perjantai 10. marraskuuta 2017

Syrjintää Oulun kaupunginhallituksessa

Pohjois-Suomen hallinto-oikeudelle

Valitus Oulun kaupunginhallituksen päätöksestä 2.10.2017

Valittaja

Junes Lokka, kaupunginvaltuutettu
Kirkkokatu 2 a 90100 Oulu

Päätös, josta valitan

Oulun kaupunginhallituksen 2.10.2017 pidetyn kokouksen (dnro OUKA/6792/00.00.01.01/2017) oikaisuvaatimuksen käsittely.

Pöytäkirjasta:

§283 Oikaisuvaatimus koskien maahanmuuttajaneuvoston jäsenten valintaa

Kaupunginhallitus nimesi 14.8.2017 maahanmuuttajaneuvoston jäsenet ja henkilökohtaiset varajäsenet toimikaudelle 2017–2021 sivistys- ja kulttuurijohtajan esityksen mukaisesti. Tein siitä 25.8.2017 oikaisuvaatimuksen, jonka kaupunginhallitus hylkäsi 2.10.2017.


Vaatimukset

1. Päätös on kumottava ja palautettava kaupunginhallitukseen uudelleen päätettäviksi.

2. Oulun kaupunki on velvoitettava korvaamaan oikeudenkäyntikuluni 85 eurolla laillisine korkoineen.


Perustelut

Sivistys- ja kulttuuripalvelut/monikulttuurisen työn koordinaattori Henri Huumoselta saamani selvityksen mukaan neuvostoon valittiin henkilöt sen mukaan, mitä maata ja mitä sukupuolta he edustavat. Hakuilmoituksen perusteella Suomessa syntyneellä Suomen kansalaisella ei ole tosiasiallisesti mahdollisuutta päästä mainittuun neuvostoon. Sen sijaan Suomessa syntynyt ulkomaalainen (ei siis maahanmuuttaja) voidaan valita.

Tämä valintaprosessi on syrjivä ja sekä yhdenvertaisuus- että tasa-arvolain vastainen, sillä ei ihmisiä voi valita heidän etnisen taustansa, syntymämaansa tai sukupuolensa mukaan.

Jätin hakemuksen neuvostoon toukokuussa, eikä sitä ole käsitelty asianmukaisesti. Hakuaikaa oli alunperin 18.5.2017 asti, mutta sitä jatkettiin ilman mitään selitystä.

Huumosen mukaan hakijoita Marokosta oli kolme, eikä minua kutsuttu haastatteluun, vaan Marokosta valittiin sama henkilö, joka valittiin myös 2015. Koen tulleeni syrjityksi.

Pyysin listaa hakemuksista ja valintaprosessin asiakirjoista, mutta minulle ei niitä toimitettu. Sain listan hakijoista. Nimilistan perusteella ainakin yksi hakija Unkarista jätettiin valitsematta, vaikka neuvostossa ei ole yhtään sen maan edustajaa. Hylätyissä hakemuksissa suomenkielisillä nimillä on selkeä yliedustus.

Vertailtaessa 2015 ja 2017 valittuja, on selvää, että valintaprosessissa on suosittu niitä, jotka valittiin 2015 ja hakivat nyt uudestaan. Varsinaisista jäsenistä 7/11 on samat kuin viimeksi. Kaikki ne, jotka valittiin 2015 ja laittoivat 2017 hakemuksen, uudelleenvalittiin. Tämä ei voi olla tasapuolisen valintaprosessin tulos.

Koska kaupunki ei ole toimittanut minulle hakemuksia, on mahdotonta arvioida hakuprosessin laillisuutta, mutta valinnasta voi päätellä, ettei hakijoita ole kohdeltu tasavertaisesti.

Kaupunginhallituksen mukaan sillä on ollut “laajempi harkintavalta” maahanmuuttajaneuvoston jäsenten valintakriteereiden päättämisessä ja valinnassa. Tämä “laajempi harkintavalta” ei kuitenkaan saisi olla lainvastainen.

Kuntaliitto on jo vuosien ajan suositellut, että lautakuntiin ja muihin toimielimiin valittaisiin aina vähintään yksi vaaleilla valittu valtuutettu. Tätä suositusta ei ole tässä tapauksessa noudatettu. Kaupungin mukaan suositus ei ole sitova, mutta ei ole mitään syytä olla sitä noudattamatta.

Vaadin, että hakemukseni käsitellään asianmukaisesti ja että minulle toimitetaan kaikki asiakirjat neuvoston valintaan liittyen.

Olen yrittänyt tavoittaa yhteisötoiminnan päällikkö Pasi Laukkaa ja sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilää. Useista soitoista ja soittopyynnöistä huolimatta he eivät ole ottaneet minuun yhteyttä. Tämä ei ole hyväksyttävää virkamiehiltä.

Oikeudenkäyntikuluja vaadin valituksen suuritöisen luonteen vuoksi. Kirjallisen valituksen laatiminen vaatii paljon aikaa.

Varaan itselleni mahdollisuuden vastaselityksen antamiseen.

Valituksen aiheena olevan kaupunginhallituksen kokouksen pöytäkirja (asia § 283) julkistettiin 10.10.2017 ja on nähtävillä osoitteessa:

http://asiakirjat.ouka.fi/ktwebbin/dbisa.dll/ktwebscr/pk_asil_tweb.htm?+bid=13741

Oulussa, 9.11.2017

Junes Lokka
kaupunginvaltuutettu

122 kommenttia:

 1. Junes, sulla on stigma. Siksi kukaan ei halua sua mihinkään. Stigman olet itse toiminnallasi aiheuttanut, politiikka on kato yhteisten asioiden hoitamista, ei yksittäisten itsekkäiden ihmisten pyrkimysten toteuttamista. Katso itseäsi joskus rehellisesti peilistä ja kysy, miten on mennyt niinku omasta mielestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihapuhe ja sen kylkiäisenä usein tuleva yhteydenottojen ryöpytys kaventaa myös sananvapautta ja yhteiskunnallista keskustelua. Poliitikoilla, tutkijoilla, toimittajilla ja kaikilla muillakin ihmisillä on edelleen oltava mahdollisuus toimia ja julkituoda mielipiteitään eri vähemmistöistä ilman, että eri mieltä olevat yrittävät vaientaa heitä esimerkiksi vainoamalla tai uhkailemalla, unohtamatta vähemmistöjen itsensä kohtaaman väkivallan riskin nousua. Vähemmistöjen syrjintä lisää myös vaaraa näiden vähemmistöjen syrjäytymisestä ja radikalisoitumisesta. Molemmat ovat eri tavoilla yhteiskunnalle vahingollisia.

   Poista
  2. Olet ilmaissut, että kyseinen neuvosto on mielestäsi turha. Hait sinne viime tipassa, joten et ilmeisesti ollut kovinkaan vakavissasi. Nyt valitat kun sinua ei valittu. Vetoat syrjintään. Ok. Kaikille vähänkään toimintaasi seuranneille motiivisi ovat ilmiselvät. Ei sinulla ole oikeasti haluakaan rakentavasti hoitaa asioita ja ajaa oululaisten ihmisten, ja vaikkapa maahanmuuttajien vaikutusmahdollisuuksien parantamista. Teet itse juuri noita asioita, joita tuossa yllä kuvaat.

   Haluaisin nähdä joskus sen Juneksen, joka oikeasti valjastaisi aivosolunsa yhteisten asioiden hoitoon ja jättäisi nämä typerät, viranomasia turhaan työllistävät prosessinsa. Oletko muuten joskus ajatellut mennä töihin ja elättää itsesi? Maksaa verosi? Nyt istut illat sohvallasi ja solvaat ihmisiä. Tunnetko siitä ylpeyttä?

   Käsitin, että sinulla on yliopistotausta? Luulisi, että olet siellä jotain oppinutkin. Koulutuksellasi ja taustallasi sinulla voisi olla suomalaiselle yhteiskunnalle jotain todellista annettavaakin.

   Poista
  3. Anonyymi 22.47!

   Hyvä kirjoitus, asiallinen, pohtiva. Yliopistotaustaa vain pienesti. Ei loppututkintoa, ei välitutkintoa Oulun yliopiston tiedekunnasta. Se opiskelupaikka on saavutettu ulkomailla tehtyjen opiskelujen pohjalta. Ulkomaat, mitä ovatkaan, eivät anna kotimaan lukiotutkinnon antamaa perustietoa yliopisto-opiskeluun.
   Lokka ei kertoile opinnostaan juuri noista syistä.
   Ei voi olla ylpeä sohvalla solvaten milloin ketä tahansa. Nyt on massiivinen blokkaus Lokkaa ja Wiikiä kohtaan. Maine mennyttä ja viranomaisia kuormitetaan typerillä valituksilla.

   Lokkaa jonkin verran valtuustossa nähneenä voin kertoa tuon ilmeettömän ihmisen, joka yrittää näyttää, ettei kiinnosta muut siellä valtuustosalissa. Ikäväilmeinen, partaa nyppivä valtuutettu ei ole arvostustani ansainnut. Näkymää tuli vain tuolla äänestysidiotismilla. Et sillä lunastanut muuta kuin halveksuntaa.

   Ratikka ei taida tulla oman sooloryhmän ansioilla. Ei taida tulla vesijohtovettä lupaamallasi tavalla. Heikko alku ei anna suurta odotusta oululaisten hyväksi.
   Ei taida Lokka mennä töihin. Ei taida kukaan Lokkaa palkata.

   Poista
  4. Voisitko määritellä mitä tarkoittaa ”moniosaaja”? Erityisesti marokkolainen ”moniosaaja”.

   Poista
 2. Syyllistyt itse striimeilläsi jatkuvasti vihapuheeseen, siksi et ole oikea ihminen puhumaan asiasta. Tekemällä itsestäsi vähemmistöjen edustajan uhriudut. Toimintaasi ohjaavat muut kuin rehelliset ja epäitsekkäät motiivit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en ole koskaan saanut tuomiota vihapuheesta, tarkennatko mitä tarkoitat?

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  3. eivätkö he sitten ole rikollisia

   Poista
  4. Samalla logiikalla kaikki marokkolaiset ovat rikollisia. Tai huippu älykkäitä riippuen puhujasta. Argumentaatiota ymmärtämättömästä puhujasta.

   Poista
  5. eivätkö marokkolaisetkaan tee rikoksia

   Poista
  6. Ei. He striimaavat.

   Poista
  7. Miksi et keskustele blogissasi, vaan toistelet tuota? On vähän yksipuolista.

   Poista
  8. blogin kommenttiosion tarkoitushan olisi kommentoida kirjoitusta, joka tässä tapauksessa on "Syrjintää Oulun kaupunginhallituksessa".

   Kommenttiosio ei siis ole mikään mielenterveystoimisto avohoitopotilaille.

   Poista
  9. Miksi et sitten kommentoi, vaan toistelet ”aika hurjaa”?

   Poista
  10. siis lukijat voivat kommentoida kirjoitustani. Miksi minun pitäisi sitä kommentoida?

   Poista
  11. Miksikö Lokka sinun pitäisi kommentoida? Niin, ehkä sinun ylimielisyytesi ei mahdollista sen ymmärtämistä. Mietipä. Aika hurjaa.

   Poista
 3. Oletko tosissasi? Miten sinut on kasvatettu? Useimmat ihmiset eivät vihapuhu, koska se vain yksinkertaisesti on väärin ja huonoa käytöstä. Ei siihen lakikirjaa tarvita. Samasta syystä ihmiset yleensä myöskin jättävät varastamatta. Pitääkö sinut tuomita oikeudessa ennen kuin ymmärrät tehneesi jotain väärin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. länsimaisessa oikeudenkäytännössä ihminen on syytön kunnes toisin todistetaan

   Poista
  2. Lokka on kasvattettu marokkolaiseen tapaan. Suomalainen kohtelias käytösmalli on Lokalle vieras. Kunpa joku tekisi Lokan ja Wiikin vihapuheista kantelun ja saisimme oikeuden päätöksen tälle suunsoitolle. Kunpa joku puhelun saanut tai soittanut antaisi äänensä kuulua julkisuuteen. Tai no. Oikeastaan on hyvä, että Lokka vaietaan kokonaan ja kaikkialla. Vainotut ihmiset eivät halua edistää LokkaViikin idiotismia.
   Mitä varten tuo 85€ pitää maksaa? Mikä oikeudenkäyntikulu? Taas Oulua lypsetään ja auton alle jäänyt Oulu-lehden toimittelija on niin hukassa once again.

   Poista
  3. Ihan kuten herra ”faktantarkistaja” haluaa.

   Poista
  4. meillä alkaa skriimi klo 20, voit soittaa lähetykseen jos noin paha olo on

   Poista
  5. Teitkö tulkinnan?

   Poista
  6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  7. Näpistelyn voisikin poistaa rikoslaista.
   Poliisille enemmän aikaa vakavampien rikosten hoitoon.

   Poista
 4. Stigman hankkiminen ei ole vaikeaa ollenkaan mutta sen stigman jälkeen, ei ole iloiten vastaanotettu henkilö.
  Olet niin epämiellyttävästi kohdellut virkamiehiä, ihmisiä joka suunnalta, että saat blokkauksia blokkausten perään. Twitteriäsi ei juuri kommentoida. Kirjoittelet facetileille typeryyksiäja ja PLPOS! Olet ei-toivottu jopa nettifoorumilla. Viimeinen blokkaus tänään vai eilen?

  Tuossa oli hyvä kehoitus:"Katso itseäsi joskus rehellisesti peilistä ja kysy, miten on mennyt niinku omasta mielestä."
  Se vanha sanonta, että niin makaat kuin olet petisi petannut. ASY:n "vihapuhe" ei ole viisautta. Se on oman pelin pelaamista nurkkatilaan.
  Että oikein radikailisoituisit! Ohops! Olet pelkuri ja et pelkää kaikkea. Vahingollinen olet vain itsellesi ja rahanreikä Oululle ja Suomelle.


  Eilinen yhden vietintäihmisen haukkuminen oli niin ala-arvoista ja naivia se teidän kielenkäyttönne. Peruskoululaisen arguentaatio oli peruskoululaisenn tyylistä: hullu, eukko, aivan hullu, ei itse tajua, miten hullu- tätä loputtomiin.
  Ihminen, jota haukuitte on niin paljon teidän yläpuolellanne mutta ei aivonne tajua. Ihminen on viitannut kintaalla teidän typeryyksillenne ja kahden tunnin videovinkumiselle.

  (Lopuksi vain OT-toteamus, että Viikin uusionaama oli retardi. Hampaat todella kamalat ja ruskeat kahvvin ja kaljan kittaamisesta.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulihan se sieltä ��

   Poista
  2. Yhyyy, yhyy, yhyy. Se ei ole ASY ei ole, ei, ei. Nyyhkintää. Parkumista.
   Ulinaa, ulvontaa, vaahto suupielessa kirkuntaa. Asy on vatuustossa yhden retardi ryhmä Laihat kädet heiluvat oikean natsin tavoin. Yhyyyhyy.
   Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy.

   Poista
  3. Ei auta. Asy on asy. Voit antaa tuon linkin vaikka miljoona kertaa. Asy on asy.
   Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy.Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy.Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy.Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy.Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy.Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy. Asy.

   Menikö tajuntaan?

   Poista
  4. Heh tuleeko muillekkin mieleen että nää suvakit ja muut ääliöt on tosiaan hetki hetkeltä epätoivoisempia kun unelmat murenee ja rikastajat rikastelee turun toreilla ja helsingin yössä.

   Poista
  5. Väkisinkin tulee mieleen, että kommentoija, joka nimittelee Junesia ja arvostelee tämän ulkonäköä ja käyttäytymistä valtuustossa, on keski-ikäinen nainen ja todennäköisesti itse valtuuston jäsen tai valtuutetun puoliso. Vaikuttaa siltä, että erityisesti Junesin toiminta Oulun kaupungin valtuustossa tai valtuustoon liittyvät striimit saavat tämän kommentoijan verenpaineen aina nousemaan siten, että tämän on ihan pakko päästä purkamaan kiukkuaan Junesta kohtaan.

   Poista
  6. En ole valtuustossa Ouussa. Olen yliopisto-opiskelija. En ole keski-ikäinen, enkä valtuutetun puoliso. Minulla ei ole verenpainetta. Junesta pitää panna halvalla, koska hän on halpa tuontitavara. Junesta ei ole yliopistolla nähty ikiaikoihin. Olemme päätyneet, että syyt ovat sammunut opiskeluinto, pölyttyneet aivot ja sammunut koko äijä.
   En ole nainen, enkä ole mies. Mikä voisin olla?

   Poista
  7. Junesta pitää panna halvalla, koska hän on halpa tuontitavara.

   Poista
  8. no ei. toivon että näemme vielä tänä vuonna.

   Poista
  9. "En ole valtuustossa Ouussa. Olen yliopisto-opiskelija. En ole keski-ikäinen, enkä valtuutetun puoliso. Minulla ei ole verenpainetta. Junesta pitää panna halvalla, koska hän on halpa tuontitavara. Junesta ei ole yliopistolla nähty ikiaikoihin. Olemme päätyneet, että syyt ovat sammunut opiskeluinto, pölyttyneet aivot ja sammunut koko äijä.
   En ole nainen, enkä ole mies. Mikä voisin olla?"

   Retardi?

   Poista
 5. Kohta Junes taas ulvoo striimissään, miten kukaan ei tajua mitä hän tarkoittaa, miten kaikki ovat retardeja, vajakkeja ja mitä kaikkea, ja Tiina vieressä selittää samaa. Joukko enemmän tai vähemmän kännissä olevia seuraajia yhtyy edellisiin. Ja sitten referoidaan jotain yksittäistä sometiliä. Ja ollaan niin oikeassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allekirjoitan kirjoituksesi virtuaalisella hymiöllä!
   Tämä idiotismi/retardi/ihmissaastaduo on niin syvältä. Halla-ahoa yritetään niin sivellä, että PS hyväksyisi heidän jäsenhakemuksensa.

   Poista
  2. Jännä nähdä ketä tällä kertaa maalitetaan. Popparit ja limsa on jo!

   Poista
  3. Junes mädätti oikein olan takaa, väärinajattelijat uunitettiin ja muutama kymmenen retardia huusi iloisena vieressä hurraata ja taputti pieniä karvaisia käsiään. Joku lahjoitti rahaa. Siinä se.

   Poista
 6. Maahanmuuttajaneuvosto ei ole Lokan paikka. Lokka tuo sinne vain epämiellyttävän olemuksensa ja on niin tympääntyneen oloinen ja epäsiistin näköinen.
  Eivät ne Lokkaa sinne halua. Enkä minä veronmaksajana halua ukkoa sinne striimaamaan ja nimittelemään muita neuvoston jäseniä.
  Jos Lokka jostain syystä sinne pääsisi, niin teemme valituksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Normaalia harkintaa, luulisin.

   Poista
  2. Junes näyttää päässeen toden teolla näiden Oulun kaupunginvaltuuston "uusaatelisten" ihon alle. Hienoa! Lisää löylyä vain kiukaalle Junes! Tätä blogin kommenttiosiota on verrattoman hauska seurata.

   Poista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. eivätkö he sitten ole rikollisia

   Poista
  2. Ilmoitat vastustavasi rasismia, länsimaisessa yhteiskunnassa henkilö on syytön kunnes toisin todistetaan mutta romanit ovat kuitenkin rikollisia paitsi jos erikseen todistetaan etteivät ole? Sanoisin että aika hurja ristiriita, tai sitten juneksoitua logiikkaa. Ovatko romanit mielestäsi henkilöitä tai edes ihmisiä?

   Poista
  3. mielestäsi he ovat tulleet siis ihan vilpittömästi Suomeen eivätkä elä rikoksilla saadulla hyödyllä?

   Poista
  4. Onko mielestäsi hyväksyttävämpää elää vuodesta toiseen sossutuella?

   Poista
  5. en tiedä miksi heitä pitää päästää maahan saati sossun asiakkaiksi.

   Poista
  6. Me kyllä tiedetään todellinen syy siihen että miksi heitä ei sinun mielestäsi saisi päästää maahan: heille menevä raha on pois sinun ja morsmaikkusi kaltaisilta siipeilijöiltä.

   Poista
  7. Te (?), kuten aina, olette täysin väärässä. Miksi heitä pitää tänne päästää notkumaan ryöstämään vanhuksia, varastamaan lompakoita, tehtailemaan asuntomurtoja jne.?

   Poista
  8. Tai kuormittamaan viranomaisia turhilla valituksilla, hankkimana huumetuomioita ja ilmaista koulutusta, jota ei osaa hyödyntää...

   Poista
  9. eivät romanit käsittääkseni valituksia tehtaile, se on enemmän turvapaikanhakijoiden hommaa. Pillereitä he diilaavat, koulutuksesta sanoisin etteivät osaa edes lukea.

   Poista
  10. Edellisessä striimissäsi, joku kysyi sinulta, milloin menet töihin. Sanoit meneväsi maanantaina kuapunginvaltuustoon. Hei, se on luottamustoimi, ei työ. Luottamustointa hoidetaan palkkatyön ohessa. Aika hurjaa, vai mitä?

   Sanoit lisäksi, että sinulla on kirjastokortti. Sehän ei ketään sivistä se kortti. Lukeminen sivistää. Siis: lue. PS. Aika pahasti servasi se aamulehden toimittaja sut. Hurjaa.

   Poista
 8. Juneksen kanssa ei kannata keskustella, koska hänellä on aivan omanlaisensa logiikka. Sitä ymmärtää vain toinen Junes. Mutta onneksi niitä on vain yksi, siinäkin on riittämiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. junes tahtoo keskustella. muut eivät osaa. muut vain ulisevat ja naukuvat. junes on ainoa maailmassa omille kaljaretrdeilleen.
   juneksen keskustelusta ei tule mitään. samaa sontaa vuotaa striimiverkosta.

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 9. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 10. Kun Juneksella loppuu argumentit, se sanoo ensin ”aika hurjaa” ja seuraavaksi ”äärimmäisen hurja tilanne”. Tämä on älyä kirkaimmillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Junes AsyN argumentaatio on suhteessa älyykkyyteen. Alle 80.
   Tämä valivali on niin alle ymmärryksen. Mutta Lokka- ASY voi sellaisen tehdä ansaitakseen 85€.
   ASY-Lokka on typerä retardi, joka ei osaa lukea muita ihmisiä millään tavalla.
   Herää Pahvi!

   Poista
  2. ASY. Ei ole asyl. Piste.
   Kuvitelmenne että, asyl on teidän surkurymänne lyhenne on niin teistä kertovaa.
   Onko Juneksella isänpäivä? Oletko ennen paksujalkaa seurustellut kenenkään kanssa? Veikkaan, että et.
   Asy-Lokka

   Poista
  3. Asy on asy. Asylia sanovat turvapaikanhakijat. Asylia ei huuda "arvoisa" valtuutettu, joka hakee Maahanmuuttoneuvostoon piruillakseen.

   Poista
  4. Olet linkittänyt jo niin monta kertaa, että jokainen sen on voinut käydä katsomassa Mutta. Teidän ryhmänne oli ASY vaalien aikaan.
   Hommaforumilla sitten hoksottimet leikkasivat paremmin ja siellä tuli esiin tuo asyl. ASY-liikkeen tyypit ottivat sen haltuun ja nyt ovat Oulussa asyleita mutta virallinen vaalisivusto antaa alkuperäisen nimen ASY.
   Oulun sivulla on teidän antamanne "uusi" niitys. Se on kuin Siniset ja PS.
   Ei riitä ymmärrys marokkolaisella asylin hokijalla, ettei sinua sinne neuvostoon haluta. Kuka haluaa olla matuselfien piinattavana joka stn paikassa? Ei kukaan.
   Onneksi on opiskellut virkamiehistö ja siellä on se oikea näkemys ja johto.
   Ihan viimeisten paikalla valtuustossa 1.3% kannatus ei anna suuria paikkoja mihinkään. Käytöksenne on syönyt sen lopunkin uskon teihin kumpaankaan. Toivottavasti PS ei hyväksy teitä joukkoonsa. Olette häpeäksi Oululle.

   Poista
  5. en ole hommaforumilla, ja asylhan tuolla virallisella sivulla lukee.

   Kannatus oli 1,5%, ja nyt se on luultavasti korkeampi

   Poista
  6. Kannatus oli niin pieni ja millä mittaat nykykannatuksen.
   Hommaforumilla oli tuo asyli-parkuminen, jonka nappasit itsellesi.
   Olet oillut ko.forumilla.
   Virallisella sivulla on asy.

   Poista
  7. Ylen vaalituloksissa olette asyja, ette asyleja.
   Oulun valtuustossa voitte olla vaikka PSKJ. Olettekin.

   Poista
  8. Ei 1,5 % kahden ihmisen listalta nyt niin pieni kannatus. Itse sijalla 19 ja Tiina sijalla 30. Ehdokkaita yli 600.

   En tiedä mitä hommaforumilla on horistu ja miten se keskustelupalsta tai Yle tähän liittyy. Katso kaupungin sivuilta valtuustoryhmän lyhenne, se on asyl

   Poista
  9. Hommalla on ketju, jonne olet siellä horissut.
   Olet loppupäässä vaalituloksessa. Viikki vielä alempana.

   Poista
  10. olisiko linkkiä?

   En sanoisi sijoja 19 ja 30 loppupääksi

   Poista
  11. Etkö muista kirjoitteluasi Hommalle? Olet paskahousuinen matu.
   Loppupäässä olette vertausluvun mukaan. Vertausluvulla sinne vltuustoonkin mennään. äänimäärä on vain äänuimäärä.
   Olet vain asy.

   Poista
 11. Suomessa ei presidenttiehdokkaaksi kelpaa kuin syntyperäinen suomalainen, näin lienee useimmissa maailman maissa. Eli ihmisiä voidaan valita syntymämaan perusteella.

  Sukupuolta voidaan käyttää valintakriteerinä kahden muuten samantasoisen hakijan tapauksessa, jos jommalla kummalla sukupuolella on selvä aliedustus. Etnisen alkuperän suhteen joissain valinnoissa on ollut vastaavasti käytössä ns. positiivinen syrjintä, eiköhän tämäkin ole monissa oikeuistunnoissa todettu lailliseksi menettelytavaksi.

  Ei työ- tai johtajahakuprosessissakaan tarvitse kutsua kaikkia hakijoita haastatteluun. Valituksen tehneelle ei toimiteta muiden hakijoiden hakemuksia.

  Jos kuntaliiton suositusta ei ole nyt noudatettu, siihen on todennäköisesti ollut hyvä peruste ja siten syy olla tässä tapauksessa noudattamatta sitä.

  Mistä sinä tiedät että valintaprosessi ei ole ollut tasapuolinen? Millä perusteella uusissa hakijoissa olisi automaattisesti yhtä hyviä hakijoita kuin aikaisemmalla kaudella olleissa?

  Oletko syntynyt Suomessa vai ulkomailla? Oletko Suomen vai jonkun ulkomaan kansalainen? Ovatko neuvostoon valitut kaikki ulkomailla syntyneitä?

  Politiikassa ja yhteisten asioiden hoitamisessa pitää olla yhteistyökykyinen, ymmärtää eri taustaisten ihmisten perusteluita ja kyetä kompromisseihin. Jopa Oulun vihreät myönsivät aikanaan että ensimmäisellä valtuustokaudella eivät saaneet oikeastaan mitään aikaan, kun olivat kaikessa ehdottomia. Ja minulla ei ole minkään puolueen jäsenkirjaa enkä kannata mitään erityistä puoluetta. Ymmärrän hyvin että mihinkään lautakuntaan tai neuvostoon ei haluta sinunlaistasi henkilöä joka jo ensimmäisessä uuden valtuuston järjestäytymistapauksessa puhui törkeyksiä.

  Et olisi päässyt lähimainkaan valtuustoon jos ei vaaleja edeltävänä päivänä olisi tapahtunut Tukholmassa autoiskua, ennakkoäänissä teidän osuutenne oli ihan marginaalinen. Eli iskun tekijöitä saadaan kiittää siitä että olet nyt valtuustossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa hyvä kirjoitus. Ei minulla muuta.
   Nyt tutkin ennakkoääniä ja autoiskua.

   Poista
  2. Tässä ei haeta presidenttiehdokkaaksi eikä syntyperäinen suomalainen tarkoita Suomessa syntynyttä.

   Miksi sukupuolta tai etnistä alkuperää pitäisi käyttää valintakriteerinä? Sehän on syrjintää.

   Ei tämä ole työ- tai johtajahaku. Tietysti hakemusten on oltava julkisia, kun kyse on julkisesta paikasta.

   Ei ole mitään syytä olla noudattamatta kuntaliiton suositusta.

   On selvää, että valintaprosessi ei ole ollut tasapuolinen. Voit katsoa 2015-2017 kokousten pöytäkirjoista kuinka hyviä edelliset jäsenet olivat.

   Miten Tukholman isku tähän liittyy?

   Poista
  3. Valintakriteerinä käytetään luotettavuutta. Se meni teiltä ohi.

   Poista
  4. Paikka ei ole julkishallinnon puolella. Se ei ole työpaikka. Sen hakijat ja perusteet eivät ole julkismateriaalia Lokan videonälvimeen.

   Poista
  5. valintakriteerit löytyvät blogistani, ks. toukokuun kirjoituksista

   Poista
  6. Sinun blogisi ei ole luotettava lähde.

   Poista
  7. viittaamassani kirjoituksessa on kopio kaupungin asettamista valintakriteereistä

   Poista
 12. Ylen vaalituloslistalla kuntavalit Oulu 2017 on ASY.

  VastaaPoista
 13. Kuntavaalitulokset 2017- Oulu
  ASY Aito suomalainen yhteislista
  vasta myöhemmin kekkailtu tuo asyli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohon sinä nouset ja tuosta sinä lasket. Ei auta. Asy on alkuperäinen ja asyl hommalaisten kekkaama.
   Asyllä menitte valtuustoon ihan loopuviimeisten joukossa. Suuri valtuustoguru.

   Poista
  2. miten hommalaiset tähän liittyy?

   Poista
  3. Lokka on dementikko myös tässä.
   Homma liittyy asylin keksijänä Lokan asyyn. Asy on Lokan ja asl on hommalaisen.

   Poista
  4. et olekaan just nyt mutta olet ollut ja tullut ja mennyt.
   hommalainen keksi asylin ilman sinua. kävit siellä kouhaamassa vaalien aikaan.

   Poista
 14. Lokan oma vaali-CV kertoo, että sossun asiakas on korkeakoulutettu. Missä ja miten ja koska ja mikä on se yliopisto tai korkeakoulu, josta Lokalla on tutkinto? Ei ole mitään tutkintoa paitsi jostain marokkolaisesta meidän mittapuun mukaisesta kakkostason oppilaitoksesta.
  Sen voi laittaa esiin, eikä koulutus: Korkeakoulu. Valetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kerrotko anonyymi nyt miten tämä tekstisi joka keskittyy johonkin muuhun kuin tähän ilmiselvään syrjintään oulunkaupungin hallinnossa niin miten se liittyy tähän Lokan esittelemään aiheeseen? Kirjoita samalla turhan päivänen "walloftext" miten maasta saadaan parempi jos kukaan ei kertoisi ilmiselvistä vääryyksistä ja hyvävelikerhoista. Miten luulet liito oravien suhtautuvan jos maasta tuleekin poneja raiskaavien johtama koska me laitoimme pään pensaaseen ja olimme kuuntelematta sekä sen sijaan huutelimme paskaa näistä jotka meille asiasta jotain kertoi. Tekstin voit postata tähän tai osoitteeseen vittusinäoletluuseri@gmail.com

   Poista
 15. Ja taas ihanaa ulinaa suvakeilta oikein kuorossa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terve Hammastyyppi Paksupolvi! Ihanaa kuulla sinun ulinaa.

   Poista
 16. On kovin oireellista, että päätöksen perustelut pimitetään. Ei tämäkään rikos ratkea viestintuojan henkilön kimppuun käymisellä. Keskusteluhan on aivan ala-arvoista. Vaikea uskoa, että kommenteissa mekastava anonyymi olisi noin retardi ilman, että liittyy jotenkin puheena olevaan epäilyyn rikoksesta.

  Voimia Junes, olet oikealla asialla!1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voimia Oulun kaupunki. Negaonnea oikein roppakaupalla.

   Poista
 17. Terve Junes , en voi muuta kuin ihailla tuota sun tyylikästä ja avointa tapaa tutkia ja puistella noita paskoja , Junes,Tiina,Paavo, ja ryyppäämässä oleva Tuukka ,olette kaikki Mustanaamion suojeluksessa. Kiitos.
  Leukku!

  VastaaPoista