keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Vuoden 2011 pakolaisnainen ja kadonneet lapsilisät

Saido "saldo" Mohamed on 20.10.1974 syntynyt ja 1992 Suomeen muuttanut Ihmisoikeusliiton asiantuntija. Hänellä on 1.1.1963 syntynyt ja 1990 Suomeen muuttanut luku-, kirjoitus- ja kielitaidoton sisko, Iftin Ahmed Haji. Molemmat ovat Suomen kansalaisia, ts. Setec on joskus tulostanut heille Suomen passit.


Suomen Kuvalehti 2/2011

Iftinillä on kolme lasta (s. 1991, 1994 ja 1996) ja heille on haettu Kelalta lapsilisää 1.6.2003 - 30.11.2013. Toisaalta Iftin kertoo muuttaneensa Isoon-Britanniaan juuri samana vuonna, eli 2003. Saido taas kertoo, että sisko olisi muuttanut Suomesta jo 2001.

Iftin tuomittiin 8.11.2016 törkeästä petoksesta Helsingin käräjäoikeudessa. Luotettavassa ja vastuullisessa mediassa (Yle, HS, Suosikki, yms.) Saido on kertonut olleensa vapaaehtoisesti todistamassa oikeudessa, vaikka asiakirjojen mukaan hän on ollut rikoksesta epäiltynä ja poliisin kuulusteltavana noin 1,5 tuntia.

14.11.2016 Saido vinkui Facebookissa, että vihapuhe, yhteisö ja eettinen vaikuttaminen:

Tästä syystä päätin tarkistaa faktat. Tähän blogiin olen koonnut pätkiä poliisin kuulusteluista. Koko 19-sivuinen esitutkintapöytäkirja on jutun lopussa.Iftin kertoo asianajajansa Paula Bockin välityksellä sähköpostitse, että hän muutti Suomesta äkillisesti perheongelmista johtuvan ahdistuksen takia ja oli valtuuttanut suullisesti siskonsa tekemään muuttoilmoituksen ja täyttämään Kelan lomake Y38:n.


Todennäköisesti muutto oli järjestetty siksi, että hän voisi nostaa tukia samanaikaisesti sekä Suomesta että Isosta-Britanniasta.Sinänsä tuo ulkomaille muutto on sivuseikka, sillä ainakin nykyään (EU:n sosiaaliturva-asetus 883/2004 tuli voimaan 2010) lapsilisää maksetaan ulkomaillekin. Sitä maksetaan jopa Virossa asuville virolaisille (5,6 miljoonaa vuonna 2014). Yhteensä vuonna 2014 Kela maksoi 8,6 miljoonaa euroa 4400 ulkomailla asuvalle ihmiselle.

Saido taas kertoo, että sai kortin siskoltaan ja lähetti rahat säännöllisesti Western Unionin ja epämääräisten somalialaisten rahanvälitysfirmojen kautta:Jompi kumpi siis valehtelee, mutta ottaen huomioon, että poliisin tiedustelujen mukaan siirtoja ei ole näkynyt Dahabshiilissä, Amal Expressissä eikä Western Unionissa, on hän todennäköisesti pitänyt rahat itsellään.

Huom. Nordea irtisanoi Dahabshiilin tilisopimuksen heinäkuun 2013 lopussa mm. terrorismin rahoituksen epäilyjen takia.

Iftin väittää, ettei tiedä kuka rahat on nostanut:Hän ei tiedä edes, miten kortti on Saidolle päätynyt:

Saidon mukaan:


"Vuoden pakolaisnaisena haluan jatkaa sitä työtä vapaaehtoisena, mitä olen tähänkin saakka tehnyt", Saido Mohamed sanoi 8.3.2011. Saido Mohamed liittyi 2012 Kokoomuksen jäseneksi. Hän oli myös Kokoomuksen kunnallisvaaliehdokkaana Helsingin vaalipiirissä 2012.

Mohamed työskentelee asiantuntijana Ihmisoikeusliitossa. Melkoinen ihmisoikeustaistelija, kun ei edes omaa lukutaidotonta siskoaan auta byrokratian kiemuroissa.

Mohamedin mukaan Kokoomuksen valitseminen puolueeksi oli hänelle helppoa.

– Vertailin eri puolueita ja totesin Kokoomuksen arvomaailman vastaavan parhaiten omaani, totesi Saido Mohamed 14.4.2012.

Nostetta ehdokkaille antoi maahanmuuttajille suunnattu äänestämiskampanja. Maahanmuuttajia herätteli äänestämään etenkin monikulttuurijärjestöjen yhteistyöverkosto Moniheli ry.

Vuoden pakolaisnaisena vuonna 2011 tunnetuksi tulleen Mohamedin omassa poliittisessa toiminnassa korostuu maahanmuuttajien hyvinvoinnin edistäminen. Hän huomauttaa, että monet hallituksen tekemistä leikkauksista kohdistuvat nimenomaan naisiin, nuoriin ja lapsiin. Mohamed kokee, että pääsee Vihreissä toteuttamaan paremmin arvojaan.– Olen odottanut Kokoomukselta rohkeutta tuomita yksiselitteisesti lisääntynyt rasismi ja vihapuhe. Sitä rohkeutta en ole nähnyt. Päinvastoin, pitkään jatkunut hiljaisuus on helppo tulkita myötäilyksi ja hyväksynnäksi, Mohamed sanoo tiedotteessaan.
 Iftin kertoo olevansa lainkuuliainen kansalainen:

Hän on tällä hetkellä paikkaamassa työvoimapulaa, luultavasti kahden maan työvoimatoimistoissa:

Saido kertoo, ettei hänellä ollut valtakirjaa:

Siitä huolimatta hän ilmoitti 2015 Kelalle osoitteenmuutoksesta. Tämä on todennäköisesti se virhe, joka pisti Kelan tekemään rikosilmoituksen Iftinistä:

Totta kai Iftin on saanut Isosta-Britanniastakin tukia. Jos poliisilla ei kuluisi niin paljon turhaan aikaa tekstitysrikosten yms. turhien juttujen parissa, olisi poliisi ehkä ehtinyt tiedustella tätä asiaa Britannian viranomaisilta. Lisäksi poliisi olisi voinut jättää eurooppalaisen pidätysmääräyksen ja vaatia Iftiniä ja Saidoa vangittaviksi. Sen sijaan syyttäjä yritti päästää Saidon helpolla, todennäköisesti puoluekytkösten yms. sellaisen korruption takia, jota ei Suomessa ole.

Saidon mukaan Iftin on käynyt Suomessa:

Iftinin mukaan sen sijaan hän ei ole käynyt Suomessa:


Jos meillä olisi rajavalvonta, tämäkin asia selviäisi helposti: onko Iftin käynyt Suomessa 2003 jälkeen vai ei?

Saido yrittää selittää jotain epäolennaista:

Olennaista on, että Saidon olisi pitänyt ihmisoikeustaistelijana tietää, ettei hänen lukutaidoton siskonsa tiedä, miten osoitteenmuutos tehdään.

Kuten Kari Suomalainen on todennut, ihmisoikeudet ovat rupusakkia varten, kunnon ihmiset kun eivät joudu niiden kanssa tekemisiin.


***

Katso koko 19-sivuinen kuulustelupöytäkirja (kuvat saa suuremmiksi klikkaamalla):10 kommenttia:

 1. "Pidetään ääntä rehellisyyden ja avoimuuden puolesta ja vihapuhetta vastaan..."
  Voi kärmehen jäljet tuon akan röyhkeyttä.
  Näyttää mielestään olevan niin, että jos tulee valituksi vuoden pakoloisnaiseksi, on sen jälkeen vapaa tekemään ihan mitä tahansa, eikä saa syyttää, koska on em. arvon saavuttanut. Vrt. abdulrahman rage, "koska olen istunut kaupunginvaltuustossa, en ole tehnyt mitään väärää... "

  VastaaPoista
 2. On hienoa, että harrastat tutkivaa journalismia. Sehän on muuttunut valtamediassa kovin epäsuosituksi.

  VastaaPoista
 3. Hei Junes, asiaan liittymätön kommentti: suvakit ovat tehneet pernatsi.fi sivuston, jossa lahjoitetaan rahaa per itsenäisyyspäivänä marssiva "natsi". Teeppä tuosta sivusto kopio, jossa samalla systeemillä lahjoitetaan rahaa per ulkomaalaisen tekemä tai yrittämä seksuaalirikos. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vasikoin kyseisen sivuston poliisille.Anonyymi rahan keräys tuolla tavoin ei voi olla laillista.Petos ja rahanpesu kun tulee aika nopeasti mieleen.

   Poista
  2. Ei voi iha niiku, vasemmiston rahankeräys on niiku erityyppist

   Minäkin ilmoitin, mutta eiköhän tuo kuitata yksittäistapauksena.

   Poista
 4. MVlehti on ruvennut penkomaan J. Aron tutkintoa? Miten on sinun tutkintosi laita, joko gradu alkaa olla valmis?

  VastaaPoista
 5. Lentopelkoinen huvitusäijä Marokosta!

  Iso mies pelkää suomalaisia lentikoita! Älä vertaa niitäö markokkolaisiin Afrikan ihmeisiin.
  Olemme laittaneet poliisille ja KELAlle ilmoitukset rahankeruistasi.
  Mee ukko töihin ja sama tuolle akallesi. Akkasi voisi hieman mennä juttelemaan äänenkäytön osaajan kanssa. Akkasi ääntä on karsea kuunnella. Puhe-esiintyvällä pitää olla äly oman äänen soinnista. Nuyt akka määkyy, rääkyy, ei mitään älyä, mille se puheen molotus muille kuulostaa. Rasittavaa kuunneltavaa.
  Huvittava nippeli. Esitit iotsesi niin nohevana noissa yhteydenotoissasi. Hehoheko. Sinua ei tunnistettu. Olet tunnettu vain pienelle, oululaiselle piirille. :D :D
  Kyselimme sinusta kolmelta oululaiselta. Tulos, ettei yksikään tiennyt sinua.
  Kvaakkvaakkvaak.

  VastaaPoista