torstai 24. marraskuuta 2016

Väärä murre

Sain taas vaihteeksi 24.11.2016 klo 20.55 kirjoituskiellon Facebookiin. Syynä on se, että tekstitin erään ranskalaismiehen videon Kemi-Tornion murteella. Tällä hetkellä en voi edes vastata yksityisviesteihin.

Facebook poisti videon sillä perusteella, että se rikkoo yhteisönormeja ja sain siitä hyvästä 30 päivän kirjoituskiellon:
Ymmärrän hyvin yhteisönormit ja -säännöt, mutta kun ei voi koskaan etukäteen tietää, mikä on niiden vastaista ja mikä ei, on hyvin hankalaa toimia niiden mukaisesti. Mikä ihme tuossa videossa muka on yhteisönormien vastaista?

Miksi Facebook vihaa kemiläisiä ja torniolaisia? Olen käynyt monesti Kemissä ja Torniossa, joten koen olevani kemiläistorniolainen.

Tässä on sama video muutamalla muulla murteella: soittolista YouTubessa

129 kommenttia:

 1. Minun mielestä meidän kannattaisi vain linkata fb:seen blogien ja muiden sivustojen nojalla eikä someen sitä itseäänsä.

  VastaaPoista
 2. Facebook vihaa työtä vältteleviä, ikuisesti päätään seinää puskevia spedejä. Kuten tekee myös koko ympäröivä maailma. Pitää sanoa että nautin tästä, toivottavasti poistuu vielä koko profiili <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Junesin psykoosi alkaa olla aika vahva. Sitä se sarjatyöttömyys ja sossupummius teettää moniosaajalle, kun ei pääse poikkeuksellisia kykyjään käyttämään.

   Poista
  2. Poikkeukselliset kyvyt! Junes on tipahtanut siihen tuomitsemaansa lokeroon muiden mamujen kanssa. Junes vain osaa suomen kieltä paremmin kuin nuo vasta tulleet maanmiehensä. Nyt Junes yrittää tuota ranskalaismiestä kaikin voimin ja yrittää niin kaikin voimin saada itselleen sitä poliisitutkintaa. Poliisin pitäisi olla nyt viisas ja jättää koko keissi siihen. Jäisi nikabeukkeli oman pöytänsä ääreen jatkossakin.
   Juneksen kyvyt alkavat olla mamutasoa ja samaa jauhantaa joka ikinen video. Kyllä sille ranskikselle läytyy kieliä maailmasta vaikka jokaminuutille uusi käännös. Kuka jaksaa niitä katsella ja kuka jaksaa niistä innostua. Kasva nyt ulos teiniajasta äijä hyvä. Et ole mikään teini-idoli, et aikuisten suosikki.

   Poista
 3. Mee matu töihin ja lopeta tuo pöllöily. Mikä vi**un ranskankielinen olet? Laita kuule oikein esille sun ranskan taitosi. Ei taida olla kovin 2-inen.

  VastaaPoista
 4. Juneksen ranskankieli on samaa tasoa kuin se viitottu puhe.
  Heikko esitys ja naivi sanasto.
  Ei kannata mennäkkään sanomaan muuta kuin "En kommentoi!"
  Tankeroranskaa. Sori.

  VastaaPoista
 5. Juneksen poikaa jännittää niin per**leen paljon. Kädet veivaavat ja kehonkieli on suositus Cours de français-oppimiselle.
  Älä Tiina viitsi pestä mustaa valkoiseksi.

  VastaaPoista
 6. Kyä mun kaikki sodat nähny ikänsä ahkeroinut pappa kääntyilis haudassa, jos ois näkemässä, missä jamassa täysin viriilit työkelpoiset ihmiset tässä maassa on. Ainakin tää parivaljakko. Ei hyvää päivää. Menkää herran tähden töihin.

  Kannatan perustuloa, mutta siihen kyllä vois tulla joku reunaehto, että jos ei edes yritä osallistua yhteiskunann rakentamiseen(työnteko,yrittäminen, opiskelu jne), niin tietyn ajan jälkeen tulis osallistavia elementtejä, kuten vaikka nurmikkohommia, haudankaivuuta jne. Kaks vuotta lienis riittävä. Juneksen kohalla taidetaan puhua hitusen useammasta vuodesta. Ei vissiin tuo koulukaan oikein lähteny?

  Eri asia on sitten, jos ei ole sovelias, kuten psyykkiset sairaudet...

  Mitä jos tuon facebookbänniajan käytät vaikka töiden hakemiseen? Kuukaudessa kerkiää valmistelemaan useammankin hyvin tehdyn haun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi puhuu ihan asiaa. Tekee mielenrauhalle varmasti hyvää, kun käyttää netissä omaa kansanryhmää vihaamisen käytetyn ajan joihinkin muihin askareisiin.

   - Irtautuja

   Poista
  2. Mikä saa ihmisen vihaamaan omia maanmiehiä, eli marokkolaisia ja muita lähi-itäläisiä? Olet uppoutunut niin syvälle rajakkien ja hommalaisten salaliittoteoreihin, ettet enää huomaa itsekään olevasi niiden uhri!

   -Irtautuja

   Poista
 7. Jatka junes samaan malliin! Hauska lukea näiden pillittäjien kommentteja :) (maksan mielelläni veroja, että voit tehdä tätä täysipäiväisesti!)

  VastaaPoista
 8. Irstautujat ja muut anonyymit eivät ole kehittyneet sille älylliselle tasolle että he ymmärtäisivät olla arvostelematta Junesta henkilökohtaisten ominaisuuksiensa osalta. Hänen kielitaitonsa tai -taidottomuutensa ei ole vastaus hänen esittämäänsä kritiikkiin yhteiskunnallisista asioista.

  Jostain ei-niin-kumman-syystä juuri vasemmalla poliittisella laidalla ollaan tykästytty arvostelemaan ihmisten ulkonäköä, uskonnollisuutta ja etnisyyttä. Pahimmat rasistit ovat vihreät ja vasemmistoliittolaiset, joiden mielestä mustat eivät selviä valkoisen miehen yhteiskunnassa vaan tarvitsevat erityistä valtion suojelua.

  Juuri vasemmisto on se porukka, joka on kautta aikain väittänyt olevansa köyhien ja sorrettujen puolella, mutta juuri he pyrkivät pitämään äänestäjänsä köyhinä ja sorrettuina saadakseen näiden äänet. Kutsutaan Curley-ilmiöksi.

  VastaaPoista
 9. Onko Junes jotain keinoa saada nyt tietää esim. Monokulttuuri Fm:n lähetysajat ja vieraat + puheenaiheet, kun et voi Facessa julkaista tietoa. Vituttaa tämä sensuuri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On, muut Monokulttuuri-työryhmän jäsenet postaavat ne omille seinilleen ja Monokulttuuri FM facebook-sivulle. Linkki löytyy myös sivulta Paavo Tajukangas. Lisäksi itse laitan linkit Twitteriin.

   Ja lähetyksethän alkavat aina keskiviikkoisin klo 18. Käy youtubessa tilaamassa kanava Tiina Wiik, sieltä ne yleensä tulee. Ellei perusteta tuonne erillistä Monokulttuuri FM -kanavaa

   Poista
  2. Hienoa. Juu tilaan.

   Poista
 10. Lokan kannattais pysähtyä pieneksi hetkeksi ajattelemaan OMAA tulevaisuuttaan. Et tule koskaan pääsemään edes oman kaupunkisi valtuustosaliin istua kököttämään ja salakuvaamaan.
  Lokka ja neiti lässyttävät niqabeissa mustat lenkkisukat käsissä vaatimassa tulkkia. Yölähetys englanniksi on niin sukuhupaisan kuuloista.
  Ranskankieli ei ole muuta kuin yritys näyttää, että osataan tässä kunkkukieltä. Ranskaa todella osaava kuunteli pätkän ja totesi saman kuin minä, että heikoilla olet sen ranskasi kanssa. Samaa tuubanivoota kuin se enkkulähetys.
  Näimme Lokin Tampereella tupakalla, puhetta emme jaksaneet kuunnella. Ei se ole vakuuttavaa, eikä katsojia ollut suureen poliittiseen läpimenoon. Paljonko noissa paikoissa on katsojia? 10-30? Ei riitä EUhun pääsemiseen.
  Menkää työkkäriin ja etsikää töitä. Tuo vetelehtiminen yhteiskunnan siivellä on tietenkin Marokon ihmeelle itsestään selvyyttä. Ei taida olla yliopiston ovi enää auki ja missä se gradu viipyy? Jäi tekemättä se pieni askel. :D
  ?
  ?
  ?
  Oululainen se minäkin. Potku perseelle ja vaikka siivousämäri kouraan ja tekemään muuta kuin imemään sitä savutikkua.Teet pelkkää vahinkoa maahanmuutolle. Tajuutsä?
  No. Et. Ei voi mitään.

  VastaaPoista
 11. Aika humoristista moittia toisen ranskankieltä, kun itse joutuu kilauttamaan kaverille ranskantaitoja arvioitaessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelkällä lukioranskalla kuulee tuon heikon kieliosaamisen.

   Poista
 12. Anonyymin ilmaiset neuvot ovat varmasti hintansa arvoisia. Toisaalta anonyymi tuskin yrittää neuvoa vaan häpäistä ja nöyryyttää. Tämä taas edustaa perinteistä vasemmistolaista tyyliä, jossa ei edes yritetä puhua asiasta vaan keskitytään vastapuolen henkilökohtaisiin ominaisuuksiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minkä anonyymin juttua tarkoitat?
   Kyllä tuon ikäisten kuuluu olla työssä, eikä kuvaamassa vanhaa naamaansa muutamalle sadalle ihailijalle. Jos ei ole koulutusta, niin sitten hätäaputöihin. Ei ole tietotaitoa muuhun. Opiskeluaika on mennnyt ja nyt sen ohituksesta saa myöhemmin maksaa. Oma vika, oma maku, oma tulevaisuus, meidän rahoilla. Lokan nettihaastattelu EU-vaalien tulosstudiossa oli amatöörimäinen kuvitelma onnistujasta. Kameraan tuijottaminen on vasta-alkajan virhe ja katsojan aliarviointia, vaikka kameraan tuijottava henkseliäijä luuli tarkoittavansa muuta. Se oli tarkoitettu televisiolle. Ei mennyt julkitelevisioon. Pettymys????? Television katsojille suunniteltu tuiojottaminen meni persiilleen. Esiintymistaito on hyvä lisä, jos haluaa sinne politiikan pariin. Tietotekniikkaa nyt pääsee opiskelemaan nollapapereilla mutta valmistumiseen tarvitaan muutakin kuin istumista T-paita päällä kameran edessä samettisohvalla.
   Lokan aika on ohi. Se maahanmuuttokriittisyys ei noilla tavoilla tavoita sen vertaa, että pääsisi oikeisiin poliitisiin töihin. Niissä töissä ei ole palkkaa vaan pelkkä kokousmaksu. Sossutuella elät? Vastaus on tietenkin odotuksen mukainen ?. Sen osaat ja kysyt aina samoja ? ja taas ?. Poliitikko vastaa, ei kysy ja jankuta ja jankkaa. Löimme vetoa äänimäärästäsi.
   Ei ole kovin suuria lukuja kenelläkään tarjolla. Ranskantaitosi on yhtä hyvää kuin englannin taitosi. Wah, wah. Missä esiinnyt seuraavan kerran? Tulemme joukolla kuuntelemaan tällä kertaa suurta julistustasi. Qui dénote la pauvreté.
   Sinulla on ongelma. Olet itse mamu ja vastustat mamuja. On siinä ongelmaa ratkottavaksi. Hyväksy oma tilasi ja ala taistella maahantulijoitten puolesta. Voit jopa voittaa muutaman lisä-äänen.

   Poista
  2. Joku väitti Juneksen Pimeää Puoltakin kokeilleen Vihreitten joukossa. Matulatu on siis lykittu ja Junes ymmärsi siirtyä oikealle puolelle Oulujokea.

   Poista
 13. "Minkä anonyymin juttua tarkoitat?"

  Jos ei viitsi itselleen edes nimimerkkiä keksiä, silloin tavara on melkein aina sitä itseään. Niin on tässäkin ketjussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huolestunut perheeisä ei ole anonyymiä kummempi nimierkki.

   Poista
 14. Minulla on lokkaa kohden vain yks ja ainut tunne ja se on sääli.

  VastaaPoista
 15. Mua ainakin henk koht vituttaa, että tommoinen kamelinpaskamaasta kotoisin oleva parjaa muita maahanmuuttajia, ja ei osoita omaavansa minkäänlaista kykyä osallistua tähän yhteiskuntaan. Vaatii muiden karkoittamista, mutta jos jonkun perseeseen se postimerkki pitäs laittaa, se ois Junes LOkka.

  Miten ois kansalaisaloite Lokan karkoittamisesta? Veikkaan, että saattas saada enemmän ääniä, ku mitä mies tulee saamaan vaaleissa. Sairasta, että tommoselle on annettu Suomen kansalaisuus. Sitä sä et todellakaan ole ansainnut. Et edusta millään muotoa suomalaista. Sun ikäiset normaalit suomalaiset tekee töitä, tai edes yrittää hakea niitä. Mieluummin vaikka 100 turkkilaista pizzayrittäjää, ku sosiaalipummi Lokka.

  En muuten ole vasemmistolainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoit mun ajatukset kirjaimin. Minua vi***aa joka ikinen työtä vieroksuva. Meillä on töitä ihan varmasti jopa Lokalle. Mutta ei käy. Pitää olla kameran edessä ja puhua muista pas*aa. Sosiaalipummit kaikki johonkin yöhön. Meillä on oikeita työttömiä, joille kelpaisi työ, jota vain ei jossain ole. Oulussa on töitä, kun vain vaivautuu menemään pyynnille. S..t..na.
   En ole vasemmistolainen, enkä vihreä, enkä hommafoorumilainen, enkä maahanmuuttokriitikko. Olen veroa maksava suomalainen, jota tämä pelleily vi**aa.

   Poista
  2. Piti laittaa työhön ei yöhön.

   Poista
 16. Toivon mukaan tulis joku systeemi, mikä laittas Lokan kaltaiset osallistumaan. Hienoahan se on maksaa veroja, että joku kuluttaa päivät polttelemalla sähköröökiä ja parjata netissä uskontoja ja ihmisiä.

  Jos jotain Junes Lokka on osoittanut, niin sen, että tietynlainen maahamuutto on haitallista. Lokan kaltaiset pitäs potkia tästä maasta vittuun.Työ, tai yrittäminen ei kelpaa. Viranomaisia sen sijaan tuntuvat työllistävän. Eikä tunnu ymmärtävän kyseinen dorka edes suomea. Kaikki investointi mennyt täysin hukkaan. Postimerkki vaan perseeseen.

  VastaaPoista
 17. "En muuten ole vasemmistolainen."

  Ehkä olet vain kusipäinen idiootti. Se ei sulje vasemmistolaisuutta pois vaihtoehdoista. Pakkomielteinen Juneksen mollaaminen ei ole tervettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koti-isältä rumaa kieltä! Hyi! Hyi! Pakkomielle on ihan jollain toisilla. Junes on niin pakkomielteinen tuon ranskankielensä kanssa. Jätkä on suorittanut ylioistossa tenttejä suomen kielellä ja nyt yhtäkkiä osaa ja hallitsee vain surkuhupaa tönkköranskaa. Luulee, että meistä ei kukaan tajua sen kielen tasoa. Väärä luulo. Odottaa, että ranskankieli on se suuri julkinen juttu hänestä ja hänen tasa-arvokuvitelmastaan. Tasa-arvoako on se, että me työntekijät maksamme hänen huuhailunsa. Jos hän saa tukirahaa puolueelleen, se pitää ilmoittaa verottajalle. Millä hitolla tuo Marokon ihme täällä heiluu ja hilluu. Pyörii nauhoittamassa milloin mitäkin ja on suuri guru omasta mielestään. Onneton pudokas, vaikka harvinaisen vanha pudokas. Siinä teille lokikirjaa. Junes töihin ja maksamaan itse oma elantonsa! Siinä vasemmistolaisuutta sinulle myös koti-isä.

   Poista
 18. ?
  ?
  ?
  ?
  ?
  ?
  ?
  ?
  ?
  ?
  ?
  ?
  ?
  ?
  ?
  ?
  ?
  ?
  Olet kummallinen vastaaja. Ranskaako tänne pitäisi kirjoittaa, että vastaat muuta kuin ? ja ? ja ? ? ja ? ja ? ? ja ? ja ? ? ja ? ja ? ? ja ? ja ? ? ja ? ja ? ? ja ? ja ? ? ja ? ja ? ? ja ? ja ? ? ja ? ja ? ? ja ? ja ? ? ja ? ja ? ? ja ? ja ? ? ja ? ja ?
  Lopeta tuo ranskan höyryämisesi. Se on yhtä heikkoa se kieli kuin sinun ja neitisi englannin mongertaminen.
  Joko olet ollut kuulustelussa? Ranskankielen tulkkia ei oikeuslaitos ja pooliisi sinulle anna. Meidän velvollisuus ei ole kustantaa sinulle vielä tulkkailua. Mutta niin makaat kuin petaat ja koeta nukkua hyvin. Makaamisen osaat jo loistavasti.
  Laita opiskelusi tänne.Mitäolet suorittanut ja millä pisteillä läpäillyt. Läpsyttelijä en ole.

  VastaaPoista
 19. Junes saa hommat ranskaksi hoidettua eli ranskantaidot ovat hyvät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Homma hoituu tönkkökielelläkin. Mutta kielen osaaminen ja äidinkieli ovat hieman eri lähtökohdista olevia osaamisia.
   Ranskankieltä vain osaa niin harva mutta pelkkä lukion opiskelu antaa käsityksen tuon kielen osaamisesta. J.Lokka ei ole mikään ranskankielen virtuoosi. Vrt. se enkku, jota nämä kaksi vääntävät. Taso sama ja enkun kuunteleminen oli tuskaa, joten lopetin katselemisen vartin jälkeen.Intonaatioista ei havaintoa. Kielioppi virheellistä, teksti teini-ikäisen tasoa. Samaa jauhettiin moneen kertaan. Mutta on niin hianoa puhua enkklantia. Kansan syvä, pieni joukko luulee, että ooh, aahh, mitä osaajia. Vaihto-oppilasaika on ollut todella hieno kokemus ja muutama ranskalainen ystävä antaa käsityksen tuosta "äidinkielestä".

   Poista
  2. Nyt on kyllä anonyymilla niin hörhöistä settiä, että tainnut muutama pilleri jäädä ottamatta viime aikoina?

   En ensinnäkään ymmärrä kielitaitoon kohdistuvaa kritiikkiäsi, mutta vielä vaikeampi on ymmärtää sen motiiveja? Luuletko oikeasti meidän kenenkään uskovan, että työelämässä kortensa kekoon kantava ihminen suoltaa sekopäistä paskaa ja solvauksia kesken työpäivän tuntemattoman ihmisen blogiin? Normaali psyykkeellä varustettu ihminen kun ei yksinkertaisesti provosoidu noin äärimmilleen ilman henkilökohtaista kaunaa. Jos taas syvemmällä tasolla tuntematon ihminen nostattaa sinussa noin suuria tunteita, olisi aika ehkä kurkata sinne oman päänsä sisään.

   Mistä tuo kaikki katkeruus? Miksi haaskata aikaansa mielestään turhaan ihmiseen? Jos ei kiinnosta niin älä lue ja siirry sellaisille vesille, joissa viihdyt. Paitsi että oikeasti taitaa kiinnostaa vähän enemmän kuin pitäisi.

   "Kansan syvä, pieni joukko luulee, että ooh, aahh, mitä osaajia."

   Tästä voinee tulkita, mikäs se siellä oikeasti ottaa päähän...

   Poista
  3. Maija meni ja perusti Bloggeriin tilin päästäkseen `nimellisenä` kommentoimaan! Onko oma pilleri nyt jäänyt dosettiin, kun et lukemaasi ymmärrä.
   Kuvittelua oma kyökkipsyka! Syvemmistä tasoista nyt puhumattakaan. Lokka ei ole tuntematon. :D
   Kiinnostaa tuo loisiminen yhteiskunnan varoilla ja suuren näytelmän haluttu päärooli. Kiinnostaa, mitä poliisilaitos sanoo ja olen toisen anomyymin kanssa samaa mieltä, että viisas poliisi antaisi tämän olla ja keskittyisi oikeisiin ongelmiin.
   Lokka on vanheneva ukko.Kannattaa jättää omaan rauhaansa ihan varojen säästämisen takia.
   Kielitaito on tämän tekstityksen isossa roolissa. Siihen tämä marokkolainen nyt laittaa kaiken ja yrittää sillä saada huomiota. Jos tuo kieli olisi niin kuin itse väittää, ei olisi ongelmaa. Mutta, kun ei ole. Mamutason äidinkieltä tuo ranskantaitonsa. Mutta ei älli riitä käsittämään, että se paistaa niin läpi se heikko vääntäminen.
   Normaalilla psyykellä varustettu ihminen provosoituu verenimijöistä. Siinä `Maijalle` pään sisälle kurkkaamista. Tarkista ensin oma tila ja sitten vaadi sitä muilta. Niin ja se dosetti taitaa olla siinä ihan käden ulottuvilla.
   Kirjoita vaikka nyt aluksi tuohon avaamaasi blogiin. :D Luen oikein innolla, mitä `Maija `raapustelee. Kiitos jo etukäteen.

   Poista
  4. "Bloggerissa alkaen elokuu 2013" lukee profiilissa. Maija meni ja vaihtoi nimeä, koska ei halua Petri Viitala-oletettua blogiinsa ulisemaan.

   Tässä maassa riittää aika monta astetta pahempia "verenimijöitä" vainottavaksi. Harmi ettei yksikään heistä tyydytä sinun tarpeitasi kun pakkomielle on suuntautunut juuri Lokkaan.

   Poista
 20. Tiina! Esiintyessä ei pidetä kättä suun tai naaman edessä. Jos esiinnyt, niin esiinny avoimesti. Tulee katsojalle kumma olo, kun olet sen kätesi takana piilossa. Kenenkään ei tarvitse pakolla olla kameran edessä.

  VastaaPoista
 21. Ei sua minnekään vankityrmään viedä. Älä jaksa olla typerä. Teet niin suuren numeron tästä. Kuvittelet olevasi uusi halla-aho, jonka oikeudenkäynti sai suuren huomion. Sinua ei tunnista moni oululainenkaan.
  Poliisi ei ole tyhmä. Poliisi tekee työtään ja ei tuo sinun tulkkivaatiumuksesi ole mihinkään pohjaava. Kiehu nyt ja keittele soppaasi.

  Aiukuinen karvaäijä pelleilee nikabeissa. Ei ihme, ettei gradu ole valmistunut. Sen tekemiseen tarvitaan paljon muuta kuin musta lakana ja mustat palloilusukat.
  Syökää ne suklaat ja lue ne kirjat ihan kotisohvalla.

  VastaaPoista
 22. Lokka, tuo Oulun vihatuin ja säälittävin mamu ☺ Ja vihatummaksi vaan tulee ku alko sen yhden sekopään kans oleen kimpassa. Pitäis tehdä kansalaisaloite et Lokalta munat pois,yhtään Lokkaa/Wiikiä Oulu eikä tää maa lisää kaipaa.

  VastaaPoista
 23. Menee ehkä vähän Off Topiciksi mutta menköön. Junesilla on julkisuuskuva, joka ei vastaa todellisuutta. Tarkoitan sitä, että Junes kertoo aina YouTube-videoillaan ettei blokkaa kenenkään kommentteja, mutta minun kommentit hän blokkasi Katupartiointia Kemissä 1.11.2016 -videoon liittyen. Junes käytti vanhaa kikkaa, jolla komenttini näkyivät itselleni, mutta eivät muille. Tämä oli helppo todentaa, kun kävin katsomassa kyseisen videon kommentteja ilman, että olin kirjautunut YouTube-tililleni. Ja, niin kuin olin hieman arvellutkin, kommenttini loisti poissaolollaan. Ilmeisesti Junesin pirtaan ei sopinut, että tamperelaisena arvostelin kommentissani Oulua, jota Junes ilmeisesti pitää Suomen parhaimpana kaupunkina. Vai olisiko syynä blokkaamiseeni ollut se, että liitin kommenttiini hyperlinkin Kauko Röyhkän ja Nartun videoon Paska kaupunki - vähän niin kuin korostamaan mielipidettäni. Olen valitettavasti - ja olosuhteiden pakosta - joutunut asumaan Oulussa kolmen vuoden ajan, joten puhun jonkinlaisella kokemuksen rintaäänellä. Joka tapauksessa, kyseinen pieni episodi avasi silmäni Junesin suhteen. Mieshän selvästi valehtelee (!) ja pyrkii antamaan kuulijakunnalleen itsestään kuvan, joka ei vastaa todellisuutta. Miten se menikään se vanha sanonta... "se, joka on pienissä asioissa epärehellinen, on sitä myös suuremmissa asioissa". Henkilökohtainen veikkaukseni on, että Junesin itselleen kyhäämä korttitalo kaatuu ennen pitkää, kun miehestä alkaa tihkua enemmän näitä todellisia piirteitä julkisuuteen ja Junesin itselleen suunnittelema vihreä oksa eli kansanedustajuus vuoden 2019 eduskuntavaaleissa jää toteutumatta samoin kuin valtuustopaikka ensi kevään kunnallisvaaleissakin.
  Morjens,
  Aimo Kuningas

  VastaaPoista