keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Tornion puhe 3.10.2015

Torniossa järjestetään lauantain 3.10.2015 klo 12 Rajat kiinni -mielenosoitus. Tätä tapahtumasivua kannattaa jakaa facebookissa, twitterissä, keskustelupalstoilla, tekstiviesteillä ja siihen kannattaa kutsua kaikki mahdolliset facebook-kaverit. Ja tietysti kertoa tutuille, että tulevat paikalle. Julkisuudessa on spekuloitu, olenko tapahtuman järjestäjä – en ole; olen ainoastaan paikalla osoittamassa mieltäni. Jotkut suvaitsevaiset ovat myös yrittäneet antaa ymmärtää, että tämä olisi jokin äärioikeiston tapahtuma – ei ole. En ole varma, levittävätkö he huhuja tietoisesti, vai ovatko he oikeasti niin yksinkertaisia kuin antavat ymmärtää. Joka tapauksessa, lue puheeni jo etukäteen ja anna palautetta. Ja tule paikalle, useita busseja tulee etelästä asti.Tornio 3.10.2015


Kaksi viikkoa sitten olimme täällä osoittamassa mieltä tätä samaa asiaa vastaan. Viimeksi improvisoin puheen, tällä kertaa kirjoitin sen valmiiksi. Kirjoittaminen aiheesta on erittäin vaikeaa, sillä tilanne on niin mielipuolinen: maahanmuuttopolitiikassamme ja näiden valepakolaisten hyysäämisessä kun ei kerta kaikkiaan ole mitään järkeä.

Kuuntele puheenvuoroni 3.10.2015Mielenosoituksen jälkeen sisäministeriö on perustanut tänne järjestelykeskuksen ja tuonut tänne tullimiehiä ja rajavartijoita käsittelemään näiden valepakolaisten hakemuksia. Tulijavyöryyn näillä toimenpiteillä ei ole ollut minkäänlaista vaikutusta, vaan syyskuussa heitä tuli yli 10 000; viime viikolla melkein 4000. Vuoden saldo tähän mennessä on 18 413.


Eli virta on vain kiihtynyt, kuten oli odotettavissa. Järjestelykeskus on vain pahentanut tilannetta, monestakin syystä:


 • toiminta on nyt organisoidumpaa, joten tulijoita saadaan käsiteltyä enemmän päivässä. Tämä kiihdyttää entisestään tulijavirtaa.
 • enää he eivät tuki juna- ja bussiasemia, sillä valtio kuskaa heidät, joten tämä tapahtuu piilossa kansan silmiltä (huom, yöaikaan vielä).


Huomautan, että järjestelykeskuksen ilmoitettu budjetti on 2,4 miljoonaa euroa / 3 kk.


Screenshot 2015-09-30 at 15.52.54.png

Vuodenvaihteessa myös Rovaniemelle avataan tällainen keskus, ja Maahanmuuttovirasto palkkaa 200 uutta käsittelijää  ns. ylitarkastajia. Mitään tietoa en ole saanut käännytyksistä ja niiden täytäntöönpanosta lukuisista pyynnöistä huolimatta. Maahanmuuttovirasto vain toteaa, että pitäisi kysyä poliisilta ja poliisi hokee, että laita uusi pyyntö. Käytännössä voidaan siis pitää varmana, että ketään ei tästä maasta poisteta (kesän 99 albaania lukuun ottamatta  jotka voivat tulla seuraavalla lautalla takaisin, mitään rajavalvontaa kun ei ole). Jos olen väärässä, poliisi vastatkoon tiedusteluihini. Virkamiestenhän kuuluu lain mukaan vastata kansalaiselle.


Vain minimaalinen osa torniolaisista ja suomalaisista ei halua rajaa kiinni. Valtaosa sen sijaan toivoo rajan sulkemista välittömästi. “Rajat kiinni” tarkoittaa rajavalvonnan palautusta ja tulijoiden maahantuloedellytysten tarkistamista. Rajan yli siis pääsisi jatkossakin näyttämällä henkilöllisyystodistuksen; ulkomaalaisten kohdalla lisäksi vaadittaisiin viisumia.  Vähemmistön olemattomuudesta kertoo hyvin Yleisradion 22.9. uutinen: he eivät löytäneet kielteistä kantaa rajavalvontaan: “Yksi rajalla pysäytetyistä oli torniolainen Kai Hurula. Kauppakeskukseen ehtinyt mies ei kokenut tarkastusta vaivalloisena, vaan kertoi ymmärtävänsä että sille on tarkoituksensa.
– Nyt tämä on minusta sillä tasolla, mitä sen olisi pitänyt olla kaksi viikkoa sitten. Viikko sittenkin rajasta pääsi yli kun vain käveli. Nyt homma toimii, Hurula kuvailee.”


Vapaa liikkuminen meillä on aina ollut; passia näyttämällä on päässyt ihan luvalla rajojen yli. Nyt meillä on valvomaton liikkuvuus, joka ei ole ihan sama asia. Teknisesti tietysti Pohjoismaissa meillä on ollut vuodesta 1955 lähtien valvomaton liikkuvuus, siihen aikaan se ei haitannut, koska ihmiset suunnilleen tunsivat toisensa. Mutta kuka tuntee noita “syyrialaisia” eli irakilaisia? Nykyään kun ulkorajoilla valvonta on romutettu, meidän täytyy palauttaa oma valvontamme. Se on ikävää vapautemme kannalta, mutta välttämätöntä sekä turvallisuuden että talouden takia. Valvomaton liikkuvuus voi toteutua vain sellaisten maiden välillä, jotka ovat sosiaalisesti ja taloudellisesti samankaltaisia.


Nykyinen massamaahanmuutto on heikko ja haitallinen tapa yrittää ratkaista loputonta ongelmaa rajallisilla resursseilla.

Tullista kerrottiin 22.9., että heillä riittää väkeä noin viikon tehovalvontaan. Noin 50 työntekijää on tuotu muista kaupungeista. Raskas miehitys tarkoittaa sitä, että toimintaa ei voida pitää yllä loputtomiin. Viimeistään viikon päästä on arvioitava uudelleen se, missä laajuudessa tehostettua valvontaa jatketaan.


– Muuten tulevat tunnit täyteen. Ikävä sanoa, mutta näin on. Väkeä ei riitä, kertoo tullilaitos.


Pohjanmaan poliisista taas kerrottiin 29.9., että heitä odottaa jättiurakka vastaanottokeskuksissa. Pohjanmaan poliisin kontolle tulee jopa puolentoista tuhannen turvapaikanhakijan kuuleminen. Tällä hetkellä jonossa on jo 800 rekisteröityä turvapaikanhakijaa, jotka odottavat jatkotoimenpiteitä. Jono kasvaa sitä mukaa, kun pohjalaiskuntiin sijoitetaan lisää turvapaikanhakijoita.Turvapaikanhakijoiden kuuleminen työllistää Pohjanmaan poliisia ainakin vuodeksi eteenpäin ja pidempäänkin, mikäli pohjalaiskuntiin perustetaan uusia turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksia.


Jono kasvaa koko ajan. Uusia keskuksia tulee myös tai on tullut Turkuun, Ylihärmään, Seinäjoelle, Lahteen, Kemijärvelle, Lieksaan, Vantaalle, Kauhavalle, Seinäjoelle, Lappajärvelle, Korsnäsiin ja Kurikkaan. Näitä tarvitaan kuulemma kymmeniä viikossa.


Miten voi olla, että rajavalvontaan ei riitä resursseja, kun taas turhien hakemusten käsittelyyn ja taksilla Tukholmasta tulevien valepakolaisten asuttamiseen niitä riittää? Poliisin toimintamenoihin on budjetoitu ensi vuodelle noin 716 miljoonaa euroa. Poliisin määrärahoihin on lisätty lähes 7 miljoonaa euroa turvapaikanhakijoiden rekisteröintiin. Petteri Orpo ilmoitti, että tähän hulluuteen otetaan lisää lainaa. Vielä muutama viikko sitten Sipilä puolestaan totesi, ettei tällä ole vaikutusta budjettiin. Ja samaan aikaan suomalaiselta leikataan ja leikataan.


Viimeisten vuosien aikana on moni ihmetellyt, ketä varten tai kenen puolella valtiomme on. Liioittelematta suomalaisesta on tullut toisen luokan kansalainen. Erittäin suuri osa uutisista liittyy turvapaikanhakijoihin, miten heitä voisivat kansalaiset auttaa ja mitä lakeja heidän takiaan muutetaan. Heille kaikki tarjotaan ilmaiseksi, heidän ei tarvitse noudattaa lakia, ja kaikessa joustetaan.


Kantaväestön taas täytyy rymistellä pykäläviidakkoa eestaas tukia saadakseen, kun tulijoiden puolesta tehdään kaikki yksinkertaiseksi.


Viimeisenä vaaditaan pitkäaikaistyöttömiä avustamaan näitä valepakolaisia  ei ole niin pitkä aika kun työvoimatoimistosta kerrottiin, että työtön ei saa osallistua mihinkään vapaaehtoistoimintaan, jottei menettäisi tukiaan. Mutta kun turvapaikanhakijoista on kyse, tämäkään ei enää päde. Seuraavaksi hallitus on asetuksella pakottamassa kunnat tarjoamaan vastaanottotilat pakkolunastuksen uhalla.


Maahanmuuttovirasto ja sisäministeriö suorastaan markkinoivat tätä invaasiota positiivisessa sävyssä. Toisaalta he aikovat pakottaa kunnat vastaanottamaan ihmisiä kuntalaisten vastustuksesta välittämättä  tässä esimerkki sisäministeriön tiedotteista:


Vastaanottokeskusten pyörittäjiksi etsitään uusia toimijoita


Tällä hetkellä toiminnasta suurimmassa osassa Suomen vastaanottokeskuksista vastaa kunta tai Suomen Punainen Risti. Ei ole kuitenkaan mitään estettä sille, että esimerkiksi yksityiset hoivapalveluyritykset ottavat vastaanottokeskuksia vastuulleen samalla korvauksella, jonka valtio maksaa SPR:lle. Yrityksillä on ollut kiinnostusta tähän toimintaan, ja ensimmäiset yritysvetoiset vastaanottokeskukset on jo avattu Espoossa ja Vantaalla.


Jos kunnat eivät vapaaehtoisesti tarjoa sopivia tiloja, ne voidaan määrätä valtioneuvoston asetuksella luovuttamaan tilat vastaanottokeskuskäyttöön.“


Tämä on siis puhdasta ihmiskauppaa  verovaroilla tuettua ihmiskauppaa. Useat turvapaikanhakijathan lyhentävät velkojaan vastaanottorahalla tai toimeentulotuella kun sen piiriin pääsevät. Lisäksi tulli ja rajavartiolaitos paljastavat päivittäin postin kautta lähetettyjä väärennettyjä tai aitoja asiakirjoja. Suomen passi menettää siis päivä päivältä arvoaan.


Tämä ihmiskauppa tuottaa jättimaiset voitot ihmissalakuljettajille ja viranomaisillemme, jotka saavat itselleen uusia asiakkaita. Poliisi tosin varmasti mieluusti keskittyisi oikeiden rikosten selvittämiseen sen sijaan, että sille sysätään tällainen kohtuuton taakka eli valheellisten tarinoiden mahdoton selvittäminen.


Monet yksinkertaiset  tai pahat ihmiset vetoavat “kansainvälisiin sopimuksiin”. Näille vastaan aina, että


 • ihmisoikeusjulistuksen 14. artiklan mukaan jokaisella vainon kohteeksi joutuneella on oikeus hakea turvapaikkaa. Kuka näitä tulijoita Ruotsissa vainoaa?
 • Nämä tulijat eivät ole Genèven sopimuksen tarkoittamia pakolaisia, ja lisäksi Dublin-sopimuksen mukaan heidät pitäisi muutenkin palauttaa tutkimatta hakemuksiaan. 


Näiden kotouttaminen on mahdotonta, sillä jo aiemmat määrät ovat osoittautuneet muutamaa yksittäistapausta lukuun ottamatta täysin kotouttamiskelvottomiksi. He ovat ikuinen taakka, ja mitä enemmän näitä asioita vatvotaan, sitä enemmän heille tänne syntyy jälkeläisiä, joiden karkottamista voidaan pitää jokseenkin julmana. Mutta kun nämä tänne juurtuvat, tulee meille Suomeen ennennäkemättömiä ongelmia (jotka ovat jo puhjenneet muissa EU-maissa).


PISA-tulosten mukaan 2. polven maahanmuuttajat menestyvät huonommin kuin 1. polven mamut  aikamoinen saavutus kotouttamisteollisuudelta.


Väestönsiirrot eivät ratko mitään ongelmia  vaikka ottaisimme 10 miljoonaa irakilaista tänne, eivät sodat loppuisi. Mutta sota voi hyvin siirtyä tänne. Ihmiset käyvät sotaa, ei maaperä.


Syyrialaisten osuus vain tippunut (378 kpl, 2 %  irakilaisia 68 %); mutta silti media kertoo vain siitä, että kuinka ihanaa onkaan auttaa, ja kutokaahan lisää sukkia ja pullaakin voisi leipoa.


Kun Petteri Orpo sanoo, että rajavalvontaa tehostetaan, tarkoittaa hän turvapaikkahakemusten käsittelyn tehostamista.


Ihmiset ostetaan kannattamaan tätä:


 • bussikuskit kertovat, että nytpä on töitä (Linja-autoliiton aluepäällikkö Jukka Haavikko iloitsee: Kuljetusten lisääntyminen on hyvä asia kuljetusliikkeen näkökulmasta)
 • vartijat kertovat, että palkka on hyvä (ISS Palveluiden Mikko Leinonen) ja nyt on paljon tekemistä.
 • Hallituskadun R-kioski iloitsee uusista asiakkaista (kauppias Ari-Matti Finnberg: "tietysti positiivinen asia tämä on, että kauppa käy", Finnberg hymähtää.)


Jos tällä tavalla halutaan luoda töitä, olisi järkevämpää kuskata suomalaisia etelästä Lappiin ja takaisin. Yhtä hyvin voisimme lähettää Viking Linen laivoja hakemaan heidät Irakista suoraan Helsingin tai Turun satamaan. Tämä ei eroa millään hölmöläisten peitonpidennyksestä.  Kansansadun mukaan hölmöläiset jatkoivat liian lyhyttä peittoa leikkaamalla sen päästä suikaleen ja ompelemalla sen toiseen päähän. Tämä on toimintaa, joka näennäisesti lisää jonkin asian kuten esim. rahan määrää, mutta ei tosiasiallisesti tee sitä. Saumaaminenkin itse asiassa syö aina peiton alkuperäistä pituutta. Eli siis niitä resursseja, joita pitäisi jakaa.


Näitä mediassa esiintyviä elinkeinoelämän vilkastumisesta riemuitsevia hölmöjä kuvaa hyvin myös rikotun ikkunan ongelma: tarinassa pikkupoika rikkoo kaupanpitäjän ikkunan. Kaikki tuntevat myötätuntoa kaupanpitäjää kohtaan, mutta keksivät pian, että lasittaja saa tästä lisää työtä. Lasittaja puolestaan ostaa rahoillaan leipää, leipuri villapaitoja ja niin edelleen, joten ikkunan rikkominen näyttää vilkastuttavan yhteisön talouselämää.


Tällöin ihmiset kuitenkin unohtavat piilokulut ja menetetyt mahdollisuudet, jotka syntyivät, kun rahaa piti käyttää ikkunaan. Jos kaupanpitäjä ei olisi käyttänyt rahojaan ikkunan ostamiseen, hän olisi ostanut leipää, joten leipuri olisi joka tapauksessa saanut villapaitansa. Nyt kaupanpitäjällä on ehjä ikkuna, mutta sehän hänellä olisi muutenkin, jos ikkuna ei ensinkään olisi särkynyt, ja lisäksi hänellä olisi ranskanleipä – ja kenties villapaitakin.


Tarina pyrkii osoittamaan, että kokonaiselintaso ei nouse, jos osa siitä tuhotaan. Poika ei lisännyt kaupungin kokonaiselintasoa vaan vähensi sitä yhden ikkunan hinnalla.


Mitään järjestyshäiriöitä ei kuulemma ole ollut, ole nyt, eikä tule. Kuitenkin kansalaiset kertovat jatkuvasti, että näitä ongelmia on, ja joskus ne pääsevät poliisin tiedotteisiin asti ja jopa media raportoi niistä. Viimeksi tosin keskiviikkona poliisi pyörsi sanansa ja ilmoitti, että vaikeaa on ollut ja rikoksia tulijat tekevät. Mutta kaikesta ei raportoida  nykyään median lisäksi myös poliisi valehtelee näissä asioissa, ja syynä on tietysti sisäministeri ja se, että poliisiinkin on pesiytynyt ns. “suvaitsevaisia”. Hyvä esimerkki tällaisesta poliisista on Jari Taponen, jonka mukaan Helsingin katujengi ei ole maahanmuutto-ongelma, tai Joonas Tikka, jonka mukaan Viking Linella raiskanneet somalimiehet olivat ruotsalaismiehiä.

Mutta toisaalta sitten media välillä haastattelee poliiseja, jotka kertovat, että järjestyshäiriöitä on. Ongelma on, että näitä ei tuoda tasapuolisesti esille, ja lisäksi valheelliset uutiset jäävät elämään. Ja sitten media vielä kehtaa väittää, että sosiaalinen media levittää huhuja ja tekee juttuja siitä, kuinka “kuviin ei pidä uskoa”. Ikään kuin he olisivat puolueettomia.

Lähes päivittäin joku suomalainen media pyrkii todistamaan, että fb:ssa [ja muualla somessa] kirjoitetaan mitä sun sattuu ja että fb ei ole oikea paikka hankkia tietoa, jos haluaa tietää, miten asiat todellisuudessa ovat.
Osaltaan median väite on totta, osaltaan se on täyttä valetta, kuten on median kirjoitusten ja puheiden osalta nykyään valitettavan usein.
Miksi media kuitenkin hankkii niin usein uutisaiheita fb:n seiniltä? Media seuraa silmä kovana erityisesti tiettyjen henkilöiden fb-seiniä kaivaen omaan agendaansa sopivia panetteluaiheita.
1. Esimerkiksi Jussi Halla-ahon ehdotukseen turvapaikanhakijoiden parakkimajoituksesta media otti jyrkän ja vihaisen kannan vihjaillen [jälleen kerran] Halla-ahon olevan natsi.
Jyrki Vesikansa (IL) kirjoitti näin: "Päivää aiemmin europarlamentaarikko Jussi Halla-aho oli vaatinut länsirajalle "valtavaa parakkikylää" - "majoitustilat minimistandardeilla ja kaikki rahallinen tuki pois". Piirustukset saisi valmiina Auschwitz-Birkenausta. Pitäisikö pakojen vaikeuttamiseksi maahantulijat pukea raitavaatteisiin?"
Kun Ruotsin mediassa kirjoitettiin vain muutama päivä Halla-ahon jälkeen vastaavan hankkeen suunnittelusta, jota Halla-aho esitti, ei Yleisradio, HS tai mikään muu merkittävä media kirjoittanut asiasta riviäkään, vaikka Halla-aho kirjoitti myös Ruotsin suunnitelmista fb-seinällään.
Normaalin logiikan mukaan median olisi pitänyt väittää ruotsalaisia natseiksi, mutta kun ei niin ei. Jyrki Vesikansa, haloo, haloo, missä olivat nyt silmäsi?
2. Kun Olli Immonen kirjoitti kesällä fb:iin monikultturismin ideologiaa toteuttavan yhteiskunnan olevan painajaismainen asia, syöksyi media kertomaan, että Immonen vihaa maahanmuuttajia. 

Nyt, kun suomalaiset seuraavat kauhuissaan hallituksen monikultturismia toteuttavia toimia, voi jokainen miettiä hiljaa itsekseen, onko monikultturismi iloinen vai painajaismainen asia.
Media ei ole viime aikoina vaatinut Immosen päätä vadille monikultturismi-kirjoituksen vuoksi. Ei tietenkään, koska Immonen on millilleen oikeassa. Valtion pakkosyöttämä monikulttuurinen yhteiskunta on painajainen ja yhä pahemmaksi vain menee, kuten jokainen silmät auki kulkeva voi todeta.

3. Media on toistuvasti rinnastanut suomalaiset sotalapset ja turvapaikanhakijoina saapuvat islaminuskoiset nuoret miehet, joista osa on rintamakarkureita, osa jihadisteja, osa turisteja, osa muuten vaan matkalla ja osa oikeasti turvapaikan tarpeessa.

Nyt, kun turvapaikanhakijat ovat sotkeutuneet monenlaiseen rikolliseen toimintaan, uhanneet nälkälakolla ja osoittaneet mieltään heille tarjotusta ruuasta, ei media enää muista puhua suomalaisista sotalapsista halaistua sanaa. Fb sen sijaan muistaa, joten mistä syystä fb ei nyt kelpaa lähteeksi, kun se Halla-ahon ja Immosen kohdalla kelpasi negatiivisessa mielessä?


Viimeksi keskiviikkona uutisoitiin, että poliisi lisää valvontaa kaduilla – turvapaikanhakijoista useita rikosilmoituksia. Turvapaikanhakijoiden epäillään syyllistyneen lukuisiin rikoksiin eri puolilla pääkaupunkia. Lyhyen ajan sisään poliisille on tullut rikostutkintaan pahoinpitelyjä, näpistyksiä, laittomia uhkauksia, taskuvarkauksia ja teinityttöihin kohdistunutta seksuaalista häirintää. Vielä viime viikolla media, SPR, vastaanottokeskukset ja poliisi itse väittivät, että mitään ongelmia ei ole ilmennyt – kaikki vain on huhuja.


Toreilla ja kaduilla uhreiksi joutuneet ovat olleet lähinnä nuoria suomalaisia. Apulaispoliisipäällikön mukaan tekojen taustalla on ollut “kulttuurien yhteentörmäystä”. Nämä ohitetaan olankohautuksella, mutta jos jutut menisivät toisinpäin, olisi näistä suuria otsikoita ja kansainvälistäkin mediahuomiota. Tietysti tämän uutisen jälkeen puolueettomaksi itseään väittävä Yleisradio haastatteli Oulun ja Tampereen poliiseja, jotka totesivat, ettei tietojärjestelmiin kirjata tietoa, onko tekijä turvapaikanhakija. Yleisradio otsikoi, että tiedoissa on “ristiriitaa”, vaikka kyse on ilmiselvästä saivartelusta: kyllä poliisi tietää ilman tietojärjestelmiäkin, kuka on yliedustettuna ja kuka ei. Ja jos kyse on oleskeluluvan saaneesta turvapaikanhakijasta eikä turvapaikanhakijasta, mitä se tilannetta muka muuttaa? Tarkoituksena on jakaa kansa kahtia: niihin, jotka jostain kumman syystä luottavat Ylen toimittajiin ja niihin, jotka tietävät miten asiat ovat.


Kaikkein ikävimmissä rikoksissa kuten asuntomurroissa, pahoinpitelyissä, raiskauksissa jne. ulkomaalaiset ovat järkyttävän yliedustettuina. Tästä huolimatta media ja viranomaiset vähättelevät ongelmaa, joka vain pahenee kun 2. polvi ja 3. polvi pääsevät valloilleen kuten muissa EU-maissa. Lisäisin vielä, että tämä tilasto on siis koko maan tilasto, joka siis ei kerro mikä on todellisuus alueellisesti. Eikä kaikista ongelmista tehdä ilmoitusta: esimerkiksi jos lauma nuoria käyttäytyy häiritsevästi tai ahdistelee naisia, ei poliisi välttämättä ota ilmoitusta vastaan, sillä eihän huono käytös ole rikos. Silti tällä on erittäin ikävä vaikutus yhteiskuntaan.


Yhteiskuntamme ei yksinkertaisesti kestä pitkään tätä touhua. Ei taloudellisesti, ei sosiaalisesti, ei millään tavalla. Valtio on etujärjestö, jonka tehtävä on huolehtia ensisijaisesti omien kansalaistensa eduista – ei muiden. Mikäli valtio tämän tehtävänsä kadottaa, se lakkaa olemasta.


Juuri siksi me olemme täällä tänään. Tarkoituksemme on näyttää, että haluamme valtiomme huolehtivan omistaan. Juuri siksi me olemme äänestäneet päättäjämme päättäviin asemiin.


Emme vastusta ihmisten auttamista. Mutta auttaminen on taitolaji. Jos sen tekee väärin, se aiheuttaa enemmän ongelmia kuin poistaa. Ja juuri sillä tiellä me olemme juuri nyt.


***

Jos aikaa riittää muiden puhujien jälkeen, ja miksei riittäisi, haluaisin lukea ainakin nämä tekstit:29 kommenttia:

 1. Ei pitäisi jäädä kenellekään epäselväksi, että emme vastusta avunantoa, vaan sen hyväksikäyttöä.

  VastaaPoista
 2. En uskaltaudu Facebookissa omalla nimelläni sulle viestiä laittamaan, mutta halusin vaan jotenkin saattaa sun tietoon, että sun bloggaukset ja videot ovat jollain tapaa avanneet mun silmät tämän nykyisen maahanmuuttopolitiikan kestämättömyyden suhteen. Humanistiopiskelijana ei juuri uskalla suutaan näistä asioista avata nykyisen keskusteluilmapiirin vallitessa, mutta jään suurella mielenkiinnolla seuraamaan tilanteen kehittymistä. Ainakin on hyvin aikaa, kun tällä hetkellä ei Turussakaan paljoa uskalla pimeän aikaan kotoaan poistua... Kiitos vain sinulle, että jaksat olla aktiivinen näiden asioiden suhteen, vaikka kuraa tuleekin niskaan. -N23

  VastaaPoista
 3. Hei Junes

  Hirmu pitkä. Ainakin tunnin puhe. Oletko lukenut ääneen harjoitellen. Pitäisikö tiivistää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mietiskelin. Luettuna passeli mutta puhuttuna voi mennä liian pitkäksi.

   Poista
 4. Junes, sulla on paljon enemmän kannattajia ja samanmielisiä kuin uskotkaan, aina akateemisiin piireihin asti. Some-raivon pelko on kuitenkin sellainen kuonokoppa, joka pitää massat hiljaisina, vielä. Sinä olet yksi niistä, joiden teot tunnustetaan myöhemmin. Ja yksi niistä, jonka TÄYTYY jaksaa! Teet arvokasta työtä. Hiljainen kansa on kerääntymässä, sinä olet yksi niistä joiden on näytettävä suuntaa. Voimia!

  VastaaPoista
 5. Hyvin kirjoitettu. Olen kanssasi samaa mieltä. Valitettavasti en pääse mielenosoitukseen, mutta hengessä olen mukana.

  VastaaPoista
 6. Junes, olet ehtiväinen tyyppi mutta mitä sinä teet työksesi? Oletko kai jo valmistunut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitenköhän työpaikkani tähän liittyy.

   Poista
  2. Miksi pitäisi liittyä? Kyllä yhteiskunnallisista asioista vaikuttamaan haluavien taustatiedot kiinnostavat äänioikeutettuja. Koulutus ja työpaikka antavat vinkkiä siihen että millä sektorilla henkilö on pätevä. Kun kovasti tuot esille lakitekstejä ja säädöksiä, niin oletko juristi?

   Poista
  3. Opintonsa keskeyttänyt ikuinen opiskelija, gradu oli pitkään aloittamista vaille valmis ja nyt elää toimeentulotuella?

   Poista
  4. En ole juristi. Irtoaisiko kommenttia puheeseen liittyen?

   Poista
  5. Kova olet vaatimaan kaikenlaista. Viranomaisilla on varmasti ollut kädet täynnä töitä tulijoiden käsittelyssä, ja Suomessa se on hoidettu kuitenkin timmisti verrattuna muihin EU-maihin. Kyllä lehdistössä on ollut tietoja käännytyksistä, ja ne albaanit jotka on käännytetty (veronmaksajien kustannuksella) takaisin Albaniaan eivät kyllä tule seuraavalla lautalla takaisin. Viherkhmerejä lukuunottamatta jokainen tietää että kalliiksi tämä tulee, ja kun tulijoille ei ole tiedossa niin kovapalkkaisia työpaikkoja ja hyviä etuisuuksia kuin salakuljettajat ym ovat heille lupailleet niin melkoinen hässäkkä tästä tulee. Jospa talvesta tulee niin kova että elo vastaanottokeskuksissa ilman kummempaa ajankulua on tylsää, ja lähtevät Keski-Eurooppaan missä on tarjolla runsaasti työpaikkoja harmaan talouden piirissä. Kotouttaminen tänne ei onnistu kuin poikkeustapauksissa, mutta ethän sinäkään ole oikein kotoutunut (vaikka olet ehkä syntynyt Suomessa) kun luetun ymmärtämisessä ja käytöstavoissa on puutteita, työ/opiskelu tuntuu olevan hyvin kiusallinen aihe, säännöt eivät koske sinua ja silti vaadit muilta sääntöjen noudattamista ilman viivettä ja sillä tavalla kuin itse tulkitset niiden sisällön.

   Oletko edelleen sitä mieltä että poliisilla ei sinne Rauhalan pihalle ollut mitään keikkaa, ja olisivat hyvin joutaneet ottaa vastaan tutkintapyynnön sen sijaan että ohjasivat sinut asemalle noin puolen kilometrin päähän? Olet julkaissut mm. mamujen tilitietoja ja oikeudenkäyntipöytäkirjoja, vaikka sinulla ei ole Suomen lain mukaan oikeutta niiden julkaisemiseen ja olet vaan uhonnut että valittajat ottakoon yhtettä ulkomaisen palvelimen ylläpitoon. Se YLEn huorittelu ja muutamat muut ihmiskuntaa järkyttäneet kaustit ovat samaa sarjaa. Hommafoorumiltakin olet saanut kenkää. Jotenkin on kasvatuksesi mennyt pahasti pieleen tai lääkitys ei ole kohdallaan, vähintäänkin olisi aihetta pitää melkoinen tuumaustauko peilin edessä ja miettiä että meneeköhän minulla vähän huonosti kun kaikki mihin kosket muuttuu paskaksi. Jospa kokeilisit välillä Marokkoa?

   Poista
  6. Heillä ei olisi "kädet täynnä", mikäli nämä Dublin-tapaukset käännytettäisiin rajalla. Albaaneja on poistettu 99 kpl, mutta hehän pääsevät saman tien takaisin, kun mitään rajavalvontaa ei ole. Poliisi laittoi minulle puutteellisen tilaston 4.10., jonka mukaan 133 irakilaista on poistettu maasta tänä vuonna, mutta siitä ei ole tietoa, mistä syystä heidät on poistettu, milloin he ovat maahan tulleet, ja minne heidät on poistettu. Ja samaan aikaan heitä tulee päivässä enemmän kuin vuodessa on ehditty poistaa. Vaikka median mukaan virta on "tyrehtynyt", 200 päivässä tarkoittaa 73000 vuodessa - vertaa tuota edellisvuoden 3600:een, joita ei niitäkään ole onnistuttu kotouttamaan.

   Tässä maassa on maailman lepsuin maahanmuuttopolitiikka - ks. youtube-pätkäni.

   Mitä tarkoitat Rauhalan pihalla? Mitä siellä on tapahtunut? Miksi julkisia asiakirjoja ei saisi julkaista? Miten hommaforum tähän liittyy? Ketä olen huoritellut? Voisit myös avata jokaista muuta virkettä, johon en nyt erikseen jaksa puuttua.

   Huvittavaa, että suvakeilla ei ole koskaan mitään argumentteja mihinkään.

   Poista
  7. Tässäpä huorittelusta:

   http://www.jlokka.fi/2013/11/mika-ylea-vaivaa.html

   Marraskuussa 2013 vaadit oikaisua bloggaaja -> eurovaaliehdokas

   Sivulla http://muutospuolue.fi/wiki/index.php?title=Europarlamenttivaalit_2014 kerrotaan että "Muutos2011:n puoluekokous valtuutti 1. helmikuuta 2014 puoluehallituksen asettamaan loput ehdokkaat. Sen jälkeen hallitus asetti loput kuusi ehdokasta: Fryckmanin, Järviharjun, Kalliojärven, Lokan, Orren ja Väli-Klemelän"

   eli tuon mukaan ET ollut muutos2011:n eurovaaliehdokas marraskuussa 2013 ja oikaisuvaatimuksesi oli aiheeton.

   Katsoit sitten huoritella ylen naispuolista työntekijää ja laitoin matskun youtubeen

   http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288616761366.html

   Harvassa on suomalaiset joiden mielestä "huora" tarkoittaa "henkilöä josta ei pidä". En tiedä mikä on äidinkielesi, mutta kyllä sinulla on Suomen kielen ymmärtämisessä muutenkin puutteita. Koitahan jaksaa keksiä tähän jotain muutakin kuin että "miten tämä liittyy puheeseeni", ja palataan muihin asioihin ehkä myöhemmin.

   Poista
  8. Kyllä olin tuohon aikaan jo ehdokas. Missä kohtaa puhelua huorittelen Ylen työntekijää?

   ps. miten tämä liittyy puheeseeni?

   Poista
  9. Onko siis muutospuolueen wiki-sivulla väärä tieto että "puoluekokous valtuutti 1. helmikuuta 2014 puoluehallituksen asettamaan loput ehdokkaat. Sen jälkeen hallitus asetti loput kuusi ehdokasta: Fryckmanin, Järviharjun, Kalliojärven, Lokan, Orren ja Väli-Klemelän"?

   YouTube-videossa https://www.youtube.com/watch?v=Od8UBNDFCTI otsikointi "Ylen joku huora soitti 2.11" on nimenomaan huorittelua.

   Poista
  10. Olin ehdokkaana jo tuon puhelun aikana. Miten otsikko muka on huorittelua? Tämä on huorittelua: https://www.youtube.com/watch?v=Nn2otGYLDmw

   Poista
  11. Kun muutos2011:n wiki-sivulla kerrotaan että puolueen hallitus asetti loput kuusi ehdokasta helmikuun 1. päivän jälkeen mainiten sinut nimeltä, ja ko sivulla ei ole virhettä päivämäärässä, niin et sinä ole voinut olla puolueen virallinen ehdokas marraskuussa 2013 vaikka kuinka jankkaat. Olet varmaankin tuolloin jo ilmoittanut olevasi halukas ehdokkaaksi ja varmaan olet täyttänyt asiaa koskevan lomakkeen, mutta ei se tee sinusta puolueen vaaliehdokasta.

   Tuossa antamassasi linkissä huoritellaan sanallisesti, sinä huorittelet YLEn toimittajaa kirjallisesti youtube-videon otsikossa. Onko sinulla lukihäiriö, ADHD tai joku muu ongelma joka selittäisi että luetun ymmärtäminen tökkii ja logiikka ontuu?

   Poista
  12. Kyllä minä olin jo tuolloin ehdokas. Puhelimessa ei ole Ylen toimittaja, vaan jokin muu työntekijä, enkä häntä huorittele. Ei ole lukihäiriötä, ADHD:ta tai muutakaan ongelmaa.

   ps. miten juttusi liittyvät puheeseeni?

   Poista
  13. Olit epäilemättä asettunut ehdolle Muutos2011:n eurovaaliehdokkaaksi. Vai oliko sinut nimetty ehdokkaaksi jo kerran aikaisemmin (miksi nimettiin toisenkin kerran?), ja löytyykö tästä näyttöä? Äläkä vastaa että "kysy siltäjasiltä", vaan esitä linkki näyttöön ihan ite.

   Minkä taakseen jättää sen edestään löytää - näitä sinun menneitä tekosiasi on hyvä pitää mielessä kun arvioi vaikkapa puhettasi.

   Poista
  14. Tuossa on 17.8.2013 päivätty fb-päivitys aiheesta.

   Mitä väliä tuolla Ylen puhelulla on? Voit lukea siitä tästä linkistä ja käydä siellä tätä keskustelua. Tässä kommenttiosiossa voisit kommentoida vaikkapa tuota Tornion puhetta.

   Poista
  15. Niin, tuolloin asetettiin 14 ehdokasta joiden joukossa et ollut sinä. Loput 6 asetettiin 1.2.2014 jälkeen ja sinä olit yksi heistä. Et siis ollut ehdokas marraskuussa 2013.

   Jos YouTube-videon otsikossa on "Joku ylen huora soitti", niin kyllä se on selvää soittajan huorittelua vaikka et itse puhelun aikana olisikaan huoritellut. Huoritella voi sekä sanallisesti että kirjallisesti.

   Tuossa aikaisemmin kirjoittelit että suvakeilla ei ole koskaan argumentteja. En ole suvakki, mielestäni "punavihreä kupla" ja "viherkhmer" ovat sinänsä hyviä ja osuvia ilmaisuja. Mutta sinulla ei ole näissä kahdessa asiassa kertakaikkiaan yhtään mitään. Löydät sen Rauhalajutun ja omat harhaluulosi kyllä hakukoneella.

   I rest your case.

   Poista
  16. Olin noiden 14 joukossa, eli olin ehdokkaana marraskuussa 2013.

   Mitä väliä tuolla puhelulla on, ja mikä mainitsemasi Rauhala-juttu on? Mitkä harhaluulot?

   Poista
 7. Kiitos sinulle hyvästä työstäsi. On hienoa että kaltaisiasi ihmisiä on olemassa! Outoa ettei Oulussa ole järjestetty Rajat Kiinni mielenosoitusta vielä kertaakaan. Tarvetta kyllä olisi. Lyly Rajalan räyhääminen Hiukkavaarassa oli melko noloa katseltavaa. Täysi pelle koko ukko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellainen järjestetään kyllä Ouluun. Tarkkaa ajankohtaa en vielä osaa sanoa, mutta Rotuaarilla tai Kauppatorilla tavataan.

   Poista
 8. itse jouduin puolivahingossa häpeälliseen toimintaan jonka tarkoitus on jengiyttää, ja valmistella ryhmiä jotka muutetaan tulevaisuudessa separatisti liikehdinnäksi.
  Venäjälle ei pitkään ole riittänyt vain netissä trollailu vaan on jalkauduttu häiritsemään ihmisiä. Nämä ihmiset ovat ovelasti kerätty valtiolle katkerista varattomista joita osin
  kiristetään ja lahjotaan.
  Heitä löydetään varsin paljon venäjämielisten ja lahjottujen sosiaalivirkailijoiden avulla. Painostus on levinnyt median ja toimittajien lisäksi kommenttipalstoilla päivittäin vaikuttavien tavisten painostukseen ja täällä on pari vuotta käytetty todisteita jättämätöntä tekniikkaa kuin jenkeissä, eli pienin 20-100GHz repuissa autoissa kannettavin mikroaaltokojein osoitellaan ihmisiä kaupungissakin, ja esimerkiksi osoitellaan nipistävällä mikrosäteellä toimittajia vatsaan ja uhataan lapsettomuudella; moni median väestä jo kirjoittaa mitä ei haluaisi.
  Valittettavasti mikrosäteily ei ole rakettitiedettä ja moni nuori youtubessakin virittelee näitä magnetroneja.

  VastaaPoista
 9. Tulisi pyytää korkeakoulutettujen ihmisten suunnitella pieniä kojeita joilla voi kuvantaa ja todistaa kyseistä häirintää mutta sitä kehittää aivan liian harva. Jenkeissä laitteilla on jo kysyntää, siellä on tubessa jo tuhansittain "gang stalking" videoita koska ihmisiä häiritään kyseisellä tavalla.

  (Huomioikaa että painostukseen valitut uhrit ovat psygologisesti profiloituja valittuja varattomia ja todella yksinäisiä vaikka olisivatkin hyviä tyyppejä, ja heitä on helpompi suostutella ja kiristää kuin teitä isänmaallisihenkisiä.)

  Näin kirjoitin muualle:
  Venäjämielisille, vuosia sitten tarkoituksella sosiaalialalle värvätyille henkilöille on annettu tehtävä löytää varattomia asunnottomia, ja niistä kirjoituskykyisiä häiriköintikykyisiä, ja heille annetaan asuntoja tietyistä venäjämielisten vahtimista asuntoyhteisöistä, ja myöhemmin parempi asunto
  venäjämielistettäviltä alueilta jos he sitoutuvat venäläiseen naiseen, johon heitä painostetaan. Heitä kiristetään ja lahjotaan.
  Nämä venäläiset naiset ovat aidosti motivoituneita ja heille on luvattu lapset talo ja suomen kansalaisuus ja heille opetetaan joukolla suomen kieltä. Minä olin yksi noista tytöistä ja siihen liittyy pyramidityyppinen toiminta jossa käymme vuoroin piristämässä lahjottuja ketjutettavia värvättyjä.
  Värvättävän häirittävän kohteen naapuriasuntoihin on sijoitettu. Toisesta asunnosta

  VastaaPoista
 10. mikrosätein osoitellen heidän ei anneta nukkua, ja siihen lisätty (oikea) vaino liittyy myöhempään tilanteeseen jossa venäjämielisen psykiatrin on helppo todistaa uhrin faktat harhoiksi, eikä kukaan lahjomaton lääkärikään usko uhria. Tässä tilanteessa lääkäreille ohjatut kysymykset koskevat vainoa ja unettomuutta josta he toivovat uhrin puhuvan, ja he saattavat näyttää unohtavan että mainitsit joitain fyysisiä akuutteja kipuja.
  Nämä mikrosäteet ovat syy sydänkuolemiin oulunseudulla - he tekevät sitä nukkuvalle, sammuneelle, ja pitkältä kuntolenkiltä palaavalle - hänen rasittunutta sydäntä häiritään mikrosätein eikä se kye kunnolla
  lepäämään kun säteet häiritsevät hermostoa sydämen ja selkäytimen alueella.Sammuneen, kiristykseen suostumattoman ihmisen sydäntä häiritään tämän nukkuessa. Todisteita ei jää.
  Nämä isommat laitteet häiritsevät motoriikkaa päähän osoitettuna ja muut värvätyt ovat puhuneet aiheutetuista kolareista, ja hukkumisista, joista ei jäänyt todisteita
  rikollisuudesta.Jos asuntoyhteisöä lähestyy poliisi yms niin laitteet ovat määrä siirtää rapussa tai parvekkeen kautta toiseen myös venäjän hallitsemaan asunttoon.
  Heillä on myös poliisissa pari miestä joita kiristetään ilkeästi joten joistain asioista he saavat tiedon.
  He jatkuvasti yrittävät saada miehiä Elisaan töihin, ja heitä kiinnostaa ulospäin menevien tietojen manipulointi ja eritoten mil.fi ja eduskunta.fi osoitteisiin sähköposteihin menevät viestit. Postissa venäjämielinen mies välillä pystyy tutkia mitä postia eräät saavat.
  He vaihtavat miehiä joita liikuskelee kohteen ympärillä reppussa kannettavien mikroaalto-magnetronien kanssa. He vaihtavat miehiä myös koska akut loppuvat.
  Bussissa istuessasi heitä voi olla useita. He osoittelevat usein vatsaan, he haluavat énnen sanallista uhkailua yrittää saada uhrin sairaalaan mikrosäteilyllä väliaikaisesti tuotetulla kivulla; toivovat uhrin luulevan että on pahoja sappikiviä, tai häikkää maksassa. Nämä valinnat siksi että on vain tiettyjä elimiä joissa tämä korkea mikrosäteily suuremmin nipistää.
  Sairaalassa ei toistuvasti löydetä sairautta, se lisää luottamuspuutetta ja ellei uhri valita kohtaamastaan vainosta,
  uhrille tullaan sanomaan että vaino laantuu jos tämä hankkii jollain verukkeella itsensä psykiatriselle osastolle. Tämä luo turvaa rikollisille. Vasta tämän jälkeen uhrille kerrotaan tietoa jolla
  suostutellaan trolli häiriköinti vainoamis työhön.
  He näkevät yläkerrasta alakertaan tarkalla lämpökameralla, ja sovellus tulkitsee sormiliikkeesi tai he katsovat nauhoituksen hidastettuna - ei tarvita edes hakkerointia. Tässä venäjän asuntokauppojen syitä. He tekevät myös aktiivista tekaistua rasismia propagandana, esimerkiksi "suomiradikaalit" ryhmään on ujuttautunut muutama heistä ja he tönivät maahanmuuttajia yms. He yrittävät kaveerata häirittävää henkilöä ja esittää maahanmuuttajille että hän olisi näiden rasistien kaveri. Sen jälkeen he yrittävät kerätä maahanmuuttajia kostamaan tälle uhrille.Toinen suuri hyöty venäläismielisille on että moni sota-alueelta karkuun lähtenyt saadaan nyt maassamme tiettyyn mielentilaan kun he ovat mukana jengityyppisessä toiminnassa jonka joskus tulevaisuudessa on tarkoitus muuttua separatisti liikehdinnäksi.
  Tämä on todellinen tarkoitus asialle jota asiasta tietämättömät kaiken disinformaation keskellä kutsuvat "gang stalk" nimellä keskustelupalstoilla ja teitä yritetään pitää turvantunteessa ajattelemassa että venäjää kiinnostaa vain operaatiot kaukana suomesta, mutta häiriköintiryhmien pomoilta kuulee täällä on pitkään yritetty horjuttaa poliisia ja ottaa otetta siitä. Ne hommas (painosti) mulle suomalaisen miehen mutta se eros musta ja mä lähdin koko touhusta. tai ei siitä kai ikinä pääse...

  VastaaPoista