä käyttämällä ja uhkaamalla välittömästi käyttää henkilöön kohdistuvaa väkivaltaa anastaneet Aamoksen hallusta irtainta omaisuutta. Seppälä on Alppipuistossa tarttunut Aamosta kädestä ja rinnuksista ja vaatinut saada nähdä Aamoksen puhelimen. Aamos on ottanut puhelimen taskustaan ja Seppälä on ottanut Aamoksen iPhone 4S-merkkisen matkapuhelimen itselleen. Seppälä on myös vaatinut saada Aamoksen lompakon ja Aamos on antanut lompakon Seppälälle. Seppälä on ottanut Aamoksen päältä takin ja kaulahuivin. Tämän jälkeen Seppälä ja Moradi ovat vaatineet Aamokselta puhelimen pin-koodia ja Moradi on sanallisesti uhannut Aamosta tappamisella, mikäli tämä ei anna koodia. Aamos on laittanut puhelimeen ensin väärän pin-koodin, jolloin Moradi on lyönyt Aamosta nyrkillä kasvoihin. Aamos on tämän jälkeen antanut puhelimen oikean pin-koodin vastaajille. Aamos on saanut anastetun omaisuuden puhelinta lukuunottamatta takaisin. Menettelyllään Moradi ja Seppälä ovat aiheuttaneet Aamokselle kipua ja turvotusta kasvoihin.

Teko on, huomioon ottaen käytetty väkivalta ja uhkauksen laatu sekä muut rikokseen liittyvät seikat, kokonaisuutena arvostellen vakava.


13. Ryöstö, 12.9.2014

Sakariye Ahmad ja Abdullahi Mohamed ovat yhdessä tuntemattomaksi jääneiden henkilöiden kanssa käyttämällä henkilöön kohdistuvaa väkivaltaa anastaneet Aamokselta Aamoksen hallusta irtainta omaisuutta. Ahmad ja Mohamed ovat Alppipuistossa vaatineet Aamokselta rahaa. Aamos on kertonut, että hänet on juuri ryöstetty, eikä hänellä ole enää mitään omaisuutta. Tämän jälkeen Mohamed on lyönyt Aamosta nyrkillä kasvoihin, jonka jälkeen Aamos on kaadettu ja maassa olevaa Aamosta on potkittu eri puolille vartaloa. Teon yhteydessä Aamoksen taskut on tutkittu ja taskusta on otettu Aamoksen kotiavaimet. Anastettu omaisuus on löytynyt myöhemmin tapahtumapaikan läheisyydestä ja Aamos on saanut avaimet takaisin. Menettelyllään Ahmad, Mohamed ja tuntemattomaksi jääneet henkilöt ovat aiheuttaneet Aamokselle ainakin kipua.

Teko on, huomioon ottaen käytetty väkivalta, tekijöiden lukumäärä sekä muut rikokseen liittyvät seikat, kokonaisuutena arvostellen vakava.


14. Ryöstö, 12.9.2014

Peshraw Moradi on yhdessä muiden tuntemattomaksi jääneiden henkilöiden kanssa käyttämällä henkilöön kohdistuvaa väkivaltaa anastanut Aaron hallusta irtainta omaisuutta. Moradi on lyönyt Aaroa kerran nyrkillä kasvoihin sekä kaatanut Aaron maahan, jonka jälkeen Aaroa on potkittu jalkoihin ja lyöty päähän sekä eri puolille vartaloa ja häneltä on vaadittu rahaa. Aaro on ottanut lompakon taskustaan ja lompakko on viety Aaron kädestä. Aaro on myöhemmin saanut anastetun lompakon takaisin poliisilta. Kateisiin on jäänyt noin 17 euroa käteistä rahaa. Menettelyllään Moradi ja tuntemattomaksi jääneet henkilöt ovat aiheuttaneet Aarolle kipua, ihonaarmuja kasvoihin, limakalvohaavat ylä- ja alahuulen sisäpuolelle sekä ihoruhjeen ja musteman oikeaan sääreen.

Teko on, huomioon ottaen käytetty väkivalta, tekijöiden lukumäärä sekä muut rikokseen liittyvät seikat kokonaisuutena arvostellen vakava.


Vapaudenmenetykset

Aden Abdullahi Anshur on ollut tämän asian vuoksi vailla vapauttaan 15.09.2014 klo 13.30 - 18.09.2014 klo 10.20 eli 4 päivää vastaavan ajan.

Adjadjihoue Mwila Fanou on ollut tämän asian vuoksi vailla vapauttaan 12.09.2014 klo 22.23 - 15.09.2014 klo 10.40 eli 4 päivää vastaavan ajan.

Ahmad Sakariye Abdihamid on ollut tämän asian vuoksi vailla vapauttaan 15.09.2014 klo 14.10 - 17.09.2014 klo 16.30 eli 3 päivää vastaavan ajan. Matkustuskielto 17.09.2014 - 16.11.2014

Kimuenimeso Sedry on ollut tämän asian vuoksi vailla vapauttaan 30.09.2014 klo 10.40 - 01.10.2014 klo 16.05 eli 2 päivää vastaavan ajan.

Mohamed Abdullahi Omar on ollut tämän asian vuoksi vailla vapauttaan 12.09.2014 klo 22.23 - 15.09.2014 klo 11.39 eli 4 päivää vastaavan ajan ja 26.09.2014 klo 08.50 - 28.09.2014 klo 15.25 eli 3 päivää vastaavan ajan. Matkustuskielto 28.09.2014 - 27.11.2014

Moradi Peshraw on ollut tämän asian vuoksi vailla vapauttaan 12.09.2014 klo 22.45 - 30.09.2014 klo 18.00 eli 19 päivää vastaavan ajan. Matkustuskielto 30.09.2014 - 29.11.2014

Seppälä Santeri Erkki Samuel on ollut tämän asian vuoksi vailla vapauttaan 14.09.2014 klo 20.50 - 02.10.2014 klo 14.40 eli 19 päivää vastaavan ajan ja 14.09.2014 klo 20.50 - 16.09.2014 klo 17.25 eli 3 päivää vastaavan ajan. Matkustuskielto 02.10.2014 - 01.12.2014 
 

Seuraamuskannanotto

Aden on tuomittava vankeusrangaistukseen, joka voi olla ehdollinen.

Adjadjihoue on tuomittava yhteiseen vankeusrangaistukseen, joka voi olla ehdollinen.

Ahmad on tuomittava tästä ja muista samaan aikaan käsiteltävistä rikosasioista yhteiseen vankeusrangaistukseen, joka voi olla ehdollinen.

Ghannou on tuomittava yhteiseen vankeusrangaistukseen, joka voi olla ehdollinen.

Huseen on tuomittava vankeusrangaistukseen, joka voi olla ehdollinen.

Kimuenimeso on tuomittava vankeusrangaistukseen, joka voi olla ehdollinen.

Laajanen on tuomittava vankeusrangaistukseen, joka voi olla ehdollinen.

Mandunga on tuomittava vankeusrangaistukseen, joka voi olla ehdollinen.

Mohamed on tuomittava yhteiseen vankeusrangaistukseen, joka voi olla ehdollinen.

Moradi on tuomittava tästä ja muista samaan aikaan käsiteltävistä rikosasioista yhteiseen vankeusrangaistukseen.

Saine on tuomittava vankeusrangaistukseen, joka voi olla ehdollinen.

Seppälä on tuomittava yhteiseen vankeusrangaistukseen, joka voi olla ehdollinen.

Ahmadista, Mohamedista, Moradista ja Seppälästä on tilattu yhdyskuntapalvelurangaistusselvitys.


***


Lähde: Helsingin käräjäoikeus, dnro R 14/8499.


***

11.12.2014 puhelu:

- Joo?
- Öö, oletko Junes Lokka?
- Joo.
- Joo, tota hei soitan sulle sellaista asiaa kun sä oot käyny laittamaan tota katujengiläisten pahoinpidel.. tämän syyte... syytöslistan tänne nettiin niin tiesitkö sä et se on salaseks julistettu, eli se on rangaistuksen alainen teko, mä pyydän sua poistamaan. Siel on sellastenkin ihmisten nimiä, jotka todennäköisesti laitetaan syyttömäks
- Aha.
- niin tota, nää on alaikäsiä lapsia, sä teet ihan valtavan vahingon näille sillain et sä meet julkistaa tämmöstä tietoa...
- tota, kuka sä oot?
- no, eh, ei minun tarvii sitä sinulle kertoa, mut mä olen ilmottanu tän poliisille, mä oon ilmottanu asianajajalle tän, eli sä aiheutat näille lapsille, jotka tässä on syytettynä, niin ihan valtavan määrän vahinkoa, tääl on myös syyttömiä lapsia, osa näistä.
- ne ei oo katujengiläisiä, vaan ne on, tota, se on löyhä kaveriporukka.
- sinulla ei ole lupaa tätä syytöslistaa laittaa nettiin. Siellä etusivulla, jokaisella ihmisellä jolla on tää syytöslista, niin on merkattu et sitä ei millään tavoin saa julkisuuteen laittaa, ... alainen teko
- missä se lukee?
- et sä oot menny laittaa tän nettiin
- missä, missä näin
- mistä sä oot saanu tän?
- missä näin lukee?
- jokainen, joka on saanut tämän syytöskirjeen, nämä asianosaiset, ja jotka ovat jollain tavalla asianomistajia tässä asiassa ovat sen saaneet ja siellä lukee ensimmäisenä, että näitä ei millään tavoin saa esittää, ei saa millään tavoin julkaista, että se on, se on... rangaistuksen alainen teko. Sinulla on tuolla alhaalla semmonen lappu, ja sä vahingoitat tässä näitä uhreja, ja sä vahingoitat myös näitä alaikäisiä tekijöitä. Osa näistä tekijöistä, jotka on syytettynä, on vain ollu paikan päällä ja ne on tullu yllätetyksi. Sä aiheutat valtavan vahingon näiden lasten elämään...
- No, pitäskö mun mennä sitten hakkaa suomalaisia lapsia, et se ois pienempi rikos kuin puhua asiasta?
- Ei, ei sä et puhu täs koko totuutta: sun täytyy ymmärtää, et se on vain syytekirje. Osa näistä syytteistä, osan näitten kohalla tullaan tyhjäks tekemään. Mut ku sä oot jo menny kertoon täällä, et täällä on se ja sen niminen tehny sitä ja tätä.
- No sen näkee sitten...
- Sä et oo nähny esitutkintapöytäkirjoja, sä et tiedä sitä koko totuutta, mutta sä aiheutat hirveen vahingon näille alaikäsille lapsille
- Joo...
- (hysteeristä vauhkoamista)
- tai sitten..
- (hysteeristä vauhkoamista)
- eikö ne ookaan täysikäsiä...
- (hysteeristä vauhkoamista)
- eikö ne ookaan täysikäsiä...
- (hysteeristä vauhkoamista)
- Hei, kuuntele välillä! Tota, eikö ne oo - ne on alaikäsiä lapsia, niinkö? Ne ei oo täysikäsiä lapsia?
- Ne on alaikäsiä, ne ei oo alaikäsiä, ne ei oo täysikäsiä - sen takia sinä teet suuren vahingon et sinä alaikäsille lapsille meet tekee tämmöstä, julkistat nettiin nää, mitä ei saa laittaa. Ja tää on menny poliisille, tää tieto...
- No ketä... mitä sitten? Mitä hemmetin väliä sillä on...
- Sä oot syyllistyny rikokseen!
- Ui ui oo, joo, hei niin ne sun saatanan "alaikäset lapsetki" on hakannu suomalaisia, että haista sä vittu! Älä soita enää minulle!
- Minä soitan sinusta poliisille!
- No soita, vittu, ketä kiinnostaa?
- Pyyhi pois se!
- Vitut poistan.
- Poista se!
- haista sinä.., ha? Hei...
- Poista se!
- En...
- Sä joudut oikeuteen siitä että sä oot menny julkistaa...
- Ketä kiinnostaa? Joo, joo, siitä tulee ehdollinen tuomio - mä oon jo kärsiny sen.
- Joo. Joo, poista se, ole kiltti.
- Tuota, hmm...
- Nämä lapset, kaikki nämä joiden nimet, jotka ei oo läheskään millään tavoin hakannu yhtään tai ketään, vaan ne on yllätetty, siellä on muutama päätekijä.
- Niin?
- Mene ja poista se.
- Eli Abdullahi Anshur Aden, Mwila Fanou Adjadjihoue, ...
- Minä en kerro sinulle nimiä, mutta siellä on lapsia...
- ... Sakariye Abdihamid Ahmad, ...
- ja nyt sinä oot tehny niistä tämmösen rikolliset julkisesti. Odota tuomioistuimen tuomio ja sitten vasta...
- Joo, mä tilaan, mä tilaan senkin, mä tilaan senkin, katotaan...
- Tilaa vaan. Mutta poista!
- En, en - en poista.
- (katkaisi puhelun)

91 kommenttia:

 1. Asiaa!! Nilkit vastuuseen valehtelusta! Aitoa kultamunimistahan tuo, ja jatkunee edelleen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kultamuna tappouhkailee

   https://www.youtube.com/watch?v=iQGFzSVSYWk

   Poista
 2. Kiitos, Junes että tuot esiin asioita joista mätä media vaikenee.

  VastaaPoista
 3. Ennenkuin kuolemanrangaistus tai maasta karkotus otetaan Suomessa käyttöön (tarve heti !), voi vain mitä jyrkimmin kehottaa pistämään nämä Limanuljaskat vankilaan vähintään puoleksi vuodeksi, sen osoittamiseksi että tästä ei päänsilityksellä selvitä.

  Näille tyypeille Suomi näyttäytyy heikkona, vääräuskoisten ja naisten johtamana yhteiskuntana, jossa sosiaalitanttatädit ja DEMLA-tuomarinaiset eivät voi eivätkä uskalla rankaista rikoksista. Tämä antaa näille ylemmyysuskonnon seuraajille pelkästään signaalin "Me Voimme Tehdä Rankaisematta Mitä Haluamme ! Jeess!".

  "Ehtoollinen" ei ole mikään rangaistus suomalaisillekaan rikollisille. Eriyisesti näiden tulonsiirtolais-ihmislajitovereiden tapauksessa heidän uskonnollinen ja kulttuurillinen taustansa, moraalikäsityksensä ja asenteensa on sellainen, ettei se synnytä heissä faktisesti mitään lojaliteettia suomalaista yhteiskuntaa, sen jäseniä, ja sääntöjä kohtaan. Siksi "ehdolliset rangaistukset" ovat näiden tapauksessa täysin turhia, ja asettavat oikeusjärjestelmämme korostetusti naurunalaiseksi,

  Lienee niin, että suomalaista yhteiskuntaa ilmeisen tahallisesti mädätetään, jättämällä rikokset ja rikolliset rankaisematta. Muu johtopäätös ei rationaalisempaan mieleen tule miettimälläkään.

  Siksi vain maahanmuuttoa ja -muuttajia koskevien lakien ja rikoslakien muuttaminen, sekä oikeuslaitoksen puhdistaminen voi muuttaa kehityksen suunnan.

  Osaratkaisuna toiminevat tehokkaasti ja nopeasti kansalaisuuden peruuttaminen ja maasta karkoittaminen, ja vankiloiden ulkoistaminen esim. Venäjälle Siperian taakse. Se vähentäisi nopeasti vankien määrää, rikollisuutta, ja säästäisi verovaroja

  "Ihmisoikeus"-pohjaiset kriteerit on pääosin poistettava käytöstä, koska niiden soveltaminen nykytavoilla on selvästi vahingollista yhteiskunnan toiminnalle, rauhanomaiselle kehitykselle ja kansalaisten turvallisuudelle.

  VastaaPoista
 4. Loistava kooste kesän tapahtumista ja olemattomasta etnisestä jengistä.
  Tämä pitäisi pakkoluettaa jokaisessa koulussa, eduskunnassa ja kaikissa oikeutta jakavissa laitoksissa.

  VastaaPoista
 5. Kiitos listasta. Ovatkohan Laajanen ja Seppälä etnisiä kantasuomalaisia? Vai ainoastaan siltä kuulostavia? Itse asiaa tämä ei muuta: pääsyy on ongelmamaahanmuutossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laajanen ainakin ihan täysin suomalainen.. Nimittäin samalla paikkakunnalla asunut

   Poista
 6. Kiitos Junes Lokka kun tuot näitä rohkeasti esille!

  VastaaPoista
 7. Mitenköhän toi Steen1 on päässyt rekisterillään nuorisotyöntekijäksi? Jos kerta on ollu niin raffijätkä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja nämä yhdyskuntapalveluun tuomittavat varmaankin suorittavat sen Steen1:n valvonnassa jollain nuorisotalolla? ;)

   PS. Taidampa panna Junekselle vaaliavustusta menemään.

   Poista
  2. "Mitenköhän toi Steen1 on päässyt rekisterillään nuorisotyöntekijäksi? Jos kerta on ollu niin raffijätkä."

   Punaisella jäsenkirjalla?

   Steen on Suomen Kommunistisen Puolueen varavaltuutettu.

   Poista
 8. Junes päihittää Homman ja muun nettimedian.

  VastaaPoista
 9. Kiitoksia Junes! Kirjoitus herättää itsessäni turhautumisen ohella myös pientä toivon kipinää siitä, että Suomessa voidaan vielä herätä tähän ongelmaan ja puhua siitä avoimesti ilman, että vastapuoli ottaa joka kerta rasismikortin esille. Malmössa kolme kuukautta asuneena olen nähnyt konkreettisesti mitä tapahtuu kun nämä ongelmat pyyhitään maton alle ja toitotetaan maailmalle kuinka Ruotsi on monikulttuurinen hyvinvointivaltio jossa ei hyväksytä rasistisia puheita (ts. hyväntahtoista keskustelua maahanmuuton ongelmista)

  VastaaPoista
 10. Kiitos Junes kun tuot tiedot päivänvaloon!

  VastaaPoista
 11. Kukkahattututkinnanjohtaja - syyttäjävässykkä ovat tuoneet uuden termin tekomuodon kuvaukseen. Rikoslaki tuntee törkeä, ei vakava tekomuoto. Ei hirveästi yllättänyt noi syyttäjän vaatimuksetkaan.

  VastaaPoista
 12. "Seuraamuskannanotto": Ehtoollista kaikille jengiläisille, jotka eivät edes ole jengiläisiä, koska kuuluvat jengeihin, jotka eivät edes ole jengejä, koska Suomessa ei edes ole katujengejä!

  "Löyhä kaveriporukka" heti taas takaisin kaduille! Ei päivääkään vankilaa!

  Näin.

  VastaaPoista
 13. http://i.imgur.com/t1JiMzp.jpg

  VastaaPoista
 14. Kiitos Junes kun tuot tuollaisten mätämunien nimet julkisuuteen!! Poliittinen korrektius on suoraan sieltä, mihin päivä ei paista. Ja, vaikka noissa keisseissä olikin mukana muutama suomalaissyntyinen mätämuna, niin sorakuopan reunalla on aina tilaa! Lääkkeeksi Naganin kylmä suudelma niskakuoppaan!

  Ei tuollaisia mätämunia paranna edes Siperia. Eli "Ei armoa, Siperiaan".....

  VastaaPoista
 15. Vai että ihan ehdollista tulossa...in Finland we call this "Reilu Meininki". Kyllä se vaan niin on, jotta oikeutta ei uhri saa ellei ota sitä omiin käsiinsä.

  Kiitokset Junekselle hyvästä blogista!

  VastaaPoista
 16. Kiitos kun teit suoraselkäisen teon ja laitoit tämän julkisuuteen!

  VastaaPoista
 17. Suomen valtiovalta harjoittaa rasismia natiivisuomalaisia kohtaan. Mamuja suojellaan kaikin tavoin ja nostetaan "jalustalle", lain koskemattomuuden yläpuolelle ja annetaan kaikki mahdollinen taloudellinen tuki pyyteettömästi. Suomesta tulee paska maa suomalaisille asua.
  Hyvä Junes totuuden sanoista!

  VastaaPoista
 18. Hienoa toimintaa, kiitos Junes ja kumppanit tästäkin. Suvaitsevaisto valehteli tässäkin asiassa, samoin poliisi, ja syyttäjän käsittämätön lepsuus mamujen tekemiin rikoksiin jaksaa aina ihmetyttää.

  Ennustan jengiläisille miellyttävää ja loisteliasta tulevaisuutta.

  VastaaPoista
 19. Hyvä Junes, teet erittäin hyvää ja tärkeää työtä, mutta voisit pysyä rauhallisena sekä asiallisena jopa tällaisten megaidioottien kanssa keskustellessasi. Näin saisit lisää uskottavuutta ja suosiota kaiken kansan parissa, vaikka hyvä näinkin.

  VastaaPoista
 20. Tärkeää tuoda näitä asioita esille, joista käy ilmi, miten "media" ja nykyiset valtaapitävät vääristävät asioita ennen kansalle uutisointia. Hyvää työtä. Kiitos!

  VastaaPoista
 21. Syyttäjä hakee syytetyille ehdollisia rangaistuksia. Käytännössä ei siis mitään ja ensi vuonna hakataan taas vähän lisää kantislapsia, kun pitäisi saada uudet pleikkarit ja verhotkin on apeat. Kyläkäräjät tässä pitäisi palauttaa voimaan.

  VastaaPoista
 22. Huolestunut tantta oli hupaisa :D :D Jankutti vaan samaa asiaa koko ajan. Mutta tosiaan Junes voisi enemmän ottaa asialinjaa, vaikkakin se on vaikeaa kun toisessa päässä on degeneroitunut ääliö puhelimessa. Nämä jaksavat jauhaa samaa asiaa vaikka 30 min. Kokemusta on. Parasta silloin vain laittaa puhelin pöydälle ja välillä tokaista "ahaa, niinkö" "kerro lisää" "mielenkiintoista" :D Se vasta heitä ärsyttääkin.

  VastaaPoista
 23. Sosiaalinen maahanmuutto kantaa hedelmää....

  VastaaPoista
 24. Tämä on sellaista kansalaistoimintaa jota maassamme kaivataan. Kerrotaan miten asiat ovat.
  Hienoa Junes!

  VastaaPoista
 25. Miksi jutussa oleva kuva "Helsingin tilastot pahoinpitelyistä 1980-2013" päättyy vuoteen 2011? Johtuuko se siitä että 2012 ja 2013 pahoinpitelyt vähenivät selkeästi? Eli eivät olisi näyttäneet niin hienoilta tämän blogi-artikkelin aatteellisessa valossa?

  Toisekseen taulukossa jolla yritetään tukea kirjoittajan omaa näkemystä, että poliisi ja nuorisotyöntekijä puhuvat täyttää potaskaa, osoittaakin että he ovatkin varsin oikeassa. Liki kaikki lisääntyneestä väkivallasta on syntynyt _yksityistilassa/-tilaisuudessa_. Sen sijaan julkisisssa tiloissa tapahtunut väkivalta on vähentynyt merkittävästi tai kasvanut vain verrattain vähän. Tässä mamu-mustamaalaamisessahan on vedottu juuri tähän julkisessa tilassa tapahtuvaan väkivaltaan.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoitusvirhe, ylemmän kaavion olen ilmeisesti tehnyt 2012. Alemmassa on luvut 2013 asti.

   En tiedä, miten tulkitset lukuja - lue uudelleen ja tarkemmin. Ks. esim. riviä muu yleinen paikka. Tilastot muuten näyttävät paljon ikävämmältä, jos katsotaan kansalaisuudet - niitäkin on olemassa (harmi, että niissä lasketaan Suomen kansalaiseksi, jos moniosaajalle on annettu Suomen passi). Näistä on myös ns. taustamaa-tilastot (joissa siis eritellään 1. ja 2. polven mamut, ja kolmannen polven mamut lasketaan "suomalaisiksi"), voin laittaa ne jossain vaiheessa tulemaan. Mutta mitäpä hyötyä niistä on moku-uskovaisten kanssa keskustellessa.

   Poista
  2. Tietääkseni en ole väittänyt olevani mikään moku-uskovainen. Enkä halua väittää että sinä olet moku-ateisti. Suhtaudun vain kriittisesti kaikkiin tilastotulkintoihin joilla omaa aatetta yritetään perustella, vaikka tilasto ei oikein edes tue väitettyä asiaa.

   Mitä tulee "muu yleinen paikka" riviin, niin näin kyllä että sillä saralla pahoinpitelyrikokset ovat kasvaneet peräti 25%. Mutta kyseinen kasvuprosentti suorastaan kalpenee "yksityinen asunto" (+67%) ja "muu yksityinen paikka" (+78%) kasvuprosenttien rinnalla. Eli väkivaltarikollisuuden kasvusta merkittävä prosentuaalinen osuus on tullut nimenomaan yksityistiloissa tapahtuvien pahoinpitelujen vuoksi -- EI niinkään nyt suuren kohun aiheuttaneen tyyppisistä tapauksista, joista bloki-kirjoituksesikin ammentaa.

   Poista
  3. Nuo prosentit, jotka merkitsin, ovat vain vertailu vuoden 1980 ja vuoden 2013 välillä. Ottamalla muun vuoden saa eri luvut. Mutta trendi on kuitenkin selvä: 80-luvulla oli vähemmän pahoinpitelyjä kuin nykyään - n. 3000 kpl vs. n. 6000 nykypäivänä.

   Sijainnin poliisi on rekisteröinyt vuodesta 1996 lähtien, ja jos katsot tarkasti, 90-luvulla yleisellä paikalla näitä kirjattiin n. 2000 vuodessa, kun nykyään luku on 3000 paikkeilla. Asunnoissa pahoinpitelyjä oli n. 1000 ja nykyään 2000. Eivätkö ne sitten ole pahoinpitelyjä?

   Esim. tässä sattumuksessa uhreja seurattiin kadulta ja heidät pahoinpideltiin asunnoissaan: Rasismi hellittää vähäksi aikaa Varissuolla

   Poista
  4. Toki tilastoista näkee että (kirjattu) väkivalta kaikkineen on lisääntynyt, enkä sitäkään ole kiistänyt. Julkisella paikalla väkivalta on lisääntynyt 2000sta 3000 tapaukseen eli 50%, kun taas yksityistiloissa lisääntynyt väkivalta 1000sta 2000 tapaukseen eli 100%. Eli edelleenkin korostan jo sanomaani, että väkivallan lisääntyminen on painottunut entistä suuremmin juuri yksityistiloihin, ei julkisiin tiloihin.

   Kyseisiä tilastolukuja ei voi myöskään käyttää perusteena sille että nimenomaan mamut olisivat nämä "pahikset" jotka tehtailevat nyt kyseisiä rikoksia. Tilastosta on nähtävissä, että pahoinpitelyrikollisuus on kasvanut merkittävästi kahdessa vaiheessa tilaston historiassa.

   Ensimmäinen merkittävä kasvu on 1980-luvun loppussa jolloin pahoinpitelyrikoksien vuotuinen määrä nousi aikaisemmalta matalammalta tasoltaan (noin 3300) korkeammalle (vajaa 5000). Tapausten määrä jäi tälle tasolle pidemmäksi aikaa.

   Toinen merkittävä nousu on tapahtunut 2000-luvun puolivälissä nousten noin 5000sta noin 7000 vuotuiseen tapaukseen. Tämä jälkimmäinen tilastokausi on vielä meneillään, joten sen pysyvyydestä ja siitä jääkö se nyt taas sitten tuohon noin 7000 tasolle en uskalla ottaa kantaa.

   Joka tapauksessa pahoinpitelyrikosten lisääntymiskohdat, ainakin oman tilastolukutaidon mukaan, eivät selity mitenkään mamu-määrien lisäyksillä tai mamuilla ylipäätään. Sen sijaan ne osuvat paljon paremmin yksiin Suomen yleisen taloudellisen tilanteen kanssa. Kun on ruvennut menemään taloudellisesti huonommin niin on ruvettu "mäiskimään" naapuria kuonoon.

   Poista
  5. Tässäkin olet väärässä. Kävin läpi yksityisasunnoissa tapahtuvat pahoinpitelyt ja tulos on, että vielä vuonna 2006 n. 90 % niihin syyllistyvistä oli Suomen kansalaisia (mikä nykykielellä voi tarkoittaa mitä tahansa), kun 2013 luku on tipahtanut 80 prosenttiin (v. 2012 luku oli 70 %):

   Katso: Tilastot 2006-2013

   Poista
  6. En kyllä keksi missä kohti olin väärässä kun en ole ottanut kantaa missään välissä siihen mitä kansalaisuutta pahoinpitelijä on. Pahoinpitely on pahoinpitely teki sen mamu, 1. tai 500. sukupolven suomalainen. Olen vain kritisoinut sitä että alunperin väittämäsi tueksi esittämästäsi tilastosta tätä mamu-aspektia ei ole voinut mitenkään nähdä.

   Poista
  7. Siinä, että taloudellisen tilanteen vuoksi suomalaiset ovat ruvenneet mäiskimään naapuria kuonoon. Kun katsoo lukuja, suomalaisten väkivalta on suurin piirtein pysynyt samalla tasolla, päälle on tullut rikastajien sovittelutaidot.

   Kaivoin vielä etniset tilastot - niitä ei ole jostain syystä saatavilla kuin vuodesta 2011 lähtien ja koko maasta. Niiden mukaan suomalaistaustaisten tekemät pahoinpitelyt ovat olleet 2011-2013 laskussa - siis absoluuttisissa luvuissa - kun taas ulkomailla syntyneiden suomalaistaustaisten osuus on kasvanut, kuten on ulkomaalaistaustaisten.

   Kuvittele miltä näyttäisi, jos nämä tilastot saisi Helsingistä - ei koko maasta (klikkaa taulukko 2) : etniset tilastot koko maasta 2011-2013.

   Tietysti näiden mukaan määrät ovat olleet laskussa viime vuosina, mutta on täyttä roskaa väittää, että 80-luvulla oli raffimpaa, kuten Steen ja Tapola väittävät.

   Ja mieti sitäkin, kuinka moni tekijä ei jää kiinni eli jää tilastojen ulkopuolelle, kun nuorukaiset pahoinpitelevät ihmisiä Helsingissä.


   Tässä vielä Optulan tilastoista hieman: Optula

   Poista
  8. Yllättävän kovinkin ovat virolaiset ja venäläiset kunnostautuneet pahoinpitelyrintamallakin. Rattijuopumuksissahan ovat jo pitkään loistaneet. Kovasti tuntuu että ainakin kotikulmillani Vantaalla selvä virolaiskuski on harvinainen näky, usein kännissä kurvailevat kaupan pihaan hakemaan lisää olutta. Poliisille soitto on melko turhaa, aina ovat kuulemma kiireisiä. Ehkä nuuhkivat facebook kirjoituksia tai susien salakaatoja tai muuta tärkeämpää.

   Poista
 26. LOL
  Kertoo aika paljon tuon mädättäjävajakin älykkyydestä nuo ylläolevat anokommentit.Taso on niin korkea että mädättäjävajakki on selvää upseeriainesta omassa paskasakissaan.Juuri tuollaisten ali-ihmispaskojen takia tilanne on mitä on.Ensin pyritään kaikin mahdollisin keinoin viran ja ideologian puolesta piilottamaan ja jopa kriminalisoimaan todisteet ja sitten tullaan ihan vakavalla naamalla sössöttämään typerää paskaa.Totuus joustaa - ideologia ei.Hyi helvetti.

  VastaaPoista
 27. Muualta poimittua.

  "JSN on ottanut sen kannan että alaikäisten nimiä ei julkaista varsinkaan kun kyse tämän tyyppisestä rikoksesta (vankeusrangaistus alle 2 vuotta)."

  JSN:n ohjeet eivät millään tavoin sido yksityishenkilöitä. En ymmärrä, miten joku viitsii tästäkin jankuttaa ellei syynä ole se perinteinen eli keskustelun johdattelu sivuraiteille.

  Nyt pitää jatkaa painostusta ja oikean tiedon levittämistä: mamujengillä selkeästi oli rasistinen motiivi, joka ehdottomasti pitää ottaa huomioon rangaistuksissa. Jos olen oikein ymmärtänyt, Helsingin käräjäoikeus käsittelee tätä "kaustia" jo ensi viikolla. Muuten, montakohan demlajurristia tätäkin vatvoo?

  VastaaPoista
 28. Teet ihan saatanan tärkeää työtä. Ääntäni et saanut eu -vaaleissa koska siellä oli eräskin mestari sen viemässä, mutta se ei tarkoita sitä ettenkö kannattaisi.

  VastaaPoista
 29. Ennen kuin vastatoimenpiteet alkavat, ja kyllä ne alkavat, on hyvä tietää, kenen joukoissa Suomen korruptoitunut poliisi seisoo. Steen Steen Christensen!

  VastaaPoista
 30. Junes, oletko ehdolla seuraavissa eduskuntavaaleissa. Jos olet, niin missä vaalipiirissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mahda Oulun seudulla ongelma olla niin suuri että olisi mahkuja läpipääsyyn. Kannattaisikohan muuttaa pääkaupunkiseudulle?

   Kebab- ym yrittäjien veronkiertoa voisi penkoa kylä ihan Oulussakin, kun on tarpeeksi suuri suku niin yksi kerrallaan voi pitää firmaa reilun vuoden ja kun verottaja kiinnostuu niin lopetus ja uusi 'yrittäjä' remmiin.

   Poista
 31. Jos Junes sallii, tyrkkään tähän kommentin Hommaforumilta.

  Jäsen "koli" kirjoittaa 14.12.2014 klo 00:28:35 seuraavaa:

  ""Yksi näistä Juneksen blogissa mainituista kultamunista on jakanut facebook- seinällään knock out- videoita youtubesta. Viimeksi eilen jakoi videon, jossa neekeri lyö valkoiselta vanhukselta tajun kankaalle... Tuo kertoo siitä, että ei tuo kultamuna tähän sattumusryppääseen omaa knock out- peliään lopettanut, vaan tulee vielä nostamaan Suomen BKT:ta reippailla sykäyksillä. Hymyileekin oikein leveästi jokaisessa kuvassaan ja näyttelee gangsta rap- eleitä. Ihan oikeastiko joku suvaitsevainen kuvittelee, että tuollaisesta saisi yhteiskuntakelpoisen koulittua? Ainoa vaihtoehto on lähettää tuollainen sopeutumaton vieraslaji takaisin kotikonnuilleen, joka tässä tapauksessa näyttää olevan Senegal.""

  Kiitos ja kumarrus sinne Uleåborgin suuntaan.

  Terv. Täti-ihminen 58 v.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Täti-ihmiselle tiedosta!

   Oliko tuosta kuvakaappauksetkin jo tuolla Hommaforumilla?

   Onkohan syyttäjä tietoinen näistä uusita käänteistä?

   Poista
  2. Kas kun suomalaiset skinit ei saa noita kuriin. Munatonta porukkaa.

   Poista
  3. Linnasta on vaikea laittaa kuriin.Suomalainen saa vankeustuomion aina ja ehdoitta jos harrastaa samaa kuin parempikulttuurinen herrakansa.

   Poista
  4. Tarviiko sitä käsiksi käydä, kunhan porukalla kuljeskellaan. Ei tarvi olla edes skini (=tukka päässä, tavalliset vaatteet mutta sopivasti kokoa) niin synkkä mulkaisu riittää.

   Poista
 32. Ahmad Sakariye Abdihamid kuulosti jotenkin tutulta, olivatkos tämä ja tuo mohammed abdullahi omar jotka olivat ensimmäisenä menossa hakemaan suuseksiä raiskauksen uhrilta?

  VastaaPoista
 33. Muistin virkistykseksi eli mistä uutisointi "katujengeistä" sai alkunsa.

  Hommaforum / nimimerkki "Leijona78" on tiedustellut, voiko Helsingin poliisosiaalityön yksikön aiemmin mm. MTV3:lle vuodetun sisäisen muistiolistan julkaista uudelleen ja lupa on saatu (onhan se toki meillä monilla mm. kuvakaappauksena omalla koneella).

  Siis Hommaforum "Leijona78" 15.12.2014 klo 20:48:42:

  ""Okei: Tässä uudelleen tämä alkuperäinen viesti mistä tämä koko juttu lähti julkisuuteen. Siinä ei enää ole mitään uutta, ei radikaalia eikä yllättävää, mutta tämä on tosiaan se sosiaalipuolen viesti jossa kerrottiin näistä jengeistä.

  Kyselin varovaisesti uskaltaako tämän nyt postata uudelleen nyt kun kaikenlaista tietoa on tullut esille. Eli luvalla allaoleva""


  """"Alla oleva, vähemmän nasta juttu, kopsattu Laajasalon turvallisuus ryhmästä:

  Helsingin poliisin tutkintaan on tullut 2 kuluneen viikon sisällä uusi ilmiö – nuorten massarikokset.

  Yleistä:
  - järjestäytynyttä väkivaltaa (jengiytyminen)
  - kohdentuu suomalaista syntyperää oleviin lapsiin/ nuoriin / nuoriin aikuisiin
  - ryöstö ei itsetarkoitus, vaan väkivalta
  - väkivalta rajua, tarkoitus vahingoittaa. Pisteitä saa siitä, jos saa ensimmäisellä lyönnillä maahan – päähän potkimista, pään päällä hyppimistä, käytetään mm. pesäpallomailoja, jotka hankittu = ostettu tähän tarkoitukseen
  - kyseessä useiden kymmenien nuorten joukko (tekijät)
  - uhrit 10-v -18-v, myös nuoria aikuisia
  - uhreja pyritään ohjaamaan palveluiden piiriin poliisisosiaalityön kautta + teemme koosteen muutaman viikon sisällä riippuen aikatauluista
  - osa tekijöistä sijoitettuja (Mikkeli et al), jotka tulevat Helsinkiin ja pääkaupunkiseudulle riehumaan
  - Poliisilla menee aikaa jutun selvittämisessä (iso vyyhti)
  - tekijät 13-v-17-v – nuoria aikuisia
  - tekijöiden joukossa lienee pääosin etnisiä ryhmittymiä ja romaneja
  - pisteitä saa siitä, että uhri mahdollisimman heikko / arka
  - kokoontumiset sosiaalisen median kautta, keskijohtoa Herttoniemessä, mm.
  - Kytkeytynee myös Itä-Helsingin katuryöstöihin
  - lastensuojeluilmoitukset tehdään, mutta kyseessä siis suurempi ilmiö, ei vain yksittäisiä toimijoita

  Yt. Marko T.
  Poliisisosiaalityön yksikkö""""

  Terv. Täti-ihminen 58 v.

  VastaaPoista
 34. Hatem Ben Mardassi M Saddak raiskasi Turussa

  http://vanhemmat.com/phpbb/viewtopic.php?t=8098

  http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/679385/Teinityton+raiskauksesta+epailty+palautettiin+raudoissa+Suomeen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luitko muuten eilisen Turun Sanomien "Sarjanylkyttäjä iski Turussa"? :D

   Poista
 35. Moro Junes,
  Tuo kukkahattutäti omalla käytöksellään asetti itsensä niin naurettavaan valoon että heitänpä haasteen: jos rikosilmoitus tosiaan on tehty, julkaisetko hänen nimensä ja syntymäajan tässä blogissa. Nämä tiedot siis siitä lapusta löytyvät, jonka itsekkin saat piahkoin käteen. Kiinnostaisi suuresti tosiaankin kaivaa kuka hän on ja mitä agendaa hän ajaa. Jos puhtaat jauhot on pussissa: mitään salattavaa hänellä ei ilmeisesti ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Illman muuta julkaisen sen, jos sellainen tulee. Fobba (tai joku verkkoblokista sm/poliisiosasto) on lukenut tämän 45 kertaa ja Forssan poliisista kerran.

   Viimeksi kultamuna teki tästä kirjoituksesta rikosilmon, se löytyy blogin lopusta. Samalla tilasin rikastajan muut tuomiot, ne löytyvät myös tuolta.

   Poista
  2. Mistä seuraavaksi haluat lukijoita? Presidentin kansliasta, Venäjän Duumasta, ainelaitokseltasi, työkkäristä, SKP:n tai Ruotsidemokraattien puoluetoimistosta, ... ?

   Poista
 36. Oletko Junes muuten huomannut että "työmiähen ystävä" "duunarin kaveri" Dan "laiton pippurisumute" Kouivulaakso onkin oikeasti rikkaasta ruotsinkielisestä perheestä ja opiskelee parhaillaan Hankenissa ruotsinkielistä maisterintutkintoa :D
  Dan hiukan kusee silmään vasemmistoäänestäjiään, teeskentelemällä köyhää dunarin ystävää vaikka oikeasti "pappa betalar"

  VastaaPoista
 37. Tää sinulle soittanut nainen oli Laajasen äiti. Laajanen kertoo näin ask.fm profiilissaan.

  VastaaPoista
 38. Hyvä junes! Olet mediän tavallisten suomalaisten sankari! Mäkin vihaan ulkomaalaisia ja mun mielestä niillä ei ole mitään asiaa tänne. Ne ketkä tekee ulkomaalaisten kanssa lapsia on suomen vihollisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ^Varmaan Dan K. käynyt trollaamassa :facepalm:

   Poista
 39. Miten niin? Asiaahan tossa on kirjoitettu!!! Junes ei itke vaan tekee töitä!

  VastaaPoista
 40. Junes, suo ei voi kuin rakastaa. Olet tosi hyvä tyyppi kun jaksat tehdä tätä julkaisutyötäsi !

  VastaaPoista
 41. junes puukotan sut vielä oot sellanen huora joka kuuluu helvettiin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melko sivistynyttä tekstiä. Meinaat siis, että Junes menee helvettiin nopeammin kättä pidemmän avustuksella? Jos et tykkää Juneksen tyylistä, kerro, mikä siinä ottaa päähän, jos kykenet tekemään edes perustavanlaatuisen argumentin asiasi puolesta. Puukotuksella uhkailu kuuluu peruskörömöriläiden kategoriaan, jotka valitattavati joutuvat sinne limboon mielenvikaisten gorillojen raiskattavaksi iäisyyden ajaksi, koska tuommoisia Riku Rantakareja ei huolita taivaaseen saati sitten helvettiin pitämään hauskaa elettyään saalittävän elämän äitin elätettävänä vierashuoneeseen sulkeutuneena ja Orangutangien kuvien päällä salaa runkkailleena.

   Poista
 42. Kas täälläkin joku tappouhkailee Junesta, hulluja on moneen lähtöön kuten ylläoleva riku :(

  Junes , sun pitäis myös pilkata FB:ssä satukirjoja kuten Markus Jansson , hän sai heti useita tappouhkauksia suomessa asuvilta kiihko islamisteilta.

  Tässä esim yksi Markuksen saama tappouhkaus : varoitus sisältää kirosanoja ja huutoa
  https://www.youtube.com/watch?v=iQGFzSVSYWk

  VastaaPoista
 43. Junes, tässä ilmeisesti uusin tapaus:

  http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/annoin-sille-puukkoa-jarkyttava-katuryosto-tallentui-valvontakameralle/4729014

  VastaaPoista
 44. Olisko tämä,

  Käräjäoikeus on vanginnut 7.10.2014 seuraavat henkilöt todennäköisin syin epäiltyinä törkeästä ryöstöstä 3.10.2014 Helsingissä:

  - WARSAME, Mohamud, Abdi (010199-)
  - ALI SHEIK HAIDAR, Liban (020696- )
  - HINKKANEN, Joose Jonathan (090698-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään tuli tuomio. 15- ja 16-vuotiaille yli kahden vuoden ehdoton tuomio ja vanhimmalle ehdollista. Toki istuvat nuorina rikoksentekijöinä vain kolmasosan.

   http://www.seiska.fi/Rikos/Katujengilaisille-tuomio-torkeasta-ryostosta-kahdelle-ehdotonta-vankeutta/1065345

   Poista
  2. Tilasin nuo pari tuntia sitten. Pitäisikö laittaa erilliseen blogiin? Mikä otsikoksi, rasistinen katse johti kahakkaan?

   Warsame on kertonut, että Jesse oli katsonut häntä ylimielisesti ja sanonut pahasti

   ...

   Todistajana kuultu Jere on kertonut, että Warsame oli pyytänyt Jesseltä tupakkaa ja sitten kysynyt miksi Jesse tuijottaa. Kun Jesse oli vastannut kysymyksellä mitä itse tuijotat oli Warsame halunnut tapella. Jesse oli ollut valmis tappelemaan, jolloin Warsame oli huutanut kaverinsa apuun.

   Asiassa on asianomistajien, Ali Sheikh Haidarin, Warsamen ja todistajien kertomuksilla selvitetty, että tilanne oli alkanut Warsamen hermostuttua Jessen katseesta.

   Poista
  3. Eihän somalia saa tuijottaa, pitää painaa pää alas kunniottavasti, senkin rasistit!!!!!!

   Poista
  4. Kyllä tämä pitää julkaista varoituksena kaikille, siis että mihin katsominen voi johtaa.Jos katsoo Warsamea. Onko siis somali?, vai ruotsalainen? tirsk

   Poista
  5. Junes, laita ihmeessä tuomiopaperit! Keksit kyllä hyvän otsikon :)

   Poista
 45. Kaksi nuorta poikaa pidätetty useista ryöstöistä Helsingissä
  05.02.2015

  Helsingin poliisi on pidättänyt kaksi nuorta, joita epäillään kolmesta ryöstöstä. Ensimmäinen nyt tutkittavista ryöstöistä tapahtui perjantaina 30.1.2015 n. klo 10.40 Oulunkylän juna-aseman läheisyydessä. Rikoksen 14-vuotias uhri oli jäänyt junasta Oulunkylässä. Uhri oli havainnut samassa vaunussa istuneiden kolmen nuoren lähteneen kävelemään hänen peräänsä. Uhri oli tullut ulos aseman alikulkutunnelista ja pian tämän jälkeen perässä tullut kolmikko oli pysäyttänyt uhrin ja pyytänyt lainaksi puhelinta. Uhri oli ensin kieltäytynyt lainaamasta, mutta jonkin ajan kuluttua antanut luvan soittaa siten, että uhri itse näppäillee pyydetyn numeron ja sen jälkeen pitää itse puhelinta kädessään. Jossakin vaiheessa yksi pojista oli yllättäen lyönyt uhria päähän niin voimakkaasti, että uhri kaatui maahan. Maahan kaatunutta uhria oli sen jälkeen potkaistu ja hänen kädestään otettu puhelin. Lisäksi tekijät olivat ottaneet uhrilta lompakon ja sen jälkeen poistuneet paikalta.

  Toinen ryöstö tapahtui sunnuntaina 1.2.2015 n. klo 10.50 Puistolan aseman lähettyvillä, jolloin taas junasta jäänyt 17-vuotias poika joutui aseman lähellä kahden pojan ryöstämäksi. Tällä kertaa puhelimen lainaamisesta alkanut tilanne päätyi siihen, että uhria lyötiin useita kertoja päähän, jonka seurauksena uhri kaatui maahan. Maassa olleen uhrin reppu otettiin hänen selästään ja sieltä anastettiin omaisuutta. Lisäksi uhrin taskussa olleet puhelin ja lompakko anastettiin. Tekijäkaksikko poistui juosten paikalta.

  Viimeisin ryöstöistä tapahtui maanantaina 2.2.2015 n. klo 19.30 Ala-Malmilla. Malmin asemalle matkalla ollut 14-vuotiasta uhria vastaan käveli kaksi poikaa, jotka pyysivät lainaksi puhelinta. Uhrin annettua puhelimen toiselle pojista, oli toinen pojista alkanut suusanallisesti uhata väkivallalla ja vaatia muutakin omaisuutta uhrilta. Tässä vaiheessa uhri pääsi lähtemään tilanteesta pois, jolloin tekijät uhrin puhelin mukanaan poistuivat paikalta. Uhri lähti seuraamaan tekijöitä, mutta kadotti heidät Malmin aseman lähettyvillä.

  Tekijöistä saatujen tuntomerkkien ja tekijöiden käyttämien kulkureittien varrelta saatujen valvontakameroiden kuvien perusteella poliisi tunnisti tekijät ja yhdisti juttujen tekijät samoiksi nuoriksi. Tekijöistä kaksi osoittautui 16- ja 17-vuotiaiksi pojiksi, jotka ovat olleet mukana syksyllä 2014 paljon julkisuutta saaneissa nuorisoporukoiden tekemissä ryöstöissä. Syksyn 2014 rikokset ovat poliisin saaman tiedon mukaan jo käsitelty Helsingin käräjäoikeudessa, mutta tuomioistuin ei ole vielä antanut päätöstä asiassa. Ensimmäisessä ryöstössä mukana ollut kolmas poika on tutkimuksissa selvinnyt iältään alle 15-vuotiaaksi.
  Pidätettyjä poikia esitetään vangittavaksi.

  Helsingin poliisilaitos

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksyn 2014 rikokset ovat poliisin saaman tiedon mukaan jo käsitelty Helsingin käräjäoikeudessa, mutta tuomioistuin ei ole vielä antanut päätöstä asiassa.


   Päätöksen piti tulla tänään klo 13, mutta sitä on jostain syystä siirretty. Tuomio annetaan 21.4.2015 klo 13.

   Poista
  2. Vittuuntunut NettoVeronmaksaja9. helmikuuta 2015 klo 21.03

   Syy on "Yleinen työtilanne"(tm).
   Eli eduskuntavaalit on 19.4.2015.

   Poista
 46. Hei Junes!

  Jos ehdit kurkata tänne varsinaisen blogin puolelle ajatellen lähinnä meitä, jotka emme ole Naamakirjassa yms., niin jotakin eduskuntavaaleihin liittyvää soisin kernaasti löytyvän myös blogista.

  Huomasin tuossa aiemmin iltasella, että olet vahvistettu M11:n ek-vaaliehdokas ja katsoin YLEn vaalihaastattelun.

  Äänestäisin Sinua, mutta kun olen naapurivaalipiiristä!

  Terv. Nuiva täti-ihminen 58 v.

  VastaaPoista
 47. Vituttaa Kuin Pientä Eläintä25. maaliskuuta 2015 klo 22.04

  10 mullikullia hakkaa n. 70 spermanaamaa = ei rasistinen viharikos.
  1 spermanaama hakkaa 2 mullikullia = rasistinen viharikos.

  http://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kotimaa/item/70994-kaksi-ulkomaalaistaustaista-miesta-pahoinpideltiin-keskella-paivaa

  VastaaPoista
 48. Tässäkö noiden "lapsukaisten" tuomiot nyt sitten oli, yhdellekään ei ilmeisesti edes häkki heilahtanut?
  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1429584432071.html

  Joissakin euroopan maissa tiettyjen historiallisten "faktojen" kriittinen tarkastelu julkisuudessa johtaa kovempaan tuomioon.


  VastaaPoista
 49. Mitähän rikoksia noihin mimmeihin kohdistettiin, kun ei ole teonkuvauksia saatavilla? Liekö raiskauksia, kun kokevat tarpeelliseksi peitellä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tuossahan ne teonkuvaukset on, ryöstöjä ja pahoinpitelyjä. Tuomio annettiin 21.4.2015 ja se on 65-sivuinen. Jos haluat sen, ilmoita sähköpostisi yv:llä tms.

   Poista
 50. Kolme viikkoa sitten helsingin kontula-kivikko-jakomäki rajalla olevalla metsätiellä löyhä somaliporukka kävi kahden miehen kimppuun kun eivät antaneet tupakkaa. Toiselle puukosta viilto käteen, toiselle kaulaan. Kaulaan puukotettu n.30v suomaismies kuoli ambulanssissa. Ei tiedotteita, ei uutisia. Poliisi kieltänyt asianomaisia kirjoittamasta someen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mitä siitä kiellon rikkomisesta seuraa

   Poista
  2. Ei varmaan mitään, poliisi perusteli kieltoa sillä, ettei kyseiset kaverit lähde suomesta. Oli vielä sanonu, että tietää tekijät kun ovat aiheuttaneet enemmänkin ongelmia alueella.

   Poista
 51. Voitko poistaa tämän julkaisun. Olet julkaissut henkilöiden nimiä, jotka on todettu syyttömäksi tapauksesta. Todella törkeää levittää valheellista informaatiota. Sehän taitaa olla vastoin lakia. Sietäisit hävetä!.

  VastaaPoista
 52. Lokka
  Tasa-arvon, oikeudenmukaisuuden ja solidaarisuuden puolesta. Myös rasismia vastaan. (Olet tekopyhä)
  ..............
  Ja Pyyhhh

  VastaaPoista